Aktivity Vlado M.

Ahoj Pepo! Chtěl jsem dnes, tak doufám, že dnes... Já to tak chtěl pustit ven už před třemi týdny, než to celé zhavarovalo... Ale teď už jsme v Praze, zbývají jen maličkosti. ;)

Taaaaaaak. Na mail mi dorazily poslední screeny s PS: Vše ok. Takže některými očekávaná aktivita půjde za chvíli konečně ven. Ještě poupravím dva traffic vlaky na hlaváku, zabalím to a pošlu k vystavení na web. :)
Aby se někdo nezlobil, že jenom pořád kecám a nic neukážu, tak hodím dva pohledy:

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://aktivity321.unas.cz/Screeny/IC580/Zabreh.jpg

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://aktivity321.unas.cz/Screeny/IC580/Praha-5.jpg

:cool: Ono to zastřešení v Praze není pro MSTS moc chytré, protože tam toho pak není tolik vidět, tak aspoň pohled z jedné strany...

Naposled editoval moderátor:
Vlado, já ti nevím, ale tahat zdechlou mašinu na závěsu, to se jenom tak nevidí. Zdechliny, pokud na nich není fíra a to ve většině případů není, se přepravujou za činnou lokomotivou. A nejsem si jistý, nemám elektriky, ale myslím, že vyšel příkaz řadit zdechlou mašinu v takových případech s vypnutou brzdou a to v případě řazení na konci není možné.

Kuba napsal:
Vlado, já ti nevím, ale tahat zdechlou mašinu na závěsu, to se jenom tak nevidí. Zdechliny, pokud na nich není fíra a to ve většině případů není, se přepravujou za činnou lokomotivou. A nejsem si jistý, nemám elektriky, ale myslím, že vyšel příkaz řadit zdechlou mašinu v takových případech s vypnutou brzdou a to v případě řazení na konci není možné.
Ahoj, ona snad na závěsu být může, ale jen pokud je obsazená a vlaku se musí snížit rychlost 100km/h. Alespoň pokd si vzpomínám, takhle to nějak bylo - fakt nevím, hledat to nebudu a v praxi se dává vždy za vlakovu lok.

Díky oběma za podněty. Já se na to ptal jednoho známého, který je zaměstnán u ČD, leč ne jako fíra, a ten zas říkal, že by rychlostní omezení soupravy být nemělo. Taky jsem nad tím uvažoval a proto se ho na to ptal. No nic, co vyšlo, to vyšlo, už nemá smysl to překopávat. Pro příště budu vědět. Ještě jednou děkuji. ;)
Ač jsem doufal, že tentokrát nebudu muset, tak jsem musel. Svědomí mi nedalo a tak jsem ještě znova otevřel Hutníka v editoru a doplnil hlášky o vzdálenosti soupravy od šturcu, aby hráč věděl, kdy má zastavit (na podnět hráče, který čekal na hlášku tak dlouho, až vykolejil) a Potkana tedy svěsíme v Třinci a necháme jim ho tam. Tím pádem nebude nutné žádné rychlostní omezení, ani nereálný závěs chcíplé mašiny na konci soupravy. Update aktivity je u Poisona.

Tak sem dojel aktivitu R 1582, musím říct že byla moc dobrá, ale měl bych pár připomínek.

Za prvé, když v Bohumíně posunuju k peronu, tak se mi objeví hláška o změne směru ještě před samotným bodem změny směru.

Za druhé, vzhledem k tomu že se jedná o nedělní rychlík, tak bych na Ostravsku trošku snížil pošet nákladů, dál už je to v pohodě.

Za třetí, někde na Ostravsku sem potkal dvojici hrbatých, to je v pohodě, tam se občas objeví, ale dvojici hrbatých sem potkal i za Prosenicema a u Lukavice na Moravě tam už je to dost neobvyklé, kdyby ta druhá hrbatá byla nečinná tak je to v pohodě, taky je docela problém že obě dvě hrbaté byli úplně stejné.

Za čtvrté, předjíždění v Poříčanech. Tam bych hráče neposílal na druhou kolej ale na čtvrtou, a po té druhé bych nechal projet ten spěšný vlak který sem předjížděl mezi Českým Brodem a Úvaly, když tam stojím tak dlouho tak to budí dojem že bych po té druhé koleji mohl jet klidně dál.

Za páté, Pražské hlavní nádraží, podle mě je tam toho trafficu zbytečně moc, některé vlaky z kabiny strojvedoucího vůbec nevidím a některé v podstatě ani nepostřehu, zbytečně to zatěžuje už tak zastavěnou Prahu.

Jinak ale aktivita byla dost dobrá, jen tak dál.

Za šesté, je to jenom hra :D, tak proč by nějaká mašina se nemohla vyskytovat tam, kde v reálu nemá turnusový oběh. Nebo proč by se vlaky nemohly předjíždět i neobvyklým způsobem. Na dráze je možné úplně vše. 99% uživatelů nejen že nepostřehne, ale ani netuší, která mašina do kterého depa patří. A když tuší, tak je jim to stejně jedno. Priorita je bezchybná pěkná stabilní aktivita. Jedno jen není, aby střídavá mašina jezdila do Prahy nebo bobina do Bratislavy. :D

Zbyněk Šemora napsal:
Jedno jen není, aby střídavá mašina jezdila do Prahy nebo bobina do Bratislavy. :D
V depu však jako nečinná klidně postávat může, nebo na nějakém odklonu. Třeba při loňské nehodě v Olomouci, když jsme se vraceli ze Slavností Pernštejnského panství, potkali jsme v Brně 151-čku v čele nějakého Ex (Praha - Žilina), už nevím, co to bylo, zdá se mi, že Odra. Samozřejmě, že jela jako nečinná za esem, ale jezdí. :D Nebo přímo při Slavnostech postávala bobina v Tišnově.
Jinak na Ostravsku není ani v neděli mrtvo. Zkus jet někdy nějakým Brněnským rychlíkem mezi Bohumínem a Přerovem, vykřižovali jsme 7 nákladních vlaků. Schválně jsem to počítal. I když různých společností (ODOS, AWT, ČD Cargo) To nehledím na to, kolik bychom jich ale stihli potkat, kdybychom jeli nějakým osobákem (Čadca - Nezamyslice :D ), do Prahy už je to však slabota, to je fakt.

Ale jinak souhlasím, že je to jen hra, reál je jen, když sedíte ve skutečné kabině stojvůdce, tady si vždy jen hrajeme.

Jasně nečinné se vyskytují, ale byly svého času aktivity, kdy mezi Brnem a Břeclaví proti hráči svištěl rychlík tažený bobinou. Tak jsme vysvětlovali, že červené mašiny jezdí od Kutné Hory na jih a zelené od Hory na Sever. Modré jsou pro oba systémy. Jenomže dnes s jednotnými nátěry tato pomůcka už neplatí.

Děkuji Ondrovi za připomínky, příště budu na dvojici hrbatých pamatovat... Místo nich tedy nasadím peršingy nebo solo hrbaté. Jelikož se však jedná o protijedoucí traffic, mám pocit, že hráč za jízdy ani nepostřehne, jestli jsou obě hrbaté stejné, nebo ne. Ale jasně, realita je realita. :) Předjíždění v Poříčanech mě pak taky napadlo řešit tak, jak jsi navrhnul, ale zase na druhou stranu by nebyl důvod z mašiny dále tahat maximum. Mě osobně nebaví jet 115-120 tam, kde můžu 140. :D Každopádně děkuji za závěrečné resumé, to mě i přes ty drobné nedostatky potěšilo.

Ještě na vysvětlenou, co se týče množství nákladního traffic - taky osobně nemám moc rád, když jedu nějakých 30 km a v protisměru kromě jednoho IC neprojede nic jiného. Cpát tam samé lokomotivní vlaky je taky krapet uhozené, tak si tam občas plácnu nějaký ten náklad, ať je aspoň na pár vteřin na co kouknout. :) Ovšem zrovna u R 1582 a IC 580 jsem se snažil hlavně na koridoru ty náklady značně omezit a naopak je zachovat jen na Ostravsku, kde je jejich výskyt opravdu značný. Díky za pochopení.

Všem přeji krásný sobotní den! Nezahálel jsem a sotva mě napadl námět na další aktivitu, okamžitě jsem začal tvořit. Výsledkem je dvě a půl hodiny dlouhá, velmi jednoduchá a na traffic nenáročná aktivita na trati 321 v úseku trati 010 z Kolína do Pardubic a následně z Pardubic do České Třebové. A aby toho nebylo málo, na "provětrání" jsem si vybral nový skvost od Kulici a Hekla - ČD 363.001, se kterou celou tuto aktivitu odjedete. Nejpozitivnějším zjištěním pro mne bylo, že celá aktivita je velmi stabilní a spadla jedinkrát v Pardubicích cca v čase 05:14 při přechodu z noční na denní kabinu. :)

Začínáme tedy v Kolíně navěšováním na soupravu vlaku Os 5061. Původně zvolený Peršing jaksi při posunování vypověděl službu, tak povolali naše Eso, které mělo původně směřovat na Havlíčkův Brod druhým ranním osobákem:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://aktivity321.unas.cz/Screeny/RS010-1/Kolin-1.jpg

Cestou pak potkáváme např. dvojici 471 na osobním vlaku 8600:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://aktivity321.unas.cz/Screeny/RS010-1/Os8600.jpg

Nebo také spěšný vlak 1900 "Rokytka", kterým se od dnešního dne taktéž budete moci svézt v rámci MSTS:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://aktivity321.unas.cz/Screeny/RS010-1/Sp1900.jpg

Pardubice jsem jaksi vynechal, za ty se tedy omlouvám. Jdeme dál.

Na vjezdu do České Třebové potkáváme vlak IC tažený Messerschmitem:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://aktivity321.unas.cz/Screeny/RS010-1/Trebova-0.jpg

Po svěšení soupravy vyrážíme na trať před Dlouhou Třebovou pro NEx 48358, kterému vypověděla službu hrbatá:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://aktivity321.unas.cz/Screeny/RS010-1/Trebova-3.jpg

Navěšování NExu nám alespoň na pohled zpříjemní protijedoucí IC:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://aktivity321.unas.cz/Screeny/RS010-1/Trebova-5.jpg

No a na průjezdné koleji (během tvorby aktivity jsem zjistil, že jinde ten náklad prostě odstavit nešlo) tento NEx necháme a vyrážíme na obrat na ústeckém zhlaví, kde první díl této aktivity končí:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://aktivity321.unas.cz/Screeny/RS010-1/Trebova-7.jpg

Vím, že aktivita není zrovna 100% real jako vlastně všechny mé dosavadní aktivity, ale už jsem měl těch rychlíkových a IC aktivit tak trošku dost a proč bychom také občas nemohli "píchnout" Cargo kolegovi, který zůstal viset na trati, po náročné dvouhodinové jízdě na osobním vlaku stojícím v každé sedínce... :rolleyes:

To není zase tak od reálu. Jednou našemu vlaku odpojovali loko aby vytáhla z trati uvázlý vlak TSS (dočasná jednokolejka Holoubkov - Rokycany).

Když jsem se bavil se známým, tak ten tvrdil, že Cargo obvykle nemá problém pomoci osobce se stažením vlaku z trati, pokud je k dispozici mašina. Prý to však vázne opačně, tj. aby osobková mašina stáhla z trati cokoliv od Carga. Je mi jasné, že každý má svou zkušenost s těmito jevy, a důvody, které vedou k tomu či onomu, jsou mnoha lidem neznámé. Uvidíme, co na to napíší fundovanější. :)

Vlado M. napsal:
Když jsem se bavil se známým, tak ten tvrdil, že Cargo obvykle nemá problém pomoci osobce se stažením vlaku z trati, pokud je k dispozici mašina. Prý to však vázne opačně, tj. aby osobková mašina stáhla z trati cokoliv od Carga. Je mi jasné, že každý má svou zkušenost s těmito jevy, a důvody, které vedou k tomu či onomu, jsou mnoha lidem neznámé. Uvidíme, co na to napíší fundovanější. :)
Ono to tak těžké zase není. Málokdy je k dispozici třeba osobní dispečerka, nebo mašina, která je zrovna volná. A zadrbat osobák kvůli vypůjčení si mašiny pro stažení nákladu, to si nikdo nelajsne. Maximálně tak na jednokolejce, pokud nebude jiná možnost.

Ahoj. :cool:

Druhý díl ranní směny je v podstatě hotov. Pro představu dám tři screeny:

Ex 143 vs Os 5016:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://aktivity321.unas.cz/Screeny/RS010-2/Ex143.jpg

Hráč jede po příjezdu do Pardubic lokomotivně pro R 620, který uvíznul na trati:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://aktivity321.unas.cz/Screeny/RS010-2/Lv-1.jpg

Na mostě Nového spojení potkáváme mimo jiné i EC 273:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://aktivity321.unas.cz/Screeny/RS010-2/EC273.jpg

Druhý díl aktivity by měl teoreticky skončit s rychlíkem 620 ve stanici Praha-Smíchov, ale... No nechte se překvapit. :D

Právě jsem Poisonovi odeslal ke zveřejnění druhý díl Ranní směny na trati 010. Přibalil jsem tam více screenů, kdyby někoho zajímalo, jak to v aktivitě vypadá. Bohužel v Praze jsem byl nucen zrušit osazení stanic pro plynulý běh hry. Kromě uložení a načtení v Libni pro mizející objekty nedošlo k ani jednomu pádu, tak snad to bude OK. Každopádně začátek třetího dílu se dočkal velmi kladného ohlasu ze strany hráče pocházejícího z končin, kde aktivita začíná, takže doufám, že třetí díl bude taktéž vítán... :)

Vláďo, v druhém dílu MUSÍM PŘEJÍT NA DRUHÉ STANOVIŠTĚ??? Já když nacouvám na soupravu tak se mi ani zelená nevybaví.

Pepa z Nuslí napsal:
Vláďo, v druhém dílu MUSÍM PŘEJÍT NA DRUHÉ STANOVIŠTĚ??? Já když nacouvám na soupravu tak se mi ani zelená nevybaví.

Mně se zelená nevybavý vůbec. Nebo lépe řečeno, když dám CTRL a -, tak to vypadá,že servis nehce odjet.

nehce=nechce

Dobrý den.. U aktivity druhého dílu mám stejný problém.. Na odjezdu z Třebové se mi nepostaví vlaková cesta.. stále na stůj.. Stejný problém mám u aktivity IC 580, nechce se postavit na vjezdu do stanice, kde mám připřahat na soupravu. Je problém u mne nebo někde jinde? Děkuji

Back
Nahoře