Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Když ono se to musí upravovat průběžně, jinak bych se nesvezl na pracovní aktualizaci. A je s tím skutečně méně práce než to dělat potom najednou.

Tak po chvilkách dodělávám Kúty. Už mi zbývá jen depo. Ale začíná se mi to líbit. I Nebulus bude určitě slzet, až to uvidí (hrůzou určitě ne, když přežil předchozí verzi :D). Dodal mi tenkrát hodně fotek, ale zrovna v hluchém místě, kde není žádná fotka mám ještě otazníky. Ale je to jen detail, který pozná jen místní posunovač. Problém je také uhel odbočení výhybek odlišný od reálu, ale i tak jsem se s tímto popral a zkreslení jsou minimální. Jen škoda že na Google nejsou Kúty kvalitně jako například Praha. To by se pak jinak stavělo.

Dobrý den pane Šemoro,vím že máte ještě spoustu a spoustu práce ale chtěl jsem se zeptat zda li už do budoucna plánujete trať do Čerčan a Benešova u Prahy přes Strančice? A ještě jsem se chtěl zeptat zda li budou v další aktualizaci nové aktivity třeba i některé kratší např: Os vlak Praha M. nádraží - Kolín,Rychlík Praha hl.n. - Havlíčkův Brod Žďár nad Sázavou apod. DÍKY ZA ODPOVĚĎ ;)

Václav Kozel napsal:
Dobrý den pane Šemoro,vím že máte ještě spoustu a spoustu práce ale chtěl jsem se zeptat zda li už do budoucna plánujete trať do Čerčan a Benešova u Prahy přes Strančice? A ještě jsem se chtěl zeptat zda li budou v další aktualizaci nové aktivity třeba i některé kratší např: Os vlak Praha M. nádraží - Kolín,Rychlík Praha hl.n. - Havlíčkův Brod Žďár nad Sázavou apod. DÍKY ZA ODPOVĚĎ ;)

Václave, vidím, že jste nováček. Nejsem žádný mazák, ale sleduji to tu již skoro dva roky a tak jen:
trať č.221 staví Stavitelxx v rámci své tratě 321 (aktualizováno by mělo být podle dnešní info 15.4.) a tam by celý úsek Praha-Benešov měl být, i když ne celý s krajinou-jak jsem to pochopil.
Zbyněk má ve své BP pouze úsek Praha hl.n.-Praha-Uhříněves (i můj barák :-))) a za benickým přejezdem to končí. A myslím, že Zbyněk preferuje jiné důležitější úseky a vzhledem k rekonstrukčním pracem v celé síti to jentak nebude.

Do Benešova to bude. Ale ne teď. Vždyť to byly moje tratě, kde jsem jezdíval včetně Berouna.
Jak je správně poznamanáno, nyní dělám rekonstrukce, aby se v budoucnu už nemuselo na nic sahat.

Vidím, že práci na aktivitě musím přerušit :D. Nevadí, za to to určitě stojí ;-) . Mohl bych se zeptat, jestli se někdy do budoucna plánují Pohořelice? Video myslím máte a Deterio na konci roku 2008 vymodeloval aj pohořelickou nádražní budovu :D. Jen dotaz, né že se na mě slítnou supi :eek:

Naposled editoval moderátor:

Práce na aktivitách v žádném případě nepřerušovat. Aktualizace bude až někdy, také mi může vše vybuchnout a nic nebude :D. Až bude aktualizace, tak pro každého autora aktivity, hlavně těch bez šibování, oprava musí být brnkačka proti práci na vymyšlení a realizací každé aktivity.

Jinak nic do budoucna neplánuji. Myslím, že Pohořelice zatím tolik nehoří. Nebo mi ukažte aktiivity, jestli někdo jezdí EC Baňa Čáry - Bratislava nebo Židlochovice - Brno. :D Asi stejně často se by se jezdilo do Pohořelic. :D
Vše je podle nálady a chuti. Myslím že prioritnější bude rekonstrukce Zaječí - Hodonín a Břeclav - Znojmo. Video a podklady mám také. Jen ten den má pouze 24 hodin. Tak buďte rádi za to málo co stíhám :D
Mám pocit, že jsem po rekonstrukcích chtěl dokončit trať do Berouna a až bude video i do Zdic, protože tady bydlí jeden nový modelář, kteý seká novinky jako Baťa cvičky. Své nádraží si proto zaslouží.
Co ještě už roky slibuji ? Určitě je to trať Břeclav - Přerov - Olomouc. Už je i to trapné na tuto otázku odpovídat jen krčením rameny. Ale zeptal bych se, jestli už má někdo nafocené to Přerovské nádraží, jak tady někdo před mnoha měsíci sliboval :D Já vím, je to minimálně 200 fotek a ještě za toho správného počasí.

Tady jsou nějací supi? Kde ? :D

Zbyněk Šemora napsal:
Mám pocit, že jsem po rekonstrukcích chtěl dokončit trať do Berouna a až bude video i do Zdic...
Zbyňku, nějak ses nám rozjel. Tímto tempem se zastavíš až někde v Český Kubici :D
Zbyněk Šemora napsal:
Ale zeptal bych se, jestli už má někdo nafocené to Přerovské nádraží, jak tady někdo před mnoha měsíci sliboval:D
Já to nebyl, ale zřejmě někdo z okolí Přerova :D

Ať už se bude po všech rekonstrukcích stavět cokoliv, je se na co těšit.
I když teď budou všichni v očekávání všech oprav a předělávek. Já alespoň jsem....:razz:

To Zbyněk
tady http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/2820 máš krásný dotaz a námět na stavbu. Nechtěl bys prý taky trochu něco postavit v zahraničí, konkrétně v Rakousku? ;);) Třeba Vídeň a dotáhnout to Rakouskem do Bratislavy?

Jasně. Ať mi dodá podklady od traťovky, kvalitní videa a hurá do toho. Vždyť já mám problém už ze Slovenskem. Traťmistr mi dodal podklady z Břeclavi po Lanžhot státní hranici a dál už jsou asi jen vlci :D. S hrůzou jsem zjistil, že trať k Moravě padá 5 promile dolů, ale já tam měl rovinu a teď babo raď.
Zkrátka kolej z Břeclavi přes Lanžhot až po oblouk do Brodského současně vede úplně jinudy a v úplně jiné výšce. Jediná radost byla, že nemusím zvyšovat terén u řeky Moravy, ale konečně jsem se dostal na reálnou výšku nad vodní hladinu jak je vidět i na fotkách v Google Earth. odtud jsem vydedukoval, že od řeky trať do Brodského mírně stoupá a tak jsem se dostal do správné výšky původní pokládky a vše mi přesně navazuje. Ale například i stanici Lanžhot mám ve sklonu 2.5 a 5 promile podle podkladů, ale hold spád k řece byl větší. :D
3569438f627dcd5acb74e90a6d3335bb.jpg

Lanžhot má konečně normální rozvětvení výhybek a podobným způsobem předělám zhlaví i na zbývající stanice do Bratislavy. Kolejiště vedle přijde samozřejmě zbourat :D
cec6c1bb3f49de9e2cc6a576946b7f13.jpg

Z Břeclavi jsem se držel podkladů a využil nových doplněných dvoukolejných oblouků 375r (měl jsem tam 250, což na rychlost 80 je tak na Pendolino.) Takových restíků mám víc i jinde
161ee073cf20eef32b1fbd92217fcc45.jpg

A nakonec musím poděkovat Matesovi za model peronů do nádraží Praha Libeň. Samozřejmě už do nové pokládky kolejí.
a370d31601fc990ba06fec99e18b3caa.jpg

Zbyněk Šemora napsal:
A nakonec musím poděkovat Matesovi za model peronů do nádraží Praha Libeň. Samozřejmě už do nové pokládky kolejí.
Že se Libeň dočká nových modelů nástupišť je fajn, ale ve výsledku to díky textuře bude tak trochu paskvil, neboť nástupiště odpovídají stavu osobní části stanice po modernizaci dokončené v listopadu 2009, kdežto kolejiště je ve stavu před zahájením přestavby v roce 2009. Aby se neřeklo že jen kritizuji, jsem ochoten upravit textury (pokud by Mates povolil) nástupiště na původní stav před modernizací.

Pro ilustraci snímek z léta 2009 - vlevo II. nástupiště výšky 550 mm nad TK tvořené L bloky a dlažbou, vpravo III. nástupiště výšky 250-300 mm nad TK tvořené podélnými monolitickými zídkami.
93a168e65fbe9b0164b81da7546a55b4.jpg

Pro zajímavost Libeň z roku 2003, tedy ještě bez nového I. nástupiště:
aa69e422774373b6038a9804797ae169.jpg

Z roku 2004 - dokončuje se nové I. nástupiště, II. a III. zůstávají s malými změnami původní.
4fb6cdc0f17a1ede11fc4651ba1d2c20.jpg

A koncem roku 2009 po dokončení:
0a133346b86b46c3716585ba150e9047.jpg

Právě byl problém, že není dokumentace. Fotky pro model jsou týden staré.
Já to za tak závěžný prohřešek nepovažuji. Jsem vděčný, za každého modeláře. A ještě si budu vymýšlet :D . Ale pokud má někdo volnou kapacitu a pěkně to přeskinuje bude jen dobře. Však mohu mít v záloze verze obě.
Mates mi už psal, že také křičel Deterio na to samé téma :D.
Ale na email s dotazem o bránách TV, aby mi vešly mezi koleje mi neodpověděl. To je větší priorita. Jinak nejsech schopen zadrátovat ani Kúty, ani Kolín a podobné široké stanice.
Nebo ty brány modeloval někdo jiný ? Někdo mi to říkal na slezině. A já bych to tolik potřeboval. Nyní nejlepší konstalace, protože bez TV ve stanicích mám v celém úseku Praha - Kolín a když se to už bude dělat...
Ideální stavebnice by byla i brány se sloupem jen na jedné straně, aby při skládání vedle sebe se sloupy nepřekrývaly a neproblikávaly , jako to mám všude doposud.

Příspěvek jsem odeslal ve spěchu na oběd i s přelepy a mezi tím Deterio dodal potřebné brány. Hurá a tímto mu i děkuji.
O svátcích jsem stejně doma, tak po chvilkách mohu tvořit, aby výluky skončily co nejdříve a mohlo se zase normálně jezdit.

Jak psal Zbyněk,je to dle dokumentace,kterou mi dal a jiný požadavek nedal.Ale on je asi rád,že se toho někdo ujal protože začínám nabývat dojmu,že jsem jediný,kdo mu nabídl pomoc o kterou před časem žádal.Na cestě je více stanic,kde to potřebuje upravit a z mé nabídky dvou stanic jich k dnešku už mám pět :) z toho tři hotový.
Kanku,pokud chceš upravit texturu,tak mi to nevadí,jen bych požadoval aby to bylo jako jiný model,takže mírně pozměnit název,protože tento je již nabízen volně ke stažení veřejnosti.Ale nevím jak to půjde,protože model mám chystaný na svoji texturu(pro starou texturu,bych dělení peronu dělal jinačí),výtah měl nějaký okýnko navíc a zastřešení bylo taky jinačí,takže spíš to vydím na úpravu i modelu,čemuž se ani já nebráním ale časově nic neslibuji.

Právě byly ukončeny stavební práce na trati Břeclav - Kúty a vlaky zde už jezdí traťovu rychlostí. Vše je podbito, podnáspováno, doplněny chybějící podjezdy.Most přes Moravu bylo nutné prodloužit o jeden díl, ale i tak mi ještě 20 chybí. Co už, model to neumožňuje. V té době byl problém s jakoukoli dokumentací, ale dnes jsou na Google Earth z okolí mostu fotky a stálo by za hřích vymodelovat ty speciální pilíře. Proto se nabízí pro pěkné jarní dny podniknout cyklovýlet . Start v Břeclavi na odbočce z hlavní silnice směr Lanžhot do Pohanska a odtud na kole po cyklostezkách k řece Moravě a jet po levém břehu do Hodonína a vrátit se po pravém břehu a zpět do Břeclavi, Cestou nafotit most ze všech stran, než nám jej při koridorizaci zbourají. :D

Luky napsal:
..... ale pokaždé není dobré se bránit novější podobě....
Já se ničemu nebráním :D, ale ono se to samo ani nepostaví ani nezdokumentuje. Jenomže je nutné si uvědomit, že historickou a mnohem vyšší cenu má právě předchozí verze. Vy mladí si to neuvědomujete, ale starší ví o čem je řeč. :D
Je možné i udržovat obě verze. Jedna historická a jedna bude vždy aktuální. Ale to by mne a nějaké modeláře musel někdo doživotně vyplatit, protože na jinou práci by už nebyl v životě prostor. :D
Proto verzi trati opravdu neřeším, to by se z toho člověk musel zbláznit. Stavím období, ze kterého mám podklady a priorita je stav, jaký jsem znal, když jsem pracoval na dráze. A jsem rád i za to málo, co jsem zachránil do MSTS.
Už jsem 16 let od dráhy a ještě dnes ve snu jsem měl šichtu na lokomotivě. Dokonce jsem vypisoval hlášenky a zapomněl jen na soupravový vlak z Prahy na ONJ, tak jsem to dopisoval u strojmistrů.:D
Ale šichty mívám v noci hodně často a dráhy mi už neplatí ani korunu. Přitom za noční by měly být ještě příplatky.
:D:D:D
Asi tolik služba dvaceti let na dráze člověka poznamená.

Zbyněk Šemora napsal:
... ještě dnes ve snu jsem měl šichtu na lokomotivě. Dokonce jsem vypisoval hlášenky a zapomněl jen na soupravový vlak z Prahy na ONJ, tak jsem to dopisoval u strojmistrů.:D
Já měl dnes taky železniční sen. Byl jsem někde v Rusku a jel metrem. Zastavili jsme ve stanici a dál se dlouho nic nedělo. Tak jsem se šel zeptat fíry, kde je problém. K mému úžasu mi odpověděl, že ten problém je nejspíš on. Něco udělal blbě a teď se s tím nejde rozjet... A přitom stačilo jen odcucat mašinu pomocí DAKO-OL2.:D:D:D:D:D

A ptal jsi se rusky ? "Što slučílos?" "Elektrovoz kaput" Ale jak se řekne ocucat, to už si nepamatuji. A to jsem z Ruštiny maturoval :D (ale za čtyři)

Výborně Zbyňku, právě jsi absolvoval úspěšně zkoušky na tramvajáka u DP hl.města Prahy :D

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře