Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha_archív #10

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Tak teda nevím, jestli Zbyněk přišel na nějaký nový způsob stavění, nebo se z něj stává mimozemšťan, že nahodil takové tempo:D
Každopádně vidím, že Zbyňkovi ta častá prezentace obrázků ze stavby zvyšuje hodnocení, takže asi budu muset změnit taktiku a místo tajnůstkáření taky občas přihodit malou ukázku z nových úseků:D

Luky napsal:
Zbyňku chci se Vás zeptat,

když jste o pár příspěvků zpět psal, že zbývá dosázet domečky a bude hotovo, znamená to tedy, že již brzy vydáte aktualizaci?
Takhle, betonárku do Litic máš. Jako bez ní bych to nevydaval, ale máš štěstí moje trať to není.

Vždyť já nic nevydávám. Co blbnete. Z Letohradu do Lichkova je stále ještě holá ne louka, ale holé hory :D
A na nějaké betonárce to určitě nevisí :D.
Jen pro info. Dnes jsem opět nezavadil ani očkem o ikonu MSTS, natož abych jej spustil. Večer také nic dělat do MSTS neplánuji.
Snad až zítra.

Úplnou náhodou som narazil na jednu zvláštnosť v trati BP. Upravujem svoju staršiu aktivitu a tam sa mi vyskytol tento problém. Odchádzam zo stanice Hodonín z kolaje 12 a idem na smer Rohatec. Pre lepšiu názornosť prikladám obrázok. Odjazdové návestidlo dá rýchlosť 40 km/h. Keď sa dostanem na koridor zmení sa rýchlosť na 160 km/h a po niekoľkých desiatkach metrov sa rýchlosť zmenila na 30 km/h a tá trvala až do Rohatca. Zistil som, že tú 30 ovplyvňuje dĺžka vlaku. Keď mám vlak dlhší ako 164m, tak tá 30 sa tam objaví. Ak ale mám vlak kratší ako 160,5m, tak 30 sa neobjaví a rýchlosť 160 je tam stále. (skúmať presnú hranicu, kedy nastáva tento jav sa mi už nechcelo) Kto chce, môže si to odskúšať. Dúfam, že to nerobí len mne.
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://sklad.obrazku.cz/t606399_ae.GIF[/URL]

Díky za upozornění. Příčina je, že z té koleje je přímé pokračování směr Mutěnice a tam následuje rychlost 30. MSTS takto rychlosti z odbočujících tratí chytá. Dočasné řešení je odjet z jiné koleje, kde to nenavazuje na Mutěnice a já do aktualizace umístím za odjezd skrytý rychlostník 160km/h Ale ta 30tka tam stejně na chvíli skočí, tak je nutné z těchto kolejí spravovat vlaky rozkazem o pomalé jízdě. Jinak stejně když se pojede od Holíče, také by se jelo max 60 po koridoru.
Takové uzlové stanice jsou hlavolam.

Zjistil jsem, že kvůli stavění trati jsem měl hodně zanedbané své stránky a jak si někteří určitě všimli, už na úpravách pracuji. Naštěstí se už blížím do finále, ještě mi zbývá nakrmit několik záložek v nabídce zboží a bude hotovo. Max den či dva. Sice zastaralá technologie, ale má výhodu pohotové aktualizace. Nějaké efekty tam nepotřebuji a klasický internetový obchod také ne. Není problém si vybrat a napsat email nebo prokonzultovat telefonicky. Jen z obrázku a stručného popisu často stejně nepoznáte, jestli je to zrovna to co potřebujete.
Nedávno se mi kdosi zabízel, že mi stránky za placku DVD přepracuje. No to by si chudák dal. Týden práce za placku :D
Jakmile bude hotovo, vrátím se opět ke stavění tratí.

To je jen pracovní fotka. Ale takových hrbolků mám :D Jak je to v oblouku, není to sranda. Hold někomu bije do očí obrubník, mě zase prašilo do očí jak jsi napsal malé l a malé č v názvu zastávky. Když půjdeš na fórum přes Google Chrome, tak ten umí upozorňovat na hrubky v textu. Doporučuji. :D Ale jinak ten prohlížeč rád nemám. Nevyhovuje.
Jinak klídek. Aleš Sláma mi psal, že zrovna Lukavice v Čechách modeluje. Pak to bude z jednoho kusu.

Zbyněk Šemora napsal:
. . . Když půjdeš na fórum přes Google Chrome, tak ten umí upozorňovat na hrubky v textu. Doporučuji. :D Ale jinak ten prohlížeč rád nemám. Nevyhovuje. . .

Ale to samé umí i FF .

Dobrý večer, pane Šemora mohl bych se jen zeptat zda-li budete mít krajinově dokončení Prahy jako to je v trati 321 od stavitele Martina. Jinak Vaše trať je opravdu moc a moc hezká

Já nevím, co tam má Martin, ale 2400 objektů na čtverec dělat nebudu. Priorita je, aby šlo Prahou projet bez zbytečného save a load. Stejně z kabiny lokomotivy celé panorama Prahy vidět není.
V Praze nyní nedělám. Aktuálně je priorita Orlické hory. Tam je proti Praze alespoň čerstvý vzduch a lépe se tam dýchá.
Zapomněl jsem smajlík :D

Naposled editoval moderátor:

Silnice není závodní dráha napsal:
Tak to aby si uživatelé pořídili aromalampy s olejem o vůni čerstvého vzduchu Orlických hor, aby si tu jízdu užili naplno... :D
A když přijede zase do Prahy, tak bude mít rouru od výfuku auta v garáži zavedenou do obýváku. :D

Hlavně ať nikdo nevymyslí do kin a počítačových her autentické vůně, to by byl konec.
Také hodně tratí vede kolem močůvek a hnojů :D

Zbyněk Šemora napsal:
Silnice není závodní dráha napsal:
Tak to aby si uživatelé pořídili aromalampy s olejem o vůni čerstvého vzduchu Orlických hor, aby si tu jízdu užili naplno... :D
A když přijede zase do Prahy, tak bude mít rouru od výfuku auta v garáži zavedenou do obýváku. :D

Hlavně ať nikdo nevymyslí do kin a počítačových her autentické vůně, to by byl konec.
Ale když jede pára,to je zase jiná vůně :ole:

Zbyněk Šemora napsal:
...

To jsem chtěl původně taky napsat, ale řekl jsem si, že už i tak je ten off-topic o ničem, tak proč to ještě umocňovat... :D Ale skutečně jsem měl i tu myšlenku, jaké by bylo nasimulovat si doma v rámci aktivity pražské, ostravské nebo třeba olomoucké (jsou tam někdy samy od sebe cítit tvarůžky?) ovzduší.

Jak jsem už naznačoval v jiném vlákně, dnes jsem řešil lodní dopravu mezi (téměř) Dolní Lipkou a Letohradem. Splavné to mám po Verměřovice, pak Orlice je dost vzadu, tak tam už jsem nedlabal. Ale u Letohradu mám hotovo už z dřívějška.
Tady je pár fotek. Ještě od Jablonného dolů musím trochu zarovnat břehy
Kopce je také ještě trochu potřeba zaoblit a může se dokončovat vegetace.
ed747d673e9035e6135fa91c1bbf725d.jpg
36f688186ff671469fce86fa6a25b3f3.jpg
199a5b961128a6f3bd2f6268cce0b431.jpg
fce6bece891f76b2e660bee406bae237.jpg
458dae4edcd310018e784117f622ce42.jpg
6a8ed172affca147f01f84ad63c12007.jpg

Zdravim... mel bych otazku.. Z webu p. Semory mi nejde stahnout aktualizace trainsetu cislo 8. Odkaze me to na nakou stranku a ta nejde zobrazit... Prosím, jde jen o dočasnej výpadek nebo je to už na trvalo? Dekuju

Zbyňku dobrá práce :D
filipes: to docela brzo, když TBP 8 je už zjara tohoto roku

filipes napsal:
Zdravim... mel bych otazku.. Z webu p. Semory mi nejde stahnout aktualizace trainsetu cislo 8. Odkaze me to na nakou stranku a ta nejde zobrazit... Prosím, jde jen o dočasnej výpadek nebo je to už na trvalo? Dekuju
Mě to jde. Ale jen v IE. Google chrome to například neumí. A to se bije v prsa, jak je dobrej :D
Anebo my uživatelé jsme tak nevzdělaní, že si jej neumíme nastavit. Naštěstí IE je blbuvzdorný :D

Pepo. jaro tohoto roku zatím nebylo :D
Jinak ty obrázky jsou nic. To by jsi měl vidět jak za pomocí gamepadu a SW Xpadder, kdy se dá na turbo klávesa F. a s pomocí D je to jako kouzelná hůlka. To jsou teprve zaoblené kopečky. Jen mám pocit, že ty hory mi nějak spadly :D Za to může ta lahvová dvanáctka Plzeň, jak jsem ji měl položenou na tlačítku a dělal jsem si jinou práci :D Hold jako s alkoholem, všeho s mírou.

Jo promiň Zbyňku já zapomněl...no pokud chceš přijeď dáme pivko pokecáme. Budeš mít radost jestli jsi jezdil na Kralupech, tak tam připravuju jednu aktivitu.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře