Aktivity Vlado M.

Jo, s tím druhým dílem můžu doporučit zahájit posun v 7:05:45 namísto původně daných 7:06:00 a samozřejmě předtím přejít na opačné stanoviště, někomu jsem to poradil a zabralo to. Takže tak. Aktivitu jsem samozřejmě podle připomínek upravil, ale zatím si ji nechávám schovanou a pak bych rád vydal překopané všechny čtyři díly najednou v jednom balíku aktivit. Na tom IC 580 bych poprosil o přesnější popis situace, tam si zatím nikdo nestěžoval na problém s vjezdem kamkoliv. Díky.

Netuším, jaká to je stanice. Ale stále jedu na blok za nákladem a přijedu na vjezd do stanice, kde je stůj. Stojím pár minut a pak vyběhne hláška, že je posun dovolen a že mám zastavit u přechodu pro papíry. Ovšem na návěstidle svítilo stále stůj. Předpokládám, že se má postavit alespoň na výstrahu, protože když projedu návěst s mačkáním TABu, aktivita spadne.

To je celkem divné, toto mám nastaveno v Karviné, vzpomínám si. A tam tedy nebyl žádný takovýto nebo podobný problém. Vjezd do stanice musí být možný bez komplikací.

Přidávám se k Vladovi, protože tento jev se neobjevil ani při testu a že jsem to tam nadrandil několkrát.
Takže asi buď jedeš rychle, či pomalu. Ale přesně rozvržení volných cest, včetně posunu v Karviné Ti zodpoví autor.

No a pomalu také ne, jelikož jsem jel stále cca 50-60 na výstrahu.. Takže chyba bude asi někde u mě, ovšem netuším kde.. Zkusím teda aspoň rozchodit druhý díl aktivity s 363.001 :-)

Faigjo, přečti si můj příspěvek o pár řádků výše, než aktivitu pojedeš. Je to sice trošku v rozporu s děním v samotné aktivitě, ale posun začni v 7:05:45. Kdybys vyjel až v těch 7:06:00, kdy se zobrazí hláška, tak už nevyjedeš z Třebové do Pardubic. Aktivitu mám opravenu, ale pustím ven všechny čtyři díly najednou, až je překopu (Tommy66 se zhostil důkladného proškolení mé maličkosti) a až bude dotaženo do finále jedno překvapení.

Ahoj Vláďo, pamatuješ si jak jsem nemohl dojet ten R734? Skončil jsem v Ově na hlaváku. Tak jsem ho dneska dojel a musím říct, že je to asi nejhezčí aktivita. Akorát bych měl jednu výtku. Trošku mi vadilo, že jak jsem přijížděl do stanic, že tam byla strašná rezerva už 5km před stanicí jsem jel 70 km/h a to je na prd.
Doufám, že mě chápeš. Jinak děkuju. :)

Šeba: To je v MSTS normální, nemůžeš jet na plnej knedlík, ale přesně podle SJŘ.

Pavlík napsal:
Šeba: To je v MSTS normální, nemůžeš jet na plnej knedlík, ale přesně podle SJŘ.
Ono nejen v MSTS, ale i v reálu. Jinak jsem si nedávno vyzkoušel jednu věc, jel jsem jako cestující v SC 502 do Prahy a zkusil jsem si spustit MSTS a jet souběžně s vlakem, nad 120 jsem v podstatě nerozjížděl. Byl jsem všude přesně načas.

Nehraju MSTS první den aní první rok. Vžádném případě jsem nejel na plný knedlík. Maximálně těch 120 km/h. Chtělo by to spíše nějakou jízdu na blok aspoň. Pochybuju ale, že strojvedoucí jedou 5 kilometrů před stanicí 70km/h.

Davide,
už jsem toto řešil s Vláďou několikrát a "rozčiloval se".
Ale pokud je k dispozici SJŘ, jeď podle něj. Je fakt, že jsem těch aktivit projel již nesčetně moc a někdy zírám, kolik času je mezi dvěma stanicemi, naposledy mě takto rozhodilo 20km mezi Třincem a Čadcou a 40 minut času a žádná mimořádnost a tak jsem jel opravdu "langsamm" a stejně o 12 minut dřív. :D:D:Dto už je extrém na 40 km rychlost:D:D
Ale dá se zvyknout.
Na tu 734 je 120 moc. Viděl bych to na slabých 100 a rozjezd opravdu na pohodu na max 30% výkonu.

Midrafon napsal:
Davide,
už jsem toto řešil s Vláďou několikrát a "rozčiloval se".
Ale pokud je k dispozici SJŘ, jeď podle něj. Je fakt, že jsem těch aktivit projel již nesčetně moc a někdy zírám, kolik času je mezi dvěma stanicemi, naposledy mě takto rozhodilo 20km mezi Třincem a Čadcou a 40 minut času a žádná mimořádnost a tak jsem jel opravdu "langsamm" a stejně o 12 minut dřív. :D:D:Dto už je extrém na 40 km rychlost:D:D
Ale dá se zvyknout.
Na tu 734 je 120 moc. Viděl bych to na slabých 100 a rozjezd opravdu na pohodu na max 30% výkonu.
Ono mezi Třincem a Čadcou jsou kvůli výlukám upraveny jízdní doby na rychlost 50 km/h. Pokud se tak nepotřebuje dohnat zpoždění, tak i na úseku Bystřice - Návsí se jede 50 km/h, přesto, že už je tam rychlost 120. Takže i tohle je reál.

Mě se Vláďovi aktivity líbí a dovolím si tvrdit, že se "vypracoval" na jednoho z nejlepších aktivitářů, kterým já nesahám ani po kolena.

Sice se pokouším dokončit pár aktivit, ale dřív nebo později s tím asi seknu protože nejsem a nebudu nikdy tak plodný jako ostatní.
Jinak Vláďo potřebuji poradit s Přerovem, až budeš mít čas, tak ti pošlu svůj výtvor, jestli bys mi poradil co s tím

Vláďo prosím tě chtěl bych se zeptat při najíždění na soupravu vlaku v aktivitě R1582 mne vždycky pod mostem na Dětmarovickém zhlaví "vypadne" loko a samozřejmě vyskočí hláška: Úkol ukončen,vlak vykolejil. V MSTS mám vykolejení samozřejmě vypnuté,zkoušel jsem při rychlostech 5,10...až 40 km/hod ovšem výsledek vždy stejný. Nevíš kde by mohla být chyba?

Máš správnou verzi BINu?
Když jsme tuto aktivitu dávali dohromady a testoval jsem ji, vyskytl se naprosto identický problém.
Ale od té doby vše v pořádku. Zkus ji stáhnout znova, protože mám pocit někde zakopaného problému.
Jak pročítám Vláďovo vlákno, objevují se chyby, které jsme 100% odstraňovali.
Ale Vláďa Ti k tomu asi napíše své a mně vynadá :D:D:D:D:D

Midrafon napsal:
Máš správnou verzi BINu?
Když jsme tuto aktivitu dávali dohromady a testoval jsem ji, vyskytl se naprosto identický problém.
Ale od té doby vše v pořádku. Zkus ji stáhnout znova, protože mám pocit někde zakopaného problému.
Jak pročítám Vláďovo vlákno, objevují se chyby, které jsme 100% odstraňovali.
Ale Vláďa Ti k tomu asi napíše své a mně vynadá :D:D:D:D:D

Dík,taky mne to napadlo ještě jednou si ji stáhnu a naistaluji znova.

Klokan 35: Tuším, kde by mohla být chyba. Nevyladěným vozidlem to s největší pravděpodobností nebude, neboť to bys vykolejil už při najetí na soupravu. Podle mě jsi spíše moc pomalu vjížděl na kolej, kde stály připravené vagony, a zřejmě se tam "potkal" s již naskočivším servisem 2, který se měl postarat o zprůjezdnění trasy nákladního vlaku, za nímž máš vyrazit. Tím se servisu narušila trasa a nedokázal si s tím poradit, takže když jsi pak do onoho místa vjel, zřejmě Ti "podhodil" výhybku. Jiné vysvětlení mě nenapadá a tuším, že i Midrafon se s takovým jevem u této aktivity setkal. Bohužel, tehdy jsem moc nepočítal s tím, že "fíři" budou až tak svědomití, že to nebudou prát tak rychle, jako já. Ovšem chybami jsem se již dostatečně poučil a můžu slíbit, že má nyní vznikající aktivita bude každopádně lahůdka. Už druhý týden se zabývám pouze výchozí stanicí, fakticky si dávám záležet. Poté bude zřejmě následovat remake již vydaných aktivit, ať je to pak všechno "sladěno" do charakteristické podoby. Díky všem za ohlasy a trpělivost, kterou je mnohdy se mnou zapotřebí mít! :)

Zdravím, právě hraju nedělní R1582. Mám pár připomínek. V Bohumíně (a taky v Třinci) jsou hlášky o posunu vázány na čas, ne na místo. Lepší by bylo na místo (jakmile zajedu za reverzní bod, následuje hláška). Najedu v Bohumíně na svou soupravu a po chvíli se mi postaví odjezd. Ale později to spadne na stůj. Dostávám hlášku o odjezdu, ale postaví se volno až po několika desítkách vteřin. V Těšíně mi výpravčí říká, že mám zastavit na nákladním a pustit před sebe náklad, ale já mám postavený průjezd. Tak jsem teda počkal, náklad přijel na vedlejší kolej a zůstal tam stát. Jakmile jsem měl povolení k odjezdu, odjel jsem a ten náklad mě předjel až v Třinci. Dále v Třinci - přijede Os 3314, zastaví u peronu, odjede, ale má stůj, takže zůstane viset u klacku. Já mám postaveno až ve chvíli skutečného odjezdu mého vlaku. Os 3314 mě "předjede" až v Těšíně a to tak, že ani nezastaví u peronu ale u klacku, který je na stůj a pak hned zmizí. Dále nevím, proč je v Těšíně u první koleje výpravčí s praporkem, když tam nic nestaví (a po mém příjezdu na 2. kolej tento výpravčí pomaličku mizí...). Stůj na vjezdu do Těšína bylo v pořádku?

Hraju aktivitu na poslední verzi BINu. U aktivity nebyla uvedena verze BINu, na které se má aktivita jet. Já bych sázel na ten BIN a poprosím, aby u vašich aktivit byla uvedena verze BINu, se kterou je daná aktivita plně funkční.

Děkuji za odpověď.

Jsem tester aktivit, tak jsem se ze zvyku trošku rozepsal ;)

Back
Nahoře