Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha_archív #10

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Dobrý den,
dnes jsem si projel nový úsek trati do Králik. Nádherná práce.
Povedené jako vždy, už se těším na více aktvit a prodloužení až do Hanušovic, protože je dost blízko od mého bydliště.
Děkuji za takovou nádheru.

Hanušovice budou, ale nejedná se jen o těch zbývajících 15 km, ale musí to vyjít propojit až do Zábřehu. Takže do Hanušovic bude nutné nejprve položit koleje od Zábřehu, tak, aby to přesně vycházelo do Lipky. Kdybych napřed postavil Hanušovice a ono to pak do Zábřehu nevycházelo, to by už opravit moc nešlo.

Jen pro informaci. V dávných dobách, kdy mé koleje končily v Zábřehu a Letohradě, napadla mne šílenost, propojit to přes Hanušovice a Lichkov. Už jsem měl i vygenerovaný terén, ale naštěstí jsem si to rozmyslel, to by dopadlo, bez videa a traťových podkladů :D Však proto jsem zboural dočasně Bludov, to se nedalo koukat.
Nyní to už není šílenost. Dolní Lipka - Zábřeh mám vše. Jak podklady, tak videa. Takže je možné, že jako vedlejšák zde budu něco šmrdolit s prioritou finálního dokončení Lipka - Hanušovice. To pak budou z kolridoru odklony :D
Ale až se oklepu a nadechnu po aktualizaci jdu nejprve na Beroun, to je priorita číslo 1.

Jelikož jsem zazmatkoval s provozem aut, Tomáš Volejník poradil, trochu jsem to přepsal a zkuste tohle:
stáhnout a nakopírovat do adresáře Breclav - Praha - přepsat

Já vydal aktualizaci za pět minut 12. Teď už nemám vůbec čas. Čekají na mne tři obrovské bedny s novým zbožím. Zpracovat, ocenítkovat a co nejdříve prodat :D
Takže někdo otestujte a připomínkujte. Pak vydám takovou miniaktualizaci, kde doplním i Brzdův bunkr a možná se narodí i něco jiného. Nevidím problém doplnit.

ale to už by pak nebyl takovej adrenalin :D :D , včera jsem zrovna musel ve vaší aktivitě na přejezdech vypískat několik sebevrahů ,..... ale teď k aktualizaci. Ta je naprosto úžasná, líbí se mi s jakým citem jste osazoval jednotlivá městečka. V životě sem tam nebyl, ale trať to musí být v reálu moc hezká.
Tak přeji hodně štěstí a chutě do dalších aktualizací :)

I já musím tratě pochválit. Jak 021, tak i 024 vypadají skvěle.

vasek-l napsal:
.... V životě sem tam nebyl, ale trať to musí být v reálu moc hezká.
Tak přeji hodně štěstí a chutě do dalších aktualizací :)
Právě, že já zde také bohužel nikdy nebyl. Ale děkuji všem co mi poslali videa a hromadu fotek. (Alcapone, Smrček, Vytiska, Plecháč) Já se pak snažil osazovat krajinu i podle těchto fotek a videí. Kde je jakýkoli osamocený strom u trati, měl by zde být:D.
Až se ozvou místní, možná tolik chvály nebude :D
Ale Aleš Sláma mi v neděli podle pracovních aktualizací psal dotaz, jestli tato trať má být propagace MSTS nebo cestovního ruchu do těchto končin.
Zajímavé je, že včera na obědě, když jsem četl MF Dnes, na závěr jsem zabrousil do horoskopu. Panny měly psáno, že dnes se konečně dočkáme uznání a právem. Tak to je poprvé, co mi vyšel horoskop :D Opravdu mám radost, že se aktualizace líbí a že nebyl žádný problém s instalací.
Jinak poděkování patří všem modelářům, hlavně Motorákovi a Aleši Slámovi za modely, ale bez modelů domečků od Honzy Švece a jeho náspů, které začal Nebulus, to by tak pěkné nikdy nebylo. Opravdu, násep je základní stavební kámen tratí do MSTS, jinak to nemůže být nikdy přirozené. Dále díky Matesovi za malé točny do Letohradu a Dolní Lipky. Když se dá dohromady kolektiv nadšenců, vždy z toho je perfektní výsledek.
Jé já zapomněl na Nebuluse a Deteria na mechanické drátovodové přestavníky výhybek a Deterio další detaily návěstidel a další práce na Brnu. A díky Brzdovi za bunkr, který dám do trati a ke stažení co nejdříve.
Díky, díky.

Naposled editoval moderátor:

Dobrý večer trať hezká aktualizace super opět nádraží potmě ani lampy osvětlení skoro jako vždy. Vaše trať je hezká ale s tratí 321 nebo 310, 150 se to nedá srovnat. Dokončená vždy krajina osvětlení stanic a zastávek atp. . Snad se to někdy v budozcnu změní.

Dobrý večer vespolek, tak jsem zkusil tu malou opravu na auta a zatím to vypadá dobře,auta stojí způsobně asi 1-2m před závorama. Jinak aktualizace paráda a ještě jednou paráda. Smekám před Vámi p.Šemoro a spol. Díky.

strojvedouci Radek napsal:
...
Vaše trať je hezká ale s tratí 321 nebo 310, 150 se to nedá srovnat. Dokončená vždy krajina osvětlení stanic a zastávek atp. . Snad se to někdy v budozcnu změní.

Zdravím,
jestli to nebude také tím,že alespoň trať 310 budují tři "firmy" najednou a pomáhají velmi zdatní modeláři objektů.:oops:
No a terén ? Ten také nebude v 310-tce všude /viz.úsek Štítina - Ostrava-Svinov/.:rolleyes:

David

Radku a Davide, zase na tom něco bude, ale na trati BP se mi líbí ta rozmanitost. Že si v této trati člověk může zajezdit teoreticky s každou lokomotivou, ale v 321 to tak není - bohužel. Skoro všude je stejnosměrné napětí. Ještě jedno velké plus má trať BP, teda pokud to není můj zkreslený pocit, ale jsou mnohem lépe vypracované zvuky.

:D Já zvuky nedělal, já nic, já muzikant :D
A jestli něco někde svítí nebo nesvítí, to také žádný stavitel neovlivní. V editoru žádná elektrorozvodna, kdy bych zapnul hlavní vypínač opravdu není. :D Jak modelář udělá textury, takové to je. A mohu potvrdit, že oba modeláři jeli nadoraz a měli v plánu do aktualizace toho dát ven víc, jenomže nemají jen MSTS a BP. A noční ? Já být jen uživatel a vadilo by mi to, hned bych si sedl k nějakému SW a zkusil z denních udělat noční a poslal autorovi ke schválení. Ztmavit texturu a sem tam nechat nějaké to svítící okno. A zabere to méně času, než tady stále dokola naříkat, jak mám mnohá nádraží potmě. :D Je to týden a někdo si takto stěžoval na 251.
Když už, jak Vám svítí v noci Smíchov ? Už jste se tam byli podívat? Motorák se hodně snažil a já pro kvalitní model trochu posunul levé a prostřední zhlaví o pár desítek metrů. Aktivitáři mají určitě velkou radost.

A kdyby někdo nadával na Týniště, že jsem nepatrně posunul jednu výhybku na 1. koleji, to bylo kvůli osazení výměnových drátovodových přestavníků. Jediná neodpovídala reálu a pak by byly nelogicky osazené dva závorníky :D
A tratě už tady neporovnávejte, žádná není lepší ani horší. Jak po BP nemůžete jet přes Opavu, tak po 310 nemůžete jet do Hradce Králového a v BP nemůžete do Prahy přijet Novým spojením. A z Ostravy do Košic je jen 321. Každá trať má své kouzlo.

Zbyněk Šemora napsal:
A tratě už tady neporovnávejte, žádná není lepší ani horší. Jak po BP nemůžete jet přes Opavu, tak po 310 nemůžete jet do Hradce Králového a v BP nemůžete do Prahy přijet Novým spojením. A z Ostravy do Košic je jen 321. Každá trať má své kouzlo.

Něco na tom bude a myslím si, že by jsme měli být rádi za to co máme. :)

strojvedouci Radek napsal:
...
Vaše trať je hezká ale s tratí 321 nebo 310, 150 se to nedá srovnat. Dokončená vždy krajina osvětlení stanic a zastávek atp. . Snad se to někdy v budozcnu změní.
Taky ti nikdo nenutí abys po ni taky jezdil. Já miluju rozmanitost, když si můžu zajezdit tu s bobinou, tu s brejlákem, tu s ceculou nebo s peršingem, No prostě je to rozmanité a dají se vytvořit zajímavé situace.

Zbyněk Šemora napsal:
Když už, jak Vám svítí v noci Smíchov ?
Smíchov je skvěle zpracován!!! Zbyňku díky moc za skvělou práci

Pepa z Nuslí napsal:
Taky ti nikdo nenutí abys po ni taky jezdil. Já miluju rozmanitost, když si můžu zajezdit tu s bobinou, tu s brejlákem, tu s ceculou nebo s peršingem, No prostě je to rozmanité a dají se vytvořit zajímavé situace.

Přesně tak Pepo!

Pepa z Nuslí napsal:
....Smíchov je skvěle zpracován!!! Zbyňku díky moc za skvělou práci
Mě neděkuj, já jen aktivitářům rozbil koleje. :D Gratulace zasluhuje Motorák nebo-li Jarda Küfner. Tento dobrý člověk si také odskočil vyčistit plíce z Prahy do Orlických hor a má na svědomí Lichkov, Těchonín a zastávky. Ještě dokončuje Potštejn. Do aktualizace zvládl jen stavědlo a traťovku.

Před chvílí jsem dal ke stažení takovou miniaktualizačičku. Hlavně jsem trochu srovnal ten provoz aut, Brzdův bunkr do Králíků a opravy viz vlákno Hlášení chyb.
Verze pro DVD se nemění, opravy nejsou nijak závažné a celý balík má jen kolem 8 MB. Nějakou další verzi vydám, pokud se najde nějaká závažnější chyba nebo Aleš Sláma nebo Motorák dodají nějaké dodělávky pro 021. Možná se ještě nějaká krpa někde najde. To je nějaké podezřelé, že je toho zatím tak málo. :D

vasek-l napsal:
V životě sem tam nebyl, ale trať to musí být v reálu moc hezká.
Trať hezká je, ale ještě hezčí je trať z Dolní Lipky do Hanušovic, to je už obrovská nádhera. Docela mě ale mrzí, že ani z Lehoradu už nejezdí přímák do Hanušovic, natož z HK. Z Letohradu přímo do Dolní Lipky jezdí navíc pouze Os 20051. Je to celkem škoda. A taky doprava z Polska je šíleně omezená.
Jinak trať je pěkná i v MSTS, líbí se mi to, asi udělám i nějakou aktivitu, pokud ale bude čas a chuť. Jinak potěšil mě model zastávky "Lukavice v Čechách hl.n." :D

Dobré odpoledne,
chtěl jsem se zeptat jestli by nešel udělat tankovací bod do depa Letohrad. Mám takové tušení, že dříve tam byl, ale po rekonstrukci Letohradu už tam není.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře