Zbyněk Šemora
Strojvedoucí
Partyzán, to byl rychlík do Bratislavy a nevozil jej panťák ? Tenkrát jsem si také říkal, jestli jsem neměl raději jít do Valtic. Však tam skončili všichni z naší třídy, které Huťa ve druháku z elektrotechniky vyrazil. Když jim u tabule maloval tu pětku, tak vždy říkal. "jsou tak nádherné učební obory, kde by jste byli dobří, ale tady jen zabíráte místo chytřejším". Nejvíc mne dorazilo, když jsem opravdu silou vůle odmaturoval a nastoupil v Praze jako kanditát strojvedoucího do zácviku, tak ten samý kandidát byl elektrikář z dílny, který se jen vyučil. Takže jsem v klidu mohl udělat ty Valtice a měl bych ty samé možnosti. Protože ta železniční průmka jiný význam neměla. Buď fíra nebo jít dál na vysokou. Jo kdybych dělal ekonomickou průmku, to by bylo jiné kafe. Teď se denně hrabu v dokladech a účetnictví
Ale je možné, kdybch nedělal průmku, nenapadlo by mě jít pracovat do Prahy a Bůh ví kde bych skončil. Neměl bych pak možná takový přehled a nikdy bych neměl motivaci stavět trať v MSTS z domova do Prahy.
A také si myslím, že je správné po škole si nechat od mámy napéct buchty a jít do světa na zkušenou a sám se postavit na vlastní nohy. Jinak by člověk zůstal maminčin mazánek
Však jsem denně poslouchal. Jen počkej až budeš sám vydělávat, to už na mašinky mít peníze nebudeš. První rok jsem opravdu živořil s 15 stovkama hrubého, ale jak jsem se dostal na mašinu a začaly přesčasy, svátky, neděle, měl jsem větší výplatu než rodiče dohromady.
Ale je možné, kdybch nedělal průmku, nenapadlo by mě jít pracovat do Prahy a Bůh ví kde bych skončil. Neměl bych pak možná takový přehled a nikdy bych neměl motivaci stavět trať v MSTS z domova do Prahy.
A také si myslím, že je správné po škole si nechat od mámy napéct buchty a jít do světa na zkušenou a sám se postavit na vlastní nohy. Jinak by člověk zůstal maminčin mazánek