Trať ZSR 191-193

Tak tam je cele alternativne kolejivo a proste sa to nesmie nikde presuvat. Aplikované zmeny z novej sleziny.
Jsem za (a křičím to do světa už léta), aby vše, co trať potřebuje, bylo v adresáři tratě. Samo s výjimkou toho, co už je ve standardním globalu. Trať s alternativním kolejivem či alternativními silnicemi se nesmí přejmenovat, pak totiž linky na alternativní kolejivo a silnice nefungují. Setkávám se s tím dost často.

Robo, jak máš tedy ve svém "originále" pojmenovanou složku s tratí. Matně si vzpomínám, že se to jeden čas měnilo a asi tady budu mít chybu (pochopil-li jsem správně JiříkaTK).
Dík za odpověď.

.... Chcel by som sa spytat ci nejde zistit presnu dlzku trat?
....
Délka tratě se dá změřit jednoduše. Já to dělám podle kilometrovníků. Jednoduché součty. Samozřejmě je nutné je poctivě každý kilometrovník na trati osazovat.
Track_B. To už bylo kritiky, že to má být v adresáři trati. Jenomže před X lety mi tyto úpravy v mé trati poslal jeden uživatel a modelář z Polska. Vyměnil mi tenkrát první úsek kolejí za koridorové. Já jsem zápisům absolutně tenkrát nerozuměl a měl obavy, abych si takovým zásahem nerozbil mnohaletou práci. Takže nějaké přesuny složek jinam, na to bych se tenkrát bál sáhnout a Track_B v hlavním adresáři bylo pro mě svaté. Polsky neumím a pokusy o komunikaci byly bez odpovědi. Jen občas mi tento člověk něco poslal.

Takže pokud někdo jiný používá tohle alternativní kolejivo ve stejném umístění jako BP, musí být tyto adresáře totožné, jinak vznikne mišmaš. Já vůbec netuším, jak tento adresář vznikl. Jestli tam skutečně od nějakého SW patří, ale je fakt, že hromadu alternativního kolejiva jsem tam v průběhu let doplňoval. Pokud tak nezávisle na mě činí i jiní, tak existuje více verzí stejného adresáře. Ale není nad to se domluvit, aby tento adresář byl všude stejný, pokud jej použije kdokoli další.

.......................
Teď se ještě dívám, Robo má Track_B ve složce trati, pak žádná kolize být nemůže. Já nejprve to chápal tak, že to má v Train Simulator, když tady vznikla taková dlouhá debata, že to může vadit. :)

Proč? To to nemůže být v Shapes trati? Jednu složku track_b už máme a to dokonce v rootu Train Simulator. Ideální cesta k tomu, aby si to nějaký matla někdy nějak prohodil a pak tady volal o pomoc. ;)
"Nějaký matla" je pro mě ještě vyznamenání. Už jsem na to přišel. Nevím kde jsem to vzal, ale měl jsem trať označenou jako "Trať 191-192" a až do téhle aktualizace to bylo bez problémů. Až ten Track_B mě "upozornil",že bych to měl přejmenovat na "Trať ZSR 191-193". Už mi to běhá a jsem moc rád,protože je to nádherně provedená trať.Robo moc děkuji a všem zkušeným,kterým ze mě naskákaly pupínky se omlouvám.

Musím to u sebe zkontrolovat, ale až odpoledne.
Meridian: "Trať ZSR 191-193" je přesný název složky včetně mezer apod?

To Slovenské Nové Mesto robí problémy len mne či aj ostatným? Textúry sú síce v opravnom balíčku ale chýbajú k tým návestidlám shapes.
Inak úpravy ako vždy perfektné! Len tak ďalej.

Dovolím si info z mého včerejšího testu:
1) Složku s tratí jsem měl opravdu špatně (191-192), tak jsem to uvedl do správného tvaru
(TratmezeraZSRmezera191-193) a vydal se na první test.

2) Jako první jsem profičel úsek Prešov - Košice - Slanec - Trebišov - Velké Kapušany.
Vyskočili mi tyto chybějící soubory:
Shapes / nast_zast_panel_00_KP.s
Shapes / nast_zast_panel_00_KP.sd
Textures / stTrb2.ace
Textures / MSBrewerSpruce17B.ace
Textures / lh_new_veg.ace - doplnil jsem si z tratě Alfold
Textures / lh_graureiher1.ace - doplnil jsem si z tratě Alfold
Textures / lh_geb_veg1.ace - doplnil jsem si z tratě Alfold

3) Dnes bych chtěl podobně projet úsek Slanec - Streda nad Bodrogom. A poté zbývající část Trebišov - Humenné - Vranov nad Toplou - Trebišov. O výsledek se opět rád podělím.

ps.: nerad bych, aby můj příspěvek někdo pochopil tak, že si jen stěžuju a "dupu" autora. Právě naopak. Trať je velmi krásná a chtěl bych aspoň takto přispět k její "dokonalosti". Robo, jen tak dále - JE TO KRÁSA.

Treba tu trat otestovat vo všetkých obdobiach a vypisat respektive nahlasit všetký chyby všetky problemy ake su tak ako ma p. Zbynek alebo Martin len tak sa da to vyladit uz tie textury su pripravené do najbližšej aktualizacie. Proste všetko aj ked je niečo zle postavené alebo levitujuce hlasiť sem. Ja bohuzial nemam čas na testovanie tak prosim všetkých ktorí jazdia tu trat aby davali všetký komentare tu alebo na facebook. https://www.facebook.com/groups/186584948134059/. Lebo ten problem s texturami ja sam neviem vyriešit snažím sa to doplnat ale stale niečo chyba. Po dokončení Humenného chcem to niejako odladit doplnit co chyba to co je nepotrebne vyhodit a urobit najlepšie niejaky exe subor.

Robo, možno by bolo lepšie, keby moderátori spravili (alebo ty) separé vlákno, ako je k BP alebo k trati 321. Všetky chybičky by boli na jednom mieste a mal by si aj ty prehľad. Nech sa chyby nepletú s riadnou traťou ;)

Trať a její aktualizace jsem stáhl bez problémů. ;)
Po rozbalení je složku trati nutno přejmenovat - viz výše. Obecně platí, že se musí shodovat 1/ název složky, 2/ názvy definičních, databázových atd. souborů uvnitř této složky (*trk, *.ref, *.rdb atd.) a 3/ textové názvy uvnitř souboru *.trk (Name, RouteID, Filename..). To jen v rychlosti, na co jsem si vzpomněl. Více se dá najít zde na fóru, stavitelé tratí též pomohou.
Ještě se autora zeptám, co dělají v traťové složce SHAPES soubory *.wag (LowPoly)? Zřejmě jen odložené a zapomenuté... :)
Ještě si dovolím malinkou radu těm, kteří nejsou stavitelé a budou tratí jen "projíždět": ze složek SHAPES je vhodné smáznout soubory *.thm. Zbaví se zbytečného balastu a ušetří trochu místa. :D
Dobrou noc!

Ještě se autora zeptám, co dělají v traťové složce SHAPES soubory *.wag (LowPoly)? Zřejmě jen odložené a zapomenuté... :)
Asi zabudnute ani som onich nevedel. Mozno omylom sa tam nakopirovali jak som si pridaval staticke vozidla. Ono furt je to ešte alfa verzia trate takze kvazi jak pracovna. Ale uvitam kazdu pomoc pri riešení tohto problému a hlavne problemu s texturami.

Zdravím si myslím, že je potreba vydať ďalšiu aktualizáciu a preto vás všetkých prosím aby ste mi tu vypísali všetky chyby či chýbajúce textúry a problémy so shapes najlepšie všetky obdobia aby potom neboli problémy. Ďakujem pekne za spoluprácu.

Ahoj Robo. Uz som ti viac krat pisal, ze by bolo lepsie mat na toto osve vlakno ale nevadi:
- usek SNM - Michalany, km ~ 46,8 mas predzvestnik 100 ale rychlostnik je az na km ~ 49,8
- vchodove navestidlo Upor smer z Michalian je schovane za stlpom TV. Celu dobu jazdy cez obluk navest nie je vidno.
- Banovce n/O odbocka na Hatalov: (km ~ 45,8) po prechode cez vyhybky 40 km/h je rychlostnik 60 km/h ale TM stale ukazuje 40 km/h. Zmeni sa to az pri priecesti pri trpaslikovi (~ 44,0) na 60km/h.
- Zastavka Dubrava ma od Budkoviec napis Dubrav
- triangel Banovce, smer od Hatalova na Michalovce: cez vyhybky 40 km/h ale po nabehnuti na hlavnu trat sa rychlost zmeni len na 60 km/h az do Michaloviec. (rychlostnik 100 km/h je len pred Banovcami). Jazda z MI smer Banovce je v poriadku, 100 km/h.

Chybali nejake Shapes ale uz neviem ake, pouzil som ich z Alfold-u. Niekde tu na fore o tom bola davnejsie rec. Taktiez na SRT pri pocasi SNOW chybali textury nejakych stromov a okolia trate, tak som tam dal letne. Niekde som to uz tiez pisal ale kedze to nemas oddelene ako 360 ci 321, nechce sa mi spatne cele forum zasa citat. Snad budu mat aj ostatni nejake postrehy. Trat mam aktivitami prebehnutu celu a nestretol som sa s vacsimi problemami. Preto pisem len chybicky krasy :) (Neberiem do uvahy tratove useky Strazske - Vranov, Vranov - Trebisov a ani Kysak - Presov.)

Potom som prestal pisat, dlho si tu nebol :) Do kedy budes zbierat tieto chybycky aby sme vedeli reagovat?
Drzim nadalej palce, velmi pekna trat!

Back
Nahoře