Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou_archív #4

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

Stavitelxx napsal:
Neseženeš, to už na webu není. Upravené staniční hlášení už dlouho posílám na DVD, takže pokud máš novější DVD, máš ho na něm. A jestli máš hodně staré DVD, tak na stáhnutí upraveného staničního hlášení bylo dost času, teď už není k dispozici.
Martin

OK! Zrovna včera jsem si objednával aktuální DVD. Doufám, že se objednávka neztratila někde v éteru a brzy to budu moct vyzkoušet :-)

Lukáši teď asi mluvíme každý o něčem jiném. Jasně že 3_0 existujou, ale pouze v rovné verzi, dají se použít jen na rovné trati.
A ty si psal, že si 3_0 použil v Hněvicích, jenže v Hněvicích je oblouk a v oblouku si 3_0 použít nemohl...
Tak mě jenom zajímá, jak si mohl použít v oblouku rovnou výhybku 3_0?:D
A rychlost 125 už tam není, možná dřív byla, když si tam stavěl, ale teď je tam 130

Naposled editoval moderátor:

Ahoj.
Chtěl bych se pozeptat, už mne to zarazilo v editoru, mám na mysli ty položené koleje přes sebe ve svinově. To je chyba, nebo to má být pozůstatek nějaké výhybky po starém nákladním kolejišti?
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img31.imageshack.us/img31/946/vyhybkasvinovnn.jpg
S pozdravem Dan.
Ps: Jinak opravená trať mezo Bphumínem a Svinovem je špičkovní, už mi to začíná připomínat domovinu. ;)

Ahoj Martine.
Ještě jsem zapoměl na jeden dotaz, v trati byly zrušeny zvuky přejezdů? Nebo je chyba u mne. A daleko podstatnější zjištění při opravě aktivity, prosím tě, na nákladním nádraží, jak jinak, opět ve Svinově :P, směrem na hlavní, chybí návěstidla. Tím je absolutně nemožné jakékoliv předjetí nákladního vlaku v aktivitě. Pokud tam ta návěstidla ve skutečnosti nejsou, tak bych chtěl poprosit, zda by nebyla možnost dát tam návěstidla skrytá? (viz screen)

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img830.imageshack.us/img830/7113/svinovzhlnnnavstidla.jpg

Dan,

Dan J. napsal:
Ahoj Martine.
Ještě jsem zapoměl na jeden dotaz, v trati byly zrušeny zvuky přejezdů? Nebo je chyba u mne. ....

Číst, číst, číst! ;):

Stavitelxx napsal:
.... Železniční přejezdy jsem upravil tak, aby zvuková signalizace byla slyšet pouze u přejezdů bez závor, přičemž jiný zvuk je u starých a jiný u zmodernizovaných přejezdů. ....
Martin

Tom Kanka napsal:
Dan J. napsal:
Ahoj Martine.
Ještě jsem zapoměl na jeden dotaz, v trati byly zrušeny zvuky přejezdů? Nebo je chyba u mne. ....

Číst, číst, číst! ;):

Stavitelxx napsal:
.... Železniční přejezdy jsem upravil tak, aby zvuková signalizace byla slyšet pouze u přejezdů bez závor, přičemž jiný zvuk je u starých a jiný u zmodernizovaných přejezdů. ....
Martin
He he, no tak to jsem nějak přehlíd.:D Nicméně mě asi... Test aktivity skončil na OV hln (skorao ke konci aktivity, takže 8 hodin jízdy znovu), kde mi pendolíno zabralo trasu, takže tam musím dát servis 2. V akt. 18 mělo stůj i bez servisu. To se dějí věci.:D

Pepa z Nuslí napsal:
Dane s chutí si tvoje dílo projedu :D
Jestli mně dřív nejeb... a aktivita vůbec vyjde. Po dnešním 7 hodinovým testu mne na hlavním vyblokovalo pendolíno. Takže oprava a znovu. Nepočítal jsem, že byla opravená návěstidla směrem OV Střed - Hln a nedal jsem tak před ono pendolíno servis 2.:P Ale pozitivní je, že jak pojedu test už asi po, no radši to ani nevyslovím, mohu kontrolovat co kde popřípadě neklaplo. Zatím jsem našel jen levitující křoví u dálnice ve Svinově (viz příslošné vlákno).:D
Dan

Dobrý den! Zkoušel jsem si sjet fiktivní Pražskou linku S47 z Kralup přes Holešovice, Hlavní a Smíchov do Radotína ale, u portálu tunelu z Holešovic (jako na Libeň) mě MSTS vyhodí s tím, že selhalo vytvoření SMS souboru. Nedělá vám toto také?

prolam napsal:
Dobrý den! Zkoušel jsem si sjet fiktivní Pražskou linku S47 z Kralup přes Holešovice, Hlavní a Smíchov do Radotína ale, u portálu tunelu z Holešovic (jako na Libeň) mě MSTS vyhodí s tím, že selhalo vytvoření SMS souboru. Nedělá vám toto také?

Nestíha ti počítač načítavať objekty je to tu už asik milion tisíc krát riešený stačí pozreť staršie prispevky z pred týždna. Save pred daným usekom a opeť load. ;)

Teda to snad není možné, co jsem s tim Svinovem prováděl?:D
Napadá mě jenom to, že když jsem předělával celý Svinov, už mi chybělo dodělat jenom označení nákladních kolejí a umístění návěstidel na nákladní koleje, ale něco (nebo někdo) mě vyrušil, já pak na Svinov zapomněl a začal jsem stavět něco jiného v domění, že je Svinov hotový.
No i takové věci se můžou přihodit
Teď už s tim ale neudělám nic, musíte počkat do další aktualizace.
Aktivitářům můžu poradit pouze to, aby aktivitu vedly jinudy, než přes nákladní koleje ve Svinově, nebo aby tu aktivitu na čas zmrazili a udělali prozatím nějakou úplně jinou.
Nebo ještě by tu byla jedna možnost, že bych Danovi (případně ještě jiným aktivitářům) poskytl pracovní verzi tratě s opraveným Svinovem. Potom budou moct dodělat aktivity přes nákladní koleje ve Svinově, ale stejně budou muset s vydáním aktivit počkat do další aktualizace.

Ahoj Martine.
No naštěstí ta návěstidla na opravovanou aktivitu OKD-čka nemají žádný vliv, jen jsem si toho všimnul při opravách a hned mne napadlo co kdybych jel opačným směrem a mělo mne něco předjet. Naštěstí mne předjíždí vlaky směr Praha a když mne předjíždí pendolíno do Ostravy hlavního, tak stojím u nástupiště a tam nácěstidlo je. Nicméně malinko odbočím od tématu návěstidla, ale trati se to týká. Je to spíš apel na testry tratě a jak ulehčit staviteli pozdější hafo oprav.:D Jednu věc musím ale dopředo říct, že projíždět kompletně celou trať a hledat chyby je asi nadlidský výkon :D, ale pokud mi například Jiřík TK poslal betu Dvojkolejky, tak vznikly dva díly aktivity, s manipulákem, kde jsem z tratě "vyždímal" co se dalo, to jest, křížování, průjezdy vlačkama, nákladními kolejemi a různé manipulace. Tím se podařilo objevit několik chyb, které by zůstaly skryty pokud bych testoval trať s přímou trasou osobních vlaků. To samé, když jsem měl prac. akt. BP a dělal jsem posun před odjezdem historického vlaku do Jaroměře a pohyboval se po pražských spojkách. Takže ono nestačí trať projíždět jen volnou jízdou. Ale chápu, že každý testr tratě nebudě dělat osmihodinové aktivity s nákladními vlaky, takový magor jsem snad jen já, Tommy66 a Zbyněk :P:D:P, protože potom takovou aktivitu opravovat přivozuje infartový stav, takže podtrženo a sečtěno, tratě všeobecně a chyby v nich prověří vždy až čas a právě tvorba aktivit.
S pozdravem Dan.

Dan J. napsal:
... takže podtrženo a sečtěno, tratě všeobecně a chyby v nich prověří vždy až čas a právě tvorba aktivit.
S pozdravem Dan.
Ahoj Dane. Tohle je opravdu jediný test, který odhalí skutečné chyby. Vím o tom své, při tvorbě svých aktivit. Volná jízda odhalí jen kosmetické záležitosti, jako levitování objektů nebo chybějící textury.
Já si myslím, že by nejlepší řešení pro uživatele bylo, kdyby Martin vydal doplňkovou opravnou aktualizaci. Já to tak dělám a doufám, že mě za to uživatelé mají rádi (pokud v opravné aktualizaci nenadělám další chyby většího rozsahu :D )

Zdravím, nově jsem nainstaloval trať 321 po dlouhém odkládání ( mám základní verzi na dvd aktualizace 8 ) a hraní BP, doinstaloval jsem tedy všechny zbývající aktualizace, včetně nové + trainset BP verze 8 z DVD. Ale v Trainstore se po spuštění zobrazuje jen cca 5 českých lokomotiv a pár consist k nim vytvořených. Nepomohlo ani obnovení databáze Trainstore. Našla by se nějaká rada? Předem díky.

Tady aspoň vidíte, že nejhorší činnost, jakou stavitel může dělat, je rozkopávat staré tratě, akorát se tím všechno pose**, viz. návěstidla:mad:
Jo kdyby člověk už před 5 lety stavěl kvalitně, dnes by se těmto komplikacím vyhnul, ale zas by to asi byla nuda, kdyby všechno fungovalo jak má:D
Ostravu Svinov bych teď neřešil, ale když už se vyskytly problémy i na Slovensku, asi bude opravdu nejlepší vydat tu opravnou aktualizaci.
Osobně zkontroluju v AE všechny stanice, tím odhalím skryté, nebo špatně otočené návěstidla.
Ale nebude to přímo opravná aktualizace, to není můj styl... Vydám klasickou další aktualizaci číslo 20, za pár měsíců.
Budou v ní opravené ty návěstidla + dokončená trať z Roudnice nad Labem do Lovosic.
Kolejiště už mám skoro hotové, krajina by měla jít taky rychle, není to tam nijak složité...

Pro aktivitáře: Pokud narazíte na nějaký další skrytý problém na trati, určitě mi o tom napište, abych ho opravil.

Nedá mi to, musím ještě reagovat na příspěvek číslo 694 od Zbyňka Šemory.
Zbyňku, psal si, že ses PROJEL z Roudnice do Radotína - to mě docela překvapilo, je to asi poprvé, co ses po mojí trati projel.
Vždy po vydání aktualizace si psal, že sis v editoru prohlédl nově postavený úsek, nikdy si nepsal, že ses projel, to zveřejnění Prahy asi fakt udělalo hodně:D:D:D
Já po Tvojí trati naposledy jel z Bratislavy do Prahy, ale po úsecích, které já postavené nemám, Bratislava - Kúty - Brno - Havlíčkův Brod - Kolín - Nymburk - Praha, byla to super projížďka.

Stavitelxx napsal:
Tady aspoň vidíte, že nejhorší činnost, jakou stavitel může dělat, je rozkopávat staré tratě, akorát se tím všechno pose**, viz. návěstidla:mad:
Jo kdyby člověk už před 5 lety stavěl kvalitně, dnes by se těmto komplikacím vyhnul, ale zas by to asi byla nuda, kdyby všechno fungovalo jak má:D
Ostravu Svinov bych teď neřešil, ale když už se vyskytly problémy i na Slovensku, asi bude opravdu nejlepší vydat tu opravnou aktualizaci.
Osobně zkontroluju v AE všechny stanice, tím odhalím skryté, nebo špatně otočené návěstidla.
Ale nebude to přímo opravná aktualizace, to není můj styl... Vydám klasickou další aktualizaci číslo 20, za pár měsíců.
Budou v ní opravené ty návěstidla + dokončená trať z Roudnice nad Labem do Lovosic.
Kolejiště už mám skoro hotové, krajina by měla jít taky rychle, není to tam nijak složité...

Pro aktivitáře: Pokud narazíte na nějaký další skrytý problém na trati, určitě mi o tom napište, abych ho opravil.

Nedá mi to, musím ještě reagovat na příspěvek číslo 694 od Zbyňka Šemory.
Zbyňku, psal si, že ses PROJEL z Roudnice do Radotína - to mě docela překvapilo, je to asi poprvé, co ses po mojí trati projel.
Vždy po vydání aktualizace si psal, že sis v editoru prohlédl nově postavený úsek, nikdy si nepsal, že ses projel, to zveřejnění Prahy asi fakt udělalo hodně:D:D:D
Já po Tvojí trati naposledy jel z Bratislavy do Prahy, ale po úsecích, které já postavené nemám, Bratislava - Kúty - Brno - Havlíčkův Brod - Kolín - Nymburk - Praha, byla to super projížďka.
Když už budeš kontrolovat ty stanice, nešlo by ve Valašském Meziříčí protáhnout Vsetínské zhlaví, aspoň k vjezdovým návěstidlům ? Dost blbě se tam posunuje, navíc to vypadá trochu divně když o pár metrů dál končí koleje a vlastně celý svět. Psal sem to už někdy na začátku léta do chyb, ale reakce nebyla žádná a asi to zapadlo.

A já opět jednu připomínku, jak jinak, ke Svinovu. :P:P Když už je problém s objekty na čtverci, tak můžeš klidně smazat tu defultní hrůzu nahrazující Svinovské plato. Ten původně plánovaný nadchod od tramvají co měl být přechod do nové st, budovy, jak po převratu sloužil coby tržnice a bůhví co ještě, nedávno zbourali. Je tam jen prázdný plac, tak zase o jeden objekt míň.:D
http://www.ostravaci.cz/?s=fotoalbum-ostrava&b=194
Dan

Dan J. napsal:
A já opět jednu připomínku, jak jinak, ke Svinovu. :P:P Když už je problém s objekty na čtverci, tak můžeš klidně smazat tu defultní hrůzu nahrazující Svinovské plato. Ten původně plánovaný nadchod od tramvají co měl být přechod do nové st, budovy, jak po převratu sloužil coby tržnice a bůhví co ještě, nedávno zbourali. Je tam jen prázdný plac, tak zase o jeden objekt míň.:D
http://www.ostravaci.cz/?s=fotoalbum-ostrava&b=194
Dan

A to já bych si dovolil trošinku rýpnout, Martin už moc dobře ví, oč jde - hučel jsem s tím do něj před vydáním aktualizace. :) Kdyby zboural svinovské plato, které šlo k zemi loni, musel by ještě udělat i jinou úpravu, aby oblast Ostravska zapadala do současné doby. Člověk, který ta místa zná, by si mohl připadat jako cestovatel v čase - v jednom úseku rok 2006 a v druhém najednou 2010... :D

Silnice není závodní dráha napsal:
.... Člověk, který ta místa zná, by si mohl připadat jako cestovatel v čase - v jednom úseku rok 2006 a v druhém najednou 2010... :D
To Martin je proti mě břídil. Já mám například Borohrádek z roku 1985, depo praha Masarykovo z roku 2000 a trať do Lichkova z roku 2010 :D
A není to paráda ?
Komu to vadí, tak ať si něco zkusí postavit sám a pochopí. :D
Ten kdo trať zná, tomu vadí jiné věci a to co se profilu trati jako takové týká, ale mé začátky mají chyby stejné a opravit to už nejde.

Pokud si někdo myslí, že jeden objekt odlehčí trati, není to pravda. Pokud tam má Martin 2400 objektů na čtverec, tak by to musel zredukovat na max 1800, aby to bylo znát. 1800 je pro mě číslo, které se snažím nepřekračovat, ale ideál je max 1500. Ale není to vůbec lehké ve velkých uzlech tato čísla dodržet.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře