Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Dobrý den, prosímvás, mám poslední aktualizaci BP81. Na Stránkách pana Šemory je aktualizace BP82.1. Chtěl jsem někoho z vás poprosit, zda-li má aktualizace, které mi chybí a byl by ochoten mi je poslat. Jak? To bychom se dohodli přes SZ.

Snad Vám to Zbyňku nevadí. Děkuji za pochopení.

Nejlepší je si udělat archiv s aktuální verzi BP vypálit si ho na DVD a máš po problémech. To samé s Trainsetem.

Pavlík napsal:
Nejlepší je si udělat archiv s aktuální verzi BP vypálit si ho na DVD a máš po problémech. To samé s Trainsetem.

No jo,
ale prázdné DVD stojí kolem cca 7-10 Kč i s krabičkou, a i opotřebování vypalovačky taky něco stojí, a ten čas než se to vypálí, ó hrůza!!!!. Jo takhle to dopadne když někdo neposlechne dobře míněné rady. A o tom, že lze velice rychle z těchto záloh "reinstalovat" MSTS během cca 10 minut málokdo nemá ani tušení

To stavění začíná být pěkně napínavé. Jsem před první výhybkou v Úvalech a proti původní pokládce jsem vysoko jak na viaduktech na vysočině. :D Srovnat se to může z odbočky Blatov přes Běchovice, kde mám téměř rovinu, ale má tam být 2.5 až 5 promile a Běchovice - Libeň mám rovinu, ale má zde být 5 promile klesání. Uvidíme.
Jinak děkuji Martinovi staviteli za tip na výhybku na oblouková zhlaví, kterou jsem doplnil do kolejiva. Český Brod je teď paráda. Pokud se rekonstrukce podaří, bude tento úsek úplně jiné poježděníčko.

Musím se pochlubit, jak celý manévr rekostrukce trati Kolín - Praha dopadl. Nechce se mi věřit, že když jsem jel podle sklonových podkladů této trati, že se vše srovná do původní výšky přesně u první výhybky v Praze Libni. Dokonce i směrově to téměř vyšlo. Odchylka byla asi několik desítek centimetrů. Jelikož se trať začala zvedat za Velimí, tak na tolik desítek kilometrů, kdy jsem přeskládával koleje v jiné výšce je to víc než dobrá chybová tolerance. Vše srovnala dynamická kolej v místech, kde se klasická dvoukolejka rozšiřuje na rozteč tří kolejí.
Všechna oblouková zhlaví jsou 100% plynulá, takže už žádné boční rázy v Úvalech nebo Brodu. Také jsou mnohem lépe vyřešena provedení všech stanic. Zde je několik fotek, než srovnám terén a zvednu všechny utopené stavby. Pak ještě propojit odbočující tratě do Malešic a Nymburka, kde jsou zatím obrovské skoky. Největší výškový rozdíl od původní pokládky je v Úvalech a Klánovicích. Nechtělo se věřit, že sklonem 2.5 promile, místy 5 hladce se v Libni napojím. Ale mám jednu jistotu, žádný původní objekt mi nebude levitovat :D.
Změny začaly menším narovnáním oblouku před Velimí:
63ac7a576c072aee51f37b2d4e770136.jpg
17de3e9f9c0d2a3616aeb88050cf163f.jpg
3fb17942651b00a7564b0b99c6a82b54.jpg
32b6bffd26cf9cf3801ca7e4c6852a89.jpg
a94606ffa7abf8a71d2e7fafc02f42ce.jpg
4aaf867354fe5798f157ce83e92c2b7b.jpg
e450ae38b6a2b9cba27cc7f7da7ad650.jpg
ac38425a71c3794a2a2ba0e2fdf8be9b.jpg
966cc4164a59f25001ae6f8c4820ff89.jpg
63df320f96f0c85dda9d8d83b012ebe0.jpg

Naposled editoval moderátor:

Hmmm...Musím uznat že si se do toho pořádně obul ;), doufám že se ti to vydaří srovnat, přejí hodně štěstí, jinak se už moc těším na 011 :P

Na ta zhlaví se moc těším, už z náhledu to vypadá plynule.

E 499.2 napsal:
Hmmm...Musím uznat že si se do toho pořádně obul ;), doufám že se ti to vydaří srovnat, přejí hodně štěstí, jinak se už moc těším na 011 :P
Srovnání terénu a objektů je už brnkačka. Maturita bylo řešení kolejí a víra, že z té šílené výšky v Praze hladce přistanu. A přiznám se, že jsem byl víc pesimista a původně jsem Úvaly udělal kompromisně v rovině, abych nešel ještě výš. Pak když jsem zjistil, že přistanu někde v Praze Kyjích, což je moc brzy, tak jsem se vrátil do Úval a držel se přesně podkladů a udělal stanici do stoupání směr Praha 2.5 promile. Lomí se to na zhlaví, kdy trať klesá, ale do Klánovic je zase stoupání 2.5 promile.

