Otázka ohledně tratí,vlaků atd..

Však jsem tam udělal smajlíka. To bylo myšleno obecně. Každý kolikrát peníze jednou utratil za úplné krávoviny a zbytečně přišel o víc peněz, než stoí DVD.
Já jsem spíš nechápal, že v době internetu jsou ještě tací, kteří neumí klikat v prohlížeči myší a najít si potřebné informace.

Čouda napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Odřeknout si pár piv a cigaret.

Neblázni, bez cigaret bych po dvou dnech zdechnul. Bez píva po měsíci. Nenuťte ho, aby se takhle týral.
Já bych zase zdechnul po dvou dnech trpění vedle kuřáka. Vdechovat cizí výpary je týrání, jaké si kuřáci vůbec neuvědomují.
Však na dráze jsem si s kuřáky vytrpěl své. Když jsem otevřel boční okénko "zavřiíí, mě je zima" . A když přišel ještě cvičnej a zapálil si také, to už jsem vyhrožoval, že půjdu do vozu a obsluhujte si to tady sami.
Ale byli i slušní kuřáci. Někteří si alespoň natrhli okénko a kouř šel ven. Jiný se vyžadoval pochvaly, protože mi za směnu smradil jen s jednou cigaretou.. Když pak jsem sloužíval s nekuřáky, to byl vstup do ráje.
Však i kvůli kuřákům jsem do hospod chodil minimálně a spíš vyhledával posezení na zahrádkách na čerstvém vzduchu.

Čouda napsal:
A Honzo pověz prosímtě jak odinstalovat bin, když si ten soubor jak píšeš smažu? Je to teoretická otázka, nemá to s ničím souvislost, ale jenom tak mě napadla.Díky
Vyjímečně jsem musel citovat, protože debata zabloudila. Bin si kontroluje soubor train.exe ... stačí mít v záloze train.exe ve verzi s oficiálním upgradem, tedy tzv. verzi 1.4 ... když si udělám nějakou botu, mohu train.exe s Binem nahradit tímto "čistým" a Bin pak jde bez problémů nainstalovat. Není to sice úplně správně, ale funguje to. Pokud zálohu nemám, musím si ji vytvořit. Jdou dělat další finty. Ale tohle už Čoudo moc nepatří do tématu pro začátečníky a pokud začátečník dělá vše podle návodu a jak má, ani takové rady nepotřebuje.

[/quote]
Vyjímečně jsem musel citovat, protože debata zabloudila. Bin si kontroluje soubor train.exe ... stačí mít v záloze train.exe ve verzi s oficiálním upgradem, tedy tzv. verzi 1.4 ... když si udělám nějakou botu, mohu train.exe s Binem nahradit tímto "čistým" a Bin pak jde bez problémů nainstalovat. Není to sice úplně správně, ale funguje to. Pokud zálohu nemám, musím si ji vytvořit. Jdou dělat další finty. Ale tohle už Čoudo moc nepatří do tématu pro začátečníky a pokud začátečník dělá vše podle návodu a jak má, ani takové rady nepotřebuje.
[/quote]
Já jsem dělal všechno podle návodu a stejně mi některé trainy nebo zvuky nefugujou!

Mirkucz, teď jsem trošku mimo. Trainy doufám myslíš jednotlivá vozidla?!? Jak mám rozumět tomu, že nefungují? A jaké zvuky Ti nefungují, zvuky trati nebo zvuky vlaku?
- Train.exe, o kterém jsem se bavil s Čoudou, je vlastní program simulátoru.
- Pokud Ti vozidlo "nefunguje" tak, že hlásí simulátor nějako chybu, je nutné podle této hlášky řešit, co je špatně. Pokud pojmem "nefunguje" myslíš to, že vozidlo není v nabídce pro volnou jízdu, musíš si s ním sestavit soupravu, jinak ho v nabídce nemůžeš mít.
- Pokud Ti nejdou zvuky vozidel (zpravidla se objeví hláška o chybějícím sms), nemáš zvuky nainstalovány nebo v daném vozidle je špatné směrování. O tom, jak si s tímto poradit, se již na fóru psalo. Pokud se Ti jen zdá, že vozidlu jdou zvuky částečně, zkontroluj si svoje nastavení MSTS, kvalita zvuků musí být nastavena na maximum (viz Desatero nastavení MSTS na stránkách Zbyňka Šemory).
- Pro sestavování vlaků a kontrolu chyb ve vozidlech doporučuji program ConBuilder, více najdeš také zde na fóru.

Honza napsal:
Mirkucz, teď jsem trošku mimo. Trainy doufám myslíš jednotlivá vozidla?!? Jak mám rozumět tomu, že nefungují? A jaké zvuky Ti nefungují, zvuky trati nebo zvuky vlaku?
- Train.exe, o kterém jsem se bavil s Čoudou, je vlastní program simulátoru.
- Pokud Ti vozidlo "nefunguje" tak, že hlásí simulátor nějako chybu, je nutné podle této hlášky řešit, co je špatně. Pokud pojmem "nefunguje" myslíš to, že vozidlo není v nabídce pro volnou jízdu, musíš si s ním sestavit soupravu, jinak ho v nabídce nemůžeš mít.
- Pokud Ti nejdou zvuky vozidel (zpravidla se objeví hláška o chybějícím sms), nemáš zvuky nainstalovány nebo v daném vozidle je špatné směrování. O tom, jak si s tímto poradit, se již na fóru psalo. Pokud se Ti jen zdá, že vozidlu jdou zvuky částečně, zkontroluj si svoje nastavení MSTS, kvalita zvuků musí být nastavena na maximum (viz Desatero nastavení MSTS na stránkách Zbyňka Šemory).
- Pro sestavování vlaků a kontrolu chyb ve vozidlech doporučuji program ConBuilder, více najdeš také zde na fóru.
Už jsem si stáhl conbuilder, ale nvm jak se používá.

