Repainty Čouda a Jonáš

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Hezký večer,
model vznikl z toho důvodu, že mi kolegové z DTD zakázali použít jejich textury pro skinování Innofreight kontejneru (bohužel mi tím pádem stále chybí textura starého žlutého či zažloutlého kontejneru, všechny fotografie jen vítám). Chtěl jsem vytvořit balík s našimi verzemi pro ČD Sgjs. Autor původního modelu z msts-objecten.nl stále neodpovídá na můj mail, zdali mohu přeskinovat jeho model. Čouda byl tak laskav (po mém nekonečném bombardování emaily :D) a vymodeloval nový, mnohem lepší model, který má variantu se střechou a bez. Čili uvidíme i náklad. Štěpka, možná i řepa, uvidíme. Původní model má navíc naprosto šílené mapování. Textura střechy a rohů stěn je použita ze středu kontejneru. Obrázky ve vláknu Nákladné vozy-skiny,repainty,modely / #676. Nový model je polygonově méně náročný, má lepší rozlišení textur a hlavně se dobře skinuje! Máte se na co těšit. :cool:

PRŮSER!!!

Ne nebojte, ke ztrátě dat nedošlo. Navíc kontejnery jsou zálohované i u "Éčka". Ale problematika značení dostihla i mne. O co se jedná? MSTS nezkřoupe název wagu delší než 30 znaků. Já jich potřebuju 40. Proto jsem si u sebe zavedl následující provizorní značení:

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://3x.cz/dm-QBJ0.jpg[/URL]

Není to moc vidět ale snad to stačí pro představu. Proto se ptám/prosím jestli někoho nenapadá lepší způsob značení a to i pro jiné verze "INNO" kontejnerů.

Čouda napsal:
Proto jsem si u sebe zavedl následující provizorní značení
Gratuluji Mirku, že se hodláš zařadit mezi nás Tupouny, kteří nedodržují jednotné normy značení :D

Proto jsem psal že je průser :-D Jirko nedá se nic dělat. MSTS si postavil hlavu. Budem muset vymyslet nějakej kompromis. Z něho pak vyvodíme normu pro kontejnerové vozy ;-)

To je sice pravda ale pak si hledej nějakej soubor, když něco chceš upravit nebo ukrást ;-) Takto je to přehledné a víš hned kam šáhnout.

Čouda napsal:
To je sice pravda ale pak si hledej nějakej soubor, když něco chceš upravit nebo ukrást ;-) Takto je to přehledné a víš hned kam šáhnout.
Přesně tak. Dělat něco ala "však to funguje", to napadne je začátečníka u prvního modelu. Ale když máme tisíce vozidel, pro stále ještě neznalé a nechápavé, ve značení a úpravách musí být nějaký systém a pořádek. Jinak žádnou třetí osobu nedonutíte, aby Vám modely přeladila na nějaké novinky. Například speciální kabiny či zvuky na určitá inventární čísla nebo zcela nové přesnější celkové ladění či odstranění nějaké staré výrobní chyby.
Nehledě k tomu, že na pohled pěkná úprava v souborech a složkách modelu také něco vypovídá a pro pěkný model je to třešnička na dortu.

Neříkejte ještě hop. Nemáme vhodné textury pro model. Na kontejnerech se pracuje, bude to pořádný balík. :D

Jelikož máme nedostatek "kotlů" a Liadem mi laskavě v liberci něco nafotil, nelenil jsem! Na internetu jsem našel příšernej model a hned tu máme první přírůstek - jedná se o vůz Zaes společnosti VTG. Ke stažení bude jako obvykle, až se k tomu Honza dostane. A ještě dotaz pro zkušené: Jakým zásahem do .s souboru odstraním lesk modelu?

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://3x.cz/dm-F3QM.jpg[/URL]
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://3x.cz/dm-ACDL.jpg[/URL]

Jendo, nevypálil. Tuto je Sgnss a momentálně je stále ve stavu jako na screenu, protože nemám nafocený střeva a tím pádem motivaci pokračovat. Jestli mi pošleš fotky na ten článkovej, bude tam dost společnýho nebo si z toho udělám několik textur. Každopádně je to jednoduchej vagon a při troše štěstí bych ho mohl i dodělat. Podvozky snad pošle Kank O:-) .. Kontejnery jsou už sranda.

K cisterně: Model není úplně 100% přesnej, je dost jednoduchej, mapování stojí za hovno ale ve finále to vypadá celkem dobře a věrohodně. Navíc kotlů je zoufale málo a na spoustu nejsou modely a nebo je ten model katastrofální (tuten je hroznej ale ještě to jde). Časem ještě něco přibude. Fotky jsou..

Tak pokud ti Kank dá podvozky pod Sgnss tak se na skinovaní Zaes vybodni a postav ho novej. Ty podvozky jsou na těchto vozech to nejhorší.

Čouda napsal:
A ještě dotaz pro zkušené: Jakým zásahem do .s souboru odstraním lesk modelu?
Ačkoliv nedokážu vymodelovat ani bednu pro náklad, s tímhle si dokážu poradit:
Zjisti si pomocí SView a funkce View/Hierarchy o jakou část modelu jde.
Model (*.s) potom načti do Shape File Manageru

Zde jako první krok provést dekompresi a jako druhý ve funkci Texture mode upravit části textur na Normal. SFM se hodí na spoustu jiných věcí. S modelem se dá posouvat ve všech směrech vč. reverzování a rovněž mu lze měnit proporce. Často používám pro přizpůsobení nákladu. Po provedené úpravě provést opětovnou kompresi. Každý krok je zálohován, takže omyl lze napravit.

Díky Čoudo za kotlík, myslím že to je podarené a tých kotlov máme fakt málo, ak by bolo treba mám niekoľko sád dobrých fotiek, hlavne od firiem VTG, SIMOTRA, ALGECO, TRASFESA, EVA, OMYA atď.

Back
Nahoře