Včera jsem ještě propojil Malešice - Běchovice a jak jsem byl rád, že jsou Běchovice tak vysoko. Dříve jsem musel lhát a z Běchovic měl stoupání až 8 promile (má tam být 2.5 až 5) a pak má trať do Malešic mírně klesat 2.5 až 5 promile a já tady měl většinou rovinu.

Teď je v plánu srovnat Poříčany - směr Nymburk. Zatím nevím, jak daleko se sklon vyrovná. Ale pamatuji si, že tehdy Poříčany byly moc nízko a já musel se sklony brzdit.

Pawlíku, ještě jsem to nejel, ale navázání je 100% plynulé a poloměry jsou dostačující pro rychlost 80 do odbočky. Podle těch metrů, co jsou v každé stanici jsem osazoval každou výhybku, takže by stanice měly být hodně přesné. (Dřive jsem měl větší tolerance)
Také přemýšlím, které výhybky zůstaly na svém místě a nebude třeba opravovat trasy. :D Světe div se, ale odbočka Blatov byla 100%. Pak už to jsou jen kusovky. Možná dvě výhybky za perony v Běchovicích na úvalském zhlaví, pak výhybky mezi přejezdem a peronem v Úvalech, V Českém Brodě možná ty stovkové vexle na poříčanském zhlaví a v Poříčanech českobrodské zhlaví, ale ne celé. Pečky asi nic, Velim je také celá kousek jinak.

Ještě mám jednu poznámku ke kolejivu. Měl jsem soukromou zprávu, že si někdo dělal vlastní úpravy kolejiva BP. Lidi neblbněte. To je cesta do pekel. Pokud máte něco rozestavěno v řádu 100 až 200km, není problém přejít na koleje Xtrack a být kompatibilní. Já zatím doplnil jednu výhybku, která byla potřeba na zhlaví ala Úvaly a musel jsem něco vyřadit. Bez výčitek to byl kdysi přidaný ten ošklivý půlangličan. A až zlikviduji z trati zbytky i tohoto celého angličana z mé trati, poletí také. Ale je otázka, jestli jej někdo ze stavitelů už nepoužívá.
Jinak tohle je námět pro slezinu, která teď bude, jaké kolejivo by bylo dobré doplnit vzhledem k možnostem, co se může vyřadit. Ale otázka je, kolik stavitelů na tomto kolejivu bude přítomno.
Já mám tyto priority:
Dvoukolejné kusy větších poloměrů než 2000m (pro úsek Kolín - Poděbrady, Vranovice - Šakvice, a pod),
nějaký tunelový díl pro R250 a možná i nějakou potřebnou výhybku.

Dobrý den, měl bych dotaz? proč rušit poloangličana když ho je v Brně na Hl. n. mezi 5 a 6 kolejí ?
Martin

Zbyněk vyřadil kolej A1tSingleSlip a ten nepoužívám ani já.
Zbyňku vklidu vyhoď i A1tDblslip (celý angličan), mám všude skládané a ušetřil jsem si tím problémy s databází.

A1tDblslip to je opravdu sviňa záludná. Dělá problémy i při odstřaňování. V Pečkách při jeho mazání mi například sežral polovinu obsahu tdb a tím byl MSTS nespustitelný. Ale na druhý pokus jsem jej dostal. Uvidíme jaké dobrodružství zažiji v jiných stanicích, kde tato potvora ještě straší. A jak jsem byl tenkrát rád, že tento angličan mám. On totiž navazoval na mé tehdy jediné výhybky 10d, které už jsou většinou dávno nahrazeny 3d., aby stanice šly skládat z vícekolejných dílů a nevznikaly abnormálně velké mezery mezi kolejemi.
Tyto mám ještě v Kolíně a Praze Hrabovce a depu. Nebo ještě někde jinde ?
V Brně je půlangličan skládaný, já vyřadil něco jiného.

Ahoj Zbyňku.
Ajajaj, jak tak koukám, tak budu muset po vydání aktualizovat docela dost svých aktivit, ale za ty úpravy to stojí.:D
Dan

Dan J. napsal:
Ahoj Zbyňku.
Ajajaj, jak tak koukám, tak budu muset po vydání aktualizovat docela dost svých aktivit....
Jj,bude to zase zábava s AE při opravách aktivit,myslím,že některé na mém webu již opravou neprojdou.Vše si žádá oběti.

