Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Jenže právě to, že se uhne jinam je špatně, pokud tam mám hlášku nebo pomalou rychlost, tohle editor nezvládne a spadne. Martin právě tenkrát, také hnul s tratí kousek jinam. Takže minimalně jedna aktivita je v kelu.

Události i LC editor zvládne. Už mnohokrát jsem je vracel zpět na koleje :D. Ale pomalou jízdu nevím. Ale dá se to řešit, že pomalou odstraním ještě ve funkční verzi trati a podle předlohy ji zase doplním do nové verze. Chce to jen mít dva PC vedle sebe. V jednom předchozí verzi trati a ve druhém aktualizovanou. A pak jen opisovat.

Chlapi zdar.
Tady se musím Zbyňka zastat.:D Editor opravdu utáhne, i když máš LC úplně mimo koleje. Takže to vypadá, že si na tvém PC "staví MSTS hlavu":D. Už jsem měl stejnou zkušenost, když jsem opravoval Gerlach a měl jsem v Chocni umístěn LC a po šibnutí kolejí se objevil úplně mimo trať, volně v prostoru. To samé hlášky, ty jsou OK, kromě jediné a to je: Dovézt vlak na pozici, tam pokud změní stavitel název nákladní koleje, tak je to v... a nezbývá, než celou hlášku nadefinovat znovu. To samé platí u změny názvu nástupišť, ale tam se to jen zaškrtne a v jř. je klid. Ale i přes toto, editor to ustál.:D
S pozdravem Dan.

Dan J. napsal:
... kromě jediné a to je: Dovézt vlak na pozici, tam pokud změní stavitel název nákladní koleje, tak je to v... a nezbývá, než celou hlášku nadefinovat znovu. To samé platí u změny názvu nástupišť, ale tam se to jen zaškrtne a v jř. je klid...
Na tohle jsem se nedávno ptal. Dal jsem v databázovém souboru vyhledat ěščřžýáíé A nestačil se divit, kolikrát jsem se uklepnul. I z důvodu označení koleje CHoceň na této koleji nebylo vidět tankování. Tak jsem vše hromadně přeháčkoval a přečárkoval a nevím, co na to aktivity.
Jinak doporučuji jediné. Po aktualizaci si ponechat v záloze i BP84. Nový Global je kompatibilní. Tím se zachrání všechny pěkné aktivity. A časem podle nálady se mohou upravovat pro novou verzi trati.

Já tyto obrovské překopávky dělám z důvodu, aby v budoucnu už změny nebyly. Aby se pěkné aktivity opravovaly jednou pro vždy.
Jasně. Stane se, že nějaký modelář něco vymodeluje a bude potřeba hýbnout s nějakou vedlejší kolejí. Ale to se většiny aktivit týkat nebude, jako například přestavba Kolína, kterou mám už uspěšně za sebou (ještě mi chybí pár metrů vedlejších kolejí v lichých skupinách, kde jsou jen nějaké kopřivové koleje a vlečky) Také budu muset hodně hrabat prstíčkem o vymodelování alespoň peronů. Jsou kolem sedni metrů široké, čtvrtý je navíc u oseckého zhlaví nesymetrický a to nemám z čeho poskládat. Šlo by to, ale v místě překrývání by z toho byla barevná hudba jako na diskotéce. :D

Zbyňku, bude to BP 85 nebo to bude BP NEW? A to budeš k tomu posílat nový Global? Nebo bude možné mít ten stávající?

New je jen hantýrka :D Kdo si nainstaluje další aktualizaci, automaticky se mu nainstaluje i update Global. Kromě těch, kteří instalátorům nevěří, nainstalují si aktualizaci bokem a pak na Global například zapomenou. :D Ty nové koleje tam opravdu chyběly. Ale bez Regedita bych to asi vzdal. Dělalo mi to nějaké psí kusy a já nevěděl proč.
Hlavně aby se výsledek práce všem líbil a bylo to na kvalitě zpracování poznat.

Zbyněk Šemora napsal:
New je jen hantýrka :D Kdo si nainstaluje další aktualizaci, automaticky se mu nainstaluje i update Global. Kromě těch, kteří instalátorům nevěří, nainstalují si aktualizaci bokem a pak na Global například zapomenou. :D .....
Ahoj Zbyňku.
Když už jsi nakousnul instalátor aktualizace, tak se chci zeptat, nevím právě, zda ty, nebo Martin v 321, dáváte do aktualizace i aktivity a proto to vždy dávám bokem a mažu obsah složek Activites, Services a Paths, jestli by nebylo lepší dávat aktivity úplně bokem k samostatné instalaci, jestli to dělá Martin a né ty, tak se omlouvám, snad toto vlákno navštěvuje a nad tím dávat aktivity bokem zauvažuje taktéž.:D
S pozdravem Dan.

Ahoj Dane. já do aktualizací aktivity nedávám. Z toho důvodu mám extra balík aktivit úplně samostatně. Ale je možné, že jsem jednou s dobrým úmyslem aktualizaci obohatil i aktivitami. Slibuji, že už to víckrát neudělám a už budu jenom hodný :D. Tenkrát mi to někdo oprávněně omlátil o hlavu. Problém nastane, když si tohoto nevšimnu, původně jsem měl aktivity odložené a pak po aktualizaci zapnu MSTS a startuje 20 minut. Nehledě k tomu, že se pak v adresářích může udělat hrozný guláš. Ale je tady i jednoduchý důvod, někdo na hraní mých aktivit už čas nemá a jednoduše je nepotřebuje. I proto mám možnost instalace trati bez aktivit.

Zbyněk Šemora napsal:
Ahoj Dane. já do aktualizací aktivity nedávám....
........Ale je tady i jednoduchý důvod, někdo na hraní mých aktivit už čas nemá a jednoduše je nepotřebuje. I proto mám možnost instalace trati bez aktivit.

Ahoj Zbyňku, tak to teď byl Martin u aktualizace 18, pro 321. Už jsem to zjistil. Takže se omlouvám ještě jednou, ono už v tom mám zmatek, jak lítam z jedné tratě na druhou. Jinak tvé aktivity hreji, Den Blbec a Topírna je suprovní aktivity. Ale dělá mi to brajgl, když tvořím já a náhodně si stáhnu aktualizaci napřímo i s aktivitama MSTS a je zaděláno na guláš. :D

No on tam Martin sice dal přímo rozbalené aktivity, nicméně bez consistů. Takže smysl tohoto mi trošku uniká. Možná chtěl jen ponechat trasy pro volnou jízdu, pak bych to pochopil.

Snad mně nikdo neukamenuje,že píšu můj dotaz do tohoto vlákna,ale chtěl bych se zeptat Zbyňka na most přes Berounku mezi zastávkami Černošice-Mokropsy a Všenory,jestli by nešel vyměnit třeba za ten,co tam má ve své trati Martin stavitel.Ve skutečnosti tam most s oblouky není.

Mario: Vyměnit lze, ale za jinou náhražku. Originál se bude muset teprve vyrobit.

Luky napsal:
Zdravím,

pane Šemora, nešlo by prosím Vás v úseku Brno - Břeclav a zpět změnit rychlostníky z 200 km/h zpět na 160 km/h. S dvoustovkou tam do budoucna již stejně nikdo nepočítá, maximálně se 180 km/h a to jenom pro Pendolino a Messerschmita.
Ta dvoustovka vznikla v dobách, kdy se tam zkoušelo pendolino na 240km/h. Ale určitě by šlo ten rychlostník pro pendolino utopit pod terén. Tato trať vždy byla jako zkušební pro vysoké rychlosti, tak to tam chci zachovat pro zkoušky. Kdybych 200 zrušil, rozhodila by se aktivita Den blbec, protože tam se 200 jet musí. Sice je to trochu fake (stejně jako 380 v depu na Masaryčce), protože z cestujícíma se takové zkoušky určitě nedělají, ale tady šlo pro potřeby MSTS udělat u této dlouhé aktivity nějaký adrenalin na probuzení. I proto jsem tam nasimuloval jízdu do odbočky, aby si každý vyzkoušel jak při takové rychlosti je nutné rychle reagovat na žluté světlo na opakovači. Je to jenom hra, proto si můžeme nějaký úlet občas dovolit.:D
Ale jeden úlet je na této trati i v reálu. V Břeclavi u vypínačky, kde začíná rychlost 160 je tam i rychlostník 120 pomalu pro nákladní vlaky až na konec oblouku. Ale copak nějaký nákladní vlak jezdí rychleji než stovkou ?:D Jedině kdyby snad pendolino naložili uhlím :D

Most v Mokropsech, kdysi mi psal Roman, že jej modeluje. Někdo mi posílal fotky i vznikající zastávky Všenory. Teď nevím, jestli to byl také Roman nebo M Thuma. Hold lidi nemají jen MSTS, ale určitě i jiné důležitější povinnosti. Proto si važte každého, kdo do MSTS má stále čas aktivně tvořit.

Zbyňku jezdí,
pamatuju si, že dva páry Nex z Nymburka na Mělník měly před lety max. rychlost 110 km/h, poštovní vlaky (i když to nejsou typicky nákladní vozy) pak jezdí 140 běžně.

Po delší době se pracuje na úseku do Dobřichovic, ale jde to P O M A L U.
Než se uloží děti spat, tak je půl desáté a to už se toho moc nestihe :(.
Jó kdysi jsem napsal Zbyňkovi, že rychlejc než domeček za týden to nepůjde a teď jsem se dopracoval k rychlosti domeček za rok. Kdyby někdo věděl jak urychlit výrobu textur, to by se to pracovalo :p
Vsenory.jpg

Naposled editoval moderátor:

Michale, až to bude hotové tak to bude perfektní. Dobrá práce a jen tak dál.

Naposled editoval moderátor:

Pawlik napsal:
Zbyňku jezdí,
pamatuju si, že dva páry Nex z Nymburka na Mělník měly před lety max. rychlost 110 km/h, poštovní vlaky (i když to nejsou typicky nákladní vozy) pak jezdí 140 běžně.
Pořád to není nad 120 :D. Já si pamatuji, když jsem měl šichtu poštovní expres Přerov - Praha, tak v celém úseku bylo max 80km/h. To jsme jeli přes Krasíkovský viadukt a byla na něm rychlost 20. Ale byla to moje první jízda na E499.2, tedy hodně dávno.
Teď jsem se ptal právě na tohle kamaráda z provozu na dráze a aktuálně konkrétně na Břeclav - Brno žádný náklad víc jak 100 nejezdí. Vždyť oni jsou rádi, když udělají soupravu na EC, aby mohlo jet alespoň 140.
Včera jsem se díval na složení EC Jaroslav Hašek. Jedna blbá špalková hospoda a celý vlak degraduje na dolní rychlostníky a maximální rychlost 140. A stejně to přijelo do Brna včas, protože jízdní řády jsou dělány na 140. A ty naše místní expresy Brno - Břeclav - Olomouc, to jsou vozy z dob, kdy já jezdil do školy, plecháč za tím, takže max 120.
Michal T. : Však zatím nehoří. Následující aktualizace bude stejně jen rekonstrukční.

Už jsem se dlouho nepochlubil, co mám dalšího kolejově hotovo, jinak trolejově rozházeno (sloupy v kolejích)
Kolín mám dokončený, Olomouc je také překolejovaná a byly tam až 50m posuny výhybek. Proto mi to tak blbě dřív vycházelo do pošty.
Dokončil jsem Břeclav za použití fotek z lávky přes koleje, těsně před tím, než jí zbourali. Takže se dá jezdit i do depa. Zhlaví opravena až na přednádraží. Změny se ale dotknou hlavně nákladních kolejí v ranžíru. Koleje přes osobní nádraží se tady neměnily, bylo to opraveno už dříve.
Pak jsem přepracoval všechna zhlaví stanic v pokračování od Kútů až do Bratislavy Lamač včetně. Také tam byla hrozná kolejová zvěrstva. Zvláště Devínská Nová Ves byl oříšek. Všechny drobné obloučky na širé trati (Kúty - Sekule, Šakvice, Modřice, Pečky, Řečany a už ani nevím kde), jsem předělal na poloměr 4000r (namísto 1500 až 2000 z dynamické koleje)

Takže zbývá překopat nádraží v Bratislavě na slušnější úroveň, Břeclav - Hodonín proklepnout podle nových tabulek a podívat se na Brno - Česká Třebová, co by tam šlo trochu opravit a zúhlednit. Hlavně Brno - Blansko.
Pak ještě zbývají ty lokálky Zaječí - Hodonín a Boří Les - Mikulov.
Mám pocit, že práce neubejvá a naopak mi narůstá :D
A až bude kolejově hotovo, tak také opravit ve všech stanicích brány, respektive je všechny osadit znovu. Někde bude nutné i upravit terén. Ale bude to pak krása. Jen aby bylo na práce dostatek času a všechny počítače budou poslouchat.
Ale i tak jsem závislý na modelářích. Někde do stanic budou potřeba nové perony. Velké díky patří Matesovi za téměř vše z Prahy Libně do Velimi.

Vzhledem k tomu, že mi Honza Švec poslal dokončené Lanškrounsko s originály budov až do Třebovic, by bylo dobré, abych si s aktualizací pohnul. Mohl bych už dát z tohoto úseku nějaké fotky. Ale mám výmluvu, že se stále čeká na Pawlíka, až dá texturu na třebovický viadukt. Slíbil mi to tak nějak do června, takže ještě je chvilka čas. :D
Jinak Bratislava je nahrubo hotová a já udělal revizi zhlaví na trati Břeclav - Brno. Už mi zbývá jen brněnské přednádraží. Byly tam chybičky i když to tam opravuji už asi po čtvrté. Hold pod svícnem je největší tma a já až do nedávna neměl z této trati žádné video.
Pak se přesunu na Břeclav - Hodonín a nakonec 260. Tam ještě nevím v jakém rozsahu to budu opravovat.
Jinak jak jsem naznačil, jsem hodně závislý na modelářích. Když jim čas nedovolí, nevím jak bych to dal dohromady.
Perony v Bratislavě a tunelový portál mi doufám Nebulus udělá. Obloukový peron do Vranovic a perony Kolín budu moc hrabat prstíčkem a poprosím Matese. Také stále nemám úpravy původních peronů v Úvalech a Běchovicích. (kdybych tenkrát blbec stavěl rovnou pořádně. Tak to dopadá, když amatér jako já se pustí do tak velkého projektu :D )
Deterio mi sice dodal stavebnici brán TV, abych mohl vyskládat široké stanice jako je Kolín nebo Kúty, atd. Ale co je to platné, když mám díl jen pro 4 koleje a na další už nemá čas. Přitom potřebuji ve všech stanicích udělat opravy TV, tak je ideální příležitost využít nové modely. Jedná se o to, že při skládání brán vedle sebe se jejich sloupy doposud vzájemně prolínaly a nevypadá to nejlépe a jsou zbytečné polygony navíc. Deterio mi udělal bránu se sloupem jen z jedné strany a pak se to může parádně skládat vedle sebe a nic neprolíná.

Realita je bohužel taková, že nemáme jen MSTS a pro každého je přednější živobytí. Až je tohle zajištěno, je čas na koníčky. Kdyby modeláři neměli opravdu čas, musel bych vše nějak dořešit alternativním způsobem. Práce co momentálně dělám už stály tolik trpělivosti a času, že by bylo škoda, kdyby se to na něčem zaseklo. Ale paralelně odvádí velké práce modeláři. Další Mates a Motorák. Málem bych zapomněl na Lubomíra s finálem Žďár nad Sázavou a nějakých modelů do 251. Ale bojím se, že jako loni to do konce června nezvládnu. Počítejte spíš září. Když to zvládnu dříve, tím lépe. Nyní si užívejte pěkného léta, sopka na Islandu nám sem posílá krásné slunečné počasí ....... :D .....tak přece nebudete sedět u počítače a pařit MSTS. :D

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře