6. setkání příznivců MSTS

Ahoj Všem z návratu domů. Právě před chvílí jsem dorazil z našeho slezinového setkání. A jistě jako každý rok se i tentokráte nebudu opakovat s tím že se opět vše povedlo ke spokojenosti nás všech kteří se zůčastnili. A že se nás zůčastnilo. A dokonce i tací do kterých bych to tentokráte neřekl. Takže díky za plnohodnotně strávené dva dny

P.S. Zbyňku, jo holt kdyby jsi byl s námi tak by jsi možná dneska taky aktivně stával po "probdělé" noci :cool:

Slezina neměla chybu,děkuji jak všem zůčastněným,tak i organizátorům.

Naposled editoval moderátor:
Ahoj,tak pár neupravovaných foteček z opět vydařené sleziny je zde:
http://mates.boletice.cz/akce/slezina6.zip

Slezina byla skvělá !
Zvláštní poděkování patří zejména: všem pořadatelům, organizátorům, všem účastníkům i těm co se nemohli zůčastnit, ale drželi nám palce.
No a pokud se potvrdí, že došlo ke smíření mazi Jarinem a Petrem Novákem - pak by to byla zlatá třešnička na bohatém slezinovém "šlehačko-smetanovém dortu".
Lidský život je příliš krátky na to abychom ho marnili v žabo-myších půtkách a hádkách.
Tedy ještě jednou :
Velké díky .... a všem !!!!

Tak i já jsem dorazil domů a hned jsem se mrknul na fotky. Není to zrovna nej kvalita, snažil jsem se dát i popisky, ty, co jsem napsal by měli být dobře. U některých si buď nejsem jist, nebo prostě nevím.
http://www.edisk.cz/stahni/83055/Slezina.rar_4.02MB.html

742.041 napsal:
....
P.S. Zbyňku, jo holt kdyby jsi byl s námi tak by jsi možná dneska taky aktivně stával po "probdělé" noci :cool:
Bohužel, nějaké ponocování hlavně přes poledne, to už na ně není. Vrátil jsem se včera včetně procházky z pejskem kolem 21. hodiny a tak se mi chtělo spát... Takže kdybych byl s Vámi tak max ve 23 hodin usnu v sedě :D

Jinak jsem se dozvěděl zajímavou informaci (od hosta sleziny, strojmistra ONJ.) 471 jsou hodně háklivé na prokluz náprav. Ale když se dělala rekonstrukce kolejí do Milovic, tak naše z Třince nebyly momentálně skladem, tak se koupily v Rakousku. A světe div se, jednotka 471 na těchto kolejích neproklouzne ani do dvaceti promilí. Hold mají úplně jinou strukturu a kola k těmto kolejím lépe přilnou.

Tax už je takisto doma ...

Cestoval som spolu s Deteriom a veru dobre sme urobili, že sme nešli na Wilsoňák, ale nastúpili sme na vlak už v Holešoviciach. Na Wilsoňáku by sme už mali problém s miestom na sedenie.

Slezina sa tentokrát opäť vydarila, za čo patrí poďakovanie Ppoollll-ovi, Martensovi, chlapcom z SMT a samozrejme aj všetkým zúčastneným.

