TRAINSET BP, připomínky, návrhy

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
E 499.2 napsal:
Ale šlo, kdyby si to Luky sám vymodeloval nový model a vytvořit consits už není problém :D

Môžeš mu v tom pomôcť,. Dvom pôjde robota na novom prndolíne lepšie.

Mám takový skromný dotaz: loko csd_755001 byla z trainsetu vyřazena? V Poisnově seznamu totiž není a potřebuju to vědět pro distrubuci TBP na webu. Vyřadil jsem všechny loko s předními sběrači a také skin 363005. Nebo co myslíte? Nechat tam ty loko s předním sběračem?

Pavlík napsal:
Mám takový skromný dotaz: loko csd_755001 byla z trainsetu vyřazena? V Poisnově seznamu totiž není a potřebuju to vědět pro distrubuci TBP na webu. Vyřadil jsem všechny loko s předními sběrači a také skin 363005. Nebo co myslíte? Nechat tam ty loko s předním sběračem?
Nic takového tam nevidím. Vozidla z dob ČSD se zařazovala hlavně v počátcích. Ale tento konkrétní model je na stránkách Jardy Skůry, tak nevidím problém a není třeba si s tím lámat hlavu. Poptávka bude spíš po něčem, co už se nikde stahovat nedá.

Zbyňku díky za odpověď a poprosím ještě menší upřesnění:

Dále byly vyloučeny z trainsetu i tyto vozy?

csd_Rah
csd_TL659 (csd_TL659001,csd_TL659002)
dnt_114 (dnt_114503,dnt_114503ms,dnt_114504,dnt_114504ms)

Je součástí trainsetu i:

csd_Uae
cssd_810 (810597,810652)

Nemám aktuální DVD, tak bych to potřeboval vědět. Díky.

Pavlíku, pokud jsi se pustil do porcování TBP a přípravy k downloadu, požádej Zbyňka o zaslání aktuálního disku, jinak děláš zbytečnou práci. Současně se mi prosím ozvi mailem, rád bych Ti sdělil několik připomínek. Ideální by bylo, pokud bys byl z Prahy nebo v rozumné dojezdové vzdálenosti, není to úkol pro jednoho.

Já už jsem to začal porcovat ručně pomocí Winraru. Ale na ten archivovací program jsem zvědavý, jestli by to uměl rozumně rozdělit. To znaměná soubory chování zvlášť.

Rychlý nástřel funkce :
1) V trainset si najde všechny adresáře a stejně tak udělá i v common.snd a common.cab
2) Program by měl mít možnos nadefinovat si filtr pro skupiny - tedy buĎ všechno vcelku nebo zvlášť chování, modely či zvuky ( na sms a wav) a kabiny ( na cvf a ace)
3) Spustíš a počkáš, až Ti udělá obraz trainsetu v zip souborech.

Příklad :

adresář cd_121 udělá na 2 archivy : cd_121_chovani.zip a cd_121_modely.zip, podobně pro zvuky a kabiny (ale nemusí)

Víc asi nebude potřeba.

Tak to by bylo super! Už předem díky za něj! Ušetří spoustu času.
Teď mě ještě napadlo, jestli ten prográmek bude umět přidat do každého archivu soubor readme. Nebo přinejhorším, aby readme šlo přidat do archivu dodatečně ručně.

Naposled editoval moderátor:
Vidíš, a já blázen tohle vše dělal ručně (pro aktualizace TBP). A jak jste křičeli, že se zbytečně opakují i engy, které se neaktualizovaly a zbytečně zvětšují archivy downloadů :D. A já to dělal tak proto, abych do příště to nemuse ručně ze složek vytahovat :D.

Luky napsal:
Můj názor: nenechávat tam loko s předními sběrači....
Nesdílím stejný názor,traffic vlak nedonutím jet na přední smeták,když veze cisterny nebo auta nebo jede přípřež.Přední smetáky bych ponechal.

Ponechat je tam můžu, jen je to starší ladění, ale jako trafik snad postačí. Já je mám v trainsetu také a ničemu nepřekážejí.

Pavlík napsal:
Ponechat je tam můžu, ....
A o čemže je tady diskuse ? :D
Já myslel, že o downloadu TBP. Ale jak čtu, tak se asi bude jednat o volné variace na TBP :D
Downloady přece musí být 100% totožné a veškerá doplňování a odebírání nebo změny ladění se musí dělat přece jednotně.

Dobře, vlastně máš pravdu. Tak tedy potom navrhuju do další aktualizace trainsetu tyto loko s předním nebo oběma sběrači vrátit. V aktivitách se určitě upotřebí.

A když už jsem u toho, tak jsi mi Zbyňku pořád neodpověděl na mou otázku, která už zmizela na předchozí straně. Jde mi o to, aby ten trainset byl opravdu 100% totožný.
Zbyňku, můžu tě tady veřejně poprosit o zaslání DVD s trainsetem (o trať nežádám), aby ty downloady byly opravdu 100% zrcadlem? Pracuji na tom sám. Zdeněk Itterheim mi žádné DVD neposkytl, ani jsem se s ním neměl možnost sejít, protože jsem oba dva z jiného konce republiky. Nemůžu teď do toho dávat svoje vlastní peníze, jsem teď bez příjmu, čili bez zaměstnání, ale za to se spoustou času, který můžu právě věnovat MSTS.

Naposled editoval moderátor:
DVD, které jsem poslal Zdeňkovi je už pravěk. Problém je v tom, že většina lidí zde víc slibuje než jsou skutky. Na DVD zdarma má nárok každý, kdo přispěl s modely do trati nebo propůjčil nějaká vozidla. (samozřejmě, pokud někdo za odpoledne spíchne jednoduchý model, tak to neznamená, že má nárok, platí opravdová kvalitní práce, jako například hrad Pernštejn, také jen jeden model)

Co se týká vozidel, už jsem se spálil, když jsem vyšel vstříc předem. Proto bych rád viděl nějaké výsledky. Připravené webové stránky, kde bude chybět jen nakopírovat aktuální trainset BP. Karel Kebert, který tohle dělal na MSTS Sinus přesvědčovat nemusel. On nás sponzoroval úplně všechny, takže poslat mu aktuální placku bylo to poslední, nad čím by člověk váhal.

Takže pokud uvidím, že vše je připraveno, DVD pošlu. Ale samostatný trainset opravdu nemám a čas tohle nějak škatulkovat už vůbec ne. Začíná jaro a mám důležitější iniciativy, které se musí udělat bez ohledu na to, jestli jsem v těžkém minuse nebo se daří.

Jak jsem četl v novinách, ono se to Paroubkům a Topolánkům lehce radí nezaměstnaným, "staňte se podnikateli" V dnešní době, kdy hodně drobných podnikatelů krachuje, je to cesta do pekel. Já se sice ještě držím, ale je to z ruky do huby a někdy i od huby :D

Pavlík napsal:
... jsem teď bez příjmu, čili bez zaměstnání, ale za to se spoustou času, který můžu právě věnovat MSTS.
Na Tvém místě bych tu spoustu času věnoval sháněním nějaké práce. Věřím, že to není v dnešní době vůbec jednoduché a nechtěl bych tohle nikdy řešit. Živobytí je na prvním místě, koníčky až na druhém.

Jinak mne u Tebe zaráží, že jsme se o tomhle bavili na podzim někdy v listopadu a teď máme březen a nejsou žádné výsledky. A kdyby Dem předevčírem nepraštil pěstí do stolu, že chce stahovat Free TBP, tak se o tvých plánech nyní znovu nediskutuje.

Vím o čem Trainset BP je. Když máš tolik času, tak si ráno v osm sednu k PC a do odpoledne mám vše ručně rozškatulkované na modely a ladění zvlášť. Druhý den si připravím za ten samý čas webové stránky a vše tam nakopíruji. A jestli jsi šikulka, tak si stáhneš poslední update T8 a aktualizuješ ladění. Když člověk uvidí, že opravdu na to máš a odvedl jsi perfektní práci, tak pak se dá dál spolupracovat. A Martens se zbytečně nemusí trápit se SW.

Ale to vše má jeden háček, který budeš muset rozlousknout. Když ŽSR vyjednával schválení modelů, tak někteří napsali podmínku pro DVD ano, ale k downloadům ne. Má to logické vysvětlení. Hodně modelářů má své stránky a mají zájem, aby se modely stahovali z jejich domovských webů. Je logické, kdyby někdo vytvořil portál, kde by se dala stahovat veškerá vozidla pro MSTS, tak celý svět bude chodit tam a nebude se obtěžovat se přepínat na web Kanka nebo Jardy Skůry. Proto jsem aktualizace trainsetu dělal s podmínkou, že nejprve se stáhnou modely z domovských stránek a pak se teprve aktualizuje ladění. Jenomže ani to se neosvědčilo, protože některé weby už jsou zrušeny a myslím, že Čouda mnohé věci přepracoval na Cargo.
Hold budeš mít velký ořech, jak tohle rozlousknout.
Verze na DVD je jen pro takové, kteří nemají vhodné připojení k internetu nebo sází na jistotu, že se jim vše nainstaluje tam kam to patří a bude to fungovat na první zapojení.

Mě tady uniká podstata. Nevím, proč někteří modeláři zakazují své modely dávat ke stahování někde jinde. Já jsem se jenou ptal dema nebo duusa, zda-li bychom mohli jejich modely a skiny umístit fyzicky do katalogu a dostala se nám odpověď, že ne, ale že můžeme linkovat tak, aby se to jim započítalo do stahování. To už dokážu pochopit, ale nevím, proč to někteří zakazují, když to jde udělat takhle.

Back
Nahoře