7. setkání příznivců MSTS Praha 2011

Ano, protože tak huláká vždy a všude, AC/DC koleje nebyl schopen vyřešit za dva roky a už si vymyslel další chujovinu, kterou je funkční stahovačka.:D:D

ahoj všem tak i já jsem dorazil domů z vamberka.Zase něco fajne nového na naučení :D ,jednak modelování s matesem a tvorba napojení trafiku na mě zezadu.Velké dík patří vaškovi že tuto akci zvládl sám jako organigátor ale taky klůkům od kolejiště ze zdola.Spozdravem Lukáš

Michal napsal:
poison napsal:
Poslední cestovatelé jsou v tuto chvíli zřejmě jen Tax a Pepin alias Deterio v EC 175. :D
Chudák Tax...:D:D:D

Neuveríte, nebolo to až také zlé. Pepin D. Postřižinský bol znechutený, že v skopčáckom dobytčáku nebolo voľného miesta pri zásuvkách a v kupé zas zásuvky nefungovali, takže noťas sa mu vybil ešte skôr, než sme prišli do Kolína. Tak sme upadli do sveta Morfeovho a podriemali sme si. Občas sme prehodili pár slov, až som konečne pochopil, aký náklad pre pripravovaný voz mal na mysli - namiesto siahodlhého vysvetlovania stačilo, aby naň ukázal prstom a okamžite sme boli dohodnutí. Keď Pepin vystúpil z vlaku, radšej som si natiahol budík, aby som nedopadol ako Gajdma alebo ako ja vlani pri návrate z Bohumína :D
Slezina bola opäť pohodová, okrem starých známych sme sa mali možnosť zoznámiť sa s Mikym945 a regedit77-om - snáď ma nezabijú, ak prezradím, že sa z nich vykľula dvojica otec a syn, čo v okruhu fandov MSTS nie je až také bežné :cool:
Poďakovanie patrí všetkým zúčastneným za príjemnú atmosféru, organizátorom Váškovi, Jirkovi i VáclavoviS za to, že sa o nás príkladne postarali ... Martens bol tento rok po prvý raz "len" v úlohe hosťa, keď večer pribehol na krátku súdružskú návštevu. Nakoniec ostáva dúfať, že sa o rok v podobnom zložení stretneme opäť.

Naposled editoval moderátor:
Tax napsal:
....Pepin D. Postřižinský bol znechutený, že v skopčáckom dobytčáku nebolo voľného miesta pri zásuvkách a v kupé zas zásuvky nefungovali, takže noťas sa mu vybil ešte skôr, než sme prišli do Kolína.
Projev té jeho znechucenosti jistě slyšel i pan strojvedoucí v 350tce a až do kolína si musel říkat kdo to tam tak nelidsky řve :D

Tax: Byl tam ještě jeden tatík se synem. Nechť se kdyžtak přihlásí sami.;)

Slezina byl skvělá - tentokrát mi připadal poněkud hektičtější než loni, neboť jsem odcházel od nějakých půl páté do půl sedmé! :)Nicméně jsem pochopil, že jeden den je opravu málo! Ale musel jsem domů, abych načerpal sil a Ti, kteří využili dnes k cestě domů služeb ČD, odjeli z Prahy včas - což se, pokud vím, podařilo (Pokud někdo nejel SC 511 - +3min, neboť uklízeči blbě zavřeli služební dveře u zadního čela - tradičně - a fíra na to přišel až v době odjezdu - taktéž tradičně) Ale postaveno bylo včas. Takže od toho se distancuji, podobně jako od nefunkčních zásuvek. :) (Budějické rychlíky byly taky v pohodě, takže dobrý!) ;)
Jinak díky Mikimu a regeditovi za několik skvělých podnětů, PepkoviQ za společnost v "kuřárně", Pikkovi za model "návěstidla", Martensovi za marnou snahu vyždímat z mého noťasu více fps, než mě. Všem za skvělou, pohodovou a více než přátelskou atmosféru, a hlavně VáclavuS za zorganizování sleziny.
Omlovám se Joskovi, že jsem odbočil z tématu rozhovoru kvůli "Pepinovým" návěstidlům, do kterého jsem se už nevrátil, což mi došlo až během cesty domů.

Škoda jen, že ten Ganz nebyl!
Chybějící pímenka si doplňte sami! :cool:

Michal napsal:
Tax: Byl tam ještě jeden tatík se synem. Nechť se kdyžtak přihlásí sami.;)
Viem, ale ten synek sa aktívne nevenuje ( na rozdiel od otecka ... ) MSTS, skôr bol ako hosť :rolleyes:

poison napsal:
............a už si vymyslel další chujovinu, kterou je funkční stahovačka.:D:D
Nooooo, tak to by bylo něco. Například v aktivitě Ranní šichta OKD, fíra staví před stůj v Dětmarovicích, za stůj je právě stahovačka, takže pokud by hráč najel až ke klacku, už by se s 35 vozy loženými uhlím těžko rozjel.:P To samé v R 1125 Gerlach, kde je před žst. Čadca stůj a kousek za ním stahovačka, ale s rychlíkem nemusí být ta rozjezdová rezerva až tak velká. Ale, když už se tu hovoří o stahovačkách, měl bych dotaz, jestli postupuji správně při jízdě na lokomotivě. Před návěstí stahovačky sjedu s výkonem na 0% a v místě stahovačky shodím smeták. Po návěsti, že mohu zvednout, tak nahodím smeták, počkám až mi naběhne proud a opět řadím mašinu do výkonu, je to tak správně?
Dan

Tom Kanka napsal:
Loni jsem se dozvěděl, že jsi tam byl až z fotek, letos mi řekli, že jsi byl také přítomen, ale už odešel a tak jsem chtěl s Tebou hodit řeč. Škoda. Já vůbec nevím, který jsi a přitom jsme už tolikrát spolu komunikovali přes fórum. Sice tam bylo víc lidí, které jsem neznal, ale s těmi, co komunikujeme jsem se pozdravil doufám se všemi. Ale je pravda, než se člověk otrká a trochu se rozjede debata, najednou je večer a je čas jít domů. Jinak Sponkovi patří velké díky za VIP dopravu. Jinak bych to asi za ten den nezvládal a psa mi hlídají jen omezenou dobu.

Zbyněk Šemora napsal:
... než se člověk otrká a trochu se rozjede debata, najednou je večer a je čas jít domů ... psa mi hlídají jen omezenou dobu.

Nabudúce ho dáš do psích jaslí, tam sa o neho profesionálne postarajú a pekne tam s nami ostaneš do nedele ... na Klamovke už zabudli, jak vlastne "pan vedoucí" vypadá :D

Co se týká tohoto tématu, zde je jeden Pepin brněnský železniční (podobnost čistě náhodná), vřele doporučuji, čas 4:50
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10132488909-pred-25-lety/210411000110112/

Dan J. napsal:
Před návěstí stahovačky sjedu s výkonem na 0% a v místě stahovačky shodím smeták. Po návěsti, že mohu zvednout, tak nahodím smeták, počkám až mi naběhne proud a opět řadím mašinu do výkonu, je to tak správně?
Dan

V MSTS je všetko správne. V reále to záleží od mašiny. Napríklad na 350 vynulujem všetko. Kompresory, kúrenie a potom stiahnem. Na 263 netreba. Pri stiahnutí zberača odpadá stykač pomocných pohonov K117 a je to ako by som mal všetko v nule.

Na peršingu zase nie je dobré sa ponáhlať. Po stiahnutí si počkám až sa mi vybije hlavný filter (rozsvietia sa kontrolky blokovania pulzov) a až potom zdvíham. Do jazdy ho dávam, až nabehne unipulz.

Záleží od mašiny.

Back
Nahoře