Zbyněk Šemora
Strojvedoucí
Já jsem také přemýšlel, jako forma multiplayeru by se v MSTS mohla uplatnit. Respektive jiný simulátor, který tohle umožňuje. Asi by musel existovat virtuální svět na síti, kde by veškerý provoz řídil počítač. Pokud by se přihlásil hráč, vzal by si nějaký volný vlak nebo výpravčího, dokud by měl náladu, jezdil by a až by se odhlásil, další řízení by opět převzal počítač nebo čekající další hráč. Pak by tam člověk mohl vstoupit, kdykoli by měl náladu. Ale i tak by šlo jen o pocit, že má v tom světě nějaké kamarády, ale jinak by asi nepoznal, jestli traffic kolem je stroj nebo tam sedí skutečný fíra. Nevím, možná se mýlím.
Škoda že neznám nikoho, kdo má stejný cyklotrenažér Tacx jako mám doma já. Zde také funguje multiplayer a s kýmkoli po síti si mohu dát na kolech závod, nebo se jen tak projet. Jenomže bláznů, kteří investují kolem 25 tisíc do takového potřebného HW plus vlastní bicykl je asi minimum. Možná načítání tratí by mohlo být v MSTS řešeno podobným způsobem. Ale zde je nejdelší trasa jen asi 40km. A to se jezdí vždy okruh po nějakém ostrovu. Takže vlastní plocha krajiny bude menší než adekvátní trasa v MSTS.
Škoda že neznám nikoho, kdo má stejný cyklotrenažér Tacx jako mám doma já. Zde také funguje multiplayer a s kýmkoli po síti si mohu dát na kolech závod, nebo se jen tak projet. Jenomže bláznů, kteří investují kolem 25 tisíc do takového potřebného HW plus vlastní bicykl je asi minimum. Možná načítání tratí by mohlo být v MSTS řešeno podobným způsobem. Ale zde je nejdelší trasa jen asi 40km. A to se jezdí vždy okruh po nějakém ostrovu. Takže vlastní plocha krajiny bude menší než adekvátní trasa v MSTS.