ANKETA - stupňovitě odbrzďovatelná brzda vs. přímočinná brzda

Co je pro vás důležitější?

• Hlasovalo členů
    66
  • Ukončená anketa .
Pajavlaky napsal:
Jel jsem s fírou na 842+Bmx, ten tam šoupnul vlakovou, aby se neřeklo a skutečně už třeba ze 40 tam naládoval přímočinku. Pak jsem jel na téže soupravě s fírou a ten tam zas přímočinku používal jen když stál. Jel jsem na solo 810 s fírou a ten brzdil jen přímočinkou. Pak jsem jel s jedním na téže soupravě, a ten se zas za jízdy přímočinky nedotkl.

Podívej nejlepší bude se podívat co řiká předpis. Čili když jedeš se solo vozidlem, tak máš upřednostňovat přímočinnou brzdu. Když je vozidel víc průběžně bržděno tak pochopitelně samočinnou. Já už si to taky nepamatuju.
K tomu prvnímu případu 842+Bmx. Ten fíra mohl tak brzdit, aby ten vůz nevobul, protože mohl brzdit víc než kvatro při stejným snížení tlaku. To samý jako rybák a pilštik. 3 zoubky a potom přímočinkou. To je všecko případ od případu.

Poslední vyjádření k tomuto tématu, jinak už jsem zde napsal vše.:D Chci vidět, jak po zrušení lokomotivní brzdy budeš najíždět se soupravou na vozy. Kdy suneš například 5 Gags k souprave odstavených nákladních vozu a dojířdíš na přikaz posunovace "Pomalu", "Velmi pomalu" a "dobouchnutí" na vozy v MSTS max. 3 km/h. jinak souprava v nejlepším případě ustřelí a nepřipojí se. Tento dojezd je bez loko. brzdy prakticky nemožný. A prosím neargumentuj s tím, kolik je v MSTS misí s manipuláky. Já jich znám hodně, zde záleží, kdo jakou aktivitu preferuje a u mne to IC-čka rozhodně nejsou a kdo mé aktivity jezdí, tak ví o čem mluvím, z bodu A do B jich mám velmi málo.:D
S pozdravem Dan.;)

Já bych to nechal tak jak to je. Možná zkusím tu testovací soupravu a uvidím, ale zatím takto.

Mně říkal jeden fíra z 810, že přímočinkou se za jízdy vůbec brzdit nemá, dochází tím k poškození nevim přesně teď čeho a má to bejt jenom na zajištění vozidla. Stejně to ale nic nemění na tom, že rychlosti přímočinky, jak jsem uvedl, vám nehrajou a zase jsem jediný komu to vadí či kdo si toho všimnul. Přitom to je otázka jedný hodnoty. A najíždět na soupravu a brzdit vlakovou brzdou, je stejný ztěžení jako nemít distributor při brzdění do stanice. Taky se to tak v reále dá ne? Stejně jako se dá brzdu jenom utahovat a za žádnou cenu nepovolit. Ztěžení jako ztěžení.

A konkrétně k esu ti řeknu, že fírové, jedou-li solo, taky používají EDB ( dokonce je to tak učí-vždycky je-li to možné, brzdit EDB )

Jinak abych to tedy uzavřel, kdo má zájem otázku distributoru dále řešit a má zájem s ním jezdit, nechť mě prosím kontaktuje v soukromé zprávě. S těmito lidmi já budu spolupracovat, zbytek si tady užívejte nepostradatelnou přímočinku v celé své arkádovosti.

Pajavlaky napsal:
Mně říkal jeden fíra z 810, že přímočinkou se za jízdy vůbec brzdit nemá, dochází tím k poškození nevim přesně teď čeho a má to bejt jenom na zajištění vozidla.
No tak to si vzpomeň, to by mě docela zajímalo, co se může poškodit a obzvlášť na 810 :-D
Pajavlaky napsal:
zbytek si tady užívejte nepostradatelnou přímočinku v celé své arkádovosti.
Jsme rádi, že nám to jeho veličenstvo dovolí.

Pajavlaky napsal:
... mně říkal jeden fíra z 810, že přímočinkou se za jízdy vůbec brzdit nemá, dochází tím k poškození nevim přesně teď čeho a má to bejt jenom na zajištění vozidla...
Tak až to budeš vědět, určitě to napiš :). Já za celou dobu (3-4 roky), co pozoruji osobáky na trati 173 (zpr. 810 solo), jsem neviděl jediného fíru, který by solo vůz brzdil jinak než přímočinnou přídavnou brzdou. A to by asi nedělali, kdyby se tím něco poškozovalo.

Možná by bylo vhodné Pajavlakovi vysvětlit, že samočinná a přímočinná brzda jsou v mechanické části jedno a to samé. :D
Pístu válce, či "tomu onomu", co se "může poškodit", je jedno, jestli do něj přišel tlak z rozvaděče nebo přímo.

Pajavlaky napsal:
kdo má zájem otázku distributoru dále řešit a má zájem s ním jezdit, nechť mě prosím kontaktuje v soukromé zprávě. S těmito lidmi já budu spolupracovat, zbytek si tady užívejte nepostradatelnou přímočinku v celé své arkádovosti.
Pájo, promiň, ale tento závěr byl docela podpásovka.
1. nejprve vyhlásíš anketu, kde se ptáš na názor většiny lidí tohoto fóra, pak si zde stejně prosazuješ svůj názor bez ohledu ny názory jiných lidí, ketří zde slušně argumentují, proč lokomotivku v MSTS nerušit a pak je závěrem pošleš málem na patřičná místa, toto je velmi arogantní jednání.
2. už v jednom vlákně jsem ti já osobně oponoval ohledně Loose consists v aktivitách a tam jsi si taky prosazoval svůj názor, i když ne tak tvrdě jako zde. :-) Tvé aktivity jsem jel všechny, které jsi kdy vydal a já osobně jsem byl velmi spokojen, tím vice mne udivuje tvůj postoj k přímočaré brzdě, ale to je jedno.
3. Nerad bych se pletl, jestli jo, tak se ti omlouvám. Ale mám takové zdání, že před nějakými 4 až 5 lety, možná víc, jsi zde prosazoval podobným způsobem, zbytečnostr traffic v aktivitě. Ale to už si fakt jistej nejsem, je to hoooodně dávno :-), takže pokud jsi to nebyl ty, tak se omlouvám ještě jednou. Nicméně citovanou větou v tomto příspěvku jsi mne fakt dostal.
S pozdravem a hodně štěstí při brždění. Dan.:cool:
Jo překlep "přímočaré brzdě" samozžřejmě Přímočinná brzda.

Naposled editoval moderátor:
DanJ: Jo, byl sem to já, ale šlo o něco jinýho. Tenkrát jednak MSTS strašně padal, takže málokdy se podařilo aktivitu s traficem dojet, tím pádem bylo velmi málo aktivit, které jsme potřebovali. Prosazoval jsem to ale jen v rámci akce MSTSD, kdy jsme měli něco jako virtuální dopravu a fírové byli v turnuse. Takže bylo během krátky doby potřeba na 14denní turnus třeba 14 aktivit. Tohle měl starej dosovej Railsim narozdíl od MSTS vychytáno líp, tam byl "traffic" automatický. :D Nicméně záhy jsme se všichni shodli na tom, že je to nezáživná a nereálná nuda, takže jsem projekt skončil. Především, když se aktivity přeply ze zimi na jaro. Ona prázdná trať, když je všude kolem sníh se nezdá tolik prázdná jako když je kolem tráva, v tom byl pak taky problém. Z mé strany jsem tenkrát nehledal zlepšení a zreálnění dojmu z jízdy ( nikoliv posunu teda ) jako dnes, ale vůbec nejěké "nouzové" řešení jak celou věc zvládnout.

mikulda napsal:
Pajavlaky napsal:
Mně říkal jeden fíra z 810, že přímočinkou se za jízdy vůbec brzdit nemá, dochází tím k poškození nevim přesně teď čeho a má to bejt jenom na zajištění vozidla.
No tak to si vzpomeň, to by mě docela zajímalo, co se může poškodit a obzvlášť na 810 :-D

Brzdiť prídavnou brzdou sa za jazdy vlaku nemá napríklad aj z toho dovôdu, že dochádza k opotrebovaniu brzdových klátikov a taktiež k vzniku rázov, čo by v konečnom dôsledku mohlo viesť až k roztrhnutiu vlaku. Veď treba uvažovať logicky. Prečo by som si ja ako rušňovodič mal ničiť klátiky na mašine a brzdiť ňou celý vlak, keď môžem elegantne brzdiť celú súpravu priebežnou brzdou???

To že sa prídavnou brzdov brzdí sólo motor 810 je druhá vec. Tam je z hľadiska opotrebenia jedno ktorú brzdu používam, pretože brzdové válce sa plnia rovnako a opotrebenie brzdových klátikov je rovnaké pri použití oboch brzdičov.

Dan J. napsal:
Pájo, promiň, ale tento závěr byl docela podpásovka.
Nerad bych rozváděl toto téma nebo vyvolával hádku, ale stejný charakter mají i Pajovy komentáře na Želpage; nepochopitelné a ubohé jsou především komentáře pod aktualitou o polské tragédii, kdy jsme se připojovali k držení smutku. Citovat je zde nebudu.

S brzdami to sice nesouvisí, omlouvám se, ale nemohl jsem jinak.

Dominik: Chodí dvě mouchy po globusu a když už se potřetí potkaj, tak jedna povídá:"No jo, svět je malej..." :D Co se týče zelpage, tam už jsem se omluvil. Tady zatím nemám za co.

Pajavlaky napsal:
Dominik: Chodí dvě mouchy po globusu a když už se potřetí potkaj, tak jedna povídá:"No jo, svět je malej..." :D Co se týče zelpage, tam už jsem se omluvil. Tady zatím nemám za co.
V pohodě, po tom co jsi tu předvedl to už ani nikdo neočekává :D

Martens:Tak ať si dotyčný znovu prolistují své příspěvky a zapřemýšlí jestli by se taky neměli chytnout za nos a jestli je soustavné tvrdohlavé argumentování irelevantními argumenty bez ohledu na obsah mých příspěvků výsadou inteligentní debaty. Pak jsem ochoten nabídnout "mír" :D.

Ivan.ps napsal:
Brzdiť prídavnou brzdou sa za jazdy vlaku nemá napríklad aj z toho dovôdu, že dochádza k opotrebovaniu brzdových klátikov a taktiež k vzniku rázov, čo by v konečnom dôsledku mohlo viesť až k roztrhnutiu vlaku. Veď treba uvažovať logicky. Prečo by som si ja ako rušňovodič mal ničiť klátiky na mašine a brzdiť ňou celý vlak, keď môžem elegantne brzdiť celú súpravu priebežnou brzdou???

To že sa prídavnou brzdov brzdí sólo motor 810 je druhá vec. Tam je z hľadiska opotrebenia jedno ktorú brzdu používam, pretože brzdové válce sa plnia rovnako a opotrebenie brzdových klátikov je rovnaké pri použití oboch brzdičov.

Ahoj Ivan ps.
Já brzdím takto:
a) Pokud jedu dejme tomu s šestikolem a za mnou 30 vozů s uhlím a ve stanici dojíždím na Stůj k odjezdovému, tak já brzdím samozřejmě vlakovou, ale k navěstidlu potahuji tak 10 až 5 km/h, kdy už mám vlakovou povolenou a v poloze k případnému zabrždění a "doškrábnu" to lokomotivní brzdou.
b) Pokud jedu s osobákem např. 754 + 4 Bai, nebo B. To je jedno, v zastávce mám pobyt 30 vteřin dle sjř., tak já v MSTS brzdím opět vlakovou, ale při dojezdu k tabulce u konce nást. (rychlost tak 5 - 10 km/h) už mám vlakovou povolenou, tím se mi uvolňuje tlak u vozů a opět to dobržďuji lokomotivní.
Takže to je blbě?
Dan.

Pajavlaky napsal:
Martens:Tak ať si dotyčný znovu prolistují své příspěvky a zapřemýšlí jestli by se taky neměli chytnout za nos a jestli je soustavné tvrdohlavé argumentování irelevantními argumenty bez ohledu na obsah mých příspěvků výsadou inteligentní debaty. Pak jsem ochoten nabídnout "mír" :D.
Pájo a je výsadou inteligentní debady diskutery s opačným názorem titulovat lhostejným stádem a podobnými chuťovkami? :D:D:D

A laskavě si všimni, že podobných excesů si u Tebe všimlo jen v tomhle vlákně více lidí a nejen tady ...

Martens: Já popisuju ve vzkazu - já jsem si nezačal.
*Jak popisuju

Dan J. napsal:
....
b) Pokud jedu s osobákem např. 754 + 4 Bai, nebo B. To je jedno, v zastávce mám pobyt 30 vteřin dle sjř., tak já v MSTS brzdím opět vlakovou, ale při dojezdu k tabulce u konce nást. (rychlost tak 5 - 10 km/h) už mám vlakovou povolenou, tím se mi uvolňuje tlak u vozů a opět to dobržďuji lokomotivní.
Takže to je blbě?
Dan.
Ahoj Dane. V MSTS to nevadí, ale v reálu, pokud pojedeš 5. tak to zadních vozech pěkně dvakrát škubne.
Lokomotiva zabrzdí měkce, první vůz jakš takš pak se namačkávají nárazníky a poslední vůz je už pěkně natvrdo z pěti km/h okamžitě na 0. A až namačklé nárazníky se uvolní, tak opět poslední vůz ujede nejdelší dráhu zpět a až se šroubovky napnou, tak to škubne podruhé :D Být to dlouhý nákladní vlak, tak je to i na roztržení.
Ale jestli chápu, že v deseti mi souprava ještě brzdí, tak je blbost sahat na lokomotivní brzdu, protože lokomotiva brzdí také. Nebo jestli z provozního brzdění povolíš vlakovou až v 10ti, tak jsou z toho vidle, protože rozvaděče tak rychle nepovolí. Ale ono záleží, kolik tam toho máš. Pokud brzdíš jen mírně, tak to z té desítky může vyjít také. Ale já už jsem od toho 16 let pryč, už si to tak do podrobna nepamatuji. Podstata snad ale stejná zůstala.

Pro všechny uživatele, jež se třeba ještě nemohou rozhodnout, ale i pro zvídavé již rozhodlé, přináším pohádku o tom, kterak Distributor na soupravu najížděl. :)

http://www.youtube.com/watch?v=ojSaBEgl3mM

Ahoj Zbaňku a díky moc za vysvětlení, takže jsem vlastně zjistil, že 8 let jezdím v MSTS blbě.:D:D:D:D Takže takto blbě bude muset jet hráč i v chystaném manipuláku, poněvač pokud by brzdil jen vlakovou u posunů, tak nebude stíhat časový scénář, no možná jo nevím. Ale vím, že předělávat už to nebudu, to bych se z toho asi....:D Jinak ale lokomotivní brzdu obhajuji nadále, už jen v tom směru, že pokud stojím ve sklonu ve stanici a nechám zabržděno pouze na vlakové, tak pak čekám jak pitomec, než mi po odpísknutí povolí souprava a u některých vozů je to skoro 1 minuta. Jasně, že nákladní vlak o 30 vozech ve sklonu jen loko. brzda neudrží :D, tam je to jinak. No nicméně ještě jednou díky za vysvětlení a jsem zase o něco chytřejší. :-)
S pozdravem Dan.

Back
Nahoře