TRAINSET BP, připomínky, návrhy

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Je to zbytočne komplikovane. Honzo netreba to podla mna nijak delit ci sledovat verejne neverejne. CO je na TBP na DVD to komplet tak ma byt aj na Webe TBP. Potom kto si kupi DVD bude mat v PC nieco ine ako to co si stiahne. Web TBP by mal byť vernou kopiou DVD TBP. A potom v tom nijako nebude ani chaos ani bordel. Komplet ladenie sa zmesti aj na moj web a ked to zbynek chce mozem to tam povesiť. Ale najlepsie by bolo cele komplet neodelovat.

Na jednom webe aj ladenie aj vozidla , kabiny a zvuky. Inak v tom bude bordel.
Ale to ber len ako chorý nazor Pana masinistu a prepocitavaca bankoviek :)

Naposled editoval moderátor:
dem napsal:
CO je na TBP na DVD to komplet tak ma byt aj na Webe TBP. Potom kto si kupi DVD bude mat v PC nieco ine ako to co si stiahne. Web TBP by mal byť vernou kopiou DVD TBP. A potom v tom nijako nebude ani chaos ani bordel. Komplet ladenie sa zmesti aj na moj web a ked to zbynek chce mozem to tam povesiť. Ale najlepsie by bolo cele komplet neodelovat.

Na jednom webe aj ladenie aj vozidla , kabiny a zvuky. Inak v tom bude bordel.

V tomto zastávám stejný názor. Web musí být vždy 100% kopií aktuálního trainsetu dodávaného na DVD, jinak budou zmatky.

Tímto tedy apeluji na všechny, kdo souhlasili s distribucí svého modelu, skinu nebo kabiny na DVD, aby nám umožnili download i na webu TBP. V každém archivu bude i Readme, pokud jej model obsahuje.

Děkuji tímto Jackovi, který tak již u svých zvuků učinil.

Pokial su nejake moje veci este v TBP tak na WEB mozu ist bez akehokolvek problemu.

p.s> hovorim, len za seba nie za duusa.

Mám pocit, pokud tohle téma čte nějaký pozorovatel, asi se musí dobře bavit. Já si včera vzpomněl, o čem jsme se na slezině bavili s Ondrou Janišem a veškerá Vaše iniciativa by pak přišla v niveč. A proč vlastně vznikla potřeba mít TBP někde ke stažení ?

Dem tento týden napsal, že sice nějaká BP a TBP jej vůbec nezajímá, nepotřebuje ji a vystačí si s dvaceti vlaky co má. Ale vadí mu, že se tady ve fóru píše, že existuje nějaké TBP a nedá se jako celek nikde stáhnout a proto chce abychom se všichni složili na provoz webových stránek, aby to všichni měli zadarmo. On na to finance nemá. Chopil se toho Pavlík, který jak píše je bez zaměstnání na podpoře, ale zná cestu, jak tohle realizovat.

Ale zamyslel se vlastně někdo o co tady jde ? Zeptal se někdo ? Ten kdo je odběratelem BP, ví o co jde a tento portál nepotřebuje. Ale myslíte si, že Vy co BP z principu odmítáte, že na Vás čeká nějaké skryté království ? Bohatství je v tom, že vozidla jsou naladěná. Začal jsem já a ŽSR dokončil. Ale až za velké peníze s obrovským traffic si vše postahujete, budete asi zklamáni. Pokud Vám jde o ladění, stáhněte si poslední T8. (poznámka pro Dema. Soubory od ŽSR nemám, asi jsem je smazal aby se mi nenamíchala starší verze, ale určitě budou v jeho vlákně odkazy)
TBP = začátky MSTS Veliké množství prvních skinů od tehdejší komunity, například Jackův oblíbený vůz s tankem :D Kolekce modelů od pana Starého a velké množství skinů na tyto první modely. Od Dema tam budou také začátky jeho skinování. Mám pocit, že to před mnoha lety, když jsem pokládal koleje do Bratislavy vyjednal David Hájek. První modely od Ondry Janiše. Na slezině jsme se domlouvali, že to mám vyřadit a nahradit novým modelem. Možná se Vám stýská po ruském čmelákovi s doplněnými nárazníky. Nebo takovém šestikoláku. Najdete tam i namalované Taurusy a Herkulesy nebo ty patrové příměstské soupravy OBB, které by Vás odpudili jen při pohledu na obrázek. Ale jako traffic, který se kolem mihne stovkou je to dobrý. Mám pokračovat ?
Mám tam samozřejmě i novinky od lidí, kteří dali svolení. Takže modely od Kanka, Jardy Skůry, Ondry Janiše, Hekla a hodně věcí, kteří mají vozidla na stránkách Duuso - Dem. To samé kabiny.
Ale pokud je mi známo, tak tito modeláři stránky mají a můžete si to stáhnout bez nějakého duplikování jiným webem.
Ale pokud opravdu aktivitáři potřebují ten vůz s tankem, tak proboha nevidím problém napsat seznam, abych to a to vystavil někam ke stažení. Z důvodu, že už žádný download neexistuje. Na to nepotřebuji tým lidí jako Pavlík a najde se i někde místo na mém prostoru.

Tady spíš jde o něco jiného. Pár jedinců si tady myslí, že TBP je poklad na kterém sedím a vydělávám na něm peníze. :D:D:D:D:D:D
Pokud nejezdíte mé aktivity, tak tento balík vlastně ani nepotřebujete. A kdo je jezdí, potřebuje k tomu trať a u té má i všechny vlaky.
A je tady vůbec nějaký fanda do vlaků, který BP nemá ?
Takže pokud se tady někdo hodně nudí a potřebuje do MSTS něco dělat: Potřeboval bych ještě nějaké modeláře. Už hodně let mám nafocená sila v Šakvicích nebo stanici Zaječí. Ale to je jen příklad. Nebo pomozte Martinovi Staviteli X, on si modelářskou pomoc určitě také zaslouží.
Anebo modelujte vozidla které potřebujete. To bude užitečnější než vymýšlet projekt, který bude v principu k ničemu.

Zbyňku, věř mi, že se najdou tací, co z nějakého důvodu BP s trainsetem prostě nemají. Stačí jim, když si stáhnou nějakou free trať (třeba 310 nebo Luhačovice). Ale i na těchto tratích se tvoří aktivity ve kterých všichni aktivitáři vychází z TBP8 a spousta vozidel je právě už jen v TBP. Takovému uživateli postačí, když si stáhne jen ty vozidla, která potřebuje a může si aktivitu zajet. Nemusí kvůli pár vozidlům kupovat DVD, pokud o tvou trať nestojí. Trainset je přece free.

Takže to, že jen tvé aktivity jsou podle TBP je mylné.

Pavlík napsal:
... Ale i na těchto tratích se tvoří aktivity ve kterých všichni aktivitáři vychází z TBP8 a spousta vozidel je právě už jen v TBP. Takovému uživateli postačí, když si stáhne jen ty vozidla, která potřebuje ....

Ano, tudy vede cesta. Pokud Tě tohle trápí, udělej seznam vozidel, které aktivitáři používají, ale downloady už neexistují a zaplať si nějaký menší prostor pro jejich downloady, aby to ostatní měli free, protože na to mají nárok. A ty budeš platit poplatky za webový prostor s dobrým pocitem. že ostatní si za ušetřené peníze mohou koupit cigáro a pitivo. Možná i něco silnějšího. Ale jak jsem napsal, není třeba platit zbytečné peníze. Když to někdo vypíše, co je třeba, rád to někam nakopíruji a udělám odkaz. Určitě to zvládnu rychleji, než půl roku a nic nebo jak dlouho o tom tady diskutujeme. Je to jen o tom nežvanit prázdné řeči o tom, co by se mohlo nebo by bylo dobré ale přiložit ruku k dílu. Já mám hodně práce na trati , která dotyčných vůbec nezajímá, jinak by jste nepotřebovali tyto downloady:D, takže nemáte páru o čem taková činnost je.
Například vydat jen ladění, to mohu pověsit hned. Ale nemám čas se s tím babrat z důvodu v předchozí větě. Zaráží mne, že například Martens se nabídl, že udělá software pro kohokoli, který by tohle rozškatulkoval, ale mě tohle nenabídl. Přitom ví, že by jen na slibech nezůstalo a práci bych dokončil. K práci mi stačí jen ten seznam, co chybí a SW, který to rozškatulkuje. (oddělit ladění od modelu) Žijí pamětníci, že jsem takové downloady kdysi měl. Odkaz spočíval v zapsání příslušného vzorečku, co komu chybí a stahovala se celá složka. Pak to převzal Karel Kebert, který vše rozepsal.

