RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha
Pawlik napsal:
Zbyňku jezdí,
pamatuju si, že dva páry Nex z Nymburka na Mělník měly před lety max. rychlost 110 km/h, poštovní vlaky (i když to nejsou typicky nákladní vozy) pak jezdí 140 běžně.
Pořád to není nad 120

. Já si pamatuji, když jsem měl šichtu poštovní expres Přerov - Praha, tak v celém úseku bylo max 80km/h. To jsme jeli přes Krasíkovský viadukt a byla na něm rychlost 20. Ale byla to moje první jízda na E499.2, tedy hodně dávno.
Teď jsem se ptal právě na tohle kamaráda z provozu na dráze a aktuálně konkrétně na Břeclav - Brno žádný náklad víc jak 100 nejezdí. Vždyť oni jsou rádi, když udělají soupravu na EC, aby mohlo jet alespoň 140.
Včera jsem se díval na složení EC Jaroslav Hašek. Jedna blbá špalková hospoda a celý vlak degraduje na dolní rychlostníky a maximální rychlost 140. A stejně to přijelo do Brna včas, protože jízdní řády jsou dělány na 140. A ty naše místní expresy Brno - Břeclav - Olomouc, to jsou vozy z dob, kdy já jezdil do školy, plecháč za tím, takže max 120.
Michal T. : Však zatím nehoří. Následující aktualizace bude stejně jen rekonstrukční.
Už jsem se dlouho nepochlubil, co mám dalšího kolejově hotovo, jinak trolejově rozházeno (sloupy v kolejích)
Kolín mám dokončený, Olomouc je také překolejovaná a byly tam až 50m posuny výhybek. Proto mi to tak blbě dřív vycházelo do pošty.
Dokončil jsem Břeclav za použití fotek z lávky přes koleje, těsně před tím, než jí zbourali. Takže se dá jezdit i do depa. Zhlaví opravena až na přednádraží. Změny se ale dotknou hlavně nákladních kolejí v ranžíru. Koleje přes osobní nádraží se tady neměnily, bylo to opraveno už dříve.
Pak jsem přepracoval všechna zhlaví stanic v pokračování od Kútů až do Bratislavy Lamač včetně. Také tam byla hrozná kolejová zvěrstva. Zvláště Devínská Nová Ves byl oříšek. Všechny drobné obloučky na širé trati (Kúty - Sekule, Šakvice, Modřice, Pečky, Řečany a už ani nevím kde), jsem předělal na poloměr 4000r (namísto 1500 až 2000 z dynamické koleje)
Takže zbývá překopat nádraží v Bratislavě na slušnější úroveň, Břeclav - Hodonín proklepnout podle nových tabulek a podívat se na Brno - Česká Třebová, co by tam šlo trochu opravit a zúhlednit. Hlavně Brno - Blansko.
Pak ještě zbývají ty lokálky Zaječí - Hodonín a Boří Les - Mikulov.
Mám pocit, že práce neubejvá a naopak mi narůstá

A až bude kolejově hotovo, tak také opravit ve všech stanicích brány, respektive je všechny osadit znovu. Někde bude nutné i upravit terén. Ale bude to pak krása. Jen aby bylo na práce dostatek času a všechny počítače budou poslouchat.
Ale i tak jsem závislý na modelářích. Někde do stanic budou potřeba nové perony. Velké díky patří Matesovi za téměř vše z Prahy Libně do Velimi.