Dieselové lokomotivy od Pikka

Pro PT čtenářstvo tohoto fora mám dvě (snad dobré zprávy) a jednu zprávu, která tak dobrá zřejmě nebude. Od včerejška je na mých stránkách k downloadu poslední Carlosova práce, unifikované túčko z Osoblažské trati. Sekce skiny, screen pro informaci je zde:

ddef54429e58231cff82a196a75f7098.jpg

Zatím jen k podívání je sestříčka železárenské rosničky 710.059, tentokrát 710.667 patřící SMD. Screeny jsou zde:

cbfd8d1e39a74ff441164163348cf976.jpg

74ae741cc5370bbc983dd7dc930d98ee.jpg

74a33f06b6e2d28ad8a3a7f9db10b437.jpg

A nakonec ta znepokojivá zpráva. Nebaví mě už texturovat další rosničku, takže další stroje asi hned tak nebudou. (A to jsem jich plánoval alespoň deset.)

Skoro jsem si vyrazil zuby jak mi z toho spadla brada :D Ty rosnice jsou parádní Možná je to blbost ale nešlo by udělat mapování tak, aby se daly použít textury z těch starších modelů? Hned by těch variant bylo víc.

Naposled editoval moderátor:
Pánové, klobouk dolů, jak ta kabina, tak ta Rosnička je nádherná. Jinak Pikku, doufám, že alespoň jednu versi ČSD vyrobíš? To by byla ostuda, od nestora modelů z těchto dob nevymodelovat versi ČSD pro nás příznivce starých tratí a dob.:D:D:D:D:D
S pozdravem Dan.

Ak by mal niekto záujem o fotky na textúry nového modelu 710 tak ponúkam LOKOTRANS 710 762 /zelenobiela/, ZSCS 710 016 /zelenobiela s logom ZSCS/ a ŽSR 710 606 /unifik so 600 mm žltým pruhom/. Prípadní záujemcovia sa môžu prihlásiť do môjho mailu.

Pánové zdravím. Tak jsem zjistil dneska jednu malou drobnost. Skin od Carlose ČSD 705.917-3, přebije starší skin, fiktivní variantu lokomotivy pro trať JZD 760mm, poněvač oba názvy eng, s a sd souborů těchto mašinek jsou shodné.
S pozdravem Dan.

Tady vidíte, jak je důležité mít kompletní trainset - chyba vznikla zejmě tak, že ani Carlos, ani já fiktivní tůčko nemáme. Na odstranění chyby se pracuje :)

Po remake rosničky jsem se na přání přátel pustil i do přestavby velkého hektora. Zatím je hotov jeden ŠRT kousek, ale podklady mám na další dva stroje (ČD 721.111-3 a KDS ex Mittal 721.517-1). Model má 14 tis. polygonů, 3,4 kujus a je řešen opět jako "all in". A teď screeny již hotového širokorozchodného modelu 721 801-9 s pennsylvánskými podvozky:

aab831014afe854097a56d49ea355352.jpg

3d181c0ef0c85d8872bf7d3329115b20.jpg

Vážení přátelé ze Slovenska - děkuji za poslané podklady k dalším kouskům této mnou tak oblíbené lokomotivy. Měl bych jeden dotaz. Jak je to s blikajícím majákem, resp. ke kterému rozsvícení bych ho měl přiřadit ? Možná je to překvapivé, ale zajímají mě vaše názory :D Dotaz ohledně majáku směřuje i k betatesterům, kteří tento model již zkouší.

Takto, maják má len 721 801 a to z dôvodu, že na vlečke INTERPORT SERVIS /ex MOTOTECHNA/ nahradzovala čmela T 669.5501, ktorý bol v oprave v depe Haniska. Ten maják preto, lebo do vlečky INTERPORTU sa ide cez koľajisko USSTEEL, kde podľa tamojších predpisov každé hnacie vozidlo v pohybe musí byť opatrené majákom a stroboskopmi na čelách. Pre potreby MSTS môžeš ten maják nadefinovať tak aby svietil stále už pri "vložení" do hry spolu s bielymi pozičkami do kríža ako posunujúci diel podľa Ž1. Ako som písal maják sa používa len pri prechode cez koľajisko USSTEEL, no neviem nakoľko je toto v trati ŽSR500 vybudované, či má vôbec zmysel ten maják oživovať.

duuso napsal:
...maják sa používa len pri prechode cez koľajisko USSTEEL, no neviem nakoľko je toto v trati ŽSR500 vybudované, či má vôbec zmysel ten maják oživovať.
Děkuji za vyčerpávající odpověď. Maják nechám oživený, ale předefinuji ho na posunující díl, líbí se mi jak bliká :)

Ty stroboskopy jsem samozřejmě poznal, ale v průběhu stavby jsem na ně pozapomněl a teď se mi už nechce moc vrtat do modelu. Uvidíme. Chtělo by to pak ovšem doplnit patřičná světla do enginu.

Back
Nahoře