Projekt Open Rails

Bobe, ty sběrače v MSTS-Bin nebyly až tak jednoznačné, pokud si pamatuji. Nepomohlo ani stažení a opětovné zvednutí. Řada modelů měla, než byly provedeny úpravy, ovládání pouze jednoho sběrače a je víc než pravděpodobné, že takové modely (nebo starší verze ENG bez úprav) jsou dosud rozšířené mezi uživateli.

Bobe, ty sběrače v MSTS-Bin nebyly až tak jednoznačné, pokud si pamatuji. Nepomohlo ani stažení a opětovné zvednutí. Řada modelů měla, než byly provedeny úpravy, ovládání pouze jednoho sběrače a je víc než pravděpodobné, že takové modely (nebo starší verze ENG bez úprav) jsou dosud rozšířené mezi uživateli.
Napsal jsem snad jasně a srozumitelně msts bin. Default origo msts s tím nemá co dělat a cpeš jej sem zcela zbytečně. Byla zde řeč o dvou funkčních sběračích a ne o jednom defaultním. Takže je to naprosto jednoznačné. Nerozumím, co nepomohlo čemu. Všechny správně nastavené dvousběračové mašiny fungují správně na první dobrou. Pouze skiny z dílny "mladších" barvičkářů nefungují správně na první dobrou, protože úpravy *.eng dělali pologramoti, co si neumí pozorně přečíst manuál binu a podle něj to správně nastavit.

Bobe57, opět jsi přesvědčil o své výjimečnosti a dokonalosti. Ovšem netvrdíš nic jiného, než já - mezi uživateli bylo (a dosud je, proč by to mělo být jinak) rozšířeno několik vozidel (chci být optimista, proto říkám několik) bez patřičné úpravy nebo s odprásknutou úpravou ENGu, co se týče použití předního / zadního sběrače podle MSTS-Bin (a nejen sběračů - pro úplnost). O defaultu jsem nepsal nic... Stahovaly se a znovu zvedaly nejspíš kalhoty, a to zásadně před vzdáleným brodem, když to chceš slyšet v souvislosti se sběrači a lokomotivami. :rolleyes: Informační hodnotu má tedy tvá věta o "správném nastavení dvousběračových mašin", což, voila, naznačuji i já - řada modelů měla, než byly provedeny úpravy - k čemuž tedy pokorně a s omluvou přidávám lopaticky - dle standardu MSTS-Bin. Je to takhle správně, šéfe? :p:cool:
Ještě se zeptám: to musíš pořád na všechny startovat jak čertík z krabičky? Co tě k tomu vede? Jestli máš náročné povolání, zkus se trochu odrelaxovat na nějakém zážitkovém pobytu - jestli chceš, pomohu ti zařídit nějaký víkendový welness u nás v Mariánkách. Jsou cenově dostupné, v příjemném prostředí, dobrou stravou... K mání jsou i velmi luxusní v pětihvězdičkových hotelích, pokud budeš chtít.
Pokud jsi ovšem prudérní od nátury, bojím se, že nic nepomůže. :confused:

Tady bych si dovolil... https://www.spa.cz/marianske-lazne/hotel-maxim/antistres-program-3/

Nepomohlo ani stažení a opětovné zvednutí.
Tohle sis napsal sám ty a nevím, co to má společné s tím, na co si stěžoval Dan.
Ten tvůj výštěk byl celý o ničem. Ostatně stejně jako i ten tvůj poslední zde. Nezapojuj se do zdejší debaty, když máš takový problém s chápáním textu.
Napsal jsem správnou a dostatečně vyčerpávající odpověď hned na první dobrou. Jen ty jsi zaklekl do těch svých startovacích bloků a vyběhl proti, protože jsi to nebyl schopen pobrat a nepobíráš dále. Jde ti jen o to, abys opět oponoval. Asi jsi bývalý lampasák a chybí ti buzerplac. Skoč se proběhnout na Klimentov a zchladit se.

Ještě jednu věc jsem nedávno zjistil. Pokud zařadíte do soupravy jakýkoliv vůz s označením jako nákladní, třeba i servis koncovek na osobní vozy, OR neotevře u perónu dveře. Je to holý nesmysl, jezdily i vlaky smíšené. Samozřejmě jde o traffic, hráč vrata otevře vždy. Další problém, pokud přelezete na traffic, blbnou reversy a označení zastávet při více průjezdech jednou tratí, tam se to asi pozapomělo opravit a to je právě případ aktivity s Žabotlamem.

Tak „efekt gumy“ je zřejmě chyba slabého počítače. Protože se neprojevuje nikde jinde než na trati 321 (všude a hodně!) a místy na trati ŽSR130 (místy a snesitelně) . Nevím ale proč, starší verze MG to nedělaly a počítač mám pořád stejný (nově implementované funkce do MG, zpřesnění simulací, vyšší nárok na výpočet ?) .

Asi mi to uniklo, ale co je "efekt gumy"?
Pohyb se zrychluje a zpomaluje, vypadá to jako když taháš lokomotivu na gumě, která se natahuje a smršťuje. Je to fakt hnusný. :confused: U mě se to objevilo až u posledních MG verzí.

@Icik: Nezabralo, stále to isté. Na efekt gumy pomáha jedine limitovať FPS externým programom, u mňa na hodnote 23. Potvrdzujem však od Pikku, že to trhanie mám iba na trati 321.
Mám 16 GB RAM, 2 GB grafiku (Nvidia Gtx 645) a 3.7 GHz 4 jadro AMD.

Tak „efekt gumy“ je zřejmě chyba slabého počítače. Protože se neprojevuje nikde jinde než na trati 321 (všude a hodně!) a místy na trati ŽSR130 (místy a snesitelně) . Nevím ale proč, starší verze MG to nedělaly a počítač mám pořád stejný (nově implementované funkce do MG, zpřesnění simulací, vyšší nárok na výpočet ?) .
Tak tohle jsem měl na stolním počítači také A nebyl to žádný pomalík. MSTS tam běhal jak hodiny s fps 40 až 60 ale OR chytalo kšandy v pravidelných sekundových intervalech. To se nedalo. Pak jsem vyměnil disk za SSD a od té doby vše běží plynule.

Pri skúšaní poslednej verzie od Icik-a mi nejako začali miznúť popri trati peróny. Trať 321. Šiel som od Košíc po Žilinu, prakticky v každej stanici či zastávke kde je tento druh nástupíšť. Vždy bol len začiatok a nič viac. Iné verzie mi to nerobili... Nepostrehol som niečo ?Open Rails 2020-03-07 06-29-58.jpg

Máš správný Global? Podívej se do logu, jestli tam není zmínka o chybějících objektech.

@Icik: Nezabralo, stále to isté. Na efekt gumy pomáha jedine limitovať FPS externým programom, u mňa na hodnote 23. Potvrdzujem však od Pikku, že to trhanie mám iba na trati 321.
Mám 16 GB RAM, 2 GB grafiku (Nvidia Gtx 645) a 3.7 GHz 4 jadro AMD.

Ještě doplním, musíš mít full screen a nejlépe dohled jen 2km. V okně se mi to také "gumovatí". Pokud máš GeForce grafiku, vypni úplně podporu G-sync. To také pomůže.

@Icik : Global mám správny, otázka však je, že čo to spôsobilo. Dnes som načítal mapu vo Vrútkach, a peróny tam boli, no včera keď som šiel od Košíc, peróny tam neboli, respektíve, boli iba koncové. V nastaveniach mám úpravu nastavení pre udržanie výkonu hry nezaškrtnutú, takže tým to nebolo...

Moja grafika G-sync nepodporuje a hru mám vo fullscreen. Vyskúšal som však znížiť dohľadnosť na 2000 m, vo výsledku to spôsobilo to, že dvihlo mi FPS hry, avšak efekt gumy ostal. Mohol som však dvihnúť hranicu FPS limitera..

Back
Nahoře