Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou_archív #4

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

pepeQ-2:
To nevím, proč v Žilině na tebe vyskočí hromada chyb a potom zase pokračuješ bez problémů dál, to je holt nepochopitelná vlastnost MSTS:)

Jirko, dlouhé aktivity nemá cenu rozdělovat na více částí, protože to by se musely aktivity rozdělit těsně před kritickými stanicemi.
Kdybys jel třeba z Prahy do Košic nějakým EC, tak by ta aktivita musela být rozdělená někde pár km před Žilinou, vypadalo by to divně... A když ji rozdělíš v Bohumíně, což je mnohem reálnější, tak ti to v Žilině stejně spadne, protože je to z Bohumína daleko:D
Takže asi nejlepší řešení je před těmi kritickými místy hru ukládat a v případě pádu znovu načíst. A nebo preventivně před Žilinou hru restartnout a bude to úplně bez problémů.

Ale je zajímavé sledovat, jak se tu řeší problém s chybovými hláškami v Žilině, v celkem ne příliš krajinově náročné stanici..... jsem zvědavý co se tu bude psát, až vyjde Praha:D:D:D

A taky docela nechápu, proč MSTS píše chybovou hlášku o selhání sms souboru. Měl by rovnou psát, že nenačetl konkrétně ten a ten objekt, ať se to dá pochopit a ne 1000x dokola opakovat chybu o nějakém sms souboru...

A když už jsme u té nelogičnosti MSTS, tak jeden můj zážitek:
Tento týden jsem dělal krajinu v okolí Roudnice, pokládal koleje a do souboru "ssource.dat" přidal staniční hlášení stanice Roudnice a od toho okamžiku už jsem MSTS Editor nerozjel. Při pokusu o spuštění editoru se stále objevovala chybová hláška, nevím už přesně co tam bylo napsáno, něco že v souboru "Trat 321.ref" je chybný xxx řádek. Vyhledal jsem onen řádek v souboru ref, zjistil jsem, že je to úplně poslední řádek, ale nezjistil jsem, co je na něm chybného. Tak jsem několik řádků včetně toho chybného smazal, ale hláška při spouštění editoru se objevovala stejná, akorát s jiným číslem řádku, opět poslední řádek. Ať jsem ref upravoval jakkoliv, vždy se objevila hláška, že poslední řádek je chybný. Tak jsem se naštval, celý soubor ref jsem odstranil a chybová hláška se objevovala pořád, tentokrát, že řádek 0 je chybný:D
Pak mě napadlo, že se editoru možná nelíbí to hlášení z Roudnice, tak jsem otevřel ssource.dat, to hlášení z Roudnice jsem odstranil, ale ani to nepomohlo. Asi po hodině trápení jsem se rozhodl zkusit nahrát týden starou zálohu, po nahrání se MSTS editor bez problémů rozjel. Takže to už jsem byl fakt zoufalý, buď týden starou práci budu dělat znovu, což se mi moc nelíbilo, nebo trať vrátím do původního, ač nefunkčního stavu:D
Potom jsem ještě zkoušel obnovovat starší zálohy jednotlivých čtverců ve složce World, nevím už kolik hodin jsem nad tím strávil, ale nevedlo to k ničemu.
Nakonec jsem přišel na to, že chyba byla v tom souboru ssource.dat, když jsem ze zálohy nahrál starší verzi tohoto souboru, editor fungoval.
Pak jsem dělal ještě další pokusy a závěr je ten, že v souboru ssource.dat může být pouze omezený počet zvukových sloupů. Teď nevím přesně kolik to bylo, asi 59 nebo 60... Když se tento počet překročí, tak se editor zablokuje, začne vypisovat nesmyslné chyby o řádcích v souboru "ref" a musí se snížit počet zvukových sloupů pod povolený limit. Když jsem ale odstranil pouze to nově přidané hlášení z Roudnice, tak se Editor stále nedal spustit, musel jsem těch zvuků smazat více, abych editor rozchodil..

A díky tomuto zážitku si teď čím dál víc říkám, kdy asi dosáhnu maximálního povoleného množství čtverců při generování terénu, zkrátka kdy stavba Tratě 321 bude muset skončit... Možná je tento počet neomezený, ale možná taky není, jako všechno ostatní...

Ad Stavitelxx

S problémem chybové hlášky jsem již setkal, ale za zcela jiné situace. Vůbec to nesouviselo ze zvuky, protože ty se budou řešit až na konec a tak ještě neumím s nimi ani pracovat. Při řešení problému jsem postupoval velmi podobně, leč neuspěl jsem. Řešil jsme to obnovením ze zálohy.
Takže je patrné, že tento typ hlášky maskuje více druhů závad v MSTS - což je sice demotivující zjištění - leč nedáme se !

Martine, maximálního počtu čtverců bych se neobával, třeba síť Pennsylvania railroad má 4500 km tratí (a tolik ty snad ještě nemáš). Spíš bych se obával jestli není podobný strop u souborů databáze nebo objektů.

Ahoj Martine.
Přemýšlím o těch hláškách selhání načtení sms nebo jak to někdy řve, ale vím jedno, tohle začalo od verze BIN co používáme. Zkusil bych jinou verzi a pokud to bude stále zlobit, tak chyba může být jinde.
V době před BIN jsem nemohl dostavět Prahu. Masaryčka byla holá louka, přidal jsem strom a vše vybuchlo. Tenkrát jsem tam měl něco kolem 1300 objektů. Hranice pádu editoru byla různá, nebylo to jen o počtu objektů. Džordž pak tohle opravil a napsal, že už je možné větší zastavění objekty, ale nemáme to stavitelé přehánět, protože bude třeba prostor pro vlaky ve hře.
Když si vzpomenu, kdy jsem podobnou hlášku zažil, bylo to právě v Praze nebo někde s hustou zástavbou. Ale dělo se tak náhodně, tak jsem to dál neřešil. Ale když stavím a mám ve čtverci kolem 1800 objektů, nemám z toho dobrý pocit a tohle číslo už držím na uzdě. Ty jsi psal, že jedeš i přes 2000. A jestli tady není ten problém. Já bych zkontroloval čtverce, kde tyto chyby se pravidelně vyskytují a zkusil ubrat na objektech.

Jinak s těmi zvukovými sloupy, to je dobré zjištění. Ale já jsem jich u sebe napočítal 94. Tak v počtu asi problém nebude, spíš jsi udělal nějakou chybu, překlep v zápisu.
Respektive jsi zavadil o klávesnici a smazal jsi něco, o čem jsi nevěděl, proto jen odebrání zvukového hlášení nepomohlo.
Mě se podobné věci stávají také. :D

Mě teda nic zatím nedělá...mám po repasi počítače a zatím mi šlape. Akorát v Malešicích mi zmizí most a auta přelétávají přes silnici.

Mne sa raz stalo, že mi vypisovalo chybu v poslednom riadku stále a problém bol, že som sa sekol so zátvorkami a mal som jednu navyše, alebo jedna chýbala, teraz neviem, ale proste podla nich msts niečo hladal, prišiel na koniec a keď zablúdil v zátvorkách, tak vyhodil chybu v podslednom riadku.

Ad Dráčik

u mne se závada "refíku" se zmatkem v závorkách projevuje tak, že při práci s RE "refík" nabízí jen tu část která je korektní. Položka kde je chyba a všechny za ní následující jsou již pro něj nečitelné. Ale hlášku o chybě jsem nezaznamenal. Přišel jsme na to až ve chvíli kdy jsem čertstvě doplněný objekt do trati marně hledal v nabídce pro stavbu.

Ahoj Zbyňku,
za ty hlášky sms určitě může Bin, to je jisté. Ale není to chybnou verzí Binu, je to stylem stavění. Před vynalezením Binu nebylo možné zastavět čtverce takovým množstvím objektů jako teď, tenkrát byla maximální hranice někde kolem 1300 objektů, proto se neobjevovaly hlášky o selhání sms, počítače těch 1300 objektů zvládaly načítat. Ale teď když Bin umožňuje zastavět čtverce až cca 2300 objekty, tak už to počítače nezvládají načítat, takže prakticky za ty sms hlášky může Bin, akorát v jiném smyslu, tím že nám umožní udělat hustší zástavbu:D
Ale je to jen moje domněnka, možná se pletu...

A s tím počtem zvukových sloupů, to si mě dostal, že už jich tam máš 94, to je nějaké divné
Nemyslím si, že jsem udělal chybu v zápisu, na tohle si dávám pozor, navíc jsem to zkoušel vícekrát....ale kdo ví, všechno je možné:D Třeba je ten soubor ssource.dat nějak propojený s Ref a třeba mám více řádků v Ref než ty, proto můžu mít méně řádků v ssource.dat:D:D:D
Raději už o tom nebudu uvažovat, to bychom museli diskutovat s někým z Microsoftu, kdo MSTS vyrobil, abychom ho dokázali pochopit:D
Já to vyřešil tak, že jsem všechny zvukové sloupy staničního hlášení, které už mám v trati osazené, z toho souboru ssource.dat odstranil, nechal jsem tam jenom ty, které budu průběžně používat (signalizace přejezdu atd).
Ty zvukové sloupy staničního hlášení v souboru ssource.dat nemusí být trvale zapsané, stačí tam to konkrétní hlášení zapsat, umístit ho v editoru na příslušné místo a z toho souboru ho hned zase odstranit, v editoru ten zvukový sloup zůstane, i když ho ze ssource.dat smažeš:oops:

Naposled editoval moderátor:

Ahoj Martine jak to vypadá s tebou a s aktualizací ? :D Nééééé... můžeš tvořit dál, já jenom se ptám.

Pepa z Nuslí napsal:
Ahoj Martine jak to vypadá s tebou a s aktualizací ? :D Nééééé... můžeš tvořit dál, já jenom se ptám.

Já už mám hotovo, ale dva ze tří testerů mi ještě neposlali svoje výsledky, takže čekám, čekám...:D

Tak to vypadá, že si testeři užívají nové aktualizace a nechtějí se s námi o ni podělit :P :-P .... to je samozřejmě sranda. Jen doufám, že jim to nebude trvat moc dlouho, protože už se taky nemůžu dočkat :rolleyes:

Musa napsal:
protože už se taky nemůžu dočkat :rolleyes:

A kdo může, každý den přijdu domů a první co udělám je že se podívám na trat321.cz :D :D

:DTaké koukám každý den zda aktualizace vyšla nebo ne. Snad do konce měsíce už bude.

strojvedouci Radek napsal:
:DTaké koukám každý den zda aktualizace vyšla nebo ne. Snad do konce měsíce už bude.

Taky doufám :D :D

Zdravíčko....jak jste na tom? Pořád se čeká na 2 pány testery? Nebo pro nás máte potěšující zprávu? :P

Zatím se stále čeká. Dneska jsem testerům napsal, tak uvidíme...:)

Měl jsem chvíli čas, tak jsem udělal jednu maličkost pro lidi, kteří mají hodně slabé počítače a nedokážou se poprat se staničním hlášením.
Pokud někomu MSTS stále kolabuje kvůli staničnímu hlášení (zamrznutí nebo pád simulátoru těsně před nástupištěm) a nepomůže ani upravené staniční hlášení pro slabší počítače, ani nastavení simulátoru podle Zbyňkova desatera, nabízím jedno nouzové řešení.
Stáhněte si soubor "rozhlas.rar" z tohoto odkazu:
www.trat321.cz/aktualizace/rozhlas.rar
Stažený soubor rozbalit, poté soubory s koncovkou "sms" nakopírovat do složky "Train Simulator/Routes/Trat 321/Sound a nechat přepsat.
Tím se úplně deaktivuje staniční hlášení.

Martin

Ahojte, mam este staru verziu trate (cca 2006), updaty som dlhsie nestahoval takze ju uz ani teraz neupdatujem. Nainstaloval som si MSTS, nahodil update od microsoftu, nahodil cele DVD so vsetkym a MSTS sa mi pri loadovani vzdy zasekne. Video zbehne, vypise ze nahrava, ale nezacnu naskakovat ziadne palicky ani po par minutach co je dost divne, po analyze v task manageri som usudil ze sa zasekol. Ked som trat vymazal tak to prestalo robit. Neviete kde moze byt chyba? Niekedy mi to uplne v pohode slapalo. Mam win 7, pustam pod compatibility mod xpsp2, s pravami admina.
Ak sa to tu uz niekde rozobera tak sa ospravedlnujem, ale prehladat 30 stran temy a vybrat si normalne klucove slova dava dost zabrat. Dik.

Přečti si návod na mých stránkách a začni instalovat úplně od začátku. Tam jsem popsal co dělat i v sedmičkách.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře