Dieselové lokomotivy od Pikka

Martensi ukaž prosímtě něco. Díky
Jinak Pikku seš si jistej, že je to určitě 714 203? Nevypadá ten stroj trošku jinak? Budeš dělat více verzí aby se dalo skinovat? Některé kousky totiž byly maličko jiné.

Naposled editoval moderátor:
Čouda napsal:
... Pikku seš si jistej, že je to určitě 714 203? Nevypadá ten stroj trošku jinak? ...

Abych se přiznal, tak si ani nejsem jistý, že je to vůbec lokomotiva řady 714 ! Nárazníky z fallsů, šroubovka z rosničky, hadice z mikáda, podvozky z hektora, rám z pilštyka, trumpety z prasátka, no a nahoře jsou nějaké tři vesele barevné krabice. Takže fakt nevím, kdoví, zda to není nějaká fikce.
Kromě fotografií stroje 714 203-7 mám od Jirky Kadra i částečně hotovou animovanou kabinu téhož stroje. Předběžně je domluveno, že po určitých úpravách ji bude možno zveřejnit, ale zítra to rozhodně nebude.

Ani to netrvalo tak dlouho, veselá kráva se nám otelila a máme tu co? Máme tu veselé tele :) V Křižanech na trati 086 (úsek Jablonné - Liberec, autor MsTS trati Petr Holub) jsem na screenech zachytil kralupské telátko 708 001-3 jedoucí v čele Mn. Za fotografie tohoto stroje děkuji Vrbamovi a Kadrovi, za spolupráci na modelu a technické konsultace Vrbamovi a za výkresy (ano, oproti svým zvyklostem jsem NAKOUKL do plánku : ) ) Neznamsebemu. Model má cca10 tis polygonů, váš PC zatíží necelými třemi Kujus a je připraven i v otočené versi. A teď slíbené obrázky:

71999dd13dceb7ec87f364c6a1b8486e.jpg
0f748db999376394ef89e43408778926.jpg
eeaf68f24412a0f9735816ff416d5386.jpg

Mohu promptně připravit i řadu 709, leč chybí fotografické podklady na hi-res textury.

Do . Máte pravdu,moje chyba. Hodl v rychlosti jsem ten příspěvek podělal. Já jsem si toho všiml až pozdě a hold editace nejde. Ještě jednou se omlouvám za zmatky.

lukas matura napsal:
Do . Máte pravdu,moje chyba. Hodl v rychlosti jsem ten příspěvek podělal. Já jsem si toho všiml až pozdě a hold editace nejde. Ještě jednou se omlouvám za zmatky.
Ale opravy jdou - jen si tu chybu uvědomit a ne uvědomit. Ale chápeme to -jsou velké erupce na Slunci :D.

No když už se baví o editaci svých příspěvků, taky mne štve, že to nejde jako dříve. Ale mašinka je parádní. Jinak Pikku, jsme sice u dieselů, ale nedá mi se nezeptat, jak to vypadá s černými Mikády? Furt chodím na tvůj web do sekce skiny a furt nic.:D:D:D:D:D
S pozdravem Dan:cool:

Ani mi nepřekvapuje, že když tu zveřejním nějaké screeny s novými modely, tak se najde hromada radilů, kteří mi říkají co mám a nemám na modelu upravit, protože to je evidentně blbě. Čouda dokonce na K-reportu somruje fotky vrchu kapot 714 203 aby mi dokázal jakej jsem jeliman, ale když naznačím, že potřebuju fotky na průmyslovou 709 tak je ticho po pěšině.

Pikku a co si si myslel? Ved to je tu normalne nie? Ked potrebujes pomoc tak je ticho. Ked si svojpomocne pomozes aby si to mohol dokoncit a vydat tak ta potom zdrbu jak hada ze to vobec nesedi a ze to nie je ono. Potom uz je tu velkohubych odbornikov plne more.....

Tak z toho unifiku udělej 708 013, ta měla být proč ČD, ale to ji nakonec nepřevzalo, tak ji vzali nějaké sklady kapalných paliv. I číslo ji zůstalo po ČD a máš to vyřešený :D

Pikkue tak se hned nečil. 709tku si mám v Trutnově asi vycucat z prstu, nebo co?
Ano, Čouda somruje, protože se mu asi něco nezdá. Každopádně až si budu jistej, tak ti to sem napíšu.
Nevím, proč bych ti měl dokazovat nějaké jelimanství. O to vůbec nejde.
Jde v první řadě o model, aby k něčemu vypadal a odpovídal skutečnému stavu alespoň v zásadních rysech (viz stroj 310, kde máš evidentní nesrovnalosti).

Jesti to bereš jako buzeraci, tak sorry. Měl bys to brát jako konstruktivní kritiku a ne to ignorovat. Stačil by napsat alespoň jedinej argument proč to máš, jak to máš, nebo napsat díky, vím o tom/o tom jsem nevěděl.

A za poslední. Jestli ti vadí, že to píšu veřejně, tak ti to budu příště psát mejlem. To není problém. Otázkou je jestli o nějaké takové emajly stojíš...
Já ještě zapoměl poprosit, jestli bys mi mohl odpovědět na slušně položený dotaz, jestli budeš dělat vícero verzí 714ctky, protože není stroj jako stroj...

Takže díky mému rýpnutí zde na foru jsem se konečně dozvěděl, že jsem měl v balíku 714 203 fotky dvou lokomotiv, což jsem nevěděl. Dva poklopy jsem tím pádem nahradil na upraveném modelu jedním a Čouda může být spokojen, že jeho "konstruktivní kritika" narazila na živnou půdu. Dále děkuji Kadrovi a Neznamsebemu za osvětlení původu fotografií, jejich označení a roztřídění s následným detailním popisem drobných rozdílů. Rovněž vám tímto oznamuji, že mě toto na hodně dlouhou dobu vyléčilo z touhy stavět současné lokomotivy.

Pikku nedělej si z toho hlavu dyť o nic nejde. Já myslel, že ti to řekli. No a vidíš, už jsou dvě verze modelu, takže všechno zlý je pro něco dobrý...
Jen tak mimochodem jsem ochoten kravku naskinovat, takže až Heme nafotí, něco stvořím. Jen bych tě chtěl požádat potom o spolupráci na přemodelování podobných detajlů jako jsou poklopy a podobně, abysme to měli echt.

Martensi můžeš mě prosím tě poslat náhledový fotky na stanoviště tý kravky? Možná bych i něco stvořil.

Bohužel už dvě verse modelu nejsou, kromě odstranění poklopu jsem předělal ještě nějaké další věci, takže skinování bohužel nebude možné. Je vymodelovaný pouze tento jediný a konkrétní stroj 203, navíc z roku 2008 (z června, ještě zjistím zda z první, nebo až z druhé poloviny měsíce). Omlouvám se všem, že provozní opotřebení lokomotivy je ztvárněné z fotografií úplně jiného (!) stroje, takže naprosto neodpovídá realitě a je tudíž nevěrohodné.

Back
Nahoře