Projekt Open Rails

Většina AI, které potkám, jedou krokem, nebo stojí. Zbyňku, trať je perfektní, jen mě chybí u výhybek přestavníky či výhybková tělesa. Co s tím budete dělat? V ukázce jste jel vlevo, proč?
Milan
Co s tím mám dělat ? Co mám dělat s tím, že polovina Hulína je ve čtverci přes 1700 objektů a proto jsem tam neosazoval ani námezníky, protože na těch mnoha kolejích, když tam například Dan naskládá všelijaké vlaky, tak už to bude i tak přetížené. Hodonín jsem dnes také ukončil na 1600 objektech a stále by to tam ještě hodně baráků na pozadí sneslo. A také jsem sem kvůli hratelnosti neosazoval dalších nějakou stovku námezníků. Na videu je vidět, že i OR má místy co dělat a jak se jedoucí vlakové soupravě "natahují kšandy". Zkrátka stavění je o kompromisech a úplně vše za každou cenu tam protlačit nelze. Třeba někdy v budoucnu se naučím modelovat a tím odpadne mnoho poslepovaných modelů a pár set objektů by se dalo ušetřit a pak mohou být i přestavníky. Ale jaksi současně nemohu dělat vše. Jen to osazovaní zabere veškerý čas.
Jinak tyto tratě jsou banalizované a je úplně jedno jestli jedu vlevo nebo vpravo. Pamatuji si jednou, když se ještě jezdilo vlevo, tak s jedním rychlíkem jsme jeli z Přerova do Hranic celou cestu vpravo. Tak proč by se nemohlo tak jet z Přerova do Otrokovic ? :) Ale pravý důvod byl, že z Přerova po přehození výhybky mi nesvítila barva.

Jsem starý ajzboňák, vím ,že se neosazují výměnová návěstidla, jen mi chybí ty přestavníky. Ale pokud je to problém s množstvím objektů ve čtverci, v pořádku. A to, že jste jel po levé, jak píšete, nebyl původní záměr, otázka je tím zodpovězena. Sloužil jsem léta na trati Brno - HB, jezdili jsme po levé s rychlíky přes několik stanic, když na pravé stály za sebou nákladní vlaky. Bylo to vzrušující.

Co udělali z Přerova na Břeclav dálkovinu, tak se jezdilo, kde bylo volno. Jednou jsme se takhle předjížděli s nákladem. My vlevo, on vpravo. Za Přerovem jsem ho předjeli, v Hulíně on nás, do Otrokovic zase my jeho, v Otrokovicí on... :)

Hoši, tak verze X2691 je špatná, nefunguje servis 2 ani 120. Koukám, že je venku nová, zkusím, ale pokud ani ta nepůjde, budu se muset vrátit ke starším.

Pánové, jelikož nejsem tak do hloubky znalý PC a simulátoru, tak mě řekněte, k čemu slouží servis 120 a jak se pozná, že nefunguje?
Díky
Milan

Tak v OR luxusní vychytávka každý vagon má nově kohouty od brzdového potrubí :) :) dám návod jak na to :)

Pánové, jelikož nejsem tak do hloubky znalý PC a simulátoru, tak mě řekněte, k čemu slouží servis 120 a jak se pozná, že nefunguje?
Díky
Milan
Je to náhrada klasického servisu 2, problém OR je, že tahle vozidla o 1 koni neumí, tedy se udělal update s větším výkonem. Horší je, že teď ty poslední ORka dělaj rotyku i se servisem120. Tohohle jsem se bál, co verze to jiné vlastnosti. Pro mne je zatim poslední hratelná verze X2689. Možná jsem přišel jak na novějších verzích postavit servis, uvidím asi ve středu, zda to bude fungovat. Co se týká autopilota, ten je fakt blbě nastaven, absolutně ignoruje váhu a výkon, prostě jede vždy o 2 km/h méně než je maximálka. Mám těžký náklad na trati 180 a jsem rád, když se dostanu chvilku na rychlost 40 km/h, ale autopilot jede maximálkou. Tedy bude dobrej možná na osobní dopravu, ale né na nákladní.

Já si na OR udělám víc času až o vánocích, ale mám takový dotaz. Dočetl jsem se, že kvůli zmenšení čísel do kabin je nutné udělat určitý zápis v kabinách lokomotiv. A co na to MSTS ? Nebude pak vyhazovat chybu na tomto řádku, že tento pojem nezná ?

Stejně přijde čas, kdy pro OR bude nutné udělat i úpravu v tratích. Pracuje se na tom, aby se přímo v položených kolejích označilo, kde nemá být trolejové vedení? Například manipulační koleje by měly být bez drátů, nebo odbočující vedlejší trať.

MSTS ohledně toho řádku mlčí, jde o to, že OR bez řádku ukazuje velké číslice, po přidání ukazuje malé, postupně jak jedu s ruznejma mašinama, tento řádek v cvf přidávám. Tedy týká se to všech kabin co maj dig. číslice - rychlost, výkon, čas. Třeba 754 nemá nic, tak u ni nemusím nic upravovat.
Digital (
Type ( SPEEDOMETER DIGITAL )
Position ( 395 228 32 20 )
ScaleRange ( 0 200 )
Accuracy ( 0 )
AccuracySwitch ( 0 )
LeadingZeros ( 0 )
Justification ( 3 )
PositiveColour ( 1
ControlColour ( 0 0 0 )
)
NegativeColour ( 0 )
DecreaseColour ( 0 )
Units ( KM_PER_HOUR )
ORTSfont ( 4 0 "Arial" )
)
DigitalClock (
Type ( CLOCK DIGITAL_CLOCK )
Position ( 370 228 42 20 )
Style ( 24HOUR )
Accuracy ( 1 )
ControlColour ( 0 0 0 )
ORTSfont ( 4 0 "Arial" )

Nechcete někdo průběžně zveřejňovat, co v OR plnohodnotně funguje, ale hlavně, co ještě nefunguje a jestli se to bude řešit nebo bude nutné něco přepracovat ve vozidlech a tratích.
Zkoušel někdo, jestli OR snese hustější zástavbu ve velkých městech ?

Verím že určite znesie, záleží už ale od výkonu PC. Súdim to najmä podľa toho, keď si nechám zapnutú dohľadnosť na 3000 a viac metroch a prídem trebars do Prahy a OR síce občas zacuká, ale nespadne. Rovnako mi v pohode načíta vlakové súpravy, ktoré majú vyššie rozlíšenie a stále bez väčších problémov, ak ich je cca do 5-7. Pri vyššom počte už začnú miznúť textúry na niektorých vagónoch, ale OR sa stále drží. Z toho všetkého súdim pri porovnávaní s MSTS, že OR tú husťejšiu zástavbu zvládne. Pretože komu by už nestíhalo PC, môže si stále znížiť dohľadnosť a väčšinou to pomôže.

Nevim, jestli to není daný jednotlivýma verzema OR ale já mám občas problémy v Praze na hlaváku v trati 321. Buď OR nenačte textury a nebo mi spadne. A to nemám zas nějak moc velkou šunku.

Hynďa, myslím že problem bude asi u tvojho PC, ja som s Prahou ani textúrami nemal nikdy problem. Možno to bolo Nvidia Inspectorom ale ani preblikávanie a krásne ostre hrany. Holt tiež každú verziu testujem a experimentujem. Aktuálny verzia čo sa vydávajú sú zvätčša na parné vlaky. Lebo je to tam dosť komplikované. Každou verziou sa niečo opraví a niečo pokazí :) Čo sa týka náročnosti odpoveď je pre Zbynka, pri odfajknutí " Použiť najvyššie detaily" sa v hre automaticky pridávajú kroviny. Teda aspoň to som si všimol. Takže určite OR nema problem so zástavbou na štvorec. OR to neráta, iba číta, možno by som skúsil Zbynku jeden štvorec zastavať fakt nejak aby ti editor vydržal a naplacal tam cez 2000 objektv a odtestujeme to.

Jo jenže, pak bude trať čistě pro OR a ty co nechtěj instalovat, budou mít smůlu. Když už i já se snažím, tak mohou i ostatní a navíc u mne dělám na W8.1. Možná je problém v tom, že krom OR se musí instalovat i jiné věci a tady se ozívá lenost.

Jo jenže, pak bude trať čistě pro OR a ty co nechtěj instalovat, budou mít smůlu. ....
Pokud bude v trati vše funkční a nějaké drobnosti půjdou přizpůsobit jen OR, ale už nebudou kompatibilní s MSTS, nebudu s tím mít problém když vývoj půjde už jen v OR. Uvidíme.
Po aktualizaci mé trati jsou čtverce jako například Hulín nebo Přerov, kde je přes 1700 objektů. Můžete to tam pak zaskládat vlaky a otestovat. Když to pojede, zástavba se může vyzkoušet postupně na víc. Jinak těch hustých čtvrců je samozřejmě mnohem víc už z dřívějška. Ale určitě to není jen o počtu objektů, ale také čím je to zastavěné.

Pěkný podvečer, mohl by mi někdo poradit, co je se zvukama 150, 151, 350? V aktivitě a ve volné jízdě vůbec nejsou slyšet a přitom směrování mám dobře. Děkuji.

Back
Nahoře