Dieselové lokomotivy od Pikka

nebulus napsal:
... jednotlivé farebné verzie nech si spraví kto aké chce, je to nad naše sily riešiť všemožné farebné mutácie kapôt 740.
Jasné. Určite potom rád spravím variáciu pre T475.1. Daj prosím vedieť, keď to bude aktuálne;)

Horká novinka z mé dílny - T200.2 ve stadiu funkčních zkoušek v MsTS. 4960 polygonů, 0,8 Kujus :)

a88ee8b948eb0eb9929ad13387038091.jpg
80870fdf24688a86dd065d494b04054a.jpg

duuso napsal:
Zaujímavé...toto tuším bolo v modrom laku v Skloobale Nemšová.
Jezdilo to i na vlečce Vitany Byšice - ale tyto lokomotivy se vyráběly u mnoha výrobců a lišily se detaily - kryty motoru, délkou kapot, umístěním vzduchových jímek a vyráběly se nejen jako benzinové nebo naftové, ale i jako akumulátorové nebo parní :)
nebulus napsal:
Tomu poviem nízkopodlažná mašina :-)
To bylo jedním z cílů, tyto lokomotivy byly kromě posunu určené u DR i pro jednomužné vedení Mn vlaků, takže strojvedoucí nemusel lézt po mašině nahoru a dolů (zase asi z lokomotivy blbě viděl :) )

Pikku: No vidíš, zase som o niečo múdrejší, myslel som že tá nízka podlaha bol iba nejaký konštrukčný archaizmus. A ako si poriešil cab a zvuky?

U Nemcov boli označené ako Köf I,II a III podľa série, posledná už mala uzavretú kabínu a dožili sa aj majiteľa Railion. V atlasoch píšu že tzv. posunovací strojvedúci, ktorí na týchto strojoch v Nemecku slúžili boli platení horšie ako tí obyčajní, na tejto mašine totižto vykonávali zároveň aj funkciu posunovača, privesovali a odvesovali sa, kvôli tomu tie nízke kabíny. Je to zaujímavé, niekoľko ich doviezli aj do bývalej ČSSR.

duuso napsal:
... Je to zaujímavé, niekoľko ich doviezli aj do bývalej ČSSR.
Hlavně zde zůstaly po skončení Druhé světové války - v Německu byly velice rozšířené.

nebulus napsal:
...A ako si poriešil cab a zvuky?

Tuhle lokomotivu zpracovali několikrát Němci, např. námořní kapitán BeeKay asi třikrát (včetně dánské verse) a tato lokomotiva je i součástí některých placených addonů od German Railroads. Takže k disposici jsou několikery zvuky i kabiny, snažíme se s kolegy vybrat to nejvhodnější. Takže možnosti nějaké jsou, problém je v tom, že původní německé addony jsou poměrně staré (2002, 2003 ) a tak nás čeká ještě docela dost práce. Lví podíl na tomto addonu má kromě Tadeuse (ladí enginy u mých nových dieslů o stošest) i Rob Zeman (má na svědomí i komplet noční textury Zlatohorky) Uvidíme jak to nakonec dopadne, model jsem spíchnul za den, ale celé to nějak sesadit dohromady pro správnou funkci v MsTS je docela fuška :)

Vážení přátelé, protože v nejlepším se má skončit, je potřeba načas zvolnit a nechat tvorbu pro MsTS chvíli na vedlejší koleji. Přichází pěkné počasí, proč tedy sedět u počítače a rozčilovat se čtením fora a nějakým pitomým laděním virtuální reality. Až mě přejde mizerná nálada tak se snad vrátím.

Hezký den,
nevím, jestli jste si toho všimli, ale u Pikkulinta je ke stažení dvojice skinů TU47 od Carlose v nátěru, o který jsem tak prosil pro připravovanou trať :D Díky moc za ně. :)

Dovolil bych si upozornit, že po nakopírování nové verze CD721 mezi staré se přepíše jedna společná textura (721-3.ace) a tím pádem je stará verze nefukční, tedy fukční, ale model se špatně zobrazí u kabiny ve venkovním pohledu. Vyřeší to nakopírování modelu do jiné složky. V readme na toto není upozorněno.

Objevil jsem na stránkách http://pikku.msts.cz v kolonce motorové vozy spoustu krásných modelů. Download je zatím nefunkční, nevíte jestli autor plánuje zveřejnění, případně v jaké fázi tvorby zrovna jsou? :D

Samozřejmě, že budou ke stažení. Jinak by tam asi nebyla... Ptát se, kdy tomu tak bude, je zbytečné.

Nepatří to sice přímo do tohoto téma, ale musím říct, že obrázek vozu Bai 4-4422 v kolonce Šmejkiho modely TRS mi způsobil značné rozrušení :D Doporučuji pokochat se také :P

T6791225 napsal:
jj, to máš recht, taky mě hodně zaujal, už se na něj moc těším. Zajímalo by mě kdy bude ke stažení :)
Hehehe, to mne taky. už víš, jakou aktivitou nás potěšíš?
Dan
Ps: jinak já bych jednu měl, osobák Praha Střed - Česká Třebová.:D

Back
Nahoře