Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou_archív #4

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

Dobrý večer,
je konec měsíce a podařilo se mi dokončit aktualizaci 19, i když jsem tam našel ještě nějaké drobné chyby, opravu už nechám na příště.
Aktualizaci si můžete stáhnout na mých stránkách, bude tam nejpozději do půlnoci.
Teď tady ještě napíšu takové malé info, co všechno v aktualizaci můžete čekat, bude to jen krátce, protože jsem toho moc nepostavil:D
Takže asi to nejdůležitější, dokončená Praha. K tomu bych chtěl jen říct (už se to tu nedávno řešilo), že Praha je hodně náročná na výkon počítače a tak se Vám určitě bude stávat, že se občas někde nenačte krajina, nebo vyskočí chybové hlášky apod.
Prohlašuji že Praha je krajinově zastavěná celá, nikde nejsou prázdné zelené plochy (kromě trati z Vysočan směrem na Nymburk) a kolejově je taky zcela v pořádku, takže pokud se někomu objeví holá zelená placka, nebo chybové hlášky, nepište mi o tom, není to chyba tratě, je to chyba u Vás v počítači.
Doporučuji jízdu v Praze velmi často ukládat a v případě nějakých problémů hru vypnout a znovu načíst uloženou pozici.
Pokud by někomu ani toto nepomohlo, jsou už jen dvě možnosti, buď si pořídit lepší počítač, nebo se vyhýbat Praze.:D

Dále jsem zrekonstruoval téměř celý úsek z Bohumína do Polanky nad Odrou, od výměny kolejiště, přes rychlostní značky, až po krajinu.
Rekonstrukce proběhla i na úseku od Prosenic k výhybně Dluhonice, tady jsem upravoval hlavně kolejiště a sloupy TV.
A do třetice, úsek Žilina - Krásno nad Kysucou, je celý nově postavený a zmodernizovaný.
Na Slovensku jsem ještě upravoval trať ze Žiliny do Košic, tady jsem ve většině stanic měnil koleje, zvuky, návěstidla, sloupy tv, už ani nevím přesně co a kde...
Dále byly upraveny nějaké drobnosti, jako třeba rychlostníky u Břeclavi a v České Třebové, kolejiště v Olomouci, opraveno nalinkování vjezdových návěstidel v České Třebové, zrušení čtyřsvětelných trpaslíků a nahrazené pětisvětelnými trpaslíky, upraven silniční provoz...
Na všech koridorech jsem upravil cedulky s názvem stanice tak, aby v noci svítily cedulky na staničních nástupištích a na nádražní budově a aby nesvítily cedulky u vjezdů do stanice a na zastávkových nástupištích.
Ve stanicích Praha Běchovice, Český Brod, Prosenice, Dětmarovice a Týnec nad Labem jsou nové typy výhybek pro rychlost 100 km/h.
Železniční přejezdy jsem upravil tak, aby zvuková signalizace byla slyšet pouze u přejezdů bez závor, přičemž jiný zvuk je u starých a jiný u zmodernizovaných přejezdů.
Kromě centra Prahy jsem ještě dodělal krajinu směrem na západ do stanice Praha Radotín, směrem na sever do Kralup nad Vltavou a úplně nově je postavený úsek z Kralup nad Vltavou do Roudnice nad Labem.
Roudnice nad Labem ještě není krajinově hotová, na to už nebyl čas ani nálada, krajina končí těsně před Roudnicí.

Hlášení staničního rozhlasu přibylo ve stanicích Praha Smíchov, Praha Libeň, Praha Masarykovo nádraží, Praha Vysočany, Praha Holešovice, Kralupy nad Vltavou, Hněvice a Roudnice nad Labem.

Tak a to je asi vše, vím že toho není moc, ale kromě Train Simulatoru jsem měl ještě nějaké další povinnosti, jako například dispečera Brno, nebo Transport Tycoon Deluxe atd...:D:D:D

Závěrem bych chtěl ještě poděkovat všem lidem, kteří mi jakkoliv pomohli při stavbě tratě, hlavně modelářům za jejich perfektní objekty,
Dominikovi za budku v Ostravě Svinově,
Miranovi za měnírny,
Deteriovi za nové typy návěstidel – pětisvětelné trpaslíky, návěstidla s LED šipkou v Praze na hlavním nádraží, tunelové návěstidla v Praze, návěstidla s indikátorem "B" a "L" u Rokytky v Praze, kromě návěstidel ještě jedno speciální zabezpečovací zařízení železničního přejezdu v Ochodnici, sloupy TV mezi Prosenicemi a výhybnou Dluhonice a také sloupy TV na na některých místech na trati z Prahy do Kralup.
Motorákovi patří velké díky za Radotínské nádraží, Vršovické nádraží, kulisy ve Vršovicích, Lahovickou estakádu u Radotína, tramvajový most nad Novým Spojením, staniční budova Praha Vyšehrad, nádražní budova ve Smíchově, několik dalších budov ve Smíchově (depo, budova traťovky, zelená budova s červenýma autíčkama - určitě všichni znají), Nelahozeveský zámek a noční osvětlení vysokých komínů (osvětlení prozatím aplikováno na trati Praha - Roudnice).
Honza Švec vymodeloval stanice Rudoltice v Čechách, Třebovice v Čechách a Praha Klánovice.
A jako vždy největší díky patří Matesovi, za vymodelování stanice Olomouc, Velim, Pečky, Poříčany, Praha Libeň, Český Brod, Jilešovice, Praha Sedlec, Roztoky u Prahy, Libčice nad Vltavou, Kralupy nad Vltavou, Nelahozeves zámek, Nelahozeves, Vraňany, Dolní Beřkovice, Hněvice, Roudnice nad Labem, dále upravil objekty Nového Spojení, vymodeloval přemostění u odbočky Rokytka, areál "magnet" v Koštěnicích, pragotrony mezi Žilinou a Krásnem nad Kysucou, zastřešení nástupiště v Kysuckém Novém Mestě, zábradlí v kolejišti v Brodnu a nové typy červenobílých komínů (zatím použity jen na trati Praha - Roudnice).

Doufám že jsem na nikoho nezapomněl...

A kromě modelářů ještě děkuji testerům - Miranovi, Kubovi a Ediemu - za otestování tratě, Jefferovi za aktualizaci map a webmasterovi Ďasíkovi za aktualizaci internetových stránek.

V příští aktualizaci bude dokončená trať Roudnice nad Labem - Ústí nad Labem (už jsem na ní dneska začal pracovat):D

Tak ať se Vám aktualizace 19 líbí, přeji hodně najetých kilometrů bez nehod, záchranných brzd a pádů simulátoru:)

Martin

Martine,
nevydržel jsem, hned po probuzení jsem stáhnul a projel alespoň úsek Roudnice-Kralupy ve volné jízdě :-)
Jedním slovem BOMBA!!!!
Těším se zvlášť na mou rodnou Prahu.
Děkuji moc, je to opět skvělý a obrovský kus Tvé pilné a mravenčí práce a všech, kteří se na této aktualizaci s Tebou podíleli. :-)
Máš můj obdiv!

Není nic lepšího, než skvělá aktualizace, já jsem ovšem opět posmutněl při pohledu na harakiri spáchané v celé trati a tím znefunkčněné všechny původní úlohy. Chudák R 200 ten už je jako řešeto a myslím, že aktualizaci 19 už nerozchodí.

Naposled editoval moderátor:

Martine,
také já jsem nevydržel a ráno jsem vstal v 6:00 a stáhl jsem si Tvoji aktualizaci_19. Tvoje aktualizace i mé Prahy je fantastická. Musím sice aktualizovat počítač, ale to nevadí. Teď se budu jen kochat Tvým výtvorem. Děkuji Ti a Tvým spolupracovníkům za tento výtvor. I já se hluboce před Tebou skláním. Je to opravdu bomba. Máš i můj obdiv!!!

Velice děkujem za aktualizaci. Lepší zpříjemnění pracovního dne si ani nelze představit :)

Martine ahoj a díky za aktualizaci, ale po otevření teď nedávno opravené aktivity Ranní směna OKD a ještě ani nevydané, beru lano a du se pohoupat na půdu. Všechno by bylo OK, pro aktivitáře tvořící IC, EC EX z bodu A do bodu B, ale na aktivitáře tvořící manipuláky a posuny jsi jaksi pozapoměl. Hlavně Ostrava Svinov a nákladní koleje, kde jsem měl zadané události dovézt vlak na pozici jsou totálně v Dokonce se přes sebe překrývají koleje. Navíc bylo smazáno označení všech nákladních kolejí. viz screen:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img171.imageshack.us/img171/120/svinovnn.jpg
Tím se posrala celá aktivita a ač opravím skoro celou trasu v délce Ostravice - Kunčice - Vítkovice - Těšín - Bohumín - Svinov a tam si zatím fakt nevím rady Opava - Svinov (opět průser) - Bohumín - Dětmarovice a Petrovice, tak z obou stran končím na nákladních kolejích OV Svinov... Nešlo by stím nákladním ve Svinově něco udělat a vrátit tam ty nákladní koleje (označení)?
S pozdravem Dan.

Stavitelxx napsal:
....
Doufám že jsem na nikoho nezapomněl...

....
Ahoj Martine. Zastávka Praha Klánovice není od Honzy Švece, ale Romana Šubrta.

Jinak stačí si přečíst Tvůj výpis, co jsi zvládl a začínám pochybovat, kdo je větší mimozenšťan. Ve které galaxii to bydlíš ? Že bych to zkusil tam, abych s Tebou udržel krok :D
Nedávno jsem se díval na scifi film Kontakt
http://www.csfd.cz/film/10132-kontakt/
Na Zemi uplynul zlomek sekuny a ta ženská za ten samý čas v tom modulu byla 18 hodin někde v souhvězdí Vega.
To už si umím pak představit, za tak krátký pozemský čas toho tolik zvládneš v MSTS postavit :D
Držím palce, ať se podaří i to Ústí.

Dobrý den, i já jsem si novou aktualizaci stáhl ale při rozbalování mi vyskočila chyba "cyklická chyba dat" u souboru staniceHostejn1.ACE ve složce snow. Zkoušel jsem zkopírovat soubor z jiných složek ale nic. Poradíte mi někdo prosím?

prolam: to znamená, že si súbor nestiahol celý, takže znova a skontroluj si, že je celý. Ideálne cez nejaký download manager (napríklad wget).

Zdravím,
jsem moc rád, že se Vám aktualizace líbí.
Aktivitářů je mi už dlouho upřímně líto, vím že jsem toho rozvrtal hodně, ale bylo to nutné a už se to snad nebude opakovat.
Ale na mou obranu musím říct, že není chytré dělat složitou aktivitu v době, kdy vydávám aktualizaci. Mohli jste aktivity vydat už dřív pro aktualizaci 18, nebo počkat až vyjde 19 a potom začít tvořit Paths...
Neřeknu kdybych dělal aktualizace každý měsíc, ale dělám je jednou za rok, takže s rozvrtanými kolejemi se musí počítat.
Ostravské nádraží pravděpodobně ještě budu předělávat, ale až bude vymodelovaná nádražní budova. Ta nádražní budova s nadchody zabírají šílené množství objektů, proto v Ostravě hl.n. nemůžu dělat moc velké zázraky, ale až bude nádraží vymodelované, předělám i kolejiště nákladového nádraží, momentálně je dost ochuzené.
Ve Svinově nejsou označené nákladní koleje? Celé kolejiště jsem ve Svinově pokládal znovu a na to jsem asi zapomněl, stěžujte si testerům za nekvalitní práci:D
To byl vtip!:D Do příště to opravím...

Já mám poznačené, že Prahu Klánovice vymodeloval Honza Švec, tak to mi někdo tenkrát blbě poradil:mad:
Omlouvám se tedy Romanovi, takže oprava, děkuji Romanovi Šubrtovi za moc pěkný model Prahy Klánovic

Zbyňku já bydlím pořád na stejné planetě, akorát jsme loni spomalili rotaci planety o 30%, takže jsem měl více času na stavbu.
Letos hodláme spomalit ještě o dalších 15%, takže se máte na co těšit:D

prolam: Přesně jak psal Jeffer, špatně se Ti stáhla aktualizace, zkus to znovu, žádné chyby při rozbalování se objevit nesmí.

Martine-to je NÁÁÁÁDHERA!!!!To je neuvěřitelný co Ty(a všichni co na aktualizaci pracovali)dokážeš!!!! Všem patří VELKÉ DÍÍKY.Radek.

Čtyřikrát staženo z různých prohlížečů a stále mi hlásí tu samou chybu. Pomozte prosím.

Tak jsem Ti to projel z Roudnice do Radotína (byla to moje trať na 451) a musím pochválit, jak jsi to vymakal. Poznával jsem to tam. Řež , jasná na první pohled. Snad v Úholičkách, tam byla pozoruhodnost ty domečky na terasách, jako někde v Itálii. Je to svah, když jedeš od Prahy. To byla taková pozoruhodnost, která patřila k seznání trati.
Pak jen detail v estakádě Libeň. kdy máš podjezd do Libně moc nízko, ale s tím už moc nenaděláš, máš to dané modelem. Hlavní nádraží nádhera včetně nového spojení. Na Smíchově jsem zabloudil a omylem zajel na Severní nástupiště a rozbil jsem Jardovi na 380 čelní okno o sloup TV před stanicí, který se Ti propadl. Tak tam pošli chlapy, ať to tam opraví. :D
FPS jsem měl kolem 20 až 30 až do Prahy. Jen něco šíleného mě úplně zastavilo před Nelahozevsí, ale pak se to chytlo. Padalo to i na 15, ale v Praze hl asi jako já 20. Jinak do Radotína také paráda. Jen v Chuchli nejsou brány, ale to už je také detail. Pěkně máš silnice s tramvajovými kolejemi i Barrandovský most. Zasloužíš si od uživatelů velkou pochvalu a drobnosti Ti rádi odpustí. Velmi pěkné.

No ked tak pozerám všetci sťastný :D no len pri pohlade na aktualizáciu a všetko snou asik MSTS nerozbehnem ani na minimálnej grafike :D ale tak aktualizáciu som stiahol len čo prejdem aktivitu EC 70 od Poisna :D púšťam sa do nej :D aj ked hrozne sa teším na dokončenie krajiny ZSR 120 (púchov-bratislava):P

prolam napsal:
Čtyřikrát staženo z různých prohlížečů a stále mi hlásí tu samou chybu. Pomozte prosím.
A máš vůbec staženy oba soubory a máš je při rozbalování ve stejném adresáři?

Stavitelxx: snaď jediná poznámka, že použitý model stovkovej výhybky (s prestavníkovými tyčami zakrytými v rúrach) je snaď v skutočnosti osadený iba dvakrát v Poříčanech, ale to je len drobný detail. Skúsil som odjazd z Prahy s dodanou aktivitou a o Libeň som prišiel (zelená placka, ale MSTS sa nesťažoval), ale hlavák a NS sú super, tak Libeň snaď tiež.

jeffer napsal:
Stavitelxx: snaď jediná poznámka, že použitý model stovkovej výhybky (s prestavníkovými tyčami zakrytými v rúrach) je snaď v skutočnosti osadený iba dvakrát v Poříčanech, ale to je len drobný detail. Skúsil som odjazd z Prahy s dodanou aktivitou a o Libeň som prišiel (zelená placka, ale MSTS sa nesťažoval), ale hlavák a NS sú super, tak Libeň snaď tiež.

U toho modelu stovkové výhybky nejde o ty přestavníkové tyčky, ale jde o délku výhybky.
Doposud jsem používal pro rychlost 100 km/h výhybku o délce 100 metrů, pro jízdu vlakem to byla docela kamikaze, v reálu jsou ty výhybky totiž dlouhé kolem 155 metrů, ale nic lepšího jsem holt neměl k dispozici.
Teď ty nové výhybky, které jsem osazoval, už mají délku 160 metrů, což je perfektní
V Poříčanech jsem je nepoužil, tam je akorát jedna výhybka na rychlost 120 km/h a druhá na rychlost 100 km/h, ale ta je v oblouku, takže tam musela pomoct dynamická kolej.
Stejně tak i v nově postavených Hněvicích, taky je tam stovková výhybka v oblouku, opět musela být použita dynamická kolej.

A ještě jsem si všiml jednoho obrovského překlepu, psal jsem včera, že jsem ty nové výhybky osazoval ve stanici Týnec nad Labem, tam ale žádné výhybky nejsou, je to jen zastávka:D Správně to mělo být Řečany nad Labem, žádný Týnec, ostudááááá:eek:

Zbyňku všiml jsem si, že v Chuchli nemají být brány, ale ty koleje se tam rozbíhají a sbíhají a normální sloupy mě tam vůbec nepasovaly, tak jsem se na to nejdříve vykašlal a nechal tam brány a pak už jsem na to zapomněl:D
Ale na ten sloup ve Smíchově se podívám, asi někdo odvedl špatnou práci:D

Ahoj Martine. ještě jeden postřeh, tak jsem si říkal, že vše zlé je k něčemu dobré a když už se mi ona aktivita tak krásně rozsypala, mimochodem již vše opraveno, jen to testnout, tak udělám vychytávku. Po dosazení odjezdových návěstidel na zhlaví OV Mariánské Hory do Svinova na nákladním nádraží, která v aktualizaci 18 nebyla vůbec, takže jsem se nemohl nechat předjet osobákem směr Svinov, jsem se rozhodl to udělat nyní a běda, MSTS se chová, jako by tam ta nová návěstidla nebyla (tedy tak jak v akt. 18) a když dám za návěstidlo servis 2 (OV Mar. Hor. odj. náv.), zůstanu viset už před odjezdovým na nákladním na hlavním. Viz screeny. Nevíš čím to?
Návěstidlo, kde mi po dosazení servisu svítí stůj (po smazání servisu v Mariánkách na nn ok):
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img824.imageshack.us/img824/6279/navstidlaovakt192.jpg
Pak pokračuji přes nákladní kde je další návestidlo:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img189.imageshack.us/img189/1850/navstidlaovakt193.jpg
A servis 2 je až zatímto návěstidlem v oněch Mariánkách, kde se odvěšují vozy:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img714.imageshack.us/img714/5200/navstidlaovakt19.jpg

Ono stuj mne vyřadí, i když servis zadám s výchozím časem pozdějším než VČ hráče, takže jakoby od onoho návěstidla kde mám stůj ta dvě další směr Svinov nebyla?
Dan

Dane, přišel jsem na dost nemilou věc, bohužel jsem na to přišel den před vydáním aktualizace a teď s tou Ostravou si mi to jenom potvrdil.
Je známo, že když potřebuju vyměnit návěstidlo, musím to staré smazat, ULOŽIT editor a potom teprve osadit nové.
Problém je v místech, kde je hustá zástavba, v takových případech jsem postupoval podobně, akorát před uložením jsem musel odjet s kamerou několik kilometrů dál, aby se editor nezhroutil.
Potíž je v tom, že když odjedu s kamerou dál, tak to odstraněné staré návěstidlo se nesmaže úplně, v editoru není, ale v databázi tratě zůstane a dělá tam neplechu.
V Praze jsem to na poslední chvíli opravil těsně před vydáním aktualizace, ale Ostravsko to štěstí nemělo, nevěděl jsem o tom.
Takže ti s tím asi moc neporadím, jedině zkus vést aktivitu přes jiné koleje a do příští aktualizace to opravím, snad už bude model nádraží vymodelovaný a celá stanice Ostrava hl.n. přestavěná.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře