Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Ahoj, ona snad na závěsu být může, ale jen pokud je obsazená a vlaku se musí snížit rychlost 100km/h. Alespoň pokd si vzpomínám, takhle to nějak bylo - fakt nevím, hledat to nebudu a v praxi se dává vždy za vlakovu lok.Kuba napsal:Vlado, já ti nevím, ale tahat zdechlou mašinu na závěsu, to se jenom tak nevidí. Zdechliny, pokud na nich není fíra a to ve většině případů není, se přepravujou za činnou lokomotivou. A nejsem si jistý, nemám elektriky, ale myslím, že vyšel příkaz řadit zdechlou mašinu v takových případech s vypnutou brzdou a to v případě řazení na konci není možné.
V depu však jako nečinná klidně postávat může, nebo na nějakém odklonu. Třeba při loňské nehodě v Olomouci, když jsme se vraceli ze Slavností Pernštejnského panství, potkali jsme v Brně 151-čku v čele nějakého Ex (Praha - Žilina), už nevím, co to bylo, zdá se mi, že Odra. Samozřejmě, že jela jako nečinná za esem, ale jezdí.Zbyněk Šemora napsal:Jedno jen není, aby střídavá mašina jezdila do Prahy nebo bobina do Bratislavy.![]()
Ono to tak těžké zase není. Málokdy je k dispozici třeba osobní dispečerka, nebo mašina, která je zrovna volná. A zadrbat osobák kvůli vypůjčení si mašiny pro stažení nákladu, to si nikdo nelajsne. Maximálně tak na jednokolejce, pokud nebude jiná možnost.Vlado M. napsal:Když jsem se bavil se známým, tak ten tvrdil, že Cargo obvykle nemá problém pomoci osobce se stažením vlaku z trati, pokud je k dispozici mašina. Prý to však vázne opačně, tj. aby osobková mašina stáhla z trati cokoliv od Carga. Je mi jasné, že každý má svou zkušenost s těmito jevy, a důvody, které vedou k tomu či onomu, jsou mnoha lidem neznámé. Uvidíme, co na to napíší fundovanější.![]()
Pepa z Nuslí napsal:Vláďo, v druhém dílu MUSÍM PŘEJÍT NA DRUHÉ STANOVIŠTĚ??? Já když nacouvám na soupravu tak se mi ani zelená nevybaví.