Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Ahoj! Mám projeto z Hořovic až do Prahy a úplně mi trať vyrazila dech. Našel jedinou chybičku, a to výběr a linkování odjezdových návěstidel ze Smíchova na Hlavní. Ty máš v trati evidentně Vyšehrad již jako dálkově řízenou výhybnu, tudíž ty odjezdy SSSR jsou už nahrazeny klasickými AŽD. Nechť mne VáclavS opraví, ale tyto za žádných okolností nesignalizují volno, pouze výstrahu. Každopádně tvůj smysl pro detail je ohromující. Díky moc!
Martine, tam žádné bílé světlo nikdy nesvítilo. Před zapojením Vyšehradu do JOP (dokud byla návěstidla SSSR) tam byla vytvořena závislost, že dokud nebylo postaveno vjezdové návěstidlo do Vyšehradu, na Smíchově svítilo stůj a teprve po postavení vjezdu do Vyšehradu se rozsvítilo volno. V současnosti je to v podstatě totéž, akorát že na Smíchovském odjezdu svítí výstraha.Ahoj, přesně tyhle návěstidla už jsem nedávno s kamarádem řešil.
Je to trošku oříšek, protože když na dalším návěstidle za Smíchovem (směr hlavák) bude svítit červená, tak na odjezdovém návěstidle ze Smíchova (od peronů) by měla být výstraha s bílým světlem, jenže ty smíchovské návěstidla žádné bílé světlo nemají...
Dneska už tam jsou klasické AŽD návěstidla, tak v reálu to s tím bílým světlem není problém, ale mě se z tratě nechce smazat ty krásné SSSR návěstidla, vždyť nikde jinde už je nemám
Možná se k tomu časem přemůžu, až se jich dostatečně nabažím, prozatím je to o kompromisu, když pojedeš ze smíchova na výstrahu, musíš počítat s tím, že hned o kus dál může být červená
Jinak nevím, jak je to u těch návěstidel se signalizací volno/výstraha (jak píšeš), tohle jsem až tak neřešil, spíš je tam problém s absencí toho bílého světla.
Na Smíchovském snad svítí výstraha, ikdyž už je na Vyšehrad postaveno.Martine, tam žádné bílé světlo nikdy nesvítilo. Před zapojením Vyšehradu do JOP (dokud byla návěstidla SSSR) tam byla vytvořena závislost, že dokud nebylo postaveno vjezdové návěstidlo do Vyšehradu, na Smíchově svítilo stůj a teprve po postavení vjezdu do Vyšehradu se rozsvítilo volno. V současnosti je to v podstatě totéž, akorát že na Smíchovském odjezdu svítí výstraha.
Právě, volno jsem tam za ten půlrok taky neviděl a to jsem tam denně.Přiznám se, že v současné situaci to nevím přesně, ale při vzdálenosti mezi návěstidly nějakých 300m o tom silně pochybuji. Hlavně volno jsem tam zatím svítit neviděl a nevím proč by výpravčí stavěl odjezd, když nemá postaveno dál. Navíc, když smíchovská reléovka kde původní závislost byla zůstala stejná. Ale zeptám se smíchováků.
Jarda Hrozek mi jistě rád o tom dá přednášku!![]()
Dík, Zaúradoval mi v PC asi dajaký škriatok. Nainštaloval som si posledné aktualizácie bokom a tie stratené súbory tam sú. Tak už to bude OK.ASP: Já jsem projížděl Přerov od Břeclavi na Olomouc a vše bylo bez závad!!!![]()
Jenže toto už není aktuální stav.Třeba zde nějaké návěsti na volno vidět budou.