Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou_archív #4

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

Ahoj Dane.
To číslo znamená při jakém nastavení šoupátka v nastavení MSTS se objekt zobrazí.
Například, pokud tam bude 10 a já budu mát šoupátko na 9, tak objekt už neuvidím. Pokud dám 5, objekt mi zmizí, když já si ve hře nastavím 4. Pokud je tam 0, tak se model zobrazí vždy. Tohle sloužilo pro slabší počítače, aby to trochu šlapalo s tím, že uživatel pak pojede téměř po holé louce a zobrazí se mu jen to nejdůležitější kolem kolejí.

Já odjakživa jezdím se šoupátkem na 10 a pak vždy uvidím vše.
Modeláři dřív modelovali a tohle číslo moc neřešili a mnohdy stačilo hýbnout šoupátkem na 9 a místo po mostě jste letěli vzduchem. (to je jen příklad.)

Závěr je takový. Pokud máš šoupátko na 10 a některé modely se Ti nezobrazí, tak je příčina v přeplněném čtverci modely. Pokud tam má Martin například přes 2000 objektů a do toho dáš zaskládané nádraží vlaky, tak to asi MSTS už nezvládá. Strop možností je nutné vyzkoušet.

Zbyněk Šemora napsal:
Ahoj Dane.
To číslo znamená při jakém nastavení šoupátka v nastavení MSTS se objekt zobrazí......
.......Závěr je takový. Pokud máš šoupátko na 10 a některé modely se Ti nezobrazí, tak je příčina v přeplněném čtverci modely. Pokud tam má Martin například přes 2000 objektů a do toho dáš zaskládané nádraží vlaky, tak to asi MSTS už nezvládá. Strop možností je nutné vyzkoušet.
Ahoj Zbyňku.
No jasně, toto vše je mi známo. Ale co nechápu je u 321 a myslím, že mi to udělalo i u BP (ale to nechci tvrdit s jistotou) při aktivitě R 1125 Gerlach, kdy jsem zadal omezenou rychlost v AE a v aktivitě se mi upozorňující návěst 30km/h nezobrazila, ani samotná návěst snížení k pomalé jízdě. Na TM samozřejmě byla vidět. Po load tam ty cedule byly obě. Jinak já mám samozřejmě všechna zobrazení naplno, no a konkrétně, na 321 mi sem tam zmiznuly objekty v OV Kunčicích, ale teď mi to dělá i na hlavním v OV a velmi často. Přitom opravuji aktivitu Ranní šichta OKD doprava, která je z Března 2009 a tam mi to chodilo v pohodě, ba dokonce jsem i dost ubral traffic, poněvač Martin osadil spousu kolejí statickými modely, takže je tam míň vozů než v aktivitě původní. Dále se snad ani v Ostravských nádražích nic moc neaktualizovalo, co se týká přidaných objektů, přibyla jen staniční hlášení. Takže mi není jasné, čím to. Ale
konkrétně, s těmi pomalými rychlostmi mi pomohla úprava čísla důležitosti objektu, pak se to zobrazovalo pokaždé.
Dan

Tak to je zajímavé, protože nejvyšší priorita je 0, to se objekt zobrazí vždy a nejnižší je 10, protože se model zobrazí jen při plném nastavení počtu objektů. Ale možná ta zadaná čísla mají ještě i jiný význam. Já jsem o tomhle moc do hloubky nepřemýšlel

Zbyněk Šemora napsal:
Tak to je zajímavé, protože nejvyšší priorita je 0, to se objekt zobrazí vždy a nejnižší je 10, protože se model zobrazí jen při plném nastavení počtu objektů. Ale možná ta zadaná čísla mají ještě i jiný význam. Já jsem o tomhle moc do hloubky nepřemýšlel
No, ale jedná věc je jistá, tobě se v trati baráky neztrácí a to jsem v aktivitě Návštěva nuzea Jroměř 2. díl vždímal z trati a MSTS co se dalo.:D

Dan J. napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
No, ale jedná věc je jistá, tobě se v trati baráky neztrácí a to jsem v aktivitě Návštěva nuzea Jroměř 2. díl vždímal z trati a MSTS co se dalo.:D

Objekty se ztrácí pouze v těch čtvercích, kde je velké množství objektů, cca 2000 a víc a nezáleží na tom, kolik je v aktivitě traffic. Pokud je objektami nevytížený čtverec, můžeš na něj dát třeba padesát vlaků a objekty mizet nebudou, to se spíš MSTS sekne při načítání.
V Ostravě hl.n. strašně moc objektů sežrala nádražní budova s nadchody, kdyby někdo vymodeloval nádražní budovu, hlavně ty nadchody, Ostrava by byla bez problémů. Kunčice nevím, tam mi objekty nikdy nemizely.
No a nejhorší bude rozhodně Praha, tam jsou skoro všechny čtverce přehlcené. Ale rozhodně jsem do Prahy nedával žádné zbytečné objekty, krajinu jsem dělal tak, abych použil co nejméně objektů, jenže i přesto se většinou počet přehoupl přes 2000.
Když jsem stavěl nové spojení, tak z Libně až k tunelům pod Vítkovem ten čtverec měl kolem 1800 objektů a to jsem měl pouze koleje + konstrukci nového spojení, návěstidla atd, žádná krajina, ani stromeček... Holt nebylo na výběr, aby Praha vypadala solidně i kolem trati, počet objektů musí přesáhnout 2000 a bude se muset při jízdě Prahou Loadovat:D

Ahoj a díky moc za vysvětlení situace. No v těch Kunčicích to mizí častěji jak na OV hln, dokonce se mi stalo, ale jen jednou, že mi zmzela část nástupišť v Česském Těšíně.:D Ale s načítáním traffic to malinko souvisí taky. Když jsem dělal aktivitu na BP tak jsem za Hradcem Králové u myčky dal povícero traffic, které se načetly hned po rozjetí z nádraží a za myčkou už jsem jel po zelené ploše.:D Když jsem traffic ubral, tak už se to nestalo. Ale s situací na 321 to nemůže souviset, protože tam je těch traffic opravdu míň. Ale je pravda, že mi objekty tak často jako teď nemizely a to mám daleko silnější PC. Ale pokud to souvisí pouze s objekty ve čtverci, tak nezbývá, než se modlit, že hlavák někdy někdo vymodeluje jako jeden objekt, třeba časem až bude protažena 310 new až na hlavák, tak bude i originál budova a ne ten defult, co MSTS nabízí.:D:D:D A to na hlavním nemáme ani depo....:D
S pozdravem Dan.

Ad Dan J. :

Dotaz:
Prosím , předcházela kolizi v zobrazení objektů nějaká hláška MSTS ?

Ad Pepa z Nuslí

.... tak to mám zase něco extra ..... :-)
začnou se mi hlásit všechny objekty v kvadrantu jako chybějící (často mi to dělá Žilina) a jedu po holé placce - ale toto není chyba trati !!!!!!! To je práce mého "veteránka" ....... :-(

Z hláškama v aktivitě to nesouvisí, ale mně taky pravidelně vyhazuje MSTS hlášky v OV Kunčice, Vítkovice, Hln a v Bohumíně o selhání sms objektu a po load to zase jede. Upozorňuji, že nemám slabý PC, takže ono by stálo za zvážení, že někdy je míň víc.:D Tím mám na myslo staniční hlášení. Nebo by se Martin mohl poradit se Zbyňkem, poněvač na BP mi nikdy tyto hlášky ohledně sms objektu nevyskakují.
Dan

Dan J. napsal:
Z hláškama v aktivitě to nesouvisí, ale mně taky pravidelně vyhazuje MSTS hlášky v OV Kunčice, Vítkovice, Hln a v Bohumíně o selhání sms objektu a po load to zase jede. Upozorňuji, že nemám slabý PC, takže ono by stálo za zvážení, že někdy je míň víc.:D Tím mám na myslo staniční hlášení. Nebo by se Martin mohl poradit se Zbyňkem, poněvač na BP mi nikdy tyto hlášky ohledně sms objektu nevyskakují.
Dan

Hlášky o selhání sms nemají s hlášením staničního rozhlasu nic společného. Když je pro počítač neúnosné staniční hlášení, tak se ti u začátku nástupiště hra sekne, nebo spadne do windows, bez jakékoliv hlášky.
Ale pokud se ti objeví hláška o selhání sms, je to kvůli husté zástavbě (nebo možná i hustému traffic - nemám vyzkoušené) a počítač ji nezvládl načíst. Hustou zástavbu ale upravovat nebudu, takže jediná možnost je před vjezdem do velkých měst hru ukládat, aby mohla být v případě pádu načtena.

Ad Stavitelxx

Moje zkušenost je velmi podobná:
můj PC "veteránek" se podlouhé jízdě zřejmě natolik "vyčepá" že před vjezdem do Žiliny začnou Vámi popisované hlášky MSTS. Pokud to nervově zvládnu (je to přes 1 000 hlášem a 1000 potvrzení Enter) pak ve směru na Povážskou Bystricu MSTS šlape dál - jakoby se nechumelilo ......
Je to tedy výhradně problém PC nikoliv problém Vaší tratě.
Jednou z mnoha chyb programátorů MSTS je to že tento typ hlášky nelze řešit jinak než enterem a pokud se hlášky zřetězí do několika set za sebou není jiná možnost než to buď projet s prstem na Enteru, nebo tvrdě restartovat PC. Ale to zde řešit nemá cenu ......

Hlášky typu selhání sms. souboru je v místech, kde PC nezvládá načítání objektů. Pomůže buď uložení a následný load před inkriminovaným úsekem a nebo to jde projet nižší rychlostí. Tak maximálně 40 km/h. Přesně tohle udělá v již zmiňované Žilině a taky při delší jízdě v místech u Suchdola nad Odrou. No a samozřejmě Praha. Teď jde taky o systém..pokud někdo má Windows Vistu, tak s tímto bude mít problém vždy. Na XP to jede bez problému a na "sedmičkách" to neudělá vůbec nikde, jen v Praze. Mm s tím bohaté zkušenosti.

Mě se hlášky o selhání sms objevují vždy na stejných místech, při vjezdu do Kolína (v místě kde se trať kříží s tratí od Havlíčkova Brodu) a v Praze na dvou místech, jinak nikde jinde, ani v Žilině.
Ale je pravda, že ty hlášky se objevují pouze při delší jízdě, až se ten počítač "vyčerpá", jak napsal pepeQ-2.
Kdybych vyjel z Pardubic, tak Kolín projedu v pohodě, ale když jedu z Ostravy, tak jsem v Kolíně bombardován hláškami o selhání sms...:D
Nevím jestli pomůže zpomalit rychlost na 40, já vždycky před kritickým místem přepnu na boční pohled a to taky někdy pomůže.
Ale pokud už se chybové hlášky začnou objevovat, tak 1000x Enter rozhodně nemačkám, windowsovským tlačítkem hru minimalizuju a přes CTRL+ALT+DEL ji násilně ukončím a spustím znovu:)

Ad Stavitelxx

a) Ano jedná se u mne vždy o dlouhé jízdy - například osobáček s Bobinkou v cca 16:20 z Košic končící v cca 0:30 v Púchově

b) pokud se spustí řetězec hlášek o selhání sms nemám šanci na žádný jiný klávesový příkaz než enter nebo tvrdy restart. Je mi spíše větší záhadou toto:
Jak to když je "Něco" v mém PC tak fatálně rozhozené, že se to "samo" srovná a od cca za žilinským depem jedu dál bez problémů až do zmíněného Púchova ?
Ad Musa

před Žilinou od Vrútok byla před vjezdem mezi areály omezená 40 km/hod - možná už tam není ale já ji setrvačně dodržuji, takže vjezdová rychlost do místa problému je u mne cca 36-38 km/hod. Ale problém mám stejně ...
Ad Společenství fandů retro-styl:

V SJŘ z roku 1970 jsem objevil že rychlíky ze a do Zvolena jedoucí po zveřejněné části tratě 321 byly vedeny řadou T679.1 a to až do Žiliny. Je to docela pikantní prohánět se s velkým dieselem v úseku Vrútky - Žilina mezi Bobinkami a Cecilkami ....
(Udělil jsem si "náčelnickou" vyjímku a tak často vyměním Sergeje za Pomeranč. Ve Zvoleně byly a já je mám raději.) :-D

Naposled editoval moderátor:

Protoje právě dle mého názoru dlouhé aktivity rozdělit na více částí. Jinak mám stejné poznatky.

Můj poznatek je pro změnu takový:

Selhání načítání sms objektů se u mě pravidelně děje na příjezdu do Vítkovic od Polanky při aktivitách vedených např. už z Olomouce a to při ne zrovna hustém trafficu - Kunčice se mi začnou obsazovat vlaky až během odjezdu z Vítkovic. Kunčice vždy bez pádu. Dále bez varování pravidelně při jakémkoli trafficu padnou Hranice na Moravě a vjezd do Ostravy hl.n., už při jízdě začínající v Bohumíně. Můj osobní poznatek je tedy ten, že čím větší stanice a jakýkoli výskyt trafficu, tím větší riziko pádu. Mám zautomatizované ukládání stejně jako mačkání živáku, takže téměř vždy loaduju v místě pádu a pak zas pokračuji dále.

U mňa sa hlášky o zlyhaní načítania sms objektu vyskakujú skoro stále v Žiline. Takže asi jediná pomoc je save pred väčšími stanicami a v prípade pádu znovu načítať.

Lukash napsal:
U mňa sa hlášky o zlyhaní načítania sms objektu vyskakujú skoro stále v Žiline. Takže asi jediná pomoc je save pred väčšími stanicami a v prípade pádu znovu načítať.

S tou Zilinou mozem potvrdit. V kazdej jednej aktivite a je jedno kde zacnem hrat, po prichode do ZA vypise ze nelze nacist sms objekt, alebo vytvorit, ci co, presne neviem. Viem isto len to, ze toto mi v Ziline robi od zaciatku, ako tret mam (4 roky) a nepomohlo ani to, ked mi Martin poslal komplet DVD. U mna na to plati jedine, ked vchadzam do ZA a zacne s tym otrvavovat, drzim enter asi 20 s a uz viac neotravuje a hram dalej.:D Nic moc riesenie, ale ucinne.
Este doplnim, ze vzdy pise len tu jednu hlasku dokola, ziadnu inu. A vobec to nezalezi na tom, ako dlho hram, alebo kde zacnem. Spravi to vzdy len pri aktivite, bez ohladu na hustotu trafic, atd. A obavam sa , ze univerzalne riesenie nie je. Skratka je to stare msts, takze ho treba tak brat.

Naposled editoval moderátor:

Ad výše uvedení:

Díky moc za pomoc a dobré tipy a nápady

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře