Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Tak som sa prebehol z BA to Břeclavy a je to slušné. Akurát v BA na 18. kolaji to zavesené návestidlo je v lufte mimo perón, návestí pre elektrickú prevádzku za tunelom je trocha moc, je tam len stiahni zberač z prvej kolaje smerom do tunela, nič iné. V Devínskej si zabudol pravítko za kolajami a v Levároch prebehol kamión predomnou cez prechod, ale to beriem ako priblíženie k realite v tej oblasti. :-) Inak super, vedel som vždy, kde som.

Zbyňku já jsem s Esem a cca 30 práznýma wapkama "nahnal" oproti Martinovi a Jonášovi z Prosenic do Svinova 13 minut. Vlak měl stovku a já jel asi 95-100. Stejně jako oba zmiňovaní. Já už nevím, co ten simulátor vyvádí. To je prostě konec.

Dráčik napsal:
Tak som sa prebehol z BA to Břeclavy a je to slušné. Akurát v BA na 18. kolaji to zavesené návestidlo je v lufte mimo perón, návestí pre elektrickú prevádzku za tunelom je trocha moc, je tam len stiahni zberač z prvej kolaje smerom do tunela, nič iné. V Devínskej si zabudol pravítko za kolajami a v Levároch prebehol kamión predomnou cez prechod, ale to beriem ako priblíženie k realite v tej oblasti. :-) Inak super, vedel som vždy, kde som.

Dík za pravítko. Pošlu tam lidi. Jo kdyby bylo z hliníku, tak se odnese bez mého zásahu v editoru :D
Leváre jsou známé a prokleté a ten tunel je stále bez troleje :D Na zavěsené návěstidlo kouknu. Byl na mne moc velký tlak, tak jsem něco někde mohl zapomenout. Za těch 10 měsíců jsem už ztreatil přehled, kde jsem všude pracoval :D Připomínkujte dál.

Čouda napsal:
Zbyňku já jsem s Esem a cca 30 práznýma wapkama "nahnal" oproti Martinovi a Jonášovi z Prosenic do Svinova 13 minut. Vlak měl stovku a já jel asi 95-100. Stejně jako oba zmiňovaní. Já už nevím, co ten simulátor vyvádí. To je prostě konec.
Čoudo, nejezdí se podle rychlostníků, ale podle jízdního řádu. Od toho mám sešiťák, abych se podíval. "Ha, nějak moc krátím, musím zpomalit". A majitelé slabších PC. "Jedu pozdě, musím přidat".
Jak jsem včera jel tu mou aktivitu, tak by se mělo jezdit. Žádné držení se maximální traťové rychlosti, ale využívat výběhu vlaku a hospodárných stupňů. Co nejméně sahat na brzdu a stále si držet pár sekund náskok jako rezervu. :D

Naposled editoval moderátor:

Dráčik: Teď se dívám na to návěstidlo v Bratislavě. Je zavěšené dobře, ale jaksi tam chybí střecha. :D. Sice jsem měl v Bratislavě testera Nebuluse, ale asi neměl čas to projít a krátké zakončení střech peronů si nevšiml. Teď už je pozdě, Mates je delší dobu mimo republiku, tak jsem tam zatím doplnil vlaštovku default. Je to tam sice jako pěst na oko, podobně jako v Brně, ale lepší než nic. Nebulusovi ale patří dík, že mi alespoň upravil peron u nádraží, rampu u čtvrtého peronu a tunelové portály. Jinak má asi práce nad hlavu na své domácí trati 130.
Nikdo si neumíte představit, jaké to jsou kolikrát nervy dát vše dohromady. Já kompletně překopal hodně železničních uzlů, tím dosavadní nástupiště byla na vyhození a hrabal jsem prstíčkem, aby mi hlavně ta oblouková řešení někdo vymodeloval. Všude mi pomohl Mates a o Brno se přihlásil Deterio.
Tohle pro mě byla nejnáročnější aktualizace a vlastně ještě je. Stále nemám v kupě verzi pro DVD. Takže kdo čekáte, prosím o strpení. Musí to být bez chyb.

Já mám trošku banálnější problém. Po instalaci aktualizace mi nejde spustit MSTS, neboť mám všechna tlačítka v úvodní obrazovce neaktivní (šedivá)

Zbyněk Šemora napsal:
Čoudo, nejezdí se podle rychlostníků, ale podle jízdního řádu. Od toho mám sešiťák, abych se podíval. "Ha, nějak moc krátím, musím zpomalit". A majitelé slabších PC. "Jedu pozdě, musím přidat".

Tak todle radši cargařům ani neříkej. To je pěkná hovadina totiž.

IL62 napsal:
Já mám trošku banálnější problém. Po instalaci aktualizace mi nejde spustit MSTS, neboť mám všechna tlačítka v úvodní obrazovce neaktivní (šedivá)
Však je psáno "nejprve odstranit všechny aktivity" :D
Já jsem předpokládal, že uživatelé umí číst :D

Čouda, s náklady se jezdí jinak, ten má sešiťák jen kvůli číslu vlaku a kde má pobyt. Jinak jede klidně půl dne s náskokem a aby nejel moc rychle nebo pomalu, to už si ohlídá dispečer.
Luky napsal:
Na tohle je nejlepší odinstalovat z PC celé MSTS..

