Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha_archív #10

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Pokud to říká Martin,tak je zřejmě řeč o mých světelných kuželech,které vymyslel právě Martin,já to jenom realizoval dle jeho požadavků.Na mých stránkách to vidím s datumem:25.8.2007 pod názvem :Imitace světla,v seznamu objektů,ale fotku tam žádnou nevidím.Ve dne to prostě není vidět,jenom v noci,proto jsem to asi tenkrát nefotil a neudělal tomu takovou publicitu.Nedávno mě Martin v této souvislosti znovu oslovil,zda by to nešlo upravit s odstupem časů a více zkušenostmi,aby ty kužely se mohli překrývat,ale stále jsem nic nového neobjevil,takže se musím více učit :) Pro zájemce,aby jste to nemuseli pracně hledat:model světelných kuželů

Mě relativně taky, ale znamená to vybrat všechny potřebné koleje do shapes přidat SD na noc(alternativní kolej nepomáhá, ale třeba už někdo bude vědět lépe co a jak) a všechny ve World přepsat na static a to si neumím ve velkých stanicích představit ani já :D. Navíc bude-li potřeba úprava a pak se to musí vrátit zpět, takže nejlépe aplikovat až při finále.

Chlapi vykašlete se na to. Za několik let vývoje snad spatří světlo světa nějaká finální verze Open rails a tam už třeba bude tuto vyřešené. Po tmě jsme jezdili kupu let a když ještě pár vydržíme, problém se vyřeší v podstatě jenom nadefinováním světelných kuželů (pravděpodobně).

Jináč Regedit vypadá to pěkně ;-)

Jsem rád že se to líbí :D. Nejpraktičtější by bylo donutit servis_x aby svítil s kuželem a upravit do potřebného rozptylu, velikosti a barvy byl by klid, ale ..... to asi ne :D. Ale nezkoušel jsem ho překecat. Je to otevřené. :D :D Navíc lampa svítí oranžově a osvětlovací stožár ve stanici bíle. To je řešitelné, ale už asi né chování výhybek jako static objektů. směr ve volné jízdě by ukazoval pouze přestavník. Aktivitou je trasa daná. Vše má + a -.
Jinak pardon, že sem se rozepsal, ale trpělivý moderátor odtrhnout do samostatného tématu. např: Noční osvětlení, či jinak :D.

Benešov dofocen, zbývá depo, které je ale zastavěno vozidly. Ale v sobotu je akce tak by to třeba šlo nafotit.
Ja ted pokračuji do Strašnic na zastávku.
Deterio Benešov

Deterio díky. Tvé modely Mrače old už jsou také osazené a začíná se to kolem i zelenat stromy.
Tomu jsem opravdu nevěřil, že se toho ze staré trati dá tolik zachránit. Ještě že zde máme milovníky historie.

Deterio napsal:
Benešov dofocen, zbývá depo, které je ale zastavěno vozidly. Ale v sobotu je akce tak by to třeba šlo nafotit.
Ja ted pokračuji do Strašnic na zastávku.
Deterio Benešov

Tak to je super. Základní kámen Benešova je již pár dní položen.

http://jyxo.info/uploads/63/633d304b60ca16703f25c35f9116823ab1efc44c.jpg

Já jsem zatím s krajinou postoupil od Benešova na okraj Čerčan
Z Mrače jsou jen vzdálenější obrázky, protože jsem tam zapomněl jednu šablonu pro rozmístění lamp a jedna mi zůstala propadlá :D
8e244f1fcbd026171f47e67588b82901.jpg
b83150c5a5fecc8db67dd81f815ca71e.jpg
388c21bfd72482a9fe097be549ad7646.jpg
536735daac2fd4b03edee6535cfdf669.jpg
f90561b7937e3c153990f240d0b79db9.jpg

Naposled editoval moderátor:

Teda Zbyňku to je paráda, netušil jsem, že se takhle dá zachránit historie. Smekám před tebou a před modelářema, kteří ty nádherné objekty vymodelovali.

Teda ty na to koukáš jak Pepa z nudlí :-D

JInáč jsem se pro tuhle štreku taky nadchnul. Připravil jsem 3 kabiny na esa (1 na 362 a 2 na 363) abysme měli s čím jezdit..

Pepa z Nuslí napsal:
Teda Zbyňku to je paráda, netušil jsem, že se takhle dá zachránit historie. Smekám před tebou a před modelářema, kteří ty nádherné objekty vymodelovali.

Tak k tomu lze dodat jen naprostý souhlas a hluboké smeknutí před prací ostatních ...
Kohlík:

Čouda napsal:
Teda ty na to koukáš jak Pepa z nudlí :-D

JInáč jsem se pro tuhle štreku taky nadchnul. Připravil jsem 3 kabiny na esa (1 na 362 a 2 na 363) abysme měli s čím jezdit..
Čouda, jsem na ty kabiny zvědavej. Jinak se nediv, když jsem tudy jezdil jako malý kluk. Těšil jsem se na koridor, jenže čím jsem starší, tím si víc vážím věcí kolem sebe a říkám, že jak udělali ten koridor, tak tu trať šeredným způsobem znehodnotili.

Pepa z Nuslí napsal:
Ahoj Pepo. Na těch prvních obrázkách moc modelové historie nebylo. Ale v tohle jsem ani nedoufal. Díky Deterio, díky Aleši Slámo, díky Vred Pit.
Ještě bych potřeboval do Čerčan k nástupišti směr Hvězdonice na obrázku Cercany6 vpravo vyměnit ty Sokolské šatny za skutečnou traťovku. Pročesal jsem vše a nic lepšího v nabídce modelů nemám :D Nějaký vhodný barák by se určitě našel. Stačilo by vystřihnout ty přízemní dlouhé domky naproti depa Praha Masarykovo. Ty vypadají téměř stejně. (Miranův model)
0b89ed0a0705129c4c99c980173c6880.jpg
aef88eb6958ef5c470e21e74d9f7e2b0.jpg
2ede395a0a655034dd85f01b1b7533ed.jpg
28a34556dda33d3e3cb4c1808bcea270.jpg
6b715abcab400cec65d7929c0d5fea99.jpg
6e17be7103527925d89ae5bcac7c30cf.jpg
93ec3b60e09b1a4e0e62d65193ec09e6.jpg
4e9378d3beecfb2ecde5fd014be455d3.jpg

A blížíme se k Praze. Paráda!

Jináč Pepo jedná se jenom o předělávku Dejvovo kabiny. Jedna verze je známá z mýho - vlastně z Honzovýho webu, tu už jsem před časem vydal a 362 jsem už někde ukazoval a druhá 363 má jinak barevný BPéčko a dostalal lehce metalistickou výzdobu :twisted:

Hezky propracovaná krajina Zbyňku. Jen mě zaráží, že na některých tratích to je problém.....

heme napsal:
.... Jen mě zaráží, že na některých tratích to je problém.....
Stačí se podívat na vlastní činnost a přemýšlet proč to u sebe do finálu nešlo. Pak člověk snáze pochopí, v čem byl problém.
Jinak obecně. Jsou tratě, které měl člověk rád a jsou úseky, kde to moc nebavilo. Ale to hlavní. V době nedávné nebyly takové stavební objekty, jako máme nyní. Například bez modelů náspů pod koleje se pěkná trať ve zvlněném terénu postavit nedá ani v TS2012, jak jsem měl možnost okouknout. Také máme lepší vegetaci díky doplnění od Honzy Švece a jeho supr domečků. Je to jedno s druhým.

Tak abych to upřesnil, já screeny pochválil! Že hned otáčíte odpověď na mou tvorbu mě u vás nepřekvapilo. Pravda, moje činnost je nulová, to přiznávám.

"Pak člověk snáze pochopí, v čem byl problém" - jaký problém? Když se mi líbí screeny např. kolem Mrače, znamená to, že v této hře LZE krajinu udělat i lépe, než například na trati 250. Jak je vidět z posledních screenů, skály není problém k trati usadit. Na trati 250 jich je víc než dost a o opěrných zdech ani nemluvě. Dále ani nechápu, proč mluvíte o době dávno minulé. Od doby, kdy se stavěla trať 250 se v MsTS nezměnilo nic tak zásadního, abyste toto mohl napsat. O náspech ani nemluvě. Poslední řádek ani nehodlám komentovat. Když už nevíte kudy kam, šlápnete raději vedle...

To, že jsou úseky, kde vás to nebavilo, chápu. To je jasné a je to tak i ve skutečnosti...

P.S.: Taky proto jezdím v BP jen z Tišnova do Vlkova, dál už mě to taky nebaví. Místo po Vysočině jedu po louce.

Heme klídek :D Máš si raději zajít na pivko, jak se u slušného člověka v sobotu večer sluší. :D Pak by jsi text lépe pochopil. Je to jen o tom, že jednou to nebaví, jindy se chytí slina. Proto jsou některé úseky chudé a některé ukázkové. Na Tebe jsem narážel proto, že jsi také stavěl tratě i modeloval, tak jsi musel pochopit že to tak při stavění je. Jsou úseky, kde člověku dojde fantazie, jak to nejvhodněji zastavět, tak se to hold nechá na jindy, jako jsem nechal na jindy 250/230, až mi někdo, kdo mi sliboval nějaké originály dodá modely. Jeden člověk přestal modelovat z rodinných důvodů a druhý mi slíbil například Ostrov nad Oslavou, proto tam stále nejsou výpravní budovy. A já stavím jinde, kde jsou modeláři aktivní a stále za nimi nestíhám pokládat koleje.
Zrovna včera jsem začal pokládku z Bystřice do Olbramovic, postaru (už mám téměř hotovo, jsem před posledním obloukem do stanice) Díky Vredovi Pitovi tedy budou i Olbramovice a současně průběh stavby natáčím na video, abych na You Tube prozradil své nou hau :D. Nejzajímavější bude vlastní pokládka stanice Olbramovice. Je pěkně v oblouku, takže přímo čítankové prostředí. Nějak to budu muset sestříhat a vypípat sprostá slova. Když jsem řešil oblouk v Tomicích z dynamických kolejí a ve sklonu a ještě na hranici modrého čtverce a já měl plnou hlavu čísel, které jsem si musel do hodnot dynamické koleje pamatovat, zazvonil mi telefon a já zařval to kouzelné slovo kur****. Volal kamoš, že jdem do hospody na pivo :D Bylo i rozumné v nejlepším s editorem a počítačem přestat a pokecat jako normální lidé. A ne jen závislácky na fórech u počítače, kde lidé často nechápou o čem je vůbec řeč a zbytečně se uráží či zbrkle reagují :D . (také si z minulosti sypu popel na hlavu :D )

Zbyněk Šemora napsal:
Heme klídek :D Máš si raději zajít na pivko, jak se u slušného člověka v sobotu večer sluší. :D

A slušný lidi chodí domů za světla :-D Nejsem vyjímkou, akorát se to místo popíjení piva zvrhlo na popíjení zelený. Skore z pátka je litr a půl. Za včerejšek/dnešek ještě netuším ale slibuju, že jednou ji vypijem úplně všechnu, co se v hospodě najde :-D :-D

Čouda jasně, ale to už je extrém. Míchat a ještě barvný bych asi nedoporučoval. Já měl na myslí takové to zdravé chození do hospody na všeobecný pokec s kamarády. Dám si max 5 piv a člověk si alespoň vyčistí hlavu od všedních starostí. Ne těmi pivy, ale tím osobním pokecem, kterého je díky sociálním sítím čím dál méně.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře