Prosim o pomoc

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Hifonics
  • Datum začátku Datum začátku
H

Hifonics

Host
Zdravim,prosim vas nevíte jak dostanu naše české lokomotivy,vagony a tratě do hry?zkoušel sem to s jednou lokomotivou ale ted mi to píse eror kdyz mi nacitá hra:( Nevíte co s tím dekuju

Hifonics napsal:
Zdravim,prosim vas nevíte jak dostanu naše české lokomotivy,vagony a tratě do hry?zkoušel sem to s jednou lokomotivou ale ted mi to píse eror kdyz mi nacitá hra:( Nevíte co s tím dekuju

Staci citat FAQ:
Exkurz - inštalácia nového vozidla
Aby sme mohli vozidlo premenovať musíme ho najprv do MsTS dostať ...
väčšina vozidiel sa šíri v nejakom archíve ... rar zip ace a podobne ...
Ten si rozbalíme niekam MIMO adresára MSTS ... kukame co sa nam tam rozbalilo ideme podadresar za podadresarom, az najdeme taky podadresar (a ak je vac vozidiel, kludne moze byt aj vacej ) kde su subory s priponami .eng alebo .wag .ace .sd atd. ten adresar si potom premenujte na nazov vozidla podla standardov ... odkaz je vyssie ... a vobec dalej postupujete podla zbytku navodu ...

Jo tak tohle umí málokdo, musíš navštívit autorizovaný servis MSTS.
Adnedz napsal:
Jo tak tohle umí málokdo, musíš navštívit autorizovaný servis MSTS.

Ajaj, někdo mě předběhl a smazat to nejde, holt FAIL :oD

Naposled editoval moderátor:
Stáhl jsem si jednu lokomotivu na techto stránkách je to rada 151.jsou tam soubory které koncí koncovkou s,eng,sd,jpg a pak zazipované soubory které nejdou otevřít.Zkousel sem to dat vse do složky D:msts/TRAINS/TRAINSET bohužel ani to nepomohlo.Tak nevim jestly tam mam vložit pouze nekteré soubory?dekuju
Hifonics napsal:
Stáhl jsem si jednu lokomotivu na techto stránkách je to rada 151.jsou tam soubory které koncí koncovkou s,eng,sd,jpg a pak zazipované soubory které nejdou otevřít.Zkousel sem to dat vse do složky D:msts/TRAINS/TRAINSET bohužel ani to nepomohlo.Tak nevim jestly tam mam vložit pouze nekteré soubory?dekuju

http://www.mojevlacky.cz/

To Hifonics: Jak zkušený jsi uživatel? Soubory ace uvnitř archivu již nejsou archivy, ale grafické soubory - obrázky - které tvoří tapetu modelu. Model obsahuje vše, co má obsahovat, ale chybí Ti zvuky a kabina. Zvuky najdeš u Jacka a kabinu třeba zde.

Hifonics: Objednej si trať Bratislava-Praha a máš solidní základ s jednoduchou instalací....

Zdravím, jak vytvořit pomalou jízdu (návěsti Z a K) přes výhyby o rychlosti 50km/hod? Stačí v editoru úkolů, nebo je třeba pracovat v editoru tratě? A jak vytvořit úkol, kdy souprava přijede od Bohumína (pomocí "trafiku") a ni najede lokomotiva (už řízená hráčem), na soupravu od Bohumína se napojí a dále pokračuje do Olomouce?

Oba případy (jak pomalá přes výhybky), tak převzetí soupravy od trafficú nejdou v MSTS nasimulovat. Pomalá rychlost s návěstmi Z a K jde nadefinovat pouze na koleji bez výhybky. Najet na traffic s lokomotivou hráče sice jde, ale nastavit to v aktivitě je poměrně složité a má to svá úskalí. Nicméně i takové aktivity existují viz vlákno Tvorba aktivit.

WICZ napsal:
Zdravím, jak vytvořit pomalou jízdu (návěsti Z a K) přes výhyby o rychlosti 50km/hod? Stačí v editoru úkolů, nebo je třeba pracovat v editoru tratě? A jak vytvořit úkol, kdy souprava přijede od Bohumína (pomocí "trafiku") a ni najede lokomotiva (už řízená hráčem), na soupravu od Bohumína se napojí a dále pokračuje do Olomouce?
Pomalá jízda se dá vytvořit pouze jako hláška kde například dáš při startu aktivity do úvodní hlášky jako rozkaz kde se pomalá jízda nachází ( km, místo ) a pokud se ti bude chtít pohrát s laděním aktivity není problém do trasy umístit bod kde bude omezena rychlost jízdy a dále bod který toto omezení zruší.
Připojení k trafficu je problém pokud máš požadavek aby jeho lokomotiva od vlaku odjela. To se taky dá udělat, ale je to přesné vychytávání na vteřinky a navíc pozornost hráče musí být odvedena jiným směrem. Provedeš to takto. Vytvoříš soupravu trafficu která přijede na danou kolej a zastaví na vyčkávacím bodě na určitý čas. Hned za místo kde bude stát dáš bod konce trasy. Musíš vychytat bod tak aby ve chvíly kdy se traffic rozjede prakticky okamžitě zmizel. Přesně v tuto chvíly nasadíš na to samé místo zvlášť vozy a zvlašť loko trafficu. Vozy zůstanou stát a lokomotiva odjede určeným směrem. Ty na vozy najedeš a můžeš s nima pokračovat. Pro odvrácení pozornosti to lze udělat například tak že ve chvíly kdy tato změna probíhá ty budeš vyjíždět například na zhlaví a čekat na posun. Tak bude pozornost hráče směrována jinam a proběhne to efektně aniž by si toho všiml.

Tommy66 napsal:
.....nasadíš na to samé místo zvlášť vozy a zvlašť loko trafficu. Vozy zůstanou stát a lokomotiva odjede určeným směrem. Ty na vozy najedeš a můžeš s nima pokračovat.
Ty vozy jsou také jako traffic? Máš tuto možnost vyzkoušenou? Hráč se připojí k traffic servisu s vozy?

poison napsal:
Tommy66 napsal:
.....nasadíš na to samé místo zvlášť vozy a zvlašť loko trafficu. Vozy zůstanou stát a lokomotiva odjede určeným směrem. Ty na vozy najedeš a můžeš s nima pokračovat.
Ty vozy jsou také jako traffic? Máš tuto možnost vyzkoušenou? Hráč se připojí k traffic servisu s vozy?

Ano, už jsem to takhle v jedné aktivitě zkoušel. Editor sice bude řvát při sestavování že souprava nemá lokomotivu a nebude schopná pohybu, ale prostě to potvrdíš a normálně nasadíš. Pak se ty vozy nehnou, stojí na místě a ty na ně normálně najedeš. V té chvíli se začnou chovat jako by to byl "loose consist"

Tommy66 napsal:
poison napsal:
Tommy66 napsal:

Ano, už jsem to takhle v jedné aktivitě zkoušel. Editor sice bude řvát při sestavování že souprava nemá lokomotivu a nebude schopná pohybu, ale prostě to potvrdíš a normálně nasadíš. Pak se ty vozy nehnou, stojí na místě a ty na ně normálně najedeš. V té chvíli se začnou chovat jako by to byl "loose consist"
Já mám pocit že to s těmi vagony bez mašiny mi nefungovalo, MSTS spadnul, ale je to už dávno. I kdyby to ale nešlo, tak se prostě k těm vagonům dá CD Servis a až se hráč připojí, tak se to ošetří hláškou aby hráč ten CD servis odpojil.

Výborně, je pravda, že jsem nad tím kdysi taky přemýšlel, ale tak nějak jsem to hned vyloučil, říkal jsem si, k traffic se nepřipojíš. Zase jsem o něco chytřejší, ale vytvořit to věrohodně v editoru musí bejt šichta.:!:
Jenomže se servisem se ti to pohne, musel by být hned po startu vp. a musel by začínat na rychlosti "0" , jinak víme co se stane, spíše věřím té Tommyho variantě, než té se servisem.

Funguje to. Ale jak píšeš je to šichta přesně načasovat aby se ihned po zmizení celé soupravy objevila přesně na tom samém místě nová varianta a mašina odjela tak jak má. Celá situace zabere pár sekund ale vzpomínám si že jsem na tom dělal půl dne než jsem to vychytal. To bylo bohužel ještě v době kdy jsem měl na MSTS víc času :cry:

Chci se zeptat zkušenějších, ve stanici mám soupravu (v editoru úkolů jsem zadal vložit vlak), ale když na ni najedu lokomotivou (při max. rychlosti 2km/hod) a povolení přídavné (lokom.) brzdy, MSTS mi "spadne"!? Ví někdo, čím to může být? Souprava je ve složení Apee+WRm+Bee+Bee+Bpee+Bpee+Bee+Bee+B.

při tvorbě aktivity se mi najednou přestaly zobrazovat polohové body - nevidim kolečko, kam bod zasahuje.... netuší někdo čím to může být???

Jak vytvořit přivolávací návěst (červená + blikající bílé světlo) - lze takovou situaci v aktivitě vůbec vytvořit? Díky za případnou radu!

Ano lze, ale jen na koleje, kam jsou takto nalinkovaná návěstidla. V mé trati to jsou například odjezdová návěstidla starých stanic, kde se na přivolávačku jezdí do nesprávné koleje.

Rychlost traficu

Mám problém u počítačem řízené soupravy. Chtěl jsem nasimulovat situaci jízdy dvou vlaků jedoucích stejných směrem na kolejích vedle sebe. Ovšem vlak vytvořený jako trafic jede po koridoru nesmyslně pomalu (do 40 km/h). Překontroloval jsem soubor *.con a soubor *.srv příslušné soupravy a vše je nastaveno v pořádku. Taky jsem zkoušel zapřáhnout různé lokomotivy, bez zlepšení. Trasy obou vlaků se nikde nekřižují. AI souprava jede pomalu i tehdy, když ji v editoru vypustím jet úplně samotnou.

Děkuji za pomoc.

Back
Nahoře