Ne, na co? Pokud vše fungovalo, stačí přes Activity Mover přesunout všechny aktivity a odkládací adresáře smazat. Nebo nainstalovat můj balík aktivit, ten vše ve složkách nejprve smaže.
Šedá tlačítka znamenají, že aktivity mají potrhané trasy.
Pokud používám Trainstore, tak je samozřejmost, že před updaty se dává "Vše zpět do MSTS" . Pokud ale nedodržuji pravidla a udělám si v PC mišmaš, tak je nejlepší příkaz Format C: atd a celý PC si nainstalovat znovu :D

Zbyněk Šemora napsal:
IL62 napsal:
Však je psáno "nejprve odstranit všechny aktivity" :D
Já jsem předpokládal, že uživatelé umí číst :D

Fakt jsem je odstranil. Věřte, nebo ne.

To IL62
Všem to jede, jen tobě ne. Velmí zajímavé. Ovšem pouze pro tebe. Tak to jsi asi někde něco pobacal. Co jsi pobacal na to musíš přijít sám. Tipuju nejspíše na Trainstore. Tenhle program bych začátečníkům nejraději zakázal. Ubylo by spousta problémů.

No, ale jestli jsi odstranil komplet aktivity a pak nainstaloval aktualizaci bez aktivit, tak je to jasné. V MSTS v trati musí být alespoň jedna aktivita, jinak se ti trať nezobrazí a budeš mít šedá tlačítka. Takže Odstranit všechny aktivity, nainstalovat novou aktualizaci, stáhnout nové aktivity u Zbyňka na webu a nainstalovat do aktualizované tratě alespoň jednu aktivitu. Samozřejmě na danou verzi tratě. Pak ti to musí jet bez chyby.
S pozdravem Dan.

Pánové já jsem si veškeré staré aktivity přesunul bokem a poté smazal a udělal jsem si jen lehkou projížďkovou aktivitu Ustí - Letohrad a ejhle při načítání mi vyskočí chybná hláška "Selhala inicializace manažeru aktivity".
Do Paths se nahrály nové vstupní body po aktualizaci a píše mi to i z nich to samé.

Zbyněk Šemora napsal:
Čouda, s náklady se jezdí jinak, ten má sešiťák jen kvůli číslu vlaku a kde má pobyt.
To taky není tak úplně pravda. V sešiťáku tě toho zajímá ještě trochu víc.

Zbyněk Šemora napsal:
Jinak jede klidně půl dne s náskokem a aby nejel moc rychle nebo pomalu, to už si ohlídá dispečer.

Proč by měl dispečer zrovna tohle hlídat? Prostě jede jak jede a kde je ho potřeba předjet, tam se nechá předjet.

Dobrý den, mám dotaz na p.Šemoru,
zatím na nové aktualizaci pouze opravuji moje potrhané aktivity (Kolín je fuška...) a všiml jsem si, že některé vlečky (tam, kde vedla moje trasa) byly zrušeny (např. v Olomouci, Zábřehu, Hodoníně). Je to nastálo nebo jen dočasný stav?
P.Z., Olomouc

Dan J. napsal:
No, ale jestli jsi odstranil komplet aktivity a pak nainstaloval aktualizaci bez aktivit, tak je to jasné. V MSTS v trati musí být alespoň jedna aktivita, jinak se ti trať nezobrazí a budeš mít šedá tlačítka. Takže Odstranit všechny aktivity, nainstalovat novou aktualizaci, stáhnout nové aktivity u Zbyňka na webu a nainstalovat do aktualizované tratě alespoň jednu aktivitu. Samozřejmě na danou verzi tratě. Pak ti to musí jet bez chyby.
S pozdravem Dan.
Tak teď už jsem to rozjebal úplně. MSTS jsem nainstaloval znova a když chci a teď když chci nainstalovat BP tak mi to píše: "Nemohu spustit soubory v dočasné složce. Instalace přerušena. Chyba 5: access is denied."

IL62 napsal:
Dan J. napsal:
S pozdravem Dan.
Tak teď už jsem to rozjebal úplně. MSTS jsem nainstaloval znova a když chci a teď když chci nainstalovat BP tak mi to píše: "Nemohu spustit soubory v dočasné složce. Instalace přerušena. Chyba 5: access is denied."
Ale o odinstalování MSTS nebyla vůbec řeč? Ach jo. Todle dělá, pokud ti něco zůstalo v registrech a na to jsem i já malý pán. Todle musí vyřešit někdo, kdo ti poradí jak dostat zaprásklé registry starými zápisy MSTS pryč.
Dan.

