Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou_archív #4

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

Také se těším, jak bude vypadat tento úsek, i když bydlím na předposlední pražské stanici, resp. poslední, pak je jen zastávka, ale Zbyněk ji má v podobě před 3,5 lety a Martin ji bude jistě mít již v koridorové.
Ale i na tu starou vzpomínám s nostalgií.
Prostě je to kus práce, který když vidím, tak si říkám:
"Taky bych si něco postavil" :-)
Když pak čtu, jaké problémy s tím jsou a má povaha, ještě vydrážděná od dětí z práce, jsem rád, že si můžu relaxovat u jízdy :-D
Všem stavitelům, modelářům a dalším patří můj veliký DÍK a přání úspěšné další práce, která je pro nás "konzumenty" radostí.

Stavitelxx napsal:
Zrekonstruovat trať? A co proboha??? Já nemám co rekonstruovat, já jsem s tratí spokojený:D
....
Skromný a šťastný člověk. Já když se dívám na zbytky svých prvních prací, mám destrukční představy a otazník, "jak jsem tenkrát mohl něco tak škaredého splácat" :D Jenomže tenkrát to nějak stačilo. Nyní jsou už mnohem vyšší nároky na kvalitu a myslím, že obětaví modeláři si zaslouží, aby k jejich kvalitním modelům byly i kvalitní tratě.

Pepa z Nuslí napsal:
A taky ať už se konečně dostane na trať Praha-České Budějovice. To pak začnou lítat aktivity, moje domovská trať .
Popravdě řečeno, po téhle trati jsem se najezdil až až. Teď myslím hlavně úsek Praha - Strančice, ale do Budějovic jsem jezdil na Budvárek :) Teď jsem chytil slinu. Nechce se mnou jít na pivo? :D
Tam mělo být: Nechce se mnou jít někdo na pivo?
Tak až budeš mít na to pivo náladu, ozvi se:)

Naposled editoval moderátor:

http://www.vlaksim.cz/zprava-pripravovana-aktualizace-c-18-trat-321-3534.html

Martinovi tam doopravdy jezdí i šalina. :D To si neumím představit. Mě Praha plave i bez tramvají a naopak jsem stáhl provoz aut, jinak se nedalo v Praze pracovat.
Ale okolní zástavba vypadá pěkně. Určitě se máte na co těšit. Prágl Martinovi jako výchozí bod chyběl. Teď bude jeho trať mít větší hodnotu. Ale celkem mne technicky zajímá, co na takovou zástavbu řeknou běžná PC.

Zbyněk Šemora napsal:
Martinovi tam doopravdy jezdí i šalina. :D To si neumím představit. Mě Praha plave i bez tramvají a naopak jsem stáhl provoz aut, jinak se nedalo v Praze pracovat.
Ale okolní zástavba vypadá pěkně. Určitě se máte na co těšit. Prágl Martinovi jako výchozí bod chyběl. Teď bude jeho trať mít větší hodnotu. Ale celkem mne technicky zajímá, co na takovou zástavbu řeknou běžná PC.

I já mám menší problémy s takovou silnou zástavbou. Ne že by se mi počítač sekal, nebo hra padala, ale když projíždím Prahou, tak se občas některý hodně zastavěný čtverec nestíhá načíst a místo objektů je na některých místech jen holá placka.
Ale nedělá to jenom v Praze, občas se to stává i v Ostravě, nebo jiných náročných místech. A není to jen u mě, už více lidí mi to potvrdilo. Bohužel je to chyba MSTS a asi se s tím nedá nic dělat, žádné nastavení nepomůže, ani Zbyňkovo desatero, ani nic jiného.
Jediné řešení je v takto postiženém místě hru uložit a znovu načíst, zabere to ani ne minutu a krajina už po opětovném načtení bude v pořádku.

to Stavitelxx:
teda jako pražák smekám klobouk před tebou. Nebyl si náhodou na Hlavním nádr. ubytovaný, když si ho stavěl ? Jinak to není možné.Je to jako bych tam stál. Hluboká poklona

Aktualizácia 9

Toť nedávno mi istý nemenovaný jedinec opakovane napísal, aby som mu poslal aktualizáciu 9 trate Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou ... Bohužiaľ táto jeho požiadavka nie je ojedinelá.
Preto znova opakujem - ak vám chýba aktualizácia 9 riaďte sa pokynmi z vlákna http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/2531 v FAQ
Nepíšte mne ani nikomu inému, svoju požiadavku píšte výhradne autorovi trate. Kto je autorom trate zistíte veľmi ľahko, je to tu napísané najmenej 276 krát.

Ďakujem za porozumenie. Nechápavým, lenivým alebo inak neschopným získať aktualizáciu 9 rád pomôžem, ovšem za primeraný poplatok podľa platného sadzobníka. :D

Tak já myslím, že je nejvyšší čas, abych tu začal psát slohovku na téma Aktualizace 18.
Aktualizace bude přístupná ke stažení sice až zítra, ale zítra musím být celý den v práci, takže už o ní něco málo napíšu teď.

Nejdůležitější v této aktualizaci je zřejmě postavení Prahy. Kolejiště je hotové po celé Praze, ale krajina ještě není celá dokončená.
Hotová je stanice Praha hlavní nádraží a vše co je od ní jižním směrem, takže Vršovice, Malešice, Hostivař, koleje směrem ke Smíchovu až k Vltavě a úsek Běchovice - Libeň (mimo) a spojka z Libně do Malešic.
A severně od hlavního nádraží - Masaryčka, Holešovice, Vysočany, Libeň - tyto místa jsou zatím rozestavěné.
Každopádně teď budu usilovně pracovat na dokončení celé Prahy, takže zhruba za cca 3 měsíce bude další aktualizace, kde už bude kompletně dokončená celá Praha.
Na těch úsecích v Praze, kde ještě není krajina, nejsou funkční rychlostní značky!!! Takže po těchto nedokončených tratích raději vůbec nejezděte a hlavně tam netvořte žádné veřejné aktivity.

No a pokud jste se všichni těšili na Nové Spojení, tak Vás zklamu, to je ještě taky rozestavěné. V reálu když se stavělo Nové Spojení, muselo se směrem od Kolína jezdit na hlavní nádraží přes Vršovice, takže si pěkně zahrajeme na realitu a od Kolína do Prahy budeme fičet čtyřicítkou přes Vršovice.:D:-P
Toto opatření má ještě jeden důvod. Původně jsem to tu raději ani psát nechtěl, ale napíšu to. Kdyby v této aktualizaci bylo hotové Nové Spojení, tak by přes ty Vršovice nikdo nejezdil a já bych to tam stavěl naprosto zbytečně, byl by to jen ztracený čas. Takže aby trať z Běchovic přes Vršovice na hlavák splnila svůj účel, musí Nové Spojení ještě pár měsíců zůstat zablokované.
Je mi sice líto aktivitářů, kteří čekali na Nové Spojení, aby mohli dokončit aktivity, ale můžete ty aktivity prozatím udělat přes Vršovice, bude to pěkné spestření.

Mimochodem nedávno se mě jeden aktivitář ptal, jestli jsem kromě přestavby Polanky nad Odrou dělal ještě jinde nějaké zásahy do kolejiště a já řekl, že ne. Myslím že to byl Kuba, ale nevím to jistě.
Úplně jsem zapomněl na to, že jsem ještě upravoval stanici Vrútky.
Když jsem ve Vrútkách napojoval trať do Zvolena, tak to tam moc nepasovalo, takže celé Vrútky jsem zboural a postavil znovu, tudíž i tam bude třeba upravit aktivity.

K té Praze bych ještě napsal dvě důležité upozornění:
Za prvé, na dokončených úsecích v Praze se neřiďte rychlostí, která je na traťovém monitoru (F4), ale řiďte se vždy rychlostmi podle rychlostních značek.
Na některých místech totiž traťový monitor bude udávat jinou rychlost, než jaká je povolená rychlostními značkami.
Nebudu tu vysvětlovat proč to tak je, prostě jezděte takovou rychlostí, kterou Vám dovolují rychlostní značky, neřiďte se rychlostí uvedenou na traťovém monitoru.

A za druhé, problém s mizením okolní krajiny, už jsem se tu o tom nedávno zmiňoval. V Praze je velmi hustá zástavba a MSTS to někdy nezvládá načítat.
Nebudou se Vám objevovat žádné chybové hlášky, ale kolem tratě se občas může objevit prázdná plocha. V místě, kde byste normálně čekali hustou zástavbu, nebude vůbec nic.
V takovém případě hru uložte a znovu načtěte a krajina už bude v pořádku.

