Hlášení chyb pro trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Ahoj Martin počuj neviem či sem to dať ale dnes som šiel zo Žiliny do Čadce samozrejme na trati :) a v Brodne cez zástavku je 110 a ty máš 90 ..aj keď rýchlostniky máš na 110 ...prikladám screen ...tak neviem či sa niečo porúchalo alebo čo ale viem že tá 90 tam nemá byť

Ďalej za KNM ti končí 140 a začína 120..neni 140 až po Krásno nad Kysucou? teda aspoň podla ZCP by tak mali jazdiť napr 151tky :)

Neviem no každopádne ak sa mýlim prepáč ale určite niečo stoho nieje dobré ....Dík moc
train 2015-04-06 19-51-44-139.jpg

Hlásím, že Málkov u Chomutova zastávka nemá cedulku. Je tam jen modrá tabulka bez nápisů.

Dodo, jestli se chystáš projet ten oblouk za Brodnem 110kou, tak Tě cestující budou naozaj zbožňovat, až jim popadají kufry na hlavu :D
Na Slovensku jsou horní rychlostníky určené pro pendolino (pro soupravy s naklápěcí skříní), pro všechny ostatní vlaky platí spodní rychlostníky, takže i pro Tebe platí rychlost 90 km/h.
Na Track_monitoru vždy uvádím nejvyšší povolenou rychlost pro klasické soupravy, což je přes Brodno 90, pendolinové rychlostníky v Track_monitoru uvedeny nejsou.

Jaké jsou rychlosti za KNM teď nevím, musím se podívat na videa, pokud tam mám něco špatně, opravím.

Cedulky u Málkova taky opravím, asi se omylem zaměnila textura.

Použití návěstidel "Samostatná předvěst na opačné straně" a "Návěstidlo na opačné straně" u nesprávné koleje na berounské trati odpovídá skutečnosti? Připadá mi to jako nesmysl.

Myslím, že to skutečnosti neodpovídá, alespoň ne na celém úseku, nicméně podle předpisů toto možné je.

Podle kterých? Jako že jedno návěstidlo platí současně pro obě traťové koleje? Co když pojedou souběžně dva vlaky vedle sebe, jeden po správné a jeden po nesprávné koleji? A proč musí být tedy každý vlak jedoucí po nesprávné koleji zpraven o platnosti návěstidel u správné koleje, když v tomto případě platí vždy?

Vycházel bych z TTP a z ustanovení článků 2767. a 2768., a potom dle případných výlukových rozkazů, kde musí být vše uvedeno. Neplatí-li vjezdová návěstidla u správné koleje, opět musí být strojvedoucí vždy zpraven písemně, jak se před vjezdem za to které návěstidlo chovat. Odjezdová návěstidla jsou v těchto případech platná vždy.
No a nakonec tu máme vyobrazení výlukového opatření v článku 630. D1. Podle mého výkladu předpisu jsou ta návěstní upozorňovadla u vjezdových návěstidel a jejich samostatných předvěstí, možná. Něco jiného je, jestli se na této trati skutečně všude nachází.

Na Berounech při jízdách po nesprávné koleji se jezdilo do stanic dle výlukového rozkazu. Ruční přivolávací návěst nebo přivolávačka na návěstidle správné koleje. Ale žádné cedule u nesprávné koleje, že platí návěstidlo správné koleje tam nikdy nebyly. Ale možná dnes je to jinak a když je nějaká rozsáhlejší výluka, tak se to tam umísťuje.

Článek 630. právě říká, že při výluce (atd.) se tato návěstidla musí umístit! ;)
Při výluce delší než 72hodin. Schvalovatel výluky to může nařídit i při kratších. Při běžných denních výlukách se to řeší jen rozkazem. Jízda po nesprávné se smí oskutečnit jen při vyloučení správné koleje.

Vím. Je tam ještě slovíčko "ZÁSADNĚ",které prý neznamená "nikdy",ale nechtěl jsem to komplikovat právní češtinou.

Je tam napsáno: Jízdy vlaků po nesprávné koleji se uskutečňují zásadně v mezistaničním oddílu. Středník a další věta: v traťových oddílech jen pokud je správná kolej vyloučena.
Tedy: pokud je správná kolej vyloučena, může se jezdit mezistaničně i na oddíly (stanoveno VR), pokud vyloučena není, jezdí se vždy mezistaničně. Dále: ...oddílová návěstidla správné koleje při jízdě po nesprávné koleji: ba) při jízdě v mezistaničním oddílu neplatí a neobsluhují se.

Je tam napsáno: Jízdy vlaků po nesprávné koleji se uskutečňují zásadně v mezistaničním oddílu. Středník a další věta: v traťových oddílech jen pokud je správná kolej vyloučena.
Tedy: pokud je správná kolej vyloučena, může se jezdit mezistaničně i na oddíly (stanoveno VR), pokud vyloučena není, jezdí se vždy mezistaničně. Dále: ...oddílová návěstidla správné koleje při jízdě po nesprávné koleji: ba) při jízdě v mezistaničním oddílu neplatí a neobsluhují se.
Samozřejmě máš pravdu. Omlouvám se všem,chvátal jsem do práce a už jsem neměl čas předpis otevřít. Příště radši "svá moudra" zveřejním až po řádném prostudování.

A přitom je to v principu jednoduché: Návěstidla nemůžou platit pro obě koleje najednou. Pokud mají platit pro nesprávnou, musí se správná vyloučit. Pak můžeme jezdit v oddílech a vjíždět na návěstidlo správné koleje.
Pokud správnou nevyloučíme (uvázlý vlak), tak návěstidla platí stále pro něj a tím pádem se v nesprávné jezdí mezistaničně a do stanice vjíždí jiným způsobem než návěstidlem správné koleje.

Asi takhle bych to formuloval i já. Trať Beroun - Praha Smíchov je ještě jednou z mála tratí, kde se stále používá hradlovina a před některými stanicemi nejsou osazená návěstidla u každé koleje.
Což znamená že při výluce správné koleje když fíra jede po nesprávné, platí pro něj návěstidla správné koleje, ale to opakuji Mikuldu.
A jak tohle vymyslet v msts? V 321 jsou jsem koukal v editoru umístěná vjezdová návěstidla i u nesprávné koleje ( schovaná pod povrchem ) v 250tce tam osazená nejsou.

Ach jo. Omlouvám se za způsobené flame, původně mi šlo o umístění návěstidel "Samostatná předvěst na opačné straně" a "Návěstidlo na opačné straně" u nesprávné koleje, a to u vjezdových a oddílových návěstidel. Je to nesmysl, a tato návěstidla se takto nevyskytují ani zde, a jak jsem koukal, ani nikde jinde v síti SŽDC. Samozřejmě myslím tratě, kde připadá v úvahu jízda po nesprávné koleji.

No, nic. Za měsíc mě čekají pravidelné roční přezkoušky z D1, tak jsem si alespoň prosvištěl jízdu proti srsti. :)

Martine, mezi Žilinou a Tepličkou nad Váhom pod mostem nákladní spojky je na hlavní trati přejezd a nejsou tam výstražníky,ale cinkání je slyšet :-)

Back
Nahoře