Problém s kabínou

Pavlík napsal:
Od doby binu je do toho souboru .iom zakázáno vrtat. I proto je označen jako jen ke čtení.

Nevím, že by do něj bylo zakázáno vrtat, zvlášť když se zde nalézá návod na jeho modifikaci

Yura napsal:
Zdravím,

nedávno jsem upravoval v .iom ovládání elektrických lokomotiv, přičemž v Train Store jsem zřejmě nechal 380ku. Nevím, jestli to s tím má vůbec nějakou spojitost, ale po téhle úpravě, když jsem chtěl přejít na opačné stanoviště, se lokomotiva sice z pohledu kamer 2 a 3 otočila, ale v kabině se pořád zobrazuje jen ten jeden původní směr. Přeinstaloval jsem BIN, trainset, ale dělá to pořád a jenom u té 380. Nemáte někdo podobnou zkušenost ... a hlavně řešení?

Cokoli děláš v MSTS a používáš TS, musíš stahnout data z TS "zpět do MSTS"jinak jsi v prd....to je základ.....
a vrtat v .iom olv.el.lok. se můžeš Ale pak jsou tací jako ty
a hned mají problem, který si zavinily sami.....proto se radši v tom nevrtat!!!!

Naposled editoval moderátor:
Burky napsal:
Yura napsal:
Zdravím,

nedávno jsem upravoval v .iom ovládání elektrických lokomotiv, přičemž v Train Store jsem zřejmě nechal 380ku. Nevím, jestli to s tím má vůbec nějakou spojitost, ale po téhle úpravě, když jsem chtěl přejít na opačné stanoviště, se lokomotiva sice z pohledu kamer 2 a 3 otočila, ale v kabině se pořád zobrazuje jen ten jeden původní směr. Přeinstaloval jsem BIN, trainset, ale dělá to pořád a jenom u té 380. Nemáte někdo podobnou zkušenost ... a hlavně řešení?

Cokoli děláš v MSTS a používáš TS, musíš stahnout data z TS "zpět do MSTS"jinak jsi v prd....to je základ.....
a vrtat v .iom olv.el.lok. se můžeš Ale pak jsou tací jako ty
a hned mají problem, který si zavinily sami.....proto se radši v tom nevrtat!!!!

PřiznávajÍ, že na to "vrácení" zapomnělI, a tak si to zavinilI samI. a1afa0cf022da3b0557d11a29adf6396.gif

ok....zkus tu380 z Trainsetu vymazat a znova nainstalovat (pokud ju máš) jak psal "dvacka"
pokud je součástí Trainsetu BP....nainstaluj znovu Trainset BP

A nezapomeň v TS vše vrátit zpšt do MSTS

A než začneš editovat .iom soubor elektrické loko tak si laskavě přečti návod k BINu a pochopíš, proč do něj nevrtat.

dvacka napsal:
Ahoj,
a nepomohlo by vymazat z Trainsetu lokomotivu 380 i s kabinou a znovu vložit??

Lukáš

Díky, zkusím.

Burky napsal:
ok....zkus tu380 z Trainsetu vymazat a znova nainstalovat (pokud ju máš) jak psal "dvacka"
pokud je součástí Trainsetu BP....nainstaluj znovu Trainset BP

A nezapomeň v TS vše vrátit zpšt do MSTS

Opakuješ, co už bylo napsáno. A chtěl bych vědět, proč mám přeinstalovávat celej, 4,5 GB velkej Trainset BP, když je problém s kabinou jedné lokomotivy? Když už rozdáváš rady, tak ať nepřinášej víc škody než užitku.

Když jsi tak chytrej a kritizuješ ty co se ti snaží nějak pomoci v situaci kterou jsi si svojí zbrklostí zavinil, tak se příště neptej a poraď si sám.

Pavlík napsal:
Hele Juro, takové smajlíky si nechej od cesty jo?

A než začneš editovat .iom soubor elektrické loko tak si laskavě přečti návod k BINu a pochopíš, proč do něj nevrtat.

Omlouvám se, nebylo to myšleno osobně.
Nicméně, pořád nechápu. Nejsem z těch, kteří se do <b>nečeho</b> pouští, aniž by si předtím nastudovali, do <b>čeho</b> se pouští.

Moje veřejná omluva za neprovedenej unstore vysí hore.

Miran napsal:
Když jsi tak chytrej a kritizuješ ty co se ti snaží nějak pomoci v situaci kterou jsi si svojí zbrklostí zavinil, tak se příště neptej a poraď si sám.

Škoda, že na tomhle fóru jde spousta rad ruku v ruce s poznámkami typu "jsou tací jako TY, kteří ...", "nevrtej se v tom, čemu nerozumíš ..." apod. Říká se tomu fingerpointing a u nás ve firmě se za něj vyhazuje.

Závěr mýho šetření je takovej: Buď mám modifikovaný klávesy, nebo mám modifikovanej cab, ale obojí dohromady způsobí tuto chybu. Tolik k problému vrtání se. Train Store (a ponechání lokomotivy v něm) na to nemá žádnej vliv.

Yura napsal:
Závěr mýho šetření je takovej: Buď mám modifikovaný klávesy, nebo mám modifikovanej cab, ale obojí dohromady způsobí tuto chybu. Tolik k problému vrtání se. Train Store (a ponechání lokomotivy v něm) na to nemá žádnej vliv.

Tak proč Nás otravuješ, když máš svůj závěr a neříkej, že jsi na to došel až teď:!:

Že já se snažím ,někomu pomoct, a zase jsem špatnej já

Pro dobrotu na žebrotu

Kudla tak nejdřiv se snažim spravit ty "tvoje" závěry...a když to nepomuže,tak teprve pak píšu na foru kudla...

To Yura:

a) Važ slova, máš 13 příspěvků, jsi členem dva měsíce a už tu na nás děláš ramena? ....

b) Rada vracet v Trainstore před jakýmkoliv zásahem do MSTS je správná, i když neřeší Tvůj problém!

c) iom v Binu u elektrických mašin je chráněn proti zápisu právě kvůli změně klávesnice - MSTS má tu nectnost, že v momentě kdy upravený iom v Binu odemknu, upravím si v MSTS klávesy a dám Uložit, sice se uloží upravené klávesy, ale iom je původní z MSTS, tedy bez rozšíření Bin.

d) Nerozumím jedné věci, píšeš, že přecházíš na druhé stanoviště, lokomotiva se z pohledů 2 a 3 (tedy vnější kamera) otočila, ale pohled z kabiny jen jeden původní pohled ... není to nějaké divné??? ... přece loko se nemá co otáčet. Jsem v kabině stojící loko, stisknu 1 a jsem v druhé kabině, proč by se loko měla otáčet??? Zkontroloval jsi např. zda máš v adresáři příslušné kabiny kromě základního souboru něco.cvf i soubor něco_rv.cvf??? To je právě definice opačného pohledu z kabiny pro Bin.

e) Pokud jsi používal Trainstore a nechal jsi v dočasné složce 380, asi tam byly i další el.loko. Ty fungují?

To Honza:

ad a) No comment.

ad b) Já vím!

ad c) Mně můj pozměněný iom funguje naprosto v pořádku.

ad d) Zřejmě jsem se nevyjádřil dostatečně fyzikálně. Stisknu 1, jsem ve druhé kabině, ale pořád vidím původní směr jízdy. Když se rozjedu dopředu, krajina ubíhá pozpátku. Mám oba soubory.

ad e) Všechny ostatní lokomotivy fungují normálně.

Ale jak jsem psal výš, myslím si, že to může být tím, že na 380 jako na jediné loko jsem měl změněná i cvf, která do doby, než jsem upravil ten iom fungovala normálně.

To Yura: Nemůže - změna iomu nemá vliv na to, jak se přepínají pohledy v kabině - to má na starosti soubor common.iom a navíce jen z pohledu definice mapování kláves.

Abychom neteoretizovali, tak mi pošli oba cvf soubory k analýze. Navíc by pomohlo napsat, co a jak sis přesně upravoval v těch cvf.P odle toho co popisuješ máš opravdu rozesrané definice front kamery pro zadní stanoviště v *_rv.cvf - přesně jak psal Honza - teorie - upravoval sis *_rv.cvf - něco jsi tam zmastil a tak jsi to nakopíroval z toho *.cvf. To by přesně vysvětlovalo to nekorektní chování.

A několik lidí Ti správně radilo přeinstalovat tu 380 včetně kabiny - ikdyž kabina by měla stačit - udělal jsi tuto elementární věc jako první? Nikde jsem tu nenašel odpověď na tuto radu od prvního výskytu ( tuším Ti to poprvé radil dvacka). Jediná Tvoje reakce byla "OK, zkusím to" a od té doby nic - tedy kromě další tsunami příspěvků....

Tak to zkus a dej sem feedback místo vykřikování o nějakém fingerpointingu - navíc, kdyby jsi od začátku přiznal, že jsi se hrabal do cvf, tak šly rady hned jiným směrem - reinstal 380 a hotovo.

To znám taky z práce - uživatel v kompu něco posere (naposledy si infikoval komp ransomware, volá nám na helpdesk, že mu to tam skočilo samo a teprve na nátlak přizná, že si brouzdal po jistých stránkách .... )

Mohli bychom si ušetřit několik dní handrkování.

To Martens: Vážím si Tvé ochoty, ale problém už jsem vyřešil. Bylo to špatně nastavenými hodnotami Position a Direction v _rv.cvf.

Tohle fórum je pro mě velkej otazník.
Ptát se věcně, zkoušet - nezahlcovat zbytečnými příspěvky ... jakou hodnotu má tedy rada "je zakázáno se do něčeho vrtat" nebo "jsou tací, kteří mají hned problém ..."? Prosím vás, já už to nechci dál rozebírat, ale přijdu si tady jak v mateřské školce a na srazu MENSA zároveň.

Když se chci něco naučit, tak u toho zákonitě nějaké chyby nadělám. Ale fakt si u toho nepotřebuju číst, jak jsem si něco zbrkle zavinil. Ano zavinil a tak se ptám na radu zkušenějších, ne na jejich názor, mezi jaké lidi patřím. Klidně si mě ukamenujte, ale já jsem zastáncem hesla "Neexistuje hloupá otázka, nýbrž pouze hloupá odpověď."

A teď už končím, není v mém zájmu nikoho otravovat, natož vytvářet tsunami ...

Yuro,v některých věcech Ti musím sice dát za pravdu,protože kdyby jsme my,jak ty říkáš "menzáci", kdysi nelaborovali,tak by jsme nebyli tam,kde jsme. Ale např.založil jsi uplně zbytečné vlákno,vlákno k podobným problémům tu už je a v podstatě Martens mě pravdu když napsal a před ním i ostatní a v dobrém úmyslu:
"A několik lidí Ti správně radilo přeinstalovat tu 380 včetně kabiny - ikdyž kabina by měla stačit - udělal jsi tuto elementární věc jako první?"
Takže ptej se,laboruj(zalohuj před tím),ale nauč se taky poslouchat,zkušenější. :) Ono to tady na tomto fóru kolikrát není lehký. :D A některé dotazy,tím nemyslím zrovna Tebe,jsou jako z mateřské školky. :D

1) Hned na začátku jsi se chvástal, že nepatříš mezi ty, co se do něčeho vrtají a neví, co dělají.

2) Kdyby jsi hned na začátku nemlžil a podal info, že jsi se vrtal do cvf - viz můj předchozí příspěvek - mohli jsme si ušetřit 3 stránky keců

Ponaučení pro Yuru pro příště, až mu zase nebude něco fungovat (a i pro ostatní) :
1) Podat plnou informaci hned na začátku a nemlžit - urychlí to vyřešení problému

2) Pokud to podáš stylem - chtěl jsem si upravit to a to a nejede to, co dělám blbě a dáš k tomu i úpravy, co jsi dělal, tak si piš, že se určitě najde i někdo, kdo Ti vysvětlí, proč to tak je a proč Ti to nemůže fungovat - takhle to funguje nejen na normálním foru, ale hlavně - takhle se chová normální tazatel fora.

3) Tvůj dotaz nebyl ani omylem věcný - byl neúplně podaný a zatajil jsi tam docela podstatné věci o tom, že jsi upravoval i něco dalšího a ne jen iom - viz. bod 1.

Back
Nahoře