Pro Dema:
Já žil od začátku také v domění, že jde o to udělat 100% zrcadlo, tedy tak, jak je sinus T(BP)3 udělat aktuální T(BP)8 s tím, že bude zvolena vhodnější forma vystavení (oddělení modelu a ladění). Proto mne zarazilo, když Zbyněk napsal, že u některých modelů/skinů má souhlas jen pro distribuci na DVD. Proto ty moje úvahy.

Pro Zbyňka:
Jak správně napsal Pavlík. Problém je to, že i když si stáhnu free trať, aktivitáři tvoří aktivity se základem T(BP)8. Takže pokud jsem uživatel - začátečník, který nikdy Tvoji trať neměl, čeká mne buď stažení megabalíků ze sinusu a pak stejně náročná práce při aktualizaci až na T(BP)8 (včetně dalšího megabalíků, mazání, stahování, ...) nebo si musím koupit Tvoje DVD. A nebo si žádnou aktivitu nezajezdím. Projdi si stránky aktivitářů, u každé aktivty je "Trainset TBP 8 a něco navíc"!

Dobře, půjde se cestou, že se vystaví vozidla, která už jinde nejsou dostupná. Půjde se tou cestou, že u vozidel jinde dostupných se dá odkaz k autorovi. Pak si stojím za tím, co jsem napsal výše, že uživatel, který použil jako zdroj Tvé DVD a uživatel, který stahoval ze stránek autorů, budou mít různé ladění. Což, jak ze zkušenosti víme, je pro aktivity trošku problém. Takže do Trainsetu vneseme chaos. Asi mne Zbyňku utlučeš a než odpovíš na následující kacířskou větu, tak se vydýchej, ale pak je třeba zvážit, zda neměřit všem stejným metrem a i uživatel Tvé trati si holt bude muset vozidla stahovat u autorů, prostě tam, kde to není nutné, nedostane ten zlatý podnos.

Zbyněk Šemora napsal:
Zaráží mne, že například Martens se nabídl, že udělá software pro kohokoli, který by tohle rozškatulkoval, ale mě tohle nenabídl. Přitom ví, že by jen na slibech nezůstalo a práci bych dokončil. K práci mi stačí jen ten seznam, co chybí a SW, který to rozškatulkuje. (oddělit ladění od modelu) Žijí pamětníci, že jsem takové downloady kdysi měl. Odkaz spočíval v zapsání příslušného vzorečku, co komu chybí a stahovala se celá složka.
Zbyňku, nechápu, co Tě na tom zaráží - tahle myšlenka byla docela čerstvá a vykrystalizovala včetně logiky chování apliakce až na základě této diskuse - takže se opravdu [/align]moc omlouvám, že jsem to nenabídnul přímo Tobě, ale obecně - pro koholiv - samozřejmě budeš mít právo toto užívat - když už je to free.

Takže ještě jednou Zbyňku promiň, že jsem na Tebe jaksi pozapoměl a nejmenoval Tě jmenovitě a konkrétně.
A 100% souhlasím s Pavlíkem - TBP není jen pro Tvojí trať - původním smyslem - pokud si dobře pamatuješ z první sleziny- bylo vytvoření jednotného česko-slovenského trainsetu pro všechny potenciální tratě, které byly v té době - a jako takový by měl být dostupný nejen na DVD.

A co se týče peněz za hosting - kdo podniká a platí si vlastní hosting, tak by to pro něj neměl být problém - dneska za 200 CZK bez DPH mít 10G prostoru s neomezeným trafficem - a pokud podnikám a mám s tím výdaje, tak si toto klidně utopím do nákladů, protože si jej stejně platím - a nestojí mne to ani korunu - pouze využiju a dám k dispozici to, co mi bude stát ladem.

Takže z tohohle pohledu opravdu nejde o peníze - na rozdíl od situace, kdy to někdo opravdu financuje z vlastní kapsy a živí z jednoho platu 4-5 lidí + eventuálně hypotéku - toto jsou to peníze vyhozené do luftu.

Zbyňku - jak velký je čistý trainset TBP? Vleze se to do 7,5 G? Já už to neposoudím, protože mám mix a čistý trainset v aktuální podobě nemám k dispozici.

Ale o čem tady stále diskutujete ? To jsou jen prázdná slova.
Jak jsem napsal výše, downloady vozidel TBP jsem měl a udržoval aktuální, pak to převzal Karel Kebert. Jenomže to byl člověk, který opravdu chtěl MSTS scéně pomoci, proto hodně stavitelů a modelářů finančně podporoval a mimo jiné převzal i downloady TBP. Po jeho úmrtí se až moc iniciativně hlásil o pokračování Zdeněk I a marně jsem mu vysvětloval, že musí vydržet do aktualizace, protože byly velké změny, které tenkrát dělal Bob z Ostravy. Hold "vydž Prťka vydrž" . Pak byla aktualizace Trainsetu, nové vydání DVD a to jsem poslal Zdeňkovi a pokládal věc za vyřízenou. Až po letech se dozvídám, že vlastně se nic neděje.

Proto navrhuji tohle. Aby tady někdo nenaříkal, že ho nutím kvůli nepostradatelnému nádhernému vozu s tankem si kupovat moje DVD s mým hnusným projektem, tak přerušuji práce na svých tratích a budu se věnovat kopírování vozidlel z TBP, které nikde nejsou ke stažení na web. K tomu ze všech složek vyďobu ladění a dám jako komplet do instalačního souboru. Ručně, protože na to žádný SW nemám. Zkrátka dokážu, že to opravdu jde a bez zbytečných keců a nářků.
Hovg :D :D
Doufám, že to berete s humorem, jen ty downloady myslím vážně.
A jsem zvědav na Vaše reakce.
Pokud se nahlédne do historie této problematiky, tak nikdy nešlo o to, že se nedají tyto vozy nikde stáhnout, to bylo až druhotné, ale všem vadilo, že se do toho montuje Šemora :D Proč zrovna On ? Když staví trať, co se má co montovat do ladění a vozidel ? Pamatujete ? A když to Šemora pustí, najednou na tuhle práci nejsou lidi.
Kocourkov hadr.
Jinak Honzo, spolupráce s Tebou si velmi cením. Vždyť s Tvou aktivní spoluprácí jsem to tenkrát dával dohromady. Takže poznámka "nejsou lidi" pro Tebe neplatí.
Martensi, jestli se situace změnila a máš už kapacity na nějaký ten SW, tak sorry. Já mám stále v hlavě tvé prohlášení, že programování máš plné kecky v práci a doma už chceš mít od toho klid.

Kapacity se nezměnily - jenom se trošku změnilo portfolio pracovní náplně - a taky jsem se nasral - IMHO -tenhle SW má podle mého názoru větší užitek než starter, který má dneska alespoň nějaké řešení v podobě baťáků od boba57 a lze jej elegantně řešit i pomocí Trainstore.

Martens napsal:
Zbyňku - jak velký je čistý trainset TBP? Vleze se to do 7,5 G? Já už to neposoudím, protože mám mix a čistý trainset v aktuální podobě nemám k dispozici.

Transet BP má v současné době něco kolem 4,5 GB.

Takže oddělit ladění od modelu v komplet TBP byla práce přesně do teď, tedy asi dvě hodiny. Do toho mi ještě chodili zákazníci.
Archiv ladění má 23 MB a nakopíruji jej ke stažení až doma, jinak bych musel být v práci "po škole" :D
Oddělení se dalo krásně udělat přes koš.
Jednotlivé složky pro modely dám dohromady průběžně, snad do týdne. Přece jen nemám tak expresní připojení, tak to tak rychle nepůjde. Trainset má asi 5 Giga. Ale úplně vše tam dávat nebudu. Zvuky máte u Jacka a kabiny na Duuso - Dem a jinde. Ještě uvidím, co a jak.

Zbyněk Šemora napsal:
Archiv ladění má 23 MB
Já jsem to oddělení souborů s laděním mezitím zkusil taky a vylezl mi z toho archiv asi 32 MB (na disku 37 MB). Vyšel jsem z poslední oficiální aktualizace BP trainsetu T8 z 30.6.2009 (čili případné soubory z předchozích aktualizací v tom nejsou). Kromě ENG a WAG jsem také vybral SD soubory (kvůli ladění spřáhel v ESD_Bounding_Box).
Celé to dohromady má zazipované necelých 5 MB. Pokud by byl zájem, mohu to někam hodit na internet.

Mikasi napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Archiv ladění má 23 MB
Já jsem to oddělení souborů s laděním mezitím zkusil taky a vylezl mi z toho archiv asi 32 MB (na disku 37 MB). Vyšel jsem z poslední oficiální aktualizace BP trainsetu T8 z 30.6.2009 (čili případné soubory z předchozích aktualizací v tom nejsou). Kromě ENG a WAG jsem také vybral SD soubory (kvůli ladění spřáhel v ESD_Bounding_Box).
Celé to dohromady má zazipované necelých 5 MB. Pokud by byl zájem, mohu to někam hodit na internet.
Najednou je tady iniciativy až až a všichni najednou mají čas :D:D
Odkaz je zde.:
TBP-8-ladění

Hlavně už nedělajte nějaké duplicity s drobnými odchylkami.
Ale můžete to projít a pokud zde najdete vozidlo, které nejde nikde sehnat, pište sem a já se to budu snažit co nejdříve kopírovat ke stažení. Tudy vede cesta.

Zbyněk Šemora napsal:
Hlavně už nedělajte nějaké duplicity s drobnými odchylkami.
To jsem ani neměl a nemám v úmyslu, jen jsem chtěl (po přečtení této diskuse) vyzkoušet ten výběr a oddělení souborů s laděním. Pomocí jednoho zálohovacího prográmku to zabralo asi 10 minut (z toho 9 minut jsem studoval ovládání toho programu). Mezitím jste byl rychlejší, takže bych sem ani nepsal, ale zarazila mne ta rozdílná velikost - u mne asi 5 MB v zipu, u vás 23MB v raru. Já samozřejmě pracoval jen s tou poslední aktualizací a taky jsem tam nedával TXT soubory s autorskými právy, nicméně ten rozdíl by neměl dělat tolik. Koukl jsem teda na ten RAR - je v něm asi 17 souborů s modelem (něco u 703, hlavně pak u 770). Ale možná to byl záměr, takže už nic neříkám... :)

Jen říkej, od toho to tady je :D. Já byl rychlejší :D ? Ha ha. Dvě hodiny proti deseti minutám. :D
Chtěl jsem jen dokázat, že kdyby někdo opravdu chtěl, tak o tom nemluví půl roku a dávno máme vše připravené.
Jestli mi tam zůstaly nějaké s soubory, budu je muset vrátit zpět k modelu. Například, když jsem si dal vytřídit koš, tak tam bylo několik desítek eng, sms i sd. Hold to je tak, když se něco dělá ručně. :D Lidský faktor je chybotvorný.

Zbyněk Šemora napsal:
nějaké s soubory
Já tam našel tyhle:

Kód:
cd_703
703045.s
703045rv.s

cd_Apee
CD_Apee.s
CD_Apee_int.s

cd_BDbmsee
CD_BDbmsee.s

cd_TUCD
CD_TUCD.s

okd_770
naraznik.s
okd_770532.s
okd_770532bs.s
okd_770532g.s
okd_770532g_rv.s
okd_770532rv.s
okd_770534.s
okd_770534bs.s
okd_770534freight.s
okd_770534freightRV.s
okd_770534rv.s

Ovšem dohromady ty .S mají jen asi 2,5 MB, což jsem čekal víc. Asi hodně v celkovém součtu udělají ty TXT a DOC. Nebo by tam taky mohlo být nějaké ACE, ale to jsem už nekontroloval.
Já teď musím odjet, ale večer bych kdyžtak mohl na SZ poslat ten zálohovací prográmek s návodem - má 0,5 MB a je free. Ze zdroje nic neodstraňuje (teda pokud se mu to nepřikáže), takže by se mohl hodit.

Pavlík napsal:
Zbyňku, věř mi, že se najdou tací, co z nějakého důvodu BP s trainsetem prostě nemají. Stačí jim, když si stáhnou nějakou free trať (třeba 310 nebo Luhačovice). Ale i na těchto tratích se tvoří aktivity ve kterých všichni aktivitáři vychází z TBP8 a spousta vozidel je právě už jen v TBP. Takovému uživateli postačí, když si stáhne jen ty vozidla, která potřebuje a může si aktivitu zajet. Nemusí kvůli pár vozidlům kupovat DVD, pokud o tvou trať nestojí. Trainset je přece free.

Takže to, že jen tvé aktivity jsou podle TBP je mylné.

Tak toto je jeden z mála rozumných postů, v týhle blbosti.

Zbyněk Šemora napsal:
... Zaráží mne, že například Martens se nabídl, že udělá software pro kohokoli, který by tohle rozškatulkoval, ale mě tohle nenabídl. ...

