Jestli to Zbyňku nebude tím, že tam ani Jančura jezdit nesmí, protože kraje se sociálnědemokratickými hejtmany uzavřely prozřetelně 10 letou výhradní smlouvu s ČD (za cenu velkých sankcí pro kraje v případě porušení smlouvy ze strany krajů či v případě vypovězení) - tuším to je tak 2 roky zpátky? A protože dopravní obslužnost v krajích si objednávají kraje (již několik let pod pod skvělým vedením ČSSD hejtmanů), je zcela jasné, že dráhy tam jezdit můžou a díky dotacím ze strany státu nebudou na fungujících lokálkách ztrátoví - ztrátu dorovná každoroční dotace ze strany státu, resp. zaplatí to kraje.
To by se to pak podnikalo, když mám jistotu, že mi někdo ztrátu z podnikání každoročně dorovná a nemusí mne trápit, jestli tam vozím vzduch nebo nee.
Na hlavním tahu je jeden velký rozdíl oproti lokálkám - rychlíky a expresy by tam měly být ryze komerční a tedy bez dotací. Pokud tam dříve jezdilo ČD, mohlo si dělat s cenama co chtělo a mělo jistotu, že ztráty doplatí každoročně nalejvárna ze státní kasy.
Ale pokud se mýlím, rád se nechám opravit.
To by se to pak podnikalo, když mám jistotu, že mi někdo ztrátu z podnikání každoročně dorovná a nemusí mne trápit, jestli tam vozím vzduch nebo nee.
Na hlavním tahu je jeden velký rozdíl oproti lokálkám - rychlíky a expresy by tam měly být ryze komerční a tedy bez dotací. Pokud tam dříve jezdilo ČD, mohlo si dělat s cenama co chtělo a mělo jistotu, že ztráty doplatí každoročně nalejvárna ze státní kasy.
Ale pokud se mýlím, rád se nechám opravit.