Aktivity Miky

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miky
  • Datum začátku Datum začátku

Miky

Cestující
Zdravím všechny hráče MSTS.

Vzhledem k tomu, že toto fórum nesleduji pravidelně, nevyznám se tady až tak dobře, takže doufám, že nic nezkazím založením nového tématu podle místního systému. Důvod je prostý, rád bych vás upozornil na naše nové stránky http://mvr-msts.iprofil.cz, kde najdete v současné době zatím moje aktivity, postupem času snad i dalších uživatelů.

Stránky stále nejsou plně provozní, ovšem naše technická podpora Ruda na nich stále pracuje (i když v současné době s přestávkou, jelikož se blíží pololetí). Momentálně je možné stahovat aktivity, zatím jen v samostatných příspěvcích na hlavní stránce, v plánu je přehled aktivit na stránkách s možností třídění podle trati do MSTS, čísla trati v KJŘ, autora, řízeného vozidla a dalších kritérií.

Svůj názor jak na stránky, tak na aktivity, můžete vyjádřit jak v návštěvní knize, tak tady. Díky a MSTS zdar! :)

Díky :) Já jsem totiž svoje první nesmělé pokusy, především pro Luhačovice a Jihlavku, měl loni na Poisonově webu, ale jinak jsem nijak zvlášť neprojevoval, až teď jsme dali dohromady vlastní stránky. Ty svoje první nesmělé pokusy mám v plánu přidat taky, takže se nikdo nemusí bát, že zůstane jenom u BP a 310.

Ke svým starším aktivitám jsem dneska přidal osobák s "Mášou" (263.001) z Vranovic do Žďáru nad Sázavou. Dlouho visela na testech, protože mi dělalo paseku Brno, nicméně po posledním testu doufám, že už je to bez problému. V dohledné době chystám zveřejnění posíleného vlaku na trati Hodonín - Zaječí při příležitosti říjnových oslav vinobraní a oprášení mých loňských aktivit pro Jihlavku (byly zveřejněny na Poisonových stránkách).

Pro úplnost přehled mých starších aktivit na stránkách:
Pro BP:
Os 4003 Rájec-Jestřebí - Brno (210)
Os 5024 Česká Třebová - Pardubice (163)
Os 4955 Kuřim - Brno (814.2)
Os 2206 Kolín - Nymburk - Praha (451)
Os 4648 Břeclav - Brno (380)
Pro 310:
Os 3510 Krnov - Jeseník (843)
Os 13518 / 13519 Milotice nad Opavou - Vrbno pod Pradědem a zpátky (810)
Sp 1635 Jeseník - Zlaté Hory (831)

Jak jsem avizoval, na stránkách najdete dvě aktivity pro Jihlavku. Kromě toho jsem objevil, že se mi do aktivity Os 4648 dostal vůz Uacs od Kanka, který není v trainsetu BP, takže pokud ho nemáte, můžete si stáhnout opravený soubor *.con.

Dobrý podvečer přeji, na stránky jsem zveřejnil další osobákovou aktivitu z okolí Brna. Projedete se ve slunečném nedělním odpoledni s panťákem ze Žďáru nad Sázavou do Vranovic. A na co se můžete těšit dál? Dokončuju testování Mn 82720 pro trať 240 (Brno - Náměšť nad Oslavou), kde si užijete šibování ve třech stanicích, a výhledově bych rád zpracoval nápad, který se objevil od Aleše v návštěvní knize.
Nuže stahujte a kritiku a připomínky můžete směřovat jak sem, tak do návštěvní knihy či přímo na můj mail :)

Pokud by někdo měl zájem o test onoho manipuláku na trati 240 a cca 2,5 hodiny času, ať se mi ozve, nějak nemám nervy na to jet to už asi tak pošesté :D Díky...

Dnes jsme na našich stránkách ve spolupráci s panem technickou podporou Rudou zprovoznili tabulku aktivit. Jsou zde přehledně seřazeny všechny aktivity, které se na stránkách nacházejí a je možné je seřadit podle vybraných kritérií. V souvislosti s tím jsme také konečně otevřeli možnost vkládání aktivit uživateli, takže pokud se chcete pochlubit nějakým svým výtvorem a zatím jste jej nikde nezveřejnili, u nás máte možnost :)
Co se týče mé tvorby, po dokončení testů by se v dohledné době konečně měl objevit slibovaný manipulák. Kromě něj mi už na test čeká další osobáková aktivita z Vysočiny a několik nápadů na aktivity další...

Nazdar! Tak som si prešiel aktivitku Os 5392 (Havlíčkův Brod - Čáslav). Celkom pekná, akurát na konci (už počas posunu) ma vyhodí s tým, že som prišiel príliš neskoro a výpravca ma nenechá preposunovať (to už po 1. koľaji obieham súpravu). Pri tom som dorazil s náskokom asi 30 sekúnd. Takže akurát pridať/upraviť (zväčšiť polomer) deaktiváciu tohoto eventu zastavením v cieľovej stanici.

Omlouvám se, už jsem byl upozorněn e-mailem. Musela mi tam ulítnout aktivační úroveň události, zítra (tedy dneska) odpoledne se na to podívám a opravím.

Mám tady jednu prosbu stylu "SOS - pomoz, kdo můžeš".

Tvořím (jak ostatně můžete zjistit zde vlak Nex 47313. Na začátku je (tedy byla) situace taková, že se hráč vleče za jiným nákladem až do Nymburka. Okolnostmi souvisejícími s následujícím jsem byl donucen nakonec nechat jet onen náklad z Kostomlat po levé (aspoň je to pak zajímavější), takže se můj problém zredukoval pouze na "stůj", které chci mít na odjezdu z Nymburka.

Můj normální, vyzkoušený a osvědčený postup je, že za odjezdové návěstidlo, případně až na záhlaví, dám servis blokující odjezd ze stanice, který když zmizí, tak mám postaveno a můžu jet. Do stanice mě to nechá vjet normálně. Tady ovšem ať dám servis kamkoliv, svítí mi stůj už na návěstidle v osobním nádraží - tedy o návěstidlo dřív, než by mělo - a na předjízdné, kde až mám zastavit, se do zmizení servisu nedostanu. V jiných stanicích se mi toto neděje a tady jsem už vyzkoušel všechno, na co jsem přišel jak vlastní hlavou, tak tady na fóru. Existuje způsob, jak MSTS přesvědčit, aby dělalo to, co chci?

Jo, to se mi občas taky stává... Jsou dvě možnosti, které volím. Buď umístím servis až za následující návěstidlo, a nebo druhá (pracnější) varianta je, že umístím soupravu Servis1+několik servisů 4 na sousední kolej tak, aby stály přes výhybku, na kterou je vedena trasa vlaku hráče a v době, kdy už mám jistotu, že tam hráč stojí, umístím servis 2 za dané odjezdové návěstidlo a ty servisy z výhybky mezitím nechám odjet... Zatím jsem ani na jednom z postupů nevyhořel. :)

Na prvním jsem vyhořel, dal jsem servis až k odb. Babín a stále smůla. Druhý postup mě ovšem nenapadl, díky za něj, jdu to vyzkoušet :)

Tak na druhém postupu jsem vyhořel taky. Ovšem aspoň mě to pustí na TAB proti stůj. Tak to holt nechám takhle...

Miky napsal:
Tady ovšem ať dám servis kamkoliv, svítí mi stůj už na návěstidle v osobním nádraží - tedy o návěstidlo dřív, než by mělo - a na předjízdné, kde až mám zastavit, se do zmizení servisu nedostanu.

Chci se zeptat? A co Ti tam svítí,když tam servis nedáš vůbec. Mohlo by jít o špatně nalinkovaný návěstidlo.

Když tam servis není, tak v simulaci v editoru vlak hráče projede rovnou, takže by se dalo předpokládat 40 + volno. Přímo ve hře jsem to nezkoušel, to bych se asi už z toho počtu pokusů (který byly a ještě budou) zbláznil. Teď jsem se ovšem naopak zasekl v Kolíně, takže opět trousím nelichotivé poznámky na adresu MSTS...

Dlouho slibovaný manipulák 82720 je konečně venku! Najdete ho zde: http://mvr-msts.iprofil.cz/index.php?str=clanek&id=21 a já jenom dodám, že doufám, že po všech testech a úpravách se mi podařilo všechno doladit a vypadá to, jak má. Pokud by byla nějaká chyba v některé hlášce nebo by se aktivita chovala neočekávaně, prosím, napište mi o tom. Díky :)

Tak to si určitě projedu. Mohlo by to být hezký. Kdyžtak napíšu potom postřehy pro další aktivity. Jinak kdyby Zbyněk udělal lokálky do Solnice a do Rokytnice v Orlických horách, tak máme trať na luxusní manipulákovou aktivitu, pač do Solnice jezděj pořádny "bomby" ;-).

Tak jsem si stáhl Vaši aktivitu Mn 82720 a s chutí jsem ji zajel. Opravdu ve Vás je schopný nástupce "Tommy66" a Jacek", jak psal Tommy66. Oproti němu jste si vybral trať, kde žádná aktivita tohoto druhu neexistuje, vlastně neexistovala. Vzlášť jsem si vychutnal "šíbování" v Náměšti nad Oslavou. Za to za všechno dostáváte ode mne +1 kladný bod. Už se těším, až přijdete s novou aktivitou.

Back
Nahoře