Za seba môžem povedať, že bola mimoriadne prospešná. Konečne som po roku sľubovania pripravil špecifický dominantný objekt pre Mikuldovu trať ČR_130, prítomní sa mohli pozrieť, ako sa takýto model dá urobiť za pár málo minút s minimom polygónov, aj ako sa popasovať s textúrami z nie práve najvhodnejších fotografií. Ktorýsi z prítomných krútil hlavou, že jemu by ten objekt trvalo zhotoviť najmenej 3 dni a mal by trojnásobne viac polygónov :D
Okrem toho sme dali hlavy dohromady a spoločnými silami sme odstránili jeden nepríjemný úkaz z pripravovaného modelu, ktorý sa niekedy nepekne podpíše na celkovom výzore modelu v MSTS. Opäť sa potvrdilo viac hláv - viac rozumu, keď sme sadli spoločne s Miranom, Ondrom J. a Kankom, za nie príliš dlhý čas sa problém podaril eliminovať na rozumnú úroveň.
S nováčikom J. Mayerom sme polemizovali nad Hamletovskou otázkou rezať či nerezať okná a nedošli sme k jasnému a jednoznačnému záveru. Porovnávali sme pripravovaný model M130.4 s hotovým M232.1. U prvého sú okná riešené alfakanálom, u druhého sú okná rezané a na modeli sa to celkovo nijako výrazne neprejavilo. Hodnota kujus je u prvého modelu iba zanedbateľne nižšia a u oboch neprekračuje hodnotu 1,3.
Bolo pre mňa potešením zoznámiť sa s Tomom Kankom, Banánom, J. Mayerom, dokonca i s rebelom Čoudom, z ktorého sa napodiv vykľul príjemný spoločník :-P, ako aj stretnúť sa s ostatnými, ktorých poznám už dlhšiu dobu. Menovite Pikkom ako najbližším spolupracovníkom, Štefanom 742 a Poisonom, s ktorými opakovane derieme stoličky na stretnutiach v Prahe i Bohumíne a mnohých ďalších, ktorých vždy rád stretnem Z pochopiteľných príčin ich nebudem všetkých menovať, pretože by som mohol na niekoho zabudnúť a to by som strašne nerád urobil, tak im ďakujem za príjemne strávené chvíle aspoň takýmto spôsobom :D

Naposled editoval moderátor:
Jakožto nováček jsem se této akce zúčastnil poprvé a tak jenom tři věci
1. velké poděkování těm, kteří se na celé akci organizačně podíleli a kromě dobrého pocitu z toho nic neměli (což je dneska skoro zázrak);
2. moc příjemný pocit z toho, že lidé, kteří jsou sympatičtí po mailu a na fóru a setkal jsem se nimi poprvé, jsou takoví i ve skutečnosti;
3. ještě příjemnější pocit, že ti, kteří takoví třeba na první pohled na fóru nejsou, jsou ve skutečnosti úplně jiní.

Jindra Mayer

Já ještě musím poděkovat Matesovi za fotky. Jen je škoda, že nás nikdo nevyfotil s tím mým bývalým kolegou. Ale vše probíhalo tak rychle a ještě rychleji uběhlo, že takové maličkosti člověka ani nenapadly.
Vzpomněl jsem si na první slezinu, kdy jsme se všichni vzájemně představili (jmenovky jsme měli také) a každý řekl, co v MSTS dělá. Byla by to dobrá informace pro nováčky a zase pro ostatní, že dotyčný je přítomen. Já teď mám výčitky, že jsem se s mnohými, se kterými tady písemně komunikuji ani nepozdravil. Tím se těmto omlouvám. Člověk příjde, je obklopený svou skupinou se stejným zaměřením a pak ztrácí přehled o ostatních.
Ani jsem nezaregistroval, jestli Čouda měl ten kurz skinování :D.

Zbyněk Šemora napsal:
... Ani jsem nezaregistroval, jestli Čouda měl ten kurz skinování :D.

Tak na ten sme boli zvedaví aj my dvaja s Pikkom, ale mám pocit, že sa žiadny nekonal. Zato Čouda mál otázok ohľadom modelovania aj textúrovania doslova "plný pytel" :D

Zbyněk Šemora napsal:
Já ještě musím poděkovat Matesovi za fotky. Jen je škoda, že nás nikdo nevyfotil s tím mým bývalým kolegou. Ale vše probíhalo tak rychle a ještě rychleji uběhlo, že takové maličkosti člověka ani nenapadly.
Vzpomněl jsem si na první slezinu, kdy jsme se všichni vzájemně představili (jmenovky jsme měli také) a každý řekl, co v MSTS dělá. Byla by to dobrá informace pro nováčky a zase pro ostatní, že dotyčný je přítomen. Já teď mám výčitky, že jsem se s mnohými, se kterými tady písemně komunikuji ani nepozdravil. Tím se těmto omlouvám. Člověk příjde, je obklopený svou skupinou se stejným zaměřením a pak ztrácí přehled o ostatních.
Ani jsem nezaregistroval, jestli Čouda měl ten kurz skinování :D.
Zbyňku, Čouda rychlokurz skinování neměl, stejně tak jako jsi nepřipravil pro Čoudu noční test na rozeznávání jednotlivých strojů :D ...... ikdyž pravda, poté, co Čouda jel Bobovo seznání Kutné Hory (tuším to bylo při tomto), tak se stále ozývalo zpoza notebooku....."ježišmarjá zase stejné mašiny"...... :D

Je pravda, že jsem se špatně vyjádřil. Já nemyslel, že aktivitu připravím já, ale nějaký aktivitář, který momentálně nemá do čeho píchnout. Ale dotazy jestli mám pro Čoudu aktivitu byly na mě. Jenomže jak jsem ukazoval, i když jsem makal na 100%, nestihl jsem do sleziny ani pracovní aktualizaci své trati. Kdybych si hrál s aktivitou, měl bych toho ještě méně. Je dobré si práci rozdělit. Jeden nemůže dělat úplně vše.
Ale bohužel, tady je vidět, že asi musí. Mám nápad, dobře, realizuj si jej sám nebo mlč. :D Takže dobře mi tak.

For Čouda: až příště pojedeš zavírej cestou z Práglu do HK okýnko u sebe,já jsem tam mrzl a Alcapone je z toho nachcípanej teď.

For All: Slezina super,organizace super,oběd taky super.Pikkulinovi se moje trať líbila,tak doufám že dodělá baráček v lovosicích ten svůj,aby ho měl v trati Praha-Dresden,když ho zapoměl u tyggyho v trati tak bude v mé.Neboj pikku na okolí tvého domova si dám obvzláště záležet :D

for Deterio nebo Mikulkda: Vy 2 se dohodněto kdo se mi koukne na scripta německých návěstidel,mě to je vcelku jedno od koho budou.

Lukáš

Tak a už jsem zase volaký zmatený. KimiR byl který ? Já už si to pletu. Klimi je asi někdo jiný.
Proto navrhuji na každé další slezině udělat společné foto a nějaká dobrá duše udělá popisky. Odstrašující příklad je Gajdma, který udělal popisky na černoších v tunelu, respektive na lidech otočených zády. :D
No, hold je asi nutné přijet nějakým vlakem, kterému se nepoláme lokomotiva a rovnou na dva dny, aby člověk stíhal se s každým pozdravit. :D

Vidíš, a já myslel, že je to Klimi. Hold už jsem dědek a mám raději vlastní jména než nicky :D Jinak v tom mám hokej. A to jsou ještě čitelné přezdívky. Někteří mají tak nevyslovitelný nick, že si pod tím neumím představit nic jiného než mimozemšťana :D

Chtěl bych vám všem poděkovat za perfektně strávený víkend, když jsem dělal, to co jsem strašně mooooooooooc chtěl. Škoda jen, že to setkání netrvalo déle (třeba i 3 dny) !!!!!!!!!!!! Děkuji za perfektní organizaci, příjemné lidi a poisonovi děkuji za obrovskou trpělivost se mnou.
Obrovské díky Vám všem...... dvacka

Zbyněk Šemora napsal:
Vidíš, a já myslel, že je to Klimi. Hold už jsem dědek a mám raději vlastní jména než nicky :D Jinak v tom mám hokej. A to jsou ještě čitelné přezdívky. Někteří mají tak nevyslovitelný nick, že si pod tím neumím představit nic jiného než mimozemšťana :D

Jo zbyňku hlavně že jsme se bavily o přechodech z roviny do stoupání,či ze stoupání do klesání,jak to děláš.Abych tam neměl moc ostrou hranu a když se tam jedetak aby to bylo pliynulé a né že tam najedu a mašina se zlomí.Lukáš

Back
Nahoře