Tohle zní docela komicky. To je jako, kdyby měl Martensk každýmu poslat SZ s tím, že pro něj udělá SW, ale na Vás by zapoměl:D.

Zbyněk Šemora napsal:
...Proto navrhuji tohle. Aby tady někdo nenaříkal, že ho nutím kvůli nepostradatelnému nádhernému vozu s tankem si kupovat moje DVD s mým hnusným projektem...
Pokud jsem tu to tak pročítal, tak nikdo to neoznačil za hnusný projekt (z celkového textu usuzuju, že nešlo ani o ironii). Jak Vás tady tak čtu, tak mi přijde, že vztahovačnějšího člověka snad ani neznám:roll:.

Edie, ty nechodíš na sleziny, že ne? Nevím, kdo z nás dvou je větší prudič. Také neznáš, co znamená smajlík. Asi když sedíš v restaurantu, vtipům od kamarádů moc nerozumíš a vše bereš doslovně a urazíš se. :D
Já na rozdíl od Tebe, místo prázdných keců něco pro realizování downloadů o čem se tu píše ,už udělal.
A doufám, že to příjmeš jako chlap a nebudeš můj příspěvek brát doslovně a pochopíš trochu tu nadsázku.
Ále co já se s tebou budu o víkendu otravovat.
Mikasi napsal:
Díky moc, to mi moc pomůže i ten seznam.
Víš co bylo hodně veliké, readme v pdf. To tam dělá ten obří balík. Alespoň si to myslím.

Ahoj pratele,

s udivem sleduji, jak si kazdy haji sva autorska prava, ale pokud jde o praci druhych, tak se na to nejak zapomina. A to me docela nastvalo.
Proto bych rad pripomel, ze veskere ladeni pro TBP 7, 7.2 a 8 jsem pripravoval ja.

Samozrejme, ze jsem vysel i z prace mych predchudcu i Zbynka, ale stravil jsem na tom pres rok a pul vetsinu sveho volneho casu. Aby vse sedelo, aby vsude byly aktualni verze, nova svetla, nektere engy jsem udelal uplne nove jen pri teto prilezitosti. Aby vse spolu jezdilo a brzdilo podle norem.
Protoze muj prispevek byl vetsi nez maly, rad bych vas timto pozadal, povazuji za sve pravo vas pozadat, abyste stahli z webu jakekoli baliky ladeni obsahujici cely nebo podstatne casti TBP. Jendotlive engy pripravuji pro autory modelu a je logicke, ze si je autori siri na svych strankach, ale tato kompletni extrakce uz je neco jineho.

Duvodem proc nechci, aby se kompletni balik ladeni TBP siril na webu je jednoduchy - je to nejzranitelnejsi cast TBP. Duvodem meho usili bylo prispet ke standadizaci a sjednoceni - to se take evidentne podarilo. TBP je nepsanym zakladem kazde aktivity a vsichni vedi, ze s nim nejsou problemy. Tak to musi zustat i do budoucna.

Chci aby to tak zustalo i do budoucna a nechci, aby se rozmohlo kutilstvi, ktere povede k tomu, ze bude nekolik verzi ladeni TBP, nekde neco bude chybet, nede prebyvat. Proto vidim jeho distribuci jako celku pres DVD jako idealni - je totiz zafxovana. Dalsi release nemuze vyjot bez dukaldne kontroly. A o kvalitu tu jde.

Koneckoncu bordel uz zacal ve startovnim bodu - podivejte se vys -"jeee, me se neco ztratilo v kosi ci co." a "ja tam mam neco jineho". Uz to proste jede jako s ladenim v MSTS :-)) Smer chaos opet nakrocen.

Kazdy vi, ze se snazim vsem modelarum, pokud mi cas dovoli vyhovet, ale prosim vemte v uvahu, ze i ja investuji znacne mnozstvi casu a usili a tudiz si na svou praci narokuji podobne jako ostani urcite pravo nakladani.

Prosim tedy durazne o stazeni tohoto souboru z webu. Rad bych si s autory projektu ujasnil, jak zajisti konzistenci.
Predem za to dekuji.

Prosim jenom Zbynka o potvrzeni meho autorstvi, protoze jsem to pripravoval primarne pro nej.

ZSR

P.S. Takhle jsem se tu uz dlouho nerozepsal :-))

Back
Nahoře