Mám pocit, pokud tohle téma čte nějaký pozorovatel, asi se musí dobře bavit. Já si včera vzpomněl, o čem jsme se na slezině bavili s Ondrou Janišem a veškerá Vaše iniciativa by pak přišla v niveč. A proč vlastně vznikla potřeba mít TBP někde ke stažení ?
Dem tento týden napsal, že sice nějaká BP a TBP jej vůbec nezajímá, nepotřebuje ji a vystačí si s dvaceti vlaky co má. Ale vadí mu, že se tady ve fóru píše, že existuje nějaké TBP a nedá se jako celek nikde stáhnout a proto chce abychom se všichni složili na provoz webových stránek, aby to všichni měli zadarmo. On na to finance nemá. Chopil se toho Pavlík, který jak píše je bez zaměstnání na podpoře, ale zná cestu, jak tohle realizovat.
Ale zamyslel se vlastně někdo o co tady jde ? Zeptal se někdo ? Ten kdo je odběratelem BP, ví o co jde a tento portál nepotřebuje. Ale myslíte si, že Vy co BP z principu odmítáte, že na Vás čeká nějaké skryté království ? Bohatství je v tom, že vozidla jsou naladěná. Začal jsem já a ŽSR dokončil. Ale až za velké peníze s obrovským traffic si vše postahujete, budete asi zklamáni. Pokud Vám jde o ladění, stáhněte si poslední T8. (poznámka pro Dema. Soubory od ŽSR nemám, asi jsem je smazal aby se mi nenamíchala starší verze, ale určitě budou v jeho vlákně odkazy)
TBP = začátky MSTS Veliké množství prvních skinů od tehdejší komunity, například Jackův oblíbený vůz s tankem

Kolekce modelů od pana Starého a velké množství skinů na tyto první modely. Od Dema tam budou také začátky jeho skinování. Mám pocit, že to před mnoha lety, když jsem pokládal koleje do Bratislavy vyjednal David Hájek. První modely od Ondry Janiše. Na slezině jsme se domlouvali, že to mám vyřadit a nahradit novým modelem. Možná se Vám stýská po ruském čmelákovi s doplněnými nárazníky. Nebo takovém šestikoláku. Najdete tam i namalované Taurusy a Herkulesy nebo ty patrové příměstské soupravy OBB, které by Vás odpudili jen při pohledu na obrázek. Ale jako traffic, který se kolem mihne stovkou je to dobrý. Mám pokračovat ?
Mám tam samozřejmě i novinky od lidí, kteří dali svolení. Takže modely od Kanka, Jardy Skůry, Ondry Janiše, Hekla a hodně věcí, kteří mají vozidla na stránkách Duuso - Dem. To samé kabiny.
Ale pokud je mi známo, tak tito modeláři stránky mají a můžete si to stáhnout bez nějakého duplikování jiným webem.
Ale pokud opravdu aktivitáři potřebují ten vůz s tankem, tak proboha nevidím problém napsat seznam, abych to a to vystavil někam ke stažení. Z důvodu, že už žádný download neexistuje. Na to nepotřebuji tým lidí jako Pavlík a najde se i někde místo na mém prostoru.
Tady spíš jde o něco jiného. Pár jedinců si tady myslí, že TBP je poklad na kterém sedím a vydělávám na něm peníze.

Pokud nejezdíte mé aktivity, tak tento balík vlastně ani nepotřebujete. A kdo je jezdí, potřebuje k tomu trať a u té má i všechny vlaky.
A je tady vůbec nějaký fanda do vlaků, který BP nemá ?
Takže pokud se tady někdo hodně nudí a potřebuje do MSTS něco dělat: Potřeboval bych ještě nějaké modeláře. Už hodně let mám nafocená sila v Šakvicích nebo stanici Zaječí. Ale to je jen příklad. Nebo pomozte Martinovi Staviteli X, on si modelářskou pomoc určitě také zaslouží.
Anebo modelujte vozidla které potřebujete. To bude užitečnější než vymýšlet projekt, který bude v principu k ničemu.