Zbyněk Šemora napsal:
Také přemýšlím, které výhybky zůstaly na svém místě a nebude třeba opravovat trasy. :D
A tos mě přemlouval, abych opravil svůj spěšňák do Letohradu. Ještě že jsem ti na to neskočil.:D:D:D

Naposled editoval moderátor:

poison napsal:
Dan J. napsal:
Ahoj Zbyňku.
Ajajaj, jak tak koukám, tak budu muset po vydání aktualizovat docela dost svých aktivit....
Jj,bude to zase zábava s AE při opravách aktivit,myslím,že některé na mém webu již opravou neprojdou.Vše si žádá oběti.
Ahoj.
No mě jde hlavně o Gerlach dle skutečného GVD, jen u něj doufám, že opravit půjde, tuto aktivitu chci aby fungovala vždy s novou verzí tratě.;)
Dan

Já si myslím, že vše půjde. Já už opravoval nedávno v úseku Třebovice - Zábřeh. Sice červených čar s trasami mimo bylo požehnaně, ale kdo už to dělal, tak ví, že to takový problém není. Horší je to se všelijakými traffic a servisy. To ví jen autor, co kde a jak se blokovalo. A stačí i posunuté návěstidlo a vše špatně. Ale také se dá řešit.
Ale je také nutné mít v záloze původní verzi i s funkční tratí. Z toho se dá hodně opsat, včetně jízdního řádu. Pak už je to brnkačka. Ale ve finále to bude chtít testery, kteří by opravené věci před zveřejněním otestovali. Mohu mít i jinak nalinkované návěstidlo. Viž jedna Michalova aktivita v Kolíně.

Ale chystám se vydat i nějakou příručku, jak se kde jezdí. Už dávno mi to někdo navrhoval.
Například , že Úvaly - Kolín je banalizovaná trať, ale mezi Úvaly a Prahou Libní jen nultá kolej a do nesprávné koleje se jezdí jen na rozkaz na přivolávací návěst (měl jsem to špatně nalinkováno), atd. Samozřejmě nyní je to tam už jinak. Pak je nutný seznam stanic, kde je stará návěstní soustava, v SJŘ péčko, kdy rychlost návěstěná na vjezdu platí i na odjezdu. (Kolín, Ústí nad Orlicí, Třebovice, Pardubice - Rosice, Brno hl. n.) Aktuálně už to také většinou není pravda.

Jelikož dnes jsem měl v cyklosortimenu téměř úplně mrtvo na zákazníky, tak jsem většinu času proseděl u editoru.
Práce odsejpaly a tak je zajímavé zrekapitulovat, co se dá kolejově postavit za jeden pracovní den. Sem tam nějaký zákazník přišel, tak čistý čas asi 7 hodin.
Za tu dobu jsem zvládl Běchovický ranžír přeskládat z původního umístění do nové výšky, viz předposlední fotka. Těmi dvěma kolejema dole počínaje a napojením na Blatov konče. Plus nové nalinkování návěstidel.
Nebyly žádné problémy, žádné změny v kolejích, jen mechanická práce označit kolej, uchopit přemístit na nové místo.
Save samozřejmě trvá dlouho, ale za den jsem udělal jen 5. Malešické zhlaví plus koleje na konec čtverce - save. Nalinkování tohoto zhlaví - save. Kolej A na Blatov - save. Kolej B na Blatov- save. Nalinkování návěstidel směr Blatov - save. Tohle málo zabere 7 hodin práce. A to jsem nic nemusel vymýšlet. Snad jen lepší řešení některých dynamických kolejí v Suezu. Ale je pravda, že jsem každý díl koleje naklápěl do nějakého sklonu.
Píši to proto, aby tací, kteří by si přáli postavit koleje ještě tam a tam, aby měli představu, kolik času zabere jedna větší stanice.

Tak už mám i propojeno Poříčany - Nymburk. A jsem rád, že jsem proklepnul i tuto trať, protože tenkrát jsem měl k dispozici jem mapy, video a hodnoty skloníků silně zaokrouhlené, jako například sklon 15.2 promile označen jako 20. :D
Tímto jsem se z Poříčan do Sadské dostal do úplně opačného výškového extrému jako je na fotce na předchozí straně. Sadská už je OK na původním místě do Hořátve je jen malá vlnka 2,5 promile a pak jsou trochu změny do Nymburk Město. Výhybky do pivovaru jsou kousek posunuté a upraveny sklony.
Takže zase jsem v bodě, kdy mám opět všechny tratě kolejově sjízdné.

tak to je super, zase blíže k reálu a pro tebe dobrý pocit Těším se,až vydáš aktualiaci, zase bude lepší ježdění.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře