Prosim o pomoc

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Hifonics
  • Datum začátku Datum začátku
Zdravím. Mám problém s jízdou na výstrahu za nákladním vlakem. Jedu za ním od Chvaletic směrem na Pardubice, ale ještě se mi nepovedlo, aby ten náklad projel Přeloučí. Nejdřív mi vždy zastavil na příjezdu do Přelouče a po nějakých změnách staví na odjezdu. Neví někdo, čím to může být? Brání mi to ve vydání aktivity:( A ještě bych se rád zeptal, proč na některých návěstech svítí bezdůvodně výstraha, např. před pardubicemi. Děkuju

Zdravím,zkusím poradit.Já to dělám tak že blokovací vlak vkládám do hry vždy před začátkem aktivity a podržím ho vyčkávacím bodem a zatím jsem s tím neměl problém ale je fakt že jakmile tento vlak předjedu ve stanici tak dál nepokračuje,tam ukončuju trasu.

poison napsal:
Pokud si to dodnes nevyřešil, v sobotu se mi ozvi na mail nebo SZ, uděláme pokus! ;)

Dakujem velmi pekne za vsetky rady. Nakoniec po dlhsej dobe sa mi to podarilo vyresit inak. A to bez pouzitia servisu. Nadefinoval som oba protiiduce trafiky tak, ze zacinaju uz 10 min pred prichodomvlaku hraca do stanice Kosice. Podrzim ich na vyckavacom bode pokial nie je ich planovany vjazd do stanice.
Takze toto mam vyriesene. Aktivita ma byt celkom dlha takze problemy asi este nastanu. Predpokladam ze v Bohumine bude mela.

Při tvorbě aktivity se mi přestaly zobrazovat ve schématu trati události závislé na místě, tj. ty body s číslem se zelenými kruhy ozn. dosah. V tabulce vidím, že existují a jsou i editovatelné. Nové události se do tabulky také zapíší, ale opět se nezobrazí ve schématu trati.
Asi jsem někde omylem něco zatrh, ale nevím kde.
Předem díky za odpovědi.

Zdravím. Nechci zakládat nové vlákno, tak to píší zde. Tvorím aktivitu a mám jednu otázku. Když sunu soupravu a mám hlášky třeba pomalu, tak se zobrazí, když na určité místo vjede vůz, nebo až hráč v mašině? Díky, není čas to vyzkoumat. Lukáš

Rovnaký čas trvá to vyskúmať ako tento príspevok sem napísať. Dovolím si tvrdiť, že sám to skúsiť je rýchlejšie ako tu čakať odpoveď.

Tak já nevím, ale když chci vytvořit hezkou a kvalitní a hlavně funkční aktivitu, tak na takovou se nespěchá.

Pavlík bavíme sa o vyskúšaní tej hlášky. Spravím udalosť v hociktorej jednoduchej trati aby som nestrácal čas s načítaním. Jeden consist jeden krátky patch a osadenie udalosti na presné miesto kde si to aj vizuálne môžem od sledovať potom v hre. Uložím spustím a pozerám či sa mi to pri sunutí toho consistu objaví okno pri čele voza, alebo mašine. Test maximálne na 5 minút.

Lukas: tohle řešil Miky u nové aktivity. Nakonec bylo vybádáno, že

1) když sunu vozy a jsem na ZADNÍM stanovišti (ve směru od vlaku, koukám do trati), tak se události vybavují mašinou.

2) když sunu vozy a jsem na PŘEDNÍM stanovišti (ve směru do vlaku, koukám do posledního vozu; třeba když funguji jako postrk), tak se události vybavují prvním vozem.

Back
Nahoře