RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha
E 499.2 napsal:
Hmmm...Musím uznat že si se do toho pořádně obul

, doufám že se ti to vydaří srovnat, přejí hodně štěstí, jinak se už moc těším na 011
Srovnání terénu a objektů je už brnkačka. Maturita bylo řešení kolejí a víra, že z té šílené výšky v Praze hladce přistanu. A přiznám se, že jsem byl víc pesimista a původně jsem Úvaly udělal kompromisně v rovině, abych nešel ještě výš. Pak když jsem zjistil, že přistanu někde v Praze Kyjích, což je moc brzy, tak jsem se vrátil do Úval a držel se přesně podkladů a udělal stanici do stoupání směr Praha 2.5 promile. Lomí se to na zhlaví, kdy trať klesá, ale do Klánovic je zase stoupání 2.5 promile.
Včera jsem ještě propojil Malešice - Běchovice a jak jsem byl rád, že jsou Běchovice tak vysoko. Dříve jsem musel lhát a z Běchovic měl stoupání až 8 promile (má tam být 2.5 až 5) a pak má trať do Malešic mírně klesat 2.5 až 5 promile a já tady měl většinou rovinu.
Teď je v plánu srovnat Poříčany - směr Nymburk. Zatím nevím, jak daleko se sklon vyrovná. Ale pamatuji si, že tehdy Poříčany byly moc nízko a já musel se sklony brzdit.
Pawlíku, ještě jsem to nejel, ale navázání je 100% plynulé a poloměry jsou dostačující pro rychlost 80 do odbočky. Podle těch metrů, co jsou v každé stanici jsem osazoval každou výhybku, takže by stanice měly být hodně přesné. (Dřive jsem měl větší tolerance)
Také přemýšlím, které výhybky zůstaly na svém místě a nebude třeba opravovat trasy.

Světe div se, ale odbočka Blatov byla 100%. Pak už to jsou jen kusovky. Možná dvě výhybky za perony v Běchovicích na úvalském zhlaví, pak výhybky mezi přejezdem a peronem v Úvalech, V Českém Brodě možná ty stovkové vexle na poříčanském zhlaví a v Poříčanech českobrodské zhlaví, ale ne celé. Pečky asi nic, Velim je také celá kousek jinak.
Ještě mám jednu poznámku ke kolejivu. Měl jsem soukromou zprávu, že si někdo dělal vlastní úpravy kolejiva BP. Lidi neblbněte. To je cesta do pekel. Pokud máte něco rozestavěno v řádu 100 až 200km, není problém přejít na koleje Xtrack a být kompatibilní. Já zatím doplnil jednu výhybku, která byla potřeba na zhlaví ala Úvaly a musel jsem něco vyřadit. Bez výčitek to byl kdysi přidaný ten ošklivý půlangličan. A až zlikviduji z trati zbytky i tohoto celého angličana z mé trati, poletí také. Ale je otázka, jestli jej někdo ze stavitelů už nepoužívá.
Jinak tohle je námět pro slezinu, která teď bude, jaké kolejivo by bylo dobré doplnit vzhledem k možnostem, co se může vyřadit. Ale otázka je, kolik stavitelů na tomto kolejivu bude přítomno.
Já mám tyto priority:
Dvoukolejné kusy větších poloměrů než 2000m (pro úsek Kolín - Poděbrady, Vranovice - Šakvice, a pod),
nějaký tunelový díl pro R250 a možná i nějakou potřebnou výhybku.