1) Nevím, proč cituješ celý můj příspěvek, když je Tvá odpověď hned za mojí ... pak má být fórum přehledné!!!!
2) Co je kód nvm ... to už je Ti líto psát pořádně, abys ušětřil dvě písmenka!!!!
3) A zkusil jsi si CB alespoň otevřít? Jeho ovládání je jednoduché a logické. Mne to také nikdo neučil a neumím anglicky a pochopil jsem. Víš, takové to kulaté na krku nemáš proto, aby Ti do něj nepršelo ...
Ale abys neřekl, tak telegraficky:
a) sestavení vlaku
- vyplníš File name (název souboru vlaku) a Description (zobrazovaný název vlaku) - nepoužívej znaky s diakritikou!
- sestavíš vlak - v levé nabídce jsou hnací, v pravé tažená vozidla, poklepáním na požadované vozidlo se ti vloží do vlaku, poklepáním na vozidlo ve vlaku ho naopak odstraníš
- nakonec uložit (ikona diskety nebo Consists->Save)
b) kontrola vozidel a vlaků
- Tests -> Missing Files
- vybereš buď Consists, Engines (loko) nebo Wagons (vozy)
- v levém horním okně se zobrazí seznam, vybereš, co chceš otestovat, zda vše nebo jen někteoru položku seznamu
- Start Test
- projdeš si reporty s chybami a opravíš
c) kontrola souprav aktivity
- Tests -> Activities
- vybereš z nabídky trať
- vybereš z nabídky aktivitu
- Test consists
- podle reportu opravy
- Test loose consists (stojící vozidla)
- podle reportu opravy

Honza napsal:
1) Nevím, proč ... Ale abys neřekl, tak telegraficky ...

Honzo, napíš pls. návod tak, abo by mal vyzerať podľa tvojich predstáv a dám ho do FAQ.

Ešte by to chcelo toho černoška, ktorý to zaň urobí ...
Hehe, to gulaté na krku je dobré :D Bohužiaľ pravda, málokto to aj používa, čím ďalej je to horšie a horšie.
Pre oživenie pamäti - vrele odporúčam riadiť sa týmto: http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/2625 a týmto: http://www.hash.cz/inferno/otazky.html

Naposled editoval moderátor:
Vážený Mirkucz. Před pár dny jsem ti poslal odkaz na jisté forum, kde je perfektní návod nejen na použití Conbuilderu. Kdybys ho četl, hned bys věděl jak to máš opravit. Pokud ani potom pracovat s Conbuilderem nedokážeš, tak potom nezbývá než na hraní MSTS zapomenout, nebo hrát jen ty tratě, které jsou v základní instalaci MSTS.
Jen upřesním, že jsem ti ten odkaz poslal pomocí SZ (soukromé zprávy).

ahojky, vim že nejde asi o to přesné téma,kdyžtak mě opravte, kam bych takový dotaz měl hodit pro příště..!! stáhnul jsem si od Pikka CSD_477_0,msts a conbuilder hlásí, že chybí 477040Al.eng, ale ten tam při druhém stažení stejně nebyl, tedy, co je Al??,měl,má někdo stejný problém,díky zdravím všechny

Pro Jiric13: 477040AI.eng je stroj postrkový s odlišnými zvuky. Pokud CB hlásí chybu, je eng stroj v některém consistu. Klidně ho nahraď normální 477040.eng.

Pro Mirekcz: napadá mne jedná písnička o vědru ... ale vážně ... jak opravit? Přečíst si jednotlivé reporty a podle nalezených chyb opravit. Pokud jde o chybějící vozidla ve vlacích, buď chybějící vozidla dostahovat nebo nahradit adekvátními vozidly. Pokud jde o chyby ve směrování zvuků a kabin, opravit změnami v zápisech eng a wag. A jak? Hledej, odpovědi na fóru najdeš.

Msts mám už asi měsíc,a stáhl jsem si trať Čáslavice-Třemošnice. Asi proto že má instalátor :D. Ale chtěl bych si tam dát i nějakou lokomotivu. Poradíte mi jak? už sem si jich několik stáhl a nakopíroval do složky Trainset. Ale ve hře se nezobrazí. Poradíte?

Stažený archiv extrahuj do složky Trainset/Trains. Poté musíš vytvořit soupravu vlaku, aby se ti zobrazil v nabídce. Jak vytvoříš soupravu (consist) je popsáno TADY.
Sorry TADY. Předpokládám, že tvůj MSTS mluví česky.

zdravim mam msts stiahol som si loko. cab aj zvuky ale ked spustim hru tak ni vypise chybu a to takuto:
error reading train database file
File: trains/trainset/zssk_754/zssk754004.eng
line:275

msts mam nainstalovane v data D porosim povedzte mi co s tim mam robit
vlak mi v menu nezobrazuje

Chybové hlášení odstraníš tak, že v programu WinWord si necháš otevřít program zssk754004.eng s čísly řádků, najdeš řádek 275, otevřeš si program WordPad se souborem zssk754004.eng a opravíš chybu na řádce 275. Program WinWord zavřeš bez přepiování souborů.

To je nesmysl, v engu chyba není. Zřejmě chybí nainstalovaný MSTS Bin. Na řádku 275 je definované světlo, jehož definici základní MSTS nezná. To je pořád kolem dokola a dokola.

Back
Nahoře