Aktivity AD

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Alda
  • Datum začátku Datum začátku
Zrovna jedu manipulákovou aktivitu, právě odjíždím z Uherského Brodu do Bojkovic, aktivita je perfektní, jenom dvě věci bych vytkl.

Za prvé, chybí hlášky o vzdálenosti, což je dost problém, aspoň když sunu tak by se celkem hodily.

Za druhé, u toho posunu je dost málo času, párkrát už se mi stalo že sem ještě sunul a výpravčí mi hlásí že už mám jet na zhlaví. Možná to ale souvisí s tím první problémem, bez těch hlášek o vzdálenosti jedu prostě pomaleji. Jinak je ale aktivita fakt dobrá.

Mimochodem neplánuješ pokračování ? Mašina od toho bumláku do Bojkovic, tam bere Mn 81020 (Bojkovice-Přerov) v Kunovicích je ale přepřah a mašina pokračuje s Mn 81200 do Veselí.

Díky za připomínky. Aktivitu s nákladní tématikou jsem nedělal a touto jsem to chtěl vyzkoušet.
K prvnímu bodu. Hlášky o vzdálenosti jsem tam nedal proto, že se několikrát posunuje na kmenovou soupravu. A s touto soupravou tu hráč 10 metrů dále zaství, tu 5 metrů blíže, takže hlášky by byly spíše matoucí. Proto jsem měl na výběr buď, dát hlášky jen tam kde jsou odstavené vagony (tam vzdálenosti vím), nebo zprávy nikde a hráč si pomůže vnějšími pohledy (tlačítko 2 a 3). Zvolil jsem druhou možnost, ale pokud je upřednostňována možnost první, tak si to budu pro další aktivity již pamatovat.
K druhému bodu. To se omlouvám za málo času. Řešil jsem dilema, jestli dát více času a potom riskovat delší prostoje (např. 1-2 minuty dokud se od připojení k soupravě nedá povolení k posunu nebo to zkrátit mít aktivitu "svižnější". Tu upřímně nevím, takže pokud nebudou vadit delší prostoje není problém je prodloužit. Část viny na nestíhání dob určitě nesou i ty hlášky o vzdálenosti.
Jak jsem psal výše, aktivita je spíše "testovací" a proto ji v budoucnu opravím podle požadavků. Pokud se aktivita bude líbit, tak se nebráním pokračování a mile rád ho udělám. O oběhu mašiny. Z Veselí pokračuje ta mašina na Pn do Blažovic, no ale v Bzenci trať končí, takže velmi možná někdy v budoucnu se podívám až do Blažovic. :)

Pomalu se rýsuje další aktivita, prozatím s pracovním názvem EC 111. Více informací a pár screenů uvidíte v kuchyni na mých stránkách. Prosím také o vyjádření se v anketě. Týká se manipulákových aktivit a minimálně Papej a já, jsme zvědaví na výsledek. Snad je srozumitelně napsána.
Pokud budete chtít více informací o připravovaných aktivitách, tak neváhejte a napište sem, že chcete více informací, screenů atd., mile rád je dodám. Hezkou poslední tropickou noc, teda aspoň tady na Slovácku.

Po delší době (kdy jsem se věnoval trochu více RW3) jsem se vrátil k MSTS a pomalu dodělával výše uvedenou aktivitu. Jedná se o aktivitu EC 111 Praha / EC 231 Detvan v úseku Praha - Ostrava Svinov - Havířov - Žilina - (Zvolen). Jízda tu nebude tak ostrá, protože je dělána podle reálných jízdních dob (aspoň v úseku Praha - Český Těšín) a ty jsou hodně navatované. Jinak citím, že jí stále něco chybí, ale kdybych furt něco v aktivitě upravoval, tak by asi nespatřila světlo světa. Tak snad se Vám bude líbit. Ke stažení jako obvykle ZDE

Opravil jsem aktivity na aktuální verze tratí. U těch u kterých to nebylo potřeba je jen napsána poznámka. Nicméně doufám, že fungují všechny. Změny byly provedeny:
trať 321
R 701 Šohaj - opravena chyba v České Třebové a v Ústí nad Orlicí. Nakolejeny vlaky po změně kolejiště.
trať BP
Lehlý Košičan - nakolejeny trafficy po změně kolejiště v Olomouci
Luhačovice
R 723 Javorina - trasa prodloužena, konečně jedém už ze Slavičína. Nádherný pitínský oblouk pane staviteli! :)
Aktivity jsou ke stažení zde

Ještě jsem zapomněl poděkovat Papejovi za jeho návrh na námět aktivity EC 111 Praha / EC 231 Detvan ;)
Pomalu se vracím k úpravě nexáku na trati Luhačovice, ale moc se mi do toho nechce :) Spíš mám náladu na nějakou další aktivitku, nějaké návrhy? :)

Což takhle nějaký osobáček na 330? Moc jich vytvořeno není. Anebo Ex 591 "Zlínský expres".

Rybkins napsal:
Když námět, tak námět - Sp 1779 posílen na Zlatou lyži do NMnM!! :)
Hustý To si zamlouvám :D. Pokud jsem to dobře pochopil, tak zadní část je osobák vedený klasikou (místo 814.2) připojený na zadek spěšňáku a odpojuje se v NMM. "Druhý oběh" osobáků vedené řadou 814 byl také nějak posílen? Předpokládám, že tam jezdila zdvojená Regina že? Díky za odpověď :)

Děkuji i ostatním za náměty, aspoň vím co Vás zajímá a určitě vaše nápady přetvořím do MSTS :)

Naposled editoval moderátor:
Já doplní, že vlaková byla 754.012 a pk. byla 062, která opravdu skončila v Nové Městě na Moravě, ostatní vlaky posíleny nebyly, přeci jen byla ta 062 v NMnM odpojena a turnusovala, jako osko za 814...

Díky. Mě zmátla jedna fotografie na netu, kde byl jeden ranní spoj posílen a jela právě 2x 814.2. Pravda další osobák někdy odpoledne byl už sólo. Takže pomalu se dám do díla...

Díky za upozornění, asi jsem omylem v Přerově posunul reverzní bod a vynulovali se časy. To je tak, když se nepodívám naposled na jízdní řád :) Během pár minut to opravím a dám to na webNo nevím, jak se tady dá editovat text tak to musím napsat do nového příspěvku. Pro ty, kteří aktivitu mají rozehranou a mají tam ty nulové časy, tak sem napíšu časy příjezdů/odjezdů...
Hulín 18:20 - 18:21
Otrokovice 18:29 - 18:31
Staré Město 18:40 - 18:42
Moravský Písek 18:50 - 18:51
Hodonín 19:02 - 19:04
Břeclav 19:18
Aktivita je již opravena...

Naposled editoval moderátor:
Zdravim, jel jsem aktivitu EC 111 Praha / EC 231 Detvan, moc pěkná, krásné svezení :)
Ale chtěl jsem se hlavně zeptat, kde je konec aktivity? Dojel jsem to Turčiánských Teplic, a v jízdím řádu (F10) další stanice není, pokračuje se tedy až do Zvolenu?

Díky za zhodnocení. Pokračuje se až tam, kde je krajina. Mám dojem, že ta krajina končí za stanicí Uľanka, takže až do této stanice je aktivita vytvořena. Určitě pokračujte z Turčianských Teplic do těch kopců :)

Alda napsal:
Díky za zhodnocení. Pokračuje se až tam, kde je krajina. Mám dojem, že ta krajina končí za stanicí Uľanka, takže až do této stanice je aktivita vytvořena. Určitě pokračujte z Turčianských Teplic do těch kopců :)

Dobře děkuji za info :)
Jinak bylo mi to divné, že mám odjeto 7h a aktivita má 7h 30min :D ale radši jsem se zeptal autora :)

Zlatá lyže

Námět na tuto aktivitu mně dal Rybkins, čímž mu touto cestou děkuji za námět. Jedná se o zimní aktivitu na staré Tišnovce během závodou Zlatá lyže (proto ten název) a kdy byly posíleny jak soupravy na Sp 1779 Pernštejn, tak i na jednom oběhu osobáků (místo 814 jezdila souprava 754.062 + 4x Bdmtee). Jedná se o klidnou, pohodovou aktivitu v nádherné krajině trati 251 a snad kromě počátečního menšího zpoždění Vás nepřekvapí nic. Zkrátka odvezete osobák z Tišnova do Ždáru, z kama pak odvezete Sp 1779 Pernštejn do Brna hl. n. Jelikož jsem obdržel jednu zprávu od nejmenenovaného uživatele, že moje aktivity jsou zbytečně dlouhé a stačilo by udělat jen to nejzajímavější z té aktivity, tak jsem se rozhodl udělat de facto dvě aktivity. První je výše popsaná, druhá je ořezaná pouze na daný Sp 1779 Pernštejn. Sosat můžete zde

Ahoj
Prosím, mohl bys mi poslat nějaké screeny, nejede mi uspokojivě MSTS (2-3 fps), tak bych se rád podíval... :)

No budu se snažit, ale screeny jsem nedělal, takže tu aktivitku budu muset projet. Takže snad do víkendu to pošlu...

Mohl by mně prosím někdo popsat jak probíhá v Břeclavi přehazování vozů mezi R 407 a EN 477? Nemusí to být podrobně, je to jen na doplnění "kulisy" aktivity. A ještě jedna otázka. Kde se v Břeclavi odstavují soupravy od olomouckých rychlíků a další soupravy. Díky za odpovědi :)

Back
Nahoře