IL62 napsal:
V tvém případě a v tuhle chvíli platí jediné doporučení: Ruce pryč (ty tvé) od počítače, a sehnat si někoho kdo počítačům rozumí. Jinak se z toho nevyhrabeš.

bobeksoft napsal:
Dobrý den, mám dotaz na p.Šemoru,
zatím na nové aktualizaci pouze opravuji moje potrhané aktivity (Kolín je fuška...) a všiml jsem si, že některé vlečky (tam, kde vedla moje trasa) byly zrušeny (např. v Olomouci, Zábřehu, Hodoníně). Je to nastálo nebo jen dočasný stav?
P.Z., Olomouc
Vlečka, to je hodně obecný pojem. V Kolíně bylo nejvíc předělávek. Mám tam jen depo a výtah, ale dál ten vlečkový labyrint směrem na Záboří mezi tratěmi na Kutnou Horu jsem vzdal. To je kolej na koleji, podobně jako v Třebové. Dál je něco u lokálky na Ledečko, ale tam jsem to také nedělal dopodrobna. Jsou to už hodně přetížené čtverce.
V Olomouci naopak přibylo kolejí na prostějovském zhlaví, ale myslím, že zůstaly nedořešeny manipulační koleje vlevo za mostem za skladištěm.
V Zábřehu jsou dočasně přerušeny vlečky na Vitošov, chybí tam angličan, který jsem všude vyřazoval. Tohle je dočasné a obnovím to, stejně jako jsem zrušil trať do Bludova, protože byla stavěna jen tak podle letecké mapy. Nyní mám jak přesné podklady, tak i videa. Jenomže den má opravdu jen 24 hodin a kdybych se s tímto dělal a teď bych vydal aktualizaci, tak z Hodonína do Rohatce by jste jeli holou loukou na hodně vysokém náspu a koukali jste z ptačí perspektivy na zbytky původní trati.:D
V Hodoníně jsem vlečku do elektrárny trochu zjednodušil, protože čtverec nádraží je opravdu přetížený. Jinak tam nic zrušeného není. Naopak vlečka u Hodonín zastávka je podrobnější. Ale zapomněl jsem tam dodělat, posunout ty odkalovací jezera.
Dnes jsem dělal kontrolu z Bratislavy do Břeclavi a zjistil, že jsem zapomněl zalesnit od Moravy do Lanžhota. Hold traťové těleso tam září novotou, dělníci to tam prosekali, trať jak ze škatulky, ale ono to časem zaroste :D
Ještě jednu věc. Moc nepoužívejte manipulační koleje v České Třebové na zhlaví směr Parník. Jak tam jsou ta dřevěná skladiště. Také jsem tam vyhazoval ten škaredý angličan, nahradil a opravil koleje, koukajíc do leteckých map. Až bylo téměř hotovo, ale nemohl jsem se stále dopočítat, zjistil jsem, že to mám blbě a zapomněl jsem za angličan jednu výhybku. Musím to tam celé položit znovu. Na to už nebyl čas, takže do příští aktualizace to snad dám do pořádku. Poznáte to i tak, že jsou tam koleje, které nikam nevedou.

Šnek napsal:
Pánové já jsem si veškeré staré aktivity přesunul bokem a poté smazal a udělal jsem si jen lehkou projížďkovou aktivitu Ustí - Letohrad a ejhle při načítání mi vyskočí chybná hláška "Selhala inicializace manažeru aktivity".
Do Paths se nahrály nové vstupní body po aktualizaci a píše mi to i z nich to samé.
Já jsem si schválně včera nainstaloval do PC po vyčištění adresářů MSTS verzi BP84 z DVD. ActivityMoverem jsem přesunul aktivity, pak smazal archivy složek aktivity v trati, nainstaloval aktivity.exe, opět Activity Mover a dal jsem vše do archivu, kromě nové akrivity Lanškrounsko a tu jsem normálně a bez problémů spustil.
Tak nevím, v čem soudruzi z NDR dělají chybu. Měl jsem nasimulované stejné podmínky.
Ale někdy uživatel udělá chybu, kterou nemá rád MSTS BIN a člověk o tom ani neví. Pak pomůže reinstalovat MSTS BIN podle bodu 15 v pokynech na DVD. To je mnohdy všelék na mnoho neduhů. :D

PS. Zapomněl jsem napsat, že jsem BP84 aktualizoval soubory ke stažení BP85 :D

Zbyňku,
zatím jsem si projel první etapu Den blbec a musím říct, že tedy klobouk dolů před Tvou prací.
Nádhera. Co mě dostalo bylo napojení staré trati u Tatenic a v zářezu vidět ještě ta stará, to nemělo chybu a pak Rudoltice a .....
Prostě nádherný a děkuji. Jistě se vrátím k této aktivitě, mám ji rád a potom i k Vysočině a dílům ostatních kluků.
Odvedl si opravdu KUS práce a všichni, co s Tebou spolupracují.

Já si stále hraji s TRACK_B-shapes-3 a ne a ne to vyřešit
jinak aktualizaci nekopíruju bokem,ale přímo instaluji,takže nevím kde je chyba,no ono stejně plánuji pořídit nové dvd,mám tři roky starý a plno dvd s aktualizacema a podobnýma věcma. Teď to zkouším celé znova,nová trať a dám do ni aktualizace. A uvidíme

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře