Cabview

Kabinka to bude perfektní, akorát bych tam asi trochu kápnul kontrast, takto je taková hodně vybledlá...

Já nejdřív budu muset vymyslet společnou animaci kontroléru a směru až tohle bude hotové tak potom se budu zabejvat kontrastem a dalšími věcmi.

To je jednoduché -kontroler a revers animuj zvlášť a pak je polož v cvf tak, aby první šel kontroler a po něm v další vrstvě bude revers -ostatně stejně jako v každé jiné kabině, kde je revers a kontroler na stejné konzoli - tam už asi nic nového nevymyslíš.

Děkuji za nádhernou velice povedonou kabinu na zamračenou.Díky velice slušná práce.

Naposled editoval moderátor:
Dobrý den všem, včera jsem se setkal s chybovou hláškou, kterou sem viděl v MSTS poprvé.
Týká se nově vydné kabiny viaxerna na 163.
Autora sem již kontaktoval, aby si někdo nemyslel, že jej obcházím.
Upozorňuji, že všechny parametry sem kontroloval a hláška přesto vyskakuje, ačkoliv lokomotiva s touto kabinou není v aktivitě jako loko hráče. Ani Conbuilder, ani Convoi při kontrole trainsetu nic nehlásí.

Uvedená hláška zní:
SMS error: At top layer
File: C:\\Hry\\Microsoft Games\\Train
Simulator\\Trains\\Trainset\\cd_163036\\cd_163036.eng\\cd_163.cvf
Line 3

Falied to load SMS
a zvuk k tomu patřící.

Snažil sem se najít rozbor této chybové hlášky a jakým způsobem se toho zbavit.
Ale bohužel sem nepochopil, proč poukazuje tato hláška na chybný parametr v .cvf souboru, na řádku třetím, když se evidentně zdá v pořádku.
Za jakoukoliv radu budu vděčen.
Děkuji,
Mirek

Ahoj,
sice neporadím, co s tím, ale sám mám tuto kabinu nadefinovanou u CD řada 163 - 039hk, 043hk, 046, 047, 074hk, 234, 244hk, 247, 257hk a dále CDC řada 163 - 008, 010hk, 020hk, 033, 036hk, 038hk a jezdím bez problému (jak hráč, tak traffic). Nejsem ajťák, ale nechápu cestu, kterou jsi uvedl... Takhle to vypadá, že soubor *.cvf máš v adresáři "cd_163036.eng" (podle lomítek). Nebo je MSTS tak geniální, že umí najít soubor v souboru?
Problém v cvf není, když mi kabina funguje v uvedených mašinách. Není problém v engu loko na třetím řádku. Zkus kontaktovat i autora loko 036, já nemám cd_163036, ale cdc_163036hk...

Možná,že sem v těch 3.42hod to blbě opsal.
Ale v každém případě to hází tuto chybu.
Díky za info,budu ještě hledat dál a pokusím se odpo dodat konkrétní screen té hlášky.
Já mám tu kabinu nadefinovanou ve vícero loko,ale zaujalo mě to,že to jako chyba vyskočilo až ve hře samotné a nikoliv při kontrole,což vím,že některé chyby dělají a že to byla loko v trf nikoliv hráče.
Kdyby ještě někoho něco napadlo,tak díky za info.
Odpoledne se na to podívám.
M.

Tak jsem naistaloval kabinu, cd_163036, v engu přepsal nové směrování kabiny a všechno funguje.

PS: Jedná se o 163036 od ATB?

Tak pánové,
nevím, jak Vám to jezdí s novou kabinou, ale mně rozhodně Conbuilder vyhodil chybu a to je nepřítomnost textury cd_163_prutok.ace ve složce cab163cd.
Koukal sem do toho jako sůva :D a s pomocí přítele na telefonu (Jarin) jsme na to přišli. Při rozpakování je totiž pojmenována nikoliv tak, jak je shora uvedeno, ale cd_163_prutok .ACE, takže proto taky vyhazuje tu chybu, kterou jsem dneska ráno tak "blbě" napsal.
Ale co víc, byla to příčina toho, že aktivitu (svou), kterou chtěl projet kamarád díky tomu neprojel, protože jako traffic mu jela naproti právě ČDC 163 a ta byla směrovaná na tuto novou kabinu.
To, že sem měl v jednom .eng souboru 163 blbě napsaný zvuk (místo zvuku sem měl směrováno na kabinu), to pominu :D.
Ale tímto bych chtěl na tuto drobnost upozornit. Stáhnul sem si kabinu i před chvílí a tato "chybka" tam je pořád.
Divím se, že si toho nikdo nevšiml a že Vám to ostatním jezdí v pohodě. :-D
Děkuji za návrhy a postřehy, jsem zase o něco chytřejší.

Já vím, mezera navíc. Zpravidla si veškeré downloady MSTS (tedy caby, sounds, loko a vozy) projíždím po přidání do MSTS ConBuildrem. CB mi vyhodil chybu v reportu a dlouho jsem nechápal, co po mně chce (tu mezeru jsem suverénně přehlížel jako družstevní lány). Až když jsem zvětšil font, tak jsem pochopil. A omlouvám se, mohl jsem to napsat do fóra, no, nestalo se...

Kazan napsal:
Já vím, mezera navíc. Zpravidla si veškeré downloady MSTS (tedy caby, sounds, loko a vozy) projíždím po přidání do MSTS ConBuildrem. CB mi vyhodil chybu v reportu a dlouho jsem nechápal, co po mně chce (tu mezeru jsem suverénně přehlížel jako družstevní lány). Až když jsem zvětšil font, tak jsem pochopil. A omlouvám se, mohl jsem to napsat do fóra, no, nestalo se...
A ještě si odpovím dodatečně - CB mi to našel (opravoval jsem 1.1.) ihned přes Tests - Missing files - Engines (zaškrtnu lokomotivu, kde jsem v engu měnil cab nebo sound), zafajfkuju první dvě okýnka a testuju.
Proto mě zmátlo, že jsi psal o SMS a že CB při kontrole trainsetu nic nehlásí ...

Neboj se,kontrolu udělat umím.
Jen mě překvapuje,že na to nikdo neupozornil a že ani autor o tom neví.
Včera určitě nevěděl.

Chyba v archivu kabiny na loko 163 od Viaxerna opravena, na server nahráno 10.1.2014 cca v 7:00.

Pokud se Vám nechce stahovat znovu, opravte si prosím ve složce kabiny název souboru cd_163_prutok.ACE odstraněním mezery mezi písmenem k a tečkou.

Midrafon napsal:
Divím se, že si toho nikdo nevšiml a že Vám to ostatním jezdí v pohodě. :-D

Nevím, co je na tom k divení. Původně snad šlo o něco jiného, ne?
Stáhnul jsem kabinu, v eng přepsal cestu a spustil v MSTS, kterému to u loko hráče nevadí. Jen jsem koukal na front.ace, jesli je animovaný pravý rajčák a když jsem zjistil že ne rozhodně jsem nepostřehl, že nesvítí nějaká kontrolka.
V CB jsem to nekontroloval, protože jsem zkoušel jen to, jestli tvůj problém je opravdu ve špatném zápisu v eng, což se nakonec ukázalo jako pravda.
Jenže to je už vlastně nepodstatné.

Back
Nahoře