Přikládám pár ukázek. Na tom vrchním obrázku je vždy trať s chybou, na tom spodním je trať po znovunačtení:

http://www.trat321.cz/ostatni/001.jpg
http://www.trat321.cz/ostatni/002.jpg

http://www.trat321.cz/ostatni/003.jpg
http://www.trat321.cz/ostatni/004.jpg

Píšu to sem hlavně proto, aby si někdo nemyslel, že jsem na některých místech odfláknul krajinu. To ne, na krajině jsem si dal záležet, dokonce tak moc, že to ani MSTS nezvládá.
Pokud by náhodou někdo věděl, jak MSTS upravit, nebo nastavit, aby se tyto chyby v krajině nezobrazovaly, tak ať to sem napíše, určitě to pomůže všem.

Kromě Prahy jsem ještě postavil tratě z Prahy na sever do Kralup, na západ do Berouna, na jih do Olbramovic a trať z Vrútek do Zvolena. Až na úsek Vrútky - Cremošné jsou všechny ostatní úseky zatím bez krajiny. Na dokončení krajiny začnu pracovat jakmile dokončím Prahu.

A abych jenom nestavěl nové úseky, tak nějaké úpravy byly i na těch starších.
Například na celé trati ve všech stanicích jsou nové sloupy TV (brány), na všech mezistaničních úsecích jsou nové kotevní a mezikotevní sloupy, jsou nově zavedené návěstidla s PUR, v Bujanovském tunelu jsou originální tunelové autobloky a na tříkolejce mezi Poříčanami a Prahou jsou nové návěstní lávky - to vše jsou objekty, které vytvořil Deterio.
Mates udělat spoustu objektů v Praze - lanový most na jižní spojce, perony na hlavním nádraží, podchody v Kyjích a Dolních Počernicích, Nuselský most... Mimo Prahu vymodeloval stanici Košice, most v Banské Bystrici, mnoho různých značek mezi Vrútkami a Zvolenem, tunelové portály na téže trati a dalších mnoho drobností.
Fabio vytvořil modely do Otrokovic, od Hekla je spousta objektů v okolí Diviak a Turčianských Teplic, Miran upravil model Masaryčky a haly na hlavním nádraží, Honza Švec taky upravil několik modelů na hlavním nádraží a velkou spoustu dalších modelů mám z tratě Zbyňka Šemory.
Všem modelářům moc děkuji za nádherné objekty.
A děkuji i všem ostatním, kteří mi jakkoliv pomohli, Ďasíkovi za aktualizaci webových stránek, Jefferovi za aktualizaci map a dalším lidem za poskytování fotodokumentace, videí atd.

Ještě byla zrekonstruována Polanka nad Odrou, Vrútky, ale o tom jsem se už zmiňoval.
V některých stanicích byly na žádost uživatelů upravené statické vozy, na Ostravsku bylo trochu změněné umístění pomalých jízd (značky "Z" a "K"), v Pečkách a v Hodoníně jsou originální návěstidla s indikátorem "3" od Deteria a staniční hlášení přibylo ve stanicích Praha Vršovice a Praha hlavní nádraží.
V ostatních Pražských stanicích bude hlášení až dokončím krajinu. Ještě je hlášení v Holešovicích, ale to jenom proto, že jsem ho chtěl vyzkoušet a zapomněl jsem ho smazat.:(

Další aktualizace teda bude zhruba za 3 měsíce, takže pokud kdekoliv na trati najdete nějaké chyby, všechno mi pište, abych to mohl hned opravit.

Tak to je asi vše, přeji Vám spoustu ujetých kilomterů na Trati 321 a přes Vršovice opatrně, koleje jsou tam v hrozném stavu.:D

Martin - Stavitelxx

UFFF....elaborát jako Praha...tak zítra všichni na netu. Díky za info a už se těším až to stáhnu.

Už stahuju! Díky Martine !!!

Ahoj Martine,
ještě jsem nestáhl, ale jak koukám na vršovický ranžír, skvělá práce! Ovšem pozor, v odjezdu je čtrnáctá kolej sjízdná - jednak obsluha Strašnic a dráteníci "Pod skálu". :)
Taktéž ve vjezdu pátá z odbočky Záběhlice k řídícímu stavědlu.

Tak jsem stáhl, začal jsem asi v 0,50 a skončil v sedm ráno. (Nutno dodat, že přes mobil, což považuji za úspěch) Udělal jsem si pár testovacích jízd a rád bych Ti složil svůj hold. Projel jsem si úsek Smíchov - hlavák - Hostivař - Malešice - Vršovice, a je to paráda! Člověk si opravdu připadá jako v reálu - samozřejmě s určitou dávkou tolerance vůči budovám a zástavbě. Ovšem smysl je navodit atmosféru kolem trati - což se Ti skvěle povedlo, a ne vytvořit přesný model metropole. Když člověk vjede na Smíchovský most - má pocit, že je na Smíchovském mostě. Když se blíží k Vinohradským tunelům, má pocit, že se tam skutečně blíží - a to je, oč tu běží. Zvědavý jsem byl zejména na celé Vršovice a byl jsem velmi spokojen. Sice jsem zaznamenal drobné niance v linkování návěstidel, ale to se doladí, navíc nejde o nic, co by se eventuelně nemohlo vyskytnout. FPS se pohybovalo mezi 15-20, takže i vjezd na hlavní naprosto v pohodě. Takže se ještě jednou klaním a dávám velkou 1*!

Dobrý den,po aktualizaci 18 se mi objevilo chybové hlášení v souboru routes sigfg.dat a pád.Před aktualizaci bylo vše v pořádku.latich

Zdravím

mám taký problem. Doteraz som mal nainštalovanú trať BP, cca pol roka, všetko išlo bez problemov. Včera som nahodil trať 321 aj so všetkými aktualizáciami. MSTS riadne spustím, dám si nejakô aktivitu, začnem hrať a po čase ( niekedy 5 min, niekedy 10 min ) nastáva pád do Windowsu, bez akejkolvek hlasky. Iva ma vyhodi do Windowsu a koniec. To iste aj pri volnej jazde. Hrám pár minut a zase pád. Neviete niekto v čom by mohol byť problem?

Jestli to nebude tím, že BP a 321 nejsou navzájem kompatibilní a v jedné instalaci MSTS vedle sebe bez přejmenovávání adresářů být nesmí.
Popsáno v několika vláknech na tomto fóru.
Nebo na stránce BP, cituji:
"Trať Bratislava - Brno - Praha je kompatibilní pouze s originálními tratěmi MSTS. Dále trať Luhačovice, Čáslav - Třemošnice, trať ČD 120, trať ŽSR 169 Košice - Hidasnémeti a ŽSR Bratislava - Štúrovo. Používá kolejivo, které není kompatibilní s žádným Xtracks. MSTS s touto tratí nesmí obsahovat žádnou trať, která Xtracks používá. V takovém případě je nutné takové tratě v adresářích ze záloh střídat."
Je jasné, že trať 321 a BP vedle sebe bez zvláštního postupu nepůjdou.

Dobrý den, skládám Vám pochvalu a smekám klobouk. Jak už psal Tom Kanka, je dojem z trati opravdu parádní. Jen Vás lituji, zástavba prázdných úseků, to je panečku práce. Jen bych měl malou prosbičku. Vím, že bude velmi obtížně splnitelná. Když už máme okolí Prahy postaveno, prosil bych o spojku Praha Strašnice - Praha Radotín. Tím byste udělal radost nejen mě, ale všem, kteří nepreferují pouze osobní dopravu, ale též nákladní. Nebylo by potom nutné přecházet z Vaší trati 321 na trať Šemorovu. Jinak opravdu parádní trať.

Vsimol som si ze na Hlavnom nadrazi chybaju kolaje k autovlaku a chcel som sa spytat autora ci ich tam bude este len pokladat.
Dakujem:cool:

papej napsal:
... Nebylo by potom nutné přecházet z Vaší trati 321 na trať Šemorovu. Jinak opravdu parádní trať.
:D:D:D No, no. Zase tak hrozné to nemám. Moje trať je zase pro milovníky přesných sklonů, na to jsem byl právě u Martina zvědavý :D. Jen je škoda, že s aktualizací ještě chvíli nepočkal, protože už existuje pro Prahu hodně autentických modelů, které tam Martin ještě nemá.
Já to jen narychlo prolétl v práci v editoru, ale asi zde mám nějakou starší verzi, protože jsem měl šíleně chybějících modelů.
Ale jinak si Martin pochvalu zaslouží, je vidět že nohy na stole neměl a opravdu si máknul. Vyhrál si i s ranžírem v Berouně. To mne teprve čeká.
Hold maturita. Uzel Praha je opravdu těžký, vím o čem je řeč. Také jsem si s ním užil své.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře