Zajímavosti z tisku a webu

Doporučoval bych příště méně paniky, ta sleva není na InKartu, ale na jakoukoliv kartu RailPlus. Na to už ČD nemůžou říct ani popel.

Zbyněk Šemora napsal:
Jinak já ČD fandím, protože jinak bych se vlakem nikam nesvezl.

Tak to teda buď rád, že nebydlíš v Kraslicích, to bys musel fandit GWTrain Regio. :D

Zbyněk Šemora napsal:
jednodušší je vše zrušit a místo kolejí nadělat cyklostezky, jak je současně u nás v módě. Naší předkové se musí obracet v hrobě.

Pro budoucí případnou obnovu trati je lepší cyklostezka - pozemky pak nejsou zastavěny domy.

Já nemám důvod ČD nefandit. Jezdím denně pražským eskem, vždy víceméně na čas a ve slonovi je cestovní komfort také na vysoké úrovni. Navíc teď ČD investují velké peníze na nová vozidla, nebo "humanizace" starých béček, ve kterých je hned také pohodlné posezení.

Pawlik napsal:
Proč ne? Zrovna tak můžu říct, že kdo se prokáže studentskou průkazkou nebo dřevěnou nohou dostane slevu.
Já ČD nefandím, je to moloch, který žije z našich daní a kde si neschopné vedení rozdává astronomické odměny.
Dráha přežije i bez ČD!

Jenže pokud to ČD zapíchnou a vyklidí pole. Tak v časy, které nejsou lukrativní budeš na této trase chodit pěšky. Už vidím jak Jančura pojede s vlakem, který má poloviční obsazenost jen kvůli těm lidem.

Co Jančura umí už ukázal v autobusech, kde po vystrnadění různých ČSAD si pak napálil svoje ceny. Nehledě tak jízda s tím autobusem po dálnici v roli Student Agency co do bezpečnosti má hodně daleko.

Teď se domáhá po ministerstvu dalších čísel za provoz na rok 2011.
http://zpravy.e15.cz/byznys/doprava-a-logistika/jancura-rozjel-dalsi-kolo-boje-o-cisla-cd-963700

Vrbam: A proto je snad lepší dotovat tu černou díru???
O tom, jak např. večer jezdí vlaky na naší páteřní trati v taktovce ČD by asi mohl povyprávět DanJ. A navíc ČD nejezdí ty nelukrativní trasy ze svého, ale pobírají za ně dotace, tak jako by je pobíral i soukromník, tak o co jde? Proč by tam ten soukromník nejezdil také?

No, nevím, nejsem fanoušek neurotického Jančury, ani "rychloekonoma" z paštikárny, ale nedávno jsem jel žlutým busem do Plzně ze Zličína za stovku,
dal si kafíčko a nevšimnul jsem si nějaké nebezpečné jízdy a to mám nacouváno víc, než mají mnozí naježděno dopředu, to je o lidech, těžko to paušalizovat.

Proč by se Jančura nedomáhal? Mě jako daňového poplatníka to také zajímá a jsem rád, že to nemusím zjišťovat na vlastní pěst.
Tady má stále někdo pocit, že ČD je jakási naše národní hrdost a symbol svébytnosti, není to ale nic jiného, než neefektivní díra a efektivní pračka na naše peníze - tím samozřejmě nechci říct, že za to mohou řadoví zaměstnanci, snad jen díky nim to ještě funguje.

Pawlik:
Když jsme si tu černou díru nechali dojít tak daleko a pustili ji ze řetězu, tak si za to můžeme sami.

Jezdil jsem žlutým do plzně 2 roky. Takže stručně - dodržování max. rychlosti 100 snad ani jednou, vždycky to jelo 110 km/h, zpětná zrcátka neexistují, x případů kdy vytlačovali ostatní auta. Vykecávání do telefonu bez hansfree, lelkování a koukání okolo atd atd. Z jedné cesty závěry dělat nejdou.

Mě by spíše zajímalo jak si vede Jančura, ale ten ty svoje čísla tají.

Vrbam napsal:
Pawlik:
Když jsme si tu černou díru nechali dojít tak daleko a pustili ji ze řetězu, tak si za to můžeme sami.

Jezdil jsem žlutým do plzně 2 roky. Takže stručně - dodržování max. rychlosti 100 snad ani jednou, vždycky to jelo 110 km/h, zpětná zrcátka neexistují, x případů kdy vytlačovali ostatní auta. Vykecávání do telefonu bez hansfree, lelkování a koukání okolo atd atd. Z jedné cesty závěry dělat nejdou.

Mě by spíše zajímalo jak si vede Jančura, ale ten ty svoje čísla tají.
Já jsem nic nikam nedovedl, jsem slušný člověk a neprohýřil jsem ty statisíce, o kterých každý ministr financí mluví jako o mém dluhu.:D
Chodím do poctivé práce a nemám čas manifestovat a hlídat mafiány, aby neporcovali republiku.

Nicméně i přesto, co píšeš, si myslím, že jsi proti soukromým dopravcům obecně trochu zaujatý a neškodila by trocha objektivity.

Necháme to koňovi...

Pawlik napsal:
Nicméně i přesto, co píšeš, si myslím, že jsi proti soukromým dopravcům obecně trochu zaujatý a neškodila by trocha objektivity.

Tak pašikář mi nevadí. Jen se mi dvakrát nelíbí kampaň ala Jančura.

Dobrý večer,
chtěl bych se zeptat, která lokomotiva bude tahat soupravu Viaggio Comfort? Předpokládám, že bez přemýšlení každý řekne 380, ale jak na tom je papírově a softwarově? Omlouvám se za hloupou otázku, ale "vysokorychlostní" vlaky v Česku mne nikterak netankují. To je kapitola sama pro sebe. Celkem jsem zvědav na obchodní název soupravy.

Děkuji pěkně.

A 1216 to bude táhnout i v normálním provozu. S 380 sešlo, protože by předělávka Softwaru vyšla na nehorázné prachy. A jelikož to bude společný česko-rakouský projekt, tak ČD na linku Praha-Graz zajistí většinu souprav Railjet a OBB zajistí všechny lokomotivy.
Z toho důvodu bude údajně přediskolováno několik 1216 do DKV Praha.

České dráhy vybraly vítěze na modernizaci 32 vozů Bmz odkoupených od rakouských drah. Vítězem se stala firma JANOZA CZ. Ta vyhrála zakázku s cenou zhruba 68 milionů Kč, tedy o 15 % nižší, než byl původní předpoklad. V současnosti běží zákonné lhůty, které musí předcházet samotnému podpisu smlouvy. Všechny vozy by měly být zhotoveny do 9 měsíců, tedy zhruba do konce letošního roku.

Back
Nahoře