RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha
bobeksoft napsal:
Dobrý den, mám dotaz na p.Šemoru,
zatím na nové aktualizaci pouze opravuji moje potrhané aktivity (Kolín je fuška...) a všiml jsem si, že některé vlečky (tam, kde vedla moje trasa) byly zrušeny (např. v Olomouci, Zábřehu, Hodoníně). Je to nastálo nebo jen dočasný stav?
P.Z., Olomouc
Vlečka, to je hodně obecný pojem. V Kolíně bylo nejvíc předělávek. Mám tam jen depo a výtah, ale dál ten vlečkový labyrint směrem na Záboří mezi tratěmi na Kutnou Horu jsem vzdal. To je kolej na koleji, podobně jako v Třebové. Dál je něco u lokálky na Ledečko, ale tam jsem to také nedělal dopodrobna. Jsou to už hodně přetížené čtverce.
V Olomouci naopak přibylo kolejí na prostějovském zhlaví, ale myslím, že zůstaly nedořešeny manipulační koleje vlevo za mostem za skladištěm.
V Zábřehu jsou dočasně přerušeny vlečky na Vitošov, chybí tam angličan, který jsem všude vyřazoval. Tohle je dočasné a obnovím to, stejně jako jsem zrušil trať do Bludova, protože byla stavěna jen tak podle letecké mapy. Nyní mám jak přesné podklady, tak i videa. Jenomže den má opravdu jen 24 hodin a kdybych se s tímto dělal a teď bych vydal aktualizaci, tak z Hodonína do Rohatce by jste jeli holou loukou na hodně vysokém náspu a koukali jste z ptačí perspektivy na zbytky původní trati.

V Hodoníně jsem vlečku do elektrárny trochu zjednodušil, protože čtverec nádraží je opravdu přetížený. Jinak tam nic zrušeného není. Naopak vlečka u Hodonín zastávka je podrobnější. Ale zapomněl jsem tam dodělat, posunout ty odkalovací jezera.
Dnes jsem dělal kontrolu z Bratislavy do Břeclavi a zjistil, že jsem zapomněl zalesnit od Moravy do Lanžhota. Hold traťové těleso tam září novotou, dělníci to tam prosekali, trať jak ze škatulky, ale ono to časem zaroste

Ještě jednu věc. Moc nepoužívejte manipulační koleje v České Třebové na zhlaví směr Parník. Jak tam jsou ta dřevěná skladiště. Také jsem tam vyhazoval ten škaredý angličan, nahradil a opravil koleje, koukajíc do leteckých map. Až bylo téměř hotovo, ale nemohl jsem se stále dopočítat, zjistil jsem, že to mám blbě a zapomněl jsem za angličan jednu výhybku. Musím to tam celé položit znovu. Na to už nebyl čas, takže do příští aktualizace to snad dám do pořádku. Poznáte to i tak, že jsou tam koleje, které nikam nevedou.
Šnek napsal:
Pánové já jsem si veškeré staré aktivity přesunul bokem a poté smazal a udělal jsem si jen lehkou projížďkovou aktivitu Ustí - Letohrad a ejhle při načítání mi vyskočí chybná hláška "Selhala inicializace manažeru aktivity".
Do Paths se nahrály nové vstupní body po aktualizaci a píše mi to i z nich to samé.
Já jsem si schválně včera nainstaloval do PC po vyčištění adresářů MSTS verzi BP84 z DVD. ActivityMoverem jsem přesunul aktivity, pak smazal archivy složek aktivity v trati, nainstaloval aktivity.exe, opět Activity Mover a dal jsem vše do archivu, kromě nové akrivity Lanškrounsko a tu jsem normálně a bez problémů spustil.
Tak nevím, v čem soudruzi z NDR dělají chybu. Měl jsem nasimulované stejné podmínky.
Ale někdy uživatel udělá chybu, kterou nemá rád MSTS BIN a člověk o tom ani neví. Pak pomůže reinstalovat MSTS BIN podle bodu 15 v pokynech na DVD. To je mnohdy všelék na mnoho neduhů.
PS. Zapomněl jsem napsat, že jsem BP84 aktualizoval soubory ke stažení BP85