Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou_archív #4

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

Z modelu Ústí tu noční můru mám už teď,zvláště z poslední úpravy v koridorové verzi.Jenom pro upřesnění,jsou už čtyři modely,takže Martin kdyby sem jel,je pravděpodobně pátá verze :) (Tygy090-Karlos072-Mikulda130-KimiR Praha-Dresden)

bobor napsal:
Preto by bolo lepšie keby každý staval niečo iné. Budú dve totožné trate. Ale tak to je na nich, čo chcú postaviť postavia.

Bylo by to sice nejlepší řešení, kdyby každý stavěl něco jiného, ale v praxi je to těžko splnitelné.
Nevím jak jsou na tom jiní stavitelé tratí, ale já nestavím podle toho, co je třeba udělat, neberu ohled na to, jestli stejný úsek stavěl už někdo jiný, stavím pouze to, na co mám zrovna chuť.

Tak trochu jsem přislíbil, že po vydání Prahy začnu dodělávat krajinu na těch úsecích, které jsou rozestavěné.
Ale říct něco takového byla chyba a beru to zpět, s krajinou jsem se teď trápil skoro rok a nemám vůbec náladu v tom pokračovat, chce to zase nějakou změnu.
Každopádně slíbit můžu to, že už nebudu dělat žádné nové úseky bez krajiny, pokud postavím nějakou novou trať, tak jedině komplet s krajinou a tohle opravdu dodržím, úseků bez krajiny je až moc...

A ohledně Krušnohorské magistrály, mě vždycky fascinovala trasa vlaku Excelsior, projet se z Košic do Chebu, to by byla paráda:D
No uvidíme, jestli se Matesovi bude chtít po páté upravovat nádraží v Ústí:D

Stavitelxx: takže trať Vrutky- Zvolen a Puchov-Bratislava dorobena nebude ?

skoro napsal:
Stavitelxx: takže trať Vrutky- Zvolen a Puchov-Bratislava dorobena nebude ?

Bude, ale až někdy časem, až na to budu mít náladu...

Stavitelxx:
Jasné chápem, ja ani neprikazujem čo máte stavať, a na úsek Čremošné - Zvolen sa teším :) . Aj teraz tadiaľ jazdím ako divý aj keď nie je okolie hotové. :D Možno sa splní aj môj tajný sen previezť sa v simulátore z BB na Červenú Skalu. :rolleyes:

Stavitelxx napsal:
A ohledně Krušnohorské magistrály, mě vždycky fascinovala trasa vlaku Excelsior, projet se z Košic do Chebu, to by byla paráda:D
No uvidíme, jestli se Matesovi bude chtít po páté upravovat nádraží v Ústí:D
No přesně na to jsem myslel když mám teď rozestavěnou aktivitu Excelsiora z Prahy do Košic. Ten úsek z Chebu do Prahy přes Ústí mi citelně chybí.

S tou 090 a Krušnohorskou magistrálou, no to by byla bomba. To by se daly vozit wapky rovnou z Třebušic na Mělník. Pamatuju si i staršího Vsacana, GVD něco kolem roku 2002, když se na 090 ještě dělal koridor. Ten jezdil z Chebu (drátovala se ještě tuším Kadaň a okolí), v Ústí nejezdil přes hlavák ale ze západu tunelem rovnou na jih. Akorát místo přes Ostravu, jezdil na Horní Lídeč a teď nevím jestli končil v Žilině nebo až v Košicích, ale mám takový dojem, že v Žilině. Do Košic zajížděl snad jen Excelsior.

Máš pravdu, ten jezdil vždy přes Lideč, ale končil v Žilině a čísla měl tuším 240/241. A jezdil přes Přerov (viz moje připravovaná aktivita R 708 pro tratě 321 a BP

Vsacan teď nevím v jakém GVD,ale jezdil i do Košic!

Já si tedy nikdy nepamatuji, že by Vsacan jezdil až do Košic, ale je pravda, že jsem poněkud mladší ročník :)
Za podkrušnohoří bych se přimlouval z jasného důvodu :)
Moje bydliště a hlavně krásná trať kolem Ohře (Chomutov-Karlovy Vary).
Kompletní model Klášterce tak, jak udělal Aleš do BP, by byl samozřejmostí a možná nejen to :)

Minimálně někdy v letech 89-93 jezdil i do Košic, protože jsme s ním jezdívali na koleje do Žiliny a tam tehdá určitě nekončil.

to klimi: Odkud jseš? Já mám v Mostě přítelkyni, takže tam dost často jezdím. Ale do Varů nebo do Chebu bych se taky rád podíval.
Celá ta Krušnohorská magistrála je zajímavá z hlediska postupu elektrifikace. Starší ročníky možná ví, že úplně první úsek byl elektrifikován již v roce 1963 z Ústí do Oldřichova a to soustavou 3000 Vss.

Krušnohorská magistrála je neuvěřitelně zajímavá trať, nejen krásné horské úseky kolem Ohře v okolí Karlových Varů, ale i ta uhelná krajina kolem Mostecka, skalnaté kopce u Bíliny, je tam spousta úžasných míst, které by stály za to mít v MSTS, Ti kteří to tam znají, mi určitě dají za pravdu:)
Nejvíce mě však zaujala stanice Kadaň, je tak děsně škaredá, až je krásná:D (Staré kolejiště, komunistické nádraží, uhelné okolí...)
Každopádně videa z Prahy do Chebu mám v obou směrech natočené, plány mám taky, nějaké objekty taky (od Matese), hlášení staničního rozhlasu mám ze všech větších stanic z Prahy až do Chebu (celkem 21 stanic), takže vše je teoreticky připraveno, už to chce jet ten čas:cool:
Třeba se toho někdy dočkáme, pak si vezmu v práci den volna a zajedu si aktivitu Excelsior:D

Stavitelxx napsal:
... pak si vezmu v práci den volna a zajedu si aktivitu Excelsior:D
Ještě jsi zapomněl na ty dva roky volna, co to budeš stavět.
:D
A také, když už máš také sedmičky, jestli se proentruješ Prahou :D
Na to Ti den volna stačit nebude. :D
Leda, že by jsi jel Exelsior bez traffic :D

Jo ty dva roky volna, to by se hodilo. S mým současným pracovním nasazením to nebudu stavět 2 roky, ale 5 let:(
Ale jinak Praha nebude zase tak hrozná na projíždění, kdo má aspoň trochu slušný počítač, tak by neměl mít potíže, maximálně si to může vyžádat 1-2 restarty, což je určitě odpustitelné, vzhledem k tomu, že ostatních cca 1750 km je bezproblémově sjízdných.
Praha je holt velmi náročná, spousta objektů na malé ploše, na něco takového MSTS není dělaný, takže při průjezdu Prahou to prostě chce více trpělivosti.
Každopádně úsek z Prahy Běchovic přes Vršovice na hlavní nádraží (případně směrem na Smíchov) už je dlouho v provozu, takže na něm si můžete vyzkoušet, jak Váš počítač zvládá Prahu. Ostatní části Prahy (Libeň, Holešovice, Nové spojení) jsou zhruba stejně náročné na počítač, jako trať přes Vršovice.

To je pravda, spočítal jsem to a je to nějakejch skoro 300 km (a to ani nepočítám odbočky, remízy, nákladové nádraží v Chomutově, elektrárnu v Prunéřově, rozsáhlé kolejiště v Třebušicích :D) to je nějakejch 50 km navíc
Stavitelxx napsal:
S mým současným pracovním nasazením to nebudu stavět 2 roky, ale 5 let:(
No takový tři roky to určitě stavět budeš, na to se připrav :D A aktualizace číslo 20 by mohla být ta celá trať z Prahy do Chebu. :D :D Mimochodem, kam máš dopracovanou tu 090?

Naposled editoval moderátor:

Stavitelxx napsal:
...Ale jinak Praha nebude zase tak hrozná na projíždění, kdo má aspoň trochu slušný počítač, tak by neměl mít potíže, maximálně si to může vyžádat 1-2 restarty, což je určitě odpustitelné, ....
Bohužel restart a load Ti nepomůže, Prahou stejně neprojedeš. Myslím v aktivitě, pokud nemáš XP, viz vlákno co jsem založil dnes o stabilitě MSTS v sedmičkách. Projeď si můj test, je to jen 10 minut času (po 10 minutách, co si nakonfiguruješ prostředí :D)
Paradoxně Prahou projedeš bez problémů na relativně starých šunkách, kde je systém XP. Sice menší FPS, ale projedeš bez nutnosti save a load.

Stavitelxx napsal:
Nejvíce mě však zaujala stanice Kadaň, je tak děsně škaredá, až je krásná:D (Staré kolejiště, komunistické nádraží, uhelné okolí...)
Martine, myslíš stanici Kadaň-Prunéřov? Tam to znám. Moje přítelkyně má v Kadani rodinu a řeknu teda, že když je tma, tak tam opravdu běhá mráz po zádech. Tam se snad ani nevydávají lístky. Potkat tam nějakého člověka, to je celkem náhoda. Do města Kadaň to jsou ještě asi 2 km. No, prostě takový minihoror.:D Mě se tam líbí i ty zadrátované vlečky, které z této stanice vedou.

Ano myslel jsem Kadaň-Prunéřov, město Kadaň je vlastně ještě o kousek dál, do odbočky po jednokolejce, jezdí tam Regionova, až teď jsem si to uvědomil. A jak to vím? Jednoduše, když jsem nahrával v Kadani-Prunéřově hlášení a chtěl jsem přejet do další stanice, nastoupil jsem do blbého vlaku a místo v Klášterci jsem se ocitl v Kadani:D Ještě že se tam ten courák otočil a jel hned zpátky:D
Do dnes nechápu, jak jsem si mohl Regionovu splést s rychlíkem:D:D:D
V Kadani-Prunéřově běhá mráz po zádech i ve dne, v noci jsem tam naštěstí nebyl...
Ale i tak to není nic oproti tomu, co jsem viděl ve stanici Trmice, takovou hrůzu jsem na žádném jiném nádraží nezažil. Bohužel jsem tam byl už za tmy, nikde ani noha, vystřižené jak z nějakého hororu. Na obou stranách ostrovního nástupiště stály nákladní vagony a do toho černého podchodu, který vedl z nástupiště, bych nešel ani s eskortou FBI, takže jsem musel přeskákat přes několik nákladních vlaků, abych se z tama vůbec dostal:D
Trmice ale stavět nebudu, ty leží na odbočce z Krušnohorské magistrály.

Zbyňku já sedmičky mám, procesor 2,75 GHz a Prahu projíždím relativně v pohodě a to i s menším traffic, maximálně 1-2 restarty a restarty zatím vždy pomohly.
Já myslím že není nutné projíždět test, i když na testu se třeba bude zdát všechno dobré, v Praze se pak může MSTS chovat jinak, každý kilometr trati je jiný a počítač se jinak chová.
Určitě si ten test zkusím, abych aspoň věděl o co jde, ale nejlepší test pro všechny bude projet Prahu, potom teprve každý uvidí, jestli to počítač zvládá, nebo jsou třeba nějaké změny v nastavení.

Pepo Pepo dooost!!! Elektrárny, remízy, rozsáhlé nákladové nádraží...nestraš mě už teď:D

Aktualizace 20 celá trať z Prahy do Chebu? To zas né, to byste čekali moc dlouho, aktualizace musí být častěji, už jen kvůli jiným úpravám, které neustále probíhají na celé trati. Občas se stane, že se vyskytnou nové typy návěstidel, nové přejezdy, sloupy TV atd. a já pořád jenom předělávám a předělávám...
Kdybych jenom stavěl a nic starého nepředělával, tak v tom Chebu jsem už teď:D
Zatím z 090 moc nemám, krajina končí před Roudnicí nad Labem, kolejově jsou Roudnice částečně udělané, možná do vydání aktualizace ještě dodělám Roudnici, aby byla kompletní, kvůli aktivitám, uvidím jak to budu stíhat, mám ještě dost jiné práce.
Udělal jsem i elektrárnu Mělník, kdyby měl někdo zájem vytvořit třeba nákladní aktivitu uhelného vlaku z Ostravy do elektrárny:)

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře