7. setkání příznivců MSTS Praha 2011

Miky945 napsal:
...
Zbyňku kolik proboha máš?? Na fotkách moc nevypadáš,já si zase klidně
VKZ dám i když mám 125kg.:D:D:D
Já mám 10 kilo nadváhu. Stále jsem si držel 85 a co jsem šel od dráhy mám stále 95. Hold na dráze žádná MHD. Ale bicykl. Do Vršovic 3km, na Smíchov 8, Na Vítkov také nějakých 6 a ještě přes dva kopce. A to denně. A když jsem jel po Praze po nákupech, jak se za bolševika "shánělo", najel jsem i 30km. Ale nakoupil jsem vše. :D
Nyní to mám do práce ne 6km, ale 60m.
Takže doporučuji navštívit můj obchod a koupit si pořádné kolo a kila půjdou dolů. (a já alespoň budu mít peníze nejen na cestu na slezinu :D )

Tax napsal:
Miky945 napsal:
.... já si zase klidně VKZ dám i když mám 125kg.:D:D:D

Kurňa, ďalší podvyživený kulturista z Mathausenu :rolleyes: To som zvedavý, jak na ubytovni polezieš hore na bidlo - "zasadací" poriadok je roky nemenný, leda že by ti niektorý skutočný hubeňour za nejaký bakšiš prepustil svoj flek :D;)
Tobychom museli jedině Taxi ležet nad sebou abychom to váhově srovnali, neb když bude větší zatížení hore tak by se to vlivem nižšího a lehčího těžiště dole mohlo zvrtnout, když naopak tak ten nahoře může být sfouknut.

Naposled editoval moderátor:
Tax napsal:
Miky945 napsal:
.... já si zase klidně VKZ dám i když mám 125kg.:D:D:D

Kurňa, ďalší podvyživený kulturista z Mathausenu :rolleyes: To som zvedavý, jak na ubytovni polezieš hore na bidlo - "zasadací" poriadok je roky nemenný, leda že by ti niektorý skutočný hubeňour za nejaký bakšiš prepustil svoj flek :D;)

Neboj Taxi,ja si myslím,že to ještě bez problému zvládnu,z vandrů jsem zvyklej spávat ledas kde a ledas na čem:D:D.
A pokud se mnou pojede regedit z Hradiště,"jak slíbil",tak jedem ze Staráku 801 a v Olomouci přestup na Hutnik (počítám s tím,že Gajdma a
ostatní pojedou s ním).Pro Dvacku a ty co jedou ze Šumperska,Hutnik zastavuje v Zábřehu. Pokud z Ostravska pojedete jiným spojem dejte vědět,zařídím se,ať jedem pospolu.:)

Miky945 napsal:
Neboj Taxi,ja si myslím,že to ještě bez problému zvládnu,z vandrů jsem zvyklej spávat ledas kde a ledas na čem:D:D.
A pokud se mnou pojede regedit z Hradiště,"jak slíbil",tak jedem ze Staráku 801 a v Olomouci přestup na Hutnik (počítám s tím,že Gajdma a
ostatní pojedou s ním).Pro Dvacku a ty co jedou ze Šumperska,Hutnik zastavuje v Zábřehu. Pokud z Ostravska pojedete jiným spojem dejte vědět,zařídím se,ať jedem pospolu.:)

Jedu s Dvackou a mými známými spolucestovateli mladším Markem Peterkem a stejně starým Vojtou Karáskem právě Hutníkem. Domluvíme se tedy ve 2.voze (Bee272) ve velkoprostorovém oddílu. Asi nás poznáte, málokdy tam cestujou takoví 3 nevýrazní mlaďoši pospolu. Vojta Karásek vyjíždí z počáteční stanice - Třinec. My jedem z Ostravy, to ještě jede celkem prázdné. Takže 3 lidi zabereme čtverku, jednoho pustíme k nám a jak vyjde místo, tak dvojka vedle nás. Nebo já se budu snažit pohlídat dvackovi dvojku a čtyřku veme Vojta s Markem. Nějak to musíme vymyslet, většinou to jede celkem plné. Minulý týden jsem jel Hutníkem do školy a už na Ostravsku bylo pomalu vše obsazené.

Aktualizoval jsem prezenční listinu (odkaz na předchozí straně). Máte ještě 3 hodiny 32 minut na registraci.

Doufám že nevadí, že já se registrovat nebudu.
Nevím jestli přijedu a pokud ano, bude to opět jenom na pár minut, pozdravit, vyměnit pár slov a zase zmizím...
Nepotřebuji ani jídlo, ani židli, takže se mnou nemusíte nijak počítat.

Ovšem rádi Tě Martine uvidíme, myslím, že se jen tak nevyvlíkneš jako v Bohumíně. ;-)

Stavitelxx napsal:
Nevím jestli přijedu a pokud ano, bude to opět jenom na pár minut, pozdravit, vyměnit pár slov a zase zmizím...
Teď jsi se podřekl. Martine a ukážeš nám alespoň ten Tvůj létající talíř, kterým zmizíš ? Ale Vy mimozemšťané máte určitě lepší způsob teleportace. :D
Stejně bych Tě chtěl vidět při práci. Nechápu, jak tak rychle můžeš vše stavět. Normálně by jsi nám to na slezině mohl předvést.
Já jednou myslím Pepovi H ukazoval, jak naklápím a pokládám náspy a moc nadšený z toho nebyl, když viděl, že vše záviselo od toho, jak se mi třepe/netřepe ruka. :D

Zbyněk Šemora napsal:
Stavitelxx napsal:
Teď jsi se podřekl. Martine a ukážeš nám alespoň ten Tvůj létající talíř, kterým zmizíš ? Ale Vy mimozemšťané máte určitě lepší způsob teleportace. :D
Stejně bych Tě chtěl vidět při práci. Nechápu, jak tak rychle můžeš vše stavět. Normálně by jsi nám to na slezině mohl předvést.
Já jednou myslím Pepovi H ukazoval, jak naklápím a pokládám náspy a moc nadšený z toho nebyl, když viděl, že vše záviselo od toho, jak se mi třepe/netřepe ruka. :D

Já bych zůstal dýl, ale mám ještě v plánu něco natočit a nafotit na trati Roudnice - Ústí, takže uvidím jak mi to časově vyjde.
Létajícím talířem asi nepřiletím, v Praze ho není kde zaparkovat, ještě by mi na něj dali botičku:D
Ale Zbyňku, vždyť já nestavím rychle, to se Ti jenom zdá...
Když každý den vypínám MSTS Editor, tak mám z toho blbý pocit a nadávám si, že jsem skoro nic neudělal, že bych měl stavět více a rychleji:(
A ukazovat Vám jak rychle stavím, to nemůžu, jednak rychle nestavím:D a jednak k tomu potřebuju svoje zázemí, rychlý počítač, tři monitory, Coca Colu nebo Pepsi, hudbu a kočku na klíně...:D
Jinak třepání ruky při naklápění/natáčení objektů mi taky vždycky dělalo hrozné problémy a to jsem ještě docela mladý, nechci vidět jak se mi bude třást ruka ve stáří.
Ještě že nedělám chirurga, ti pacienti by byli chudáci:D
Potom jsem si pořídil myš s nastavitelnou citlivostí a už se mi s objekty hýbe mnohem lépe.

S tím třepání ruky to vidím obráceně. Dřív než jsem naklopil násep do sklonu například do 12 promile, tak to bylo na 10. pokus a stejně to nelícovalo. A musel jsem zkusit další pokus. Teď na jedno natočení vypozoruji na monitoru 5 malých skoků a mám 12 promile na první pokus a lícuje to. Někdy musím sice myš držet obouma rukama, ale to když začínám než se dostanu do formy :D.
Ale ruku na srdce, pokud chceš spojit příjemné s užitečným, tak by se ten létající talíř pro dokumentování tratě na Ústí s odskokem na slezinu hodil.
:D Jinak s tím volným časem kvůli MSTS editoru a vybavení počítače jsme na tom asi podobně, vím o čem píšeš.

Kdyby dvoj, to by jeho aktualizace vypadaly jinak :D Mě jednou, když mu bylo zima skočil na klín pes, jenomže on si položí čumáček na levou ruku a pak jsem nedosáhl na klávesnici. Tehdy jsem toho moc neudělal.

Stavitelxx napsal:
Čtyřnohou Taxi, s dvojnohou bych se na to stavění moc nesoustředil:D
S dvounohou na klíně by toho chudák Martin moc neudělal,za chvíli by ho brněla kolena a myslel by na něco jiného než na msts...

Že bych tam prohnal ten můj Ganz ? Ale minimálně 10 let už nejezdil. Už si nepamatuji, jak jsem to řešil. Hnací podvozek byl z motorové dvoudílné jednotky od PIKO z roku kolem revoluce. Každá M298 měla jeden čelní hnací podvozek a proud sbíral jen čelní motorák ve směru jízdy, zadní se vždy napájel kabelem skrz celý vlak. Ale přepínání napájení fungovalo spolehlivě. Spřáhla mezi vozy jsou mosazné elekrické kontakty. Tohle vyrábět byla tenkrát šílenost. Většinu modelů mám odlitky od Číže, kdy jsem pojezd většinou letoval z mosazných plechů a vylíval olovem kvůli stabilitě, ale některé modely jsou komplet letované z mosazného plechu
Uvidíme.
Však mám někde fotky. Je to takové patlála patlála na koleně, ale jezdilo to dobře. I nátěry jsem dělal ručně. Z blízka je to vidět. Ta zábradlí jsem letoval z ocelové struny. Je zajímavé, že to drží. Jo, kde jsou ty časy, když jsem to proháněl po kolejišti.
:D
024c415ea2c100a5120d51ecaf2ee0ae.jpg
f5b6d606ab5bd469971ab2b70a1d5f2e.jpg
f7f0f78c25c51568d99b8b4e71bda202.jpg
dafb93d4afdc80caf232b4dda8d3278e.jpg
6404c168e07fa0f0f1d46416ccdf0420.jpg
f45e3e904f3536bef336f49433388d3d.jpg
8f59393c7018493cc87b76f6fae75a35.jpg

Zbyněk Šemora napsal:
Že bych tam prohnal ten můj Ganz ? Ale minimálně 10 let už nejezdil.

Zbyňku,
ty modely Ti závidím a chci se zeptat na toho Brejla a Ceculu ,ty nejsou tak staré?
Není to nahodou CStrain??:?::?:

Nejmladší je Brejlovec. Toho jsem dělal nějak v roce, když jsem šel od dráhy. 1993 ? Vše se odvíjelo od toho, kolik stály modely PIKO. Pojezd k zamračené, brejlovcovi, M240, M262 jen jeden podvozek se dělal z lokomotivy V100, která stála 125 kčs, ale v NDR se daly koupit i některé samostatné podvozky s převodovkou nebo motory. Ale vše bylo pod pultem a čecháček si musel naučit německá slovíčka, aby si o to řekl, jinak měl smůlu. Pak si člověk připadal v německém obchodě jak u tabule ve škole, kde prodavačka byla přísná profesorka. Nedávala jedničky, ale otevírala tajné šuflíky, kde bylo k mání téměř vše potřebné. Po revoluci se zdražilo vše krát 10 a bylo po modelaření. E499.2, která stávala 200 najednou stála 2000 kč. A když jsem dělal peršinga, musel jsem koupit dvě lokomotivy, abych měl dva hnací motory. Už si nepamatuji, z čeho jsem dělal podvozek s větším rozvorem k M 262. Možná V 180. Proto jsem musel udělat M 262 dvakrát, aby mi nezbyly podvozky. Mě tenkrát strašně bavilo letovat z mosazného a bronzového plechu. Takový nárazník. Dvojka kulatina z mosazi, talíř nárazníku 0,1 bronzový plech a ještě jsem obtočil tenkým mosazným plechem a celé to zaletoval. Proto mám všechny nárazníky nerozbitné, když náhodou došlo k vykolejení nebo srážce. :D Hold tenkrát nebylo MSTS, tak jsem si své dráhy dělal v HO. :D Stejně je paráda, že vláčky jsou nesmrtelné a stále to nové i staré generace baví. Viz kolejiště jak budeme na slezině.

Jo kde jsou ty doby,když jsem se na Dolním na tom učil,nejhorší byly špalky na malých Šroťákách a výfukové těsnění na Brejlovcách,tuším,že když já jezdil rano Partizánem do Břeclavy a pak atobusem do Valtic,tak Ty jsi šrotoval na průmce též v Břeclavi,ale asi o rok níž.

Back
Nahoře