Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Tady u nás je tenhle argument bohužel běžná praktika většiny soukromníků, minimální mzda (8000 hrubého :idea, žádné příplatky ani prémie a ty fronty nezaměstnaných jim jen nahrávají. Ale to už sem nepatří.fíííííra napsal:Jacek: dobře řečeno s tou frontou. U nás v DPmML slyšíme to samé, akorát neberou jenom 300,- z prémií, ale rovnou 1500 - 2000,- podle profese.
Ronoath napsal:Osobně jsem pracoval v supermarketu rok, a má zkušenost není zrovna tak žhavá, jako vaše. Asi nejvíce si pamatuji na situaci, kdy se šéfová onoho obchodu rozhodla, kvůli spoustě prošlého a rozbitého zboží, pozastavit vyplácení stravenek. Kamarád mi poradil, že toto si prostě lajznout nemůže! Tak jsem za ní došel do kanceláře a řekl jsem jí, že jestliže mi hodlá stravenky nevydat, tak na ní podám trestní oznámení, protože na základní mzdu (a stravky nevyjímaje) jen tak sahat nemůže. Od té doby jsem dostával stravenky jako jediný, protože ostatní nebyli ochotni si to vyřvat. Podobně inventury, na které jsme měli zůstávat bez jakéhokoli proplacení přesčasů (bývaly přes noc) Ze začátku jsem měl strach, tak jsem tam chodil, pak jsem na ně dlabal - a nic se nedělo.
Je mi jasné, že toto je off-topic jak vyšitý, takže sorry, admini.
I toto u nás vyřešili neskutečně logicky. Vlakvedoucí měli nástup na první ranní vlak ve 2:30 a protože během 12-hodinové šichty nikde nebyla přestávka, změnil se jim nástup na 1:30 a museli v noci o hodinu dřív vstávat, aby se mohli na šatně v klidu posilnit ještě před odjezdemMartens napsal:Zaměstnavatel je povinen Ti pouze poskytnout přestávku na oběd v délce 30 minut a pak snad nějaké kratší přestávky. Nicméně pauza na oběd se nezapočítává do pracovní doby a tedy si ji de facto musíš dle ZP nadpracovat.
Cože? Bylo úplně normální, že strojmistr obtáhl turnusový konec, ale nikdo nebyl takový pes, aby Ti nechal ujet vlak domů a ten poslední už vůbec ne. Prostě to vycházelo, tak se chodilo trochu dřív domů a ten kdo střídal zase přišel o něco do práce dřív. Tak to fungovalo roky. Jeden grafikon jsme i fungovali tak, že jsme do práce přišli asi o hodinu dřív a za denní směnu jsme odjeli pendl navíc, a oni pak mohli jít z práce asi o 4 hodiny dřív. Bylo to takové veřejné tajemství a nikdo nedělal problém.Dráčik napsal:... Ti povie "dobrú chuť" a posledný nočák domov je v pr...
Nemluvě o tom, že z POPu udělali "píchačky", takže uzavřít směnu v POPu je možné až po čase ukončení šichty, což je půlhodina po příjezdu vlaku a při jízdě rg. je to 20 minut.Jacek napsal:I toto u nás vyřešili neskutečně logicky. Vlakvedoucí měli nástup na první ranní vlak ve 2:30 a protože během 12-hodinové šichty nikde nebyla přestávka, změnil se jim nástup na 1:30 a museli v noci o hodinu dřív vstávat, aby se mohli na šatně v klidu posilnit ještě před odjezdemMartens napsal:Zaměstnavatel je povinen Ti pouze poskytnout přestávku na oběd v délce 30 minut a pak snad nějaké kratší přestávky. Nicméně pauza na oběd se nezapočítává do pracovní doby a tedy si ji de fact musíš dle ZP nadpracovat.![]()
Nemám zkušenosti, ani nemám nic odpracováno na dráze. Jen jsem cestovatel (režista), fotograf a syn železničářů. Takže slyším, vidím, fotím... Takže kdokoli, kdo má stejné možnosti jako já, tady může psát to samé a může se rozepsat ještě víc...Zbyněk Šemora napsal:Já jen zírám, jaké má Gajdma zkušenosti a co už má odpracováno. Asi žije dvojí životNám je prezentován jako že je mu 15, ale v druhém životě je to už zkušený čtyřicátník a má něco na dráze za sebou.
Nic ve zlým, ber to jako srandu.Kdybychom nevěděli, že je ti 15, tak Tě řadíme mezi ostřílené nádražáky.
![]()
740 848-7 napsal:Je to tak rok - dva když jsem jel rychlíkem. čučím z okna užívám si krajinu a koukám do předu na mašinu (jsme jeli v zatáčce) ...
Krouhly jste zatáčku a baba byla na s..., to jen odbočka. Správně má být oblouk, zatáčky jsou na silnici.
BRAVO!!!!Zbyněk Šemora napsal:Já jen zírám, jaké má Gajdma zkušenosti a co už má odpracováno. Asi žije dvojí život Nám je prezentován jako že je mu 15, ale v druhém životě je to už zkušený čtyřicátník a má něco na dráze za sebou.
Nic ve zlým, ber to jako srandu.Kdybychom nevěděli, že je ti 15, tak Tě řadíme mezi ostřílené nádražáky.
![]()