Dieselové lokomotivy od Pikka

Neviem či sa mi to len marí, ale autor kabíny zrejme zabudol vo fronte tej kabíny odstrániť ručičky na rýchlomeri, ampérmetri a manometri, animované síce sú ale tie pôvodné sú tam tiež.Možno len zle vidím. :shaking:

a při přechodu na druhou stranu je vzdálenost od vozů nastavena pro krátký čumák což je špatně a nejdou animace. zřejmě nějaká chyba. Ve zvucích pilštika jsem v běhu pro pátý stupeň? už přesně nevím zaslechl nepravidelnost. není to motorem je to nahrávkou. Chtěla by o kousek zkrátit.

jinak pěkná práce

duuso napsal:
Neviem či sa mi to len marí, ale autor kabíny zrejme zabudol vo fronte tej kabíny odstrániť ručičky na rýchlomeri, ampérmetri a manometri, animované síce sú ale tie pôvodné sú tam tiež.Možno len zle vidím. :shaking:

Vidíš správně Duuso, prostě mě opustily síly a dnešní Kadrovy pokusy o vymazání statických ručiček dopadly fiaskem.

Čouda napsal:
a při přechodu na druhou stranu je vzdálenost od vozů nastavena pro krátký čumák což je špatně a nejdou animace. zřejmě nějaká chyba. Ve zvucích pilštika jsem v běhu pro pátý stupeň? už přesně nevím zaslechl nepravidelnost. není to motorem je to nahrávkou. Chtěla by o kousek zkrátit.

jinak pěkná práce

Kabiny nejsou moje hobby a lidi co je na rozdíl ode mne umí jsou bohužel zapřaženi jinde :( Ve výhledu jsem vymazal kapoty schválně, aby nerušily a bylo lze použít jeden front pro oba směry. Co se týče zvuku, zkuste někdo říci Jackovi, že má ve smyčce nepravidelnosti :D

Naposled editoval moderátor:
Čouda napsal:
Ve zvucích pilštika jsem v běhu pro pátý stupeň? už přesně nevím zaslechl nepravidelnost. není to motorem je to nahrávkou. Chtěla by o kousek zkrátit.
No je vidět, že si zvuky nikdy nedělal. Když je už dostk krátký zvuk nepravidelný, zkrácením to ještě zhoršíš. :salut:
Je tam nepravidelnost, je to tím, že zvuky vznikly z rozjezdu natočeném na VHS kazetu. Komu se to nelíbí, ať dodá nahrávku motoru na všech jízdních stupních :wink:

Aha, tak jsem to napsal blbě. Vždy po dohrání zvuku asi pro pátej nebo čtvrtej stupeň je na konci nahrávky než se začne opakovat slyšet takový zapraskání. To by dle mého názoru chtělo odstranit. zkus si jacku ty zvuky vydané projít znovu stupeń po stupni. myslím, že to půjde upravit.

Ahoj!

takže jsem se pokusil předělat cab na pištu a nejde mi přelejzat na druhou stanu po stisknutí klávesy 1. u všech ostatních loko to jde. V čem je problém? Můžete mi s tím někdo prosím poradit? na požádání zašlu celou kabinu na zhodnocení + upravení. Vopravdu ten simulátor to je hrozný.

Čouda napsal:
Ahoj!

takže jsem se pokusil předělat cab na pištu a nejde mi přelejzat na druhou stanu po stisknutí klávesy 1. u všech ostatních loko to jde. V čem je problém? Můžete mi s tím někdo prosím poradit? na požádání zašlu celou kabinu na zhodnocení + upravení. Vopravdu ten simulátor to je hrozný.
Zřejmě máš blbě nadefinované cvf.

1) Máš správně pojmenované cvf a *_rv.cvf?
2) Pokud to máš správně, tak pak máš blbě nastavené pozice kamer a jsi u druhého stanoviště, ale opticky se stále koukáš na stejnou stranu, tj. nemáš kamery otočeny o 180 stupňů.

Tolik asi na první pohled nejčastější chyby. Další potencionální příčiny se můžou odhalit po otestování cabu, pokud mi jej pošleš.

Problém s nepřepínáním kabin u 735 je vyřešen.

Chyba je v engu v definici odkazu na cvf soubory. Týká se to Vrbamových T.466.0286 ( normální a rv verzi), kde se dostala na konec definice cabview mezi cvf a apostrofu mezera...tím nejde u tohoto skinu přepínat kabiny.

CabView ( "../../common.cab/cab735/735.cvf " )

Odstraněním mezery se toto zprovozní.

Vrbame, můžeš si to u sebe prosím opravit?

Martens napsal:
...tím nejde u tohoto skinu přepínat kabiny. ...

Jen malá technická: Vrbamův model je úplně jiný model než můj, nejedná se tedy o skin - ale na funkci .engu by to samozřejmě nemělo mít vliv :lol:

Pikku napsal:
Martens napsal:
...tím nejde u tohoto skinu přepínat kabiny. ...

Jen malá technická: Vrbamův model je úplně jiný model než můj, nejedná se tedy o skin - ale na funkci .engu by to samozřejmě nemělo mít vliv :lol:
Pikku, já to vím, ale když už tady čouda otevřel to téma s kabinami, tak mi přišlo nejlepší napsat odpověď tam, kde čouda skončil.

Martens napsal:
Pikku, já to vím, ale když už tady čouda otevřel to téma s kabinami, tak mi přišlo nejlepší napsat odpověď tam, kde čouda skončil.

To je fakt, pardon. Hlavně že je to opravené :)

Martens napsal:
Chyba je v engu v definici odkazu na cvf soubory. Týká se to Vrbamových T.466.0286 ( normální a rv verzi), kde se dostala na konec definice cabview mezi cvf a apostrofu mezera...tím nejde u tohoto skinu přepínat kabiny.
Neměl by simulátor při této chybě rovnou vyhlásit selhání vytvoření kabiny ? Jak je možné, že se špatným linkem v .eng tu základní otevře bez ohledu na mezeru a reverzní pak bojkotuje ?

Mě osobně to okamžitě padlo, "selhání pohledu z kabiny", ale já si to rovnou opravil hned po stažení. S pozdravem Dan.

bob57_cz napsal:
Martens napsal:
Neměl by simulátor při této chybě rovnou vyhlásit selhání vytvoření kabiny ? Jak je možné, že se špatným linkem v .eng tu základní otevře bez ohledu na mezeru a reverzní pak bojkotuje ?

bobe, to se mne neptej - to co jsem popsal je chyba opakovatelná, chová se přesně tak, jak jsem popsal a můžu si ji nasimulovat kdykoliv. Pro upřesnění - MSTS Bin mám ve verzi 1.7.051922 a spouštěl jsem to přes TS.

Re: "Pišta"

Chlapi, zdravím. Chtěl bych se zeptat, jestli nemá někdo ten samý problém s mašinkou ČSD T466. U zvuků mi po zařazení 1. stupně a rychlém shození zpátky dolů na neutrál (při posunu atd.) zůstává viset zvuk motoru, jako kdybych měl pořád zařazeno. Dalším problémem je kabina, při pohledu z okne je rv verze přesně naopak a po přechodu na druhé stanoviště nefunguje animace ručiček. (to je ale chyba v nastavení kabiny samotné a chtělo by to udělat její ubdate, já to moc neumím, tak do toho nechci hrabat, ať ještě měco víc nepo... :D :D ). Dalším dost podstatným problémem je , že mi mašinka háže blesky a to dost velké, jde to nějak odstaranit :?: Nedělá to jen tato loko, ale i nypř "Rybáky, "Hurvínek a přívěšáky Teda zatím ji zkouším v připravovené 12 hod. akt pro 2 kolejku, kde dostává "Pišta" pořádně zabrat . :D Tak jestli ty blesky nějak nesouvisí s objekty v trati samotné.
Předem díky za odpověď. S pozdravem Dan. :D

Dan J. napsal:
Chlapi, zdravím. Chtěl bych se zeptat, jestli nemá někdo ten samý problém s mašinkou ČSD T466...
O jaký model T466 se jedná ? T466.0286, nebo T466.0007 nebo T466.0254 ?? Jedná se o odlišné modely ;) Blesky mi házela souprava pendolina v době, kdy jsem měl GK ATI (ale to je již pěkně dávno.)

Pikku napsal:
Dan J. napsal:
Chlapi, zdravím. Chtěl bych se zeptat, jestli nemá někdo ten samý problém s mašinkou ČSD T466...
O jaký model T466 se jedná ? T466.0286, nebo T466.0007 nebo T466.0254 ?? Jedná se o odlišné modely ;) Blesky mi házela souprava pendolina v době, kdy jsem měl GK ATI (ale to je již pěkně dávno.)
Pikku zdravím. Tu aktivitu jedu s T466 286 a ta je od Vrbama, to spíš patřilo do jeho vlákna o modelech, nějak jsem to poplet. :eek: Nicméně kabinu používají stejnou a zvuky myslím taky. I když zvuky jsou směrovány jinam. Skusím do con. hráče zařadit "Pištu" jiného a uvidím. :D Grafiku mám MSI NX7600GS 256MB DDR2.
Dan

Naposled editoval moderátor:
Jestli vše dnes vyjde jak má, budete si moci stáhnout ze známých stránek velice povedený Čoudův skin ZSCS 721. Ještě je zapotřebí provést alespoň zběžnou kontrolu v MSTS a zveřejním odkaz. Spolu se 721.113 jsem se rozhodl umístit na stránky i Rockerovy repainty slovenských rosniček, neb se mi líbí rovněž. 8)

Tak v MSTS jsem nenarazil na žádný problém, tak snad to pošlape i vám ostatním. Pokud ne, evidentně jste někde udělali něco špatně :lol: Koukněte na screeny a jestli se vám Čoudův repaint líbí můžete stahovat na http://pikku.msts.cz 8)

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://img106.imageshack.us/img106/318/scrgrb0kd9.jpg[/url]
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://img108.imageshack.us/img108/3482/scrgrb2dk9.jpg[/url]

Back
Nahoře