Tax už je takisto doma ...
Cestoval som spolu s Deteriom a veru dobre sme urobili, že sme nešli na Wilsoňák, ale nastúpili sme na vlak už v Holešoviciach. Na Wilsoňáku by sme už mali problém s miestom na sedenie.
Slezina sa tentokrát opäť vydarila, za čo patrí poďakovanie Ppoollll-ovi, Martensovi, chlapcom z SMT a samozrejme aj všetkým zúčastneným.
Za seba môžem povedať, že bola mimoriadne prospešná. Konečne som po roku sľubovania pripravil špecifický dominantný objekt pre Mikuldovu trať ČR_130, prítomní sa mohli pozrieť, ako sa takýto model dá urobiť za pár málo minút s minimom polygónov, aj ako sa popasovať s textúrami z nie práve najvhodnejších fotografií. Ktorýsi z prítomných krútil hlavou, že jemu by ten objekt trvalo zhotoviť najmenej 3 dni a mal by trojnásobne viac polygónov

Okrem toho sme dali hlavy dohromady a spoločnými silami sme odstránili jeden nepríjemný úkaz z pripravovaného modelu, ktorý sa niekedy nepekne podpíše na celkovom výzore modelu v MSTS. Opäť sa potvrdilo viac hláv - viac rozumu, keď sme sadli spoločne s Miranom, Ondrom J. a Kankom, za nie príliš dlhý čas sa problém podaril eliminovať na rozumnú úroveň.
S nováčikom J. Mayerom sme polemizovali nad Hamletovskou otázkou rezať či nerezať okná a nedošli sme k jasnému a jednoznačnému záveru. Porovnávali sme pripravovaný model M130.4 s hotovým M232.1. U prvého sú okná riešené alfakanálom, u druhého sú okná rezané a na modeli sa to celkovo nijako výrazne neprejavilo. Hodnota kujus je u prvého modelu iba zanedbateľne nižšia a u oboch neprekračuje hodnotu 1,3.
Bolo pre mňa potešením zoznámiť sa s Tomom Kankom, Banánom, J. Mayerom, dokonca i s rebelom Čoudom, z ktorého sa napodiv vykľul príjemný spoločník

, ako aj stretnúť sa s ostatnými, ktorých poznám už dlhšiu dobu. Menovite Pikkom ako najbližším spolupracovníkom, Štefanom 742 a Poisonom, s ktorými opakovane derieme stoličky na stretnutiach v Prahe i Bohumíne a mnohých ďalších, ktorých vždy rád stretnem Z pochopiteľných príčin ich nebudem všetkých menovať, pretože by som mohol na niekoho zabudnúť a to by som strašne nerád urobil, tak im ďakujem za príjemne strávené chvíle aspoň takýmto spôsobom