Cabview

nebulus napsal:
Je to nejaké vyosené...

To abych tam zachytil vše potřebné pro kabinu do MSTS. Zároveň jsem docela naivně doufal, že se mi podaří zachytit i návěstní opakovač. Bohužel, přecenil jsem ohniskové síly objektivu...

Zdravím,
pro "reálný" pult strojů 749/751 bylo třeba vytvořit i "virtuální" front a vlastně i boční pohledy. V tomto případě ze stroje 751 220. No,výhledy na Jeseníky perfektní ... .;)

832501dcf293e4ecbf4093683cd03ee3.jpg

1f49f8196c87fb7f50ee93b09ebd6ffa.jpg

7d6a1e47d9bed7625ce9ff4b1d2004d7.jpg

b8084b5c86a0b0eae1a3abb91e599324.jpg

David

Naposled editoval moderátor:
David Hájek: Co to je prosím za kabinu? To je nějaká v přípravě nebo nějaká na webu veřejná? Vypadá už takle moc pěkně :-)

Tato kabina se mi velice líbí! Konečně mě při pohledu napadlo "takhle nějak to musí být na mašině". Je fajn, když člověk kouká na ovladače, ale tohleto je minimálně báječné osvěžení jízdy...

Bude veřejná? Díky.

David Kodet napsal:
David Hájek: Co to je prosím za kabinu? To je nějaká v přípravě nebo nějaká na webu veřejná? Vypadá už takle moc pěkně :-)

Zdravím,
jde o část stanoviště stroje ČDC 751 220.V tomto případě jsem sice musel pult nafotit trošku jinak než obvykle /důraz na tu část s "budíky"/,ale nedávno jsem snímky stejného pultu i veřejně nabízel k tvorbě cabu klasického /i s ovládacími prvky/. Nikdo se ovšem o snímky nehlásil,takže mám zato,že zájem o tvorbu tohoto stanoviště není.
Jak jsem se již zmínil /či spíše jen naznačil/,jde o verzi kabiny pro majitele reálných či spíše co možná nejreálněji vyhlížejících pultů strojů zmíněné řady.
Doma ale bude pult zelený a ke všemu ještě pro řadu 749,takže až bude vše poskládáno a čerstvě natřeno,dojde k docela zajímavé situaci,kdy si pult lokomotivy nafotím v obýváku a poté z fotografií poskládám jeho část pro cab v MSTS.:D
Jen bych se možná měl omluvit Arwymu - z jeho cabu pro stroje ř.751 jsem si dovolil použít ručky manometrů,ampermetru a vlastně i mírně upravenou ručku rychloměru.:eek:;).

Bude-li zájem,mohl pak jak pult šedý /viz.obrázek/ pro řadu 751,tak i pult zelený /pro řadu 749/ vystavit na webu.Těžko ovšem dnes odhadnout,kdy by tomu tak mohlo být.:rolleyes:

David

Naposled editoval moderátor:
Ahojky, no podle mě by to bylo krásné takto vidět na trať, v realu také koukám na trať a na budíky,na kontrolér pořád nekoukám.

Ahoj, dá se prosím nějak nastavit "průhlednoust" čelního skla u kabin v MSTS? U některých to pak až moc zkresluje a je špatně vidět ven... Tak se ptám, jestli se to dá nějak nastavit a popřípadě zkráceně jak. Děkuju.

Jenom TGaTool Ti to rozhodně neudělá, jen Ti dokáže zobrazit texturu rozděleně na texturu a alfu - a pro editaci alfakanálu zase potřebuješ nějaký ten grafický program, který se spustí z TGATool2.

OK, už jsem to pochopil :-D Mám to zmtavené, jen ještě mám problémek s TgaTool2.. Nechce mi to vytvořit ace soubor, píše, že ho to vytváří, ale pak nikde není... To by mohlo být prosím čím? Nemám s tím zkušenosti, je to moje pvní úprava.

David Kodet napsal:
OK, už jsem to pochopil :-D Mám to zmtavené, jen ještě mám problémek s TgaTool2.. Nechce mi to vytvořit ace soubor, píše, že ho to vytváří, ale pak nikde není... To by mohlo být prosím čím? Nemám s tím zkušenosti, je to moje pvní úprava.
Zkontroluj si velikost textury (256x256,512x512,1024x1024)
Mirek

To mi dělal taky. Nechtělo se mi s tím laborovat tak to dělám tak, že v TGATool to uložim jako .tga a .ace z toho udělám v AceItu.